Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Spel för "rasterna"

Skrivet 2011-09-07 av

20 729

Skolorna har börjat. Ångest. Skall man sitta och lyssna på en mossig lärare i 2 timmar nu alltså? Kanske inte! För man kan ju *host* studera på egen hand *host* om ni förstår vad jag menar. Spelen är ju på engelska trots allt... Eller så erkänner man bara att plugga kan man göra när man är sjuk, så varför inte ha kul när man är frisk?

Hursom, då kanske man tänker ”Ja, jag ska spela lite onlinespel!”. Sedan ser man att hamsterpaj bjuder på strax under 2000 olika onlinespel. Då kanske man känner sig lite nedslagen, men frukta icke! Jag ger er här mina tio bästa onlinespel att spela på skoldagar!

1. Icy Tower!


Spelidén är enkel, ta dig uppåt och samla poäng.
Oerhört beroendeframkallande, man kan med lätthet sitta som trollbunden i timmar framför detta förnämliga spel. Själv minns man med lätt nostalgi i blicken när man för första gången startade upp Icy Tower på en lektion, och vips var hela lektionen till ända. Tips, behåll moment när du rör dig uppåt, tar lite tid att accelerera till maxfart, bra att behålla den då.

2. Bunny Invasion: Easter


Om man måste välja ett spel där man ska försvara en byggnad så är det helt klart Bunny Invasion som är det självklara valet. Underbar dialekt, gott om vapen och inte minst zombiekaniner! Vad mer kan man önska? Något köttigt, men det är ett typiskt spel som man inte lägger ifrån sig innan man har spelat klart, vilket bör ta runt 30 minuter, kanske något mer, perfekt för den där tråkiga språklektionen som drar ut lite väl mycket på tiden!

3. Learn to Fly 2


Learn to Fly, underbar spelserie, detta är uppföljaren till den fantastiska ettan, och jag lovar er, den är bättre. Oerhört roande och med arkadläget kan man spela i evigheter, och då även försöka slå sitt eget rekord med X pengar som startkapital. Jag brukar satsa på att ha så hög fart som möjligt, snarare än så hög höjd som möjligt, alltså brukar jag med lätthet kunna forcera alla hinder, men å andra sidan får man vara försiktig så att man inte kommer för nära havet!

4. Gold Miner


Klassiker, need I say more? Plocka guldklimpar och bli RIK! Diamanterna kommer dock alltid gräma mig, svåra att pricka men värda långt mer än guldet. Har för mig att jag hade någonstans runt 25 000 som rekord, ganska dåligt... Slå det vettja!

5. Bubble Trouble 2


Samma som tidigare, klassiker, och ett av de mest spelade spelen på hamsterpaj så vitt jag vet. Fanns väl ett liknande spel förr som hetter Egon eller liknande, samma princip här. Dela bubblorna tills de spricker utan att själv bli träffad. Och man bör spela med en kompis, roligare då.

6. Bloons Tower Defense 4


Ett av de bättre Tower Defense spelen som finns, lättillgängligt och tidsdödande. Orkar fakstiskt inte med utvecklingen av det, detta är fullgott och har precis de som krävs, stegrande svårighetsgrad, många utvecklingsmöjligheter och ett lättillgängligt interface. Man är ready to go så att säga!

7. Bubble Tanks 2


Jag är lite old fashion och säger att tvåan slår alla andra i serien, döm själva. Trean kändes liksom för fri, detta är lite mer styrt och långt enklare i spelidén. Skjut fiender utan att bli träffad, bygg dig större med deras bubblor. Repeat and rinse.

8. Castle Clout: Return of the King


Förstör slott med din katapult, man får tänka lite, men det är inte helt omöjligt att klara av, lagom stort, men ändå lite tuggmotstånd. Men det kommer att driva dig till vansinne innan du klurar ut hur man löser de första nivåerna så att man får bättre ammunition.

9. Playing with Fire 2


Om du har en kompis är detta extremt roande, men annars är det också trevligt, lite retrokänsla. Jag och mina vänner brukar spela detta när vi inte har något annat för oss, gillar själv att samla på mig så många uppgraderingar som möjligt och sedan göra ett nät av bomber över banan som min motståndare fastnar i. Håll tungan rätt i mun bara.

10. Robot Unicorn Attack


Oväntat? Vill minnas att mitt rekord ligger runtom 200 000 poäng, slå det ni! På iPhone är det dock mer mediokra 77 000, så där finns det mån att förbättra sig. Någon dag... Minns när alla var beroende av detta, spelades i hela min skola, så visst var det väl lite prestige inblandat, man lade upp scores på facebook osv. Underbara tider, låt oss återfå dem?
Visningsbild

Skrivet av – 2011-09-07

Det här är författarens första artikel!

14 kommentarer

Annons
Annons
Annons
Annons