Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Dayz - eran erfarenhet?

Skapad av Borttagen, 2014-04-01 17:27 i Dator- & TVspel

3 547
19 inlägg
-1 poäng
ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
1
Sitter och är sugen på att köpa Dayz, men som student vill jag alltid överväga allt 38 gånger... Nu funderar jag lite;

Vad är era erfarenheter av spelet?
Vad tycker ni om det?
Tar det lång tid att komma igång?
Mycket buggar?
Några problem som ni upplevt jobbiga?
Tröttnar man snabbt?
Blir man helt fast?

Dela med er!

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

andreasadbro
Visningsbild
P 31 Hjälte 14 inlägg
0
Sha psycho, jag har själv spelat dayz sedan första moddet kom ut och är kanske lite svårare för mig att lägga en kommentar för en ny spelare.
Men spelet i sig är riktigt kul då du alltid har survival känslan, alltid lite lätt oroad om vad som ska hända här näst, särskilt på servrar med många spelare.
Jag tycker att det är ett av det roligaste spelen som jag spelat, just lite också för man ser hur bra det kommer att bli och vad som kan utvecklas.
Det tar inte jättelång tid att komma igång, det mesta handlar egentligen om att lära sig var att loota och vad de generella största städerna heter.
Ja det är en del buggar då det fortfarande är alpha stadie på Standalone. Samt mycket saker som inte blivit implementerade ännu.
Vad som kan vara jobbigt för många i början kan vara just att lära sig med kontroller och att lära sig använda UI med gear osv, som sagt fortfarande alpha.
Man kan tröttna snabbt om man spelar ensam och inte har så mycket tålamod, många säger att Dayz är ett "running simulator" spel, eftersom mappen är 22,5x22,5 mil.
Jag är fast i spelet, flera av mina vänner också, men är inte allt för roligt att spela ensam. Helst 2+.

Hoppas du fick lite inblick från min syn!

Normal is an illusion. What is normal for the spider, is chaos for the fly.

Lollaren
Visningsbild
P 27 Gävle Hjälte 1 441 inlägg
-6

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
7 days to die
är ett likvärdigt spel, checka in det innan, har fler byggmöjligheter än just bara att överleva.

Kodapa

Barabajare
Visningsbild
P 30 Tyresö Hjälte 487 inlägg
2

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Jag själv är lite besviken på Dayz standalone då jag spelat arma 2 moden under en längre period. Men precis som andreas sa är det alpha stadie så jag har inga som helst tvivel på att det kommer bli grymt!

Dock är spelet fortfarande oerhört roligt även fast det inte var som jag förväntade mig. Men så länge man har några sköna lirare att spela med så kommer du att ha roligt! Att spela ensam rekommenderas inte.

Största buggarna jag stör mig på att väl att vissa zombies flyger genom väggar och slår på en från under marken. Samt att ifall man har otur kan man bryta benet eller dö av ett fall på en meter..
Detta kommer ju dock finslipas med alla patcher som kommer!

Vi bara super i ettan!

T1GWBJAH
Visningsbild
P 32 Helsingborg Hjälte 639 inlägg
1
spela det med kompisar är kul, dör du dock så kan spelet snabbt bli maraton simulator för att du ska hitta tillbaka till polarna

Jag hette tidigare Margera_Valo

RosaGlitterhest
Visningsbild
Hjälte 237 inlägg
0
Började spela moddet hyfsat tidigt och hade inga kompisar som spelade. I början var det lite halv tråkigt då man inte visste vart man får tag bra saker men sedan allt eftersom jag lärde mig spelet samt kompisar började spela blev det skit roligt att lira!

Jag tycker helt klart det är värt att köpa det! :)

swag

Ballehakan
Visningsbild
P 30 Linköping Hjälte 1 489 inlägg
1
Spelat DayZ sen början och det är en av det bästa upplevelser i spelväg jag upplevt. Tror aldrig jag varit så nervös och rädd när jag spelat något som när jag började med DayZ.

Kör du själv och inte tittar upp saker så kan det ta extremt lång tid att komma in i det men har man vänner som har spelat ett tag så är det inte så värst farligt. Det som är det svåraste att lära sig är att hitta på kartan och vart man hittar loot.

Det som kan vara avtändande för många är att man får springa långa sträckor, buggigt och att det är ganska dåligt optimerat. Det är ju även alpha än så länge, så saker kommer bli bättre och det släpps inom kort några stora uppdateringar med många trevliga saker.

Sommaren det kom ut så satt jag i princip 3 veckor i sträck och spelade. Nu när SA har kommit ut så är det lite urvattnat men jag spelar ändå väldigt mycket, så ja, det är lätt att bli fast.

Tillägg av Ballehakan 2014-04-01 21:12

Vill du ha någon att spela med så finns det en grupp för DayZ (ganska oaktiv dock).

"Kill your parents Tracy." ~ God

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0
"Vad är era erfarenheter av spelet? "
Jag har spelat moddet sedan hösten 2012, sen köpte jag standalone när det kom ut i december förra året. Jag gillar båda, men just nu så är faktiskt standalone mycket roligare, och när väl fordon och allt sånt läggs in så kommer standalone att slå moddet med längder!

"Vad tycker ni om det? "
Vad kan man säga, det är otroligt kul, eftersom det händer så mycket olika saker, t.ex. möten med andra spelare osv. Kolla in DayZ's subreddit för riktigt roliga historier, m.m.

"Tar det lång tid att komma igång? "
Absolut inte. Jag lärde en polare alla "basic" saker man bör veta, över en kväll. Sen efter vi spelat i ett par kvällar tillsammans så kunde han det mesta, förutom kartan och alla detaljer, såsom inventoryn och hur all gear fungerar/spawnar och dess skick. DayZ klassas för övrigt även som ett MMO.

"Mycket buggar? "
Det är ju som sagt Alpha, och det rekommenderas ej ifall man inte vet vad just alpha innebär. Ja, det är en hel del buggar. Men de har kommit en bit på vägen iallafall.

"Några problem som ni upplevt jobbiga? "
Det är nog buggarna faktiskt. Men jag tröstar mig själv med att det är alpha och att man får stå ut med buggar.

"Tröttnar man snabbt? "
Nej. DayZ är ett sådant spel som man inte tröttnar snabbt på, eftersom det ej är enformigt. Spelar du med ett gäng personer så blir det genast mycket roligare. Snart kommer de lägga in så att man kan bygga baser (tält, osv.) och då blir det ännu roligare.

"Blir man helt fast? "
Gillar du zombies och survival generellt? Ifall svaret är ja, så då kommer du fastna i DayZ. DayZ är det absolut bästa zombie survival som finns just nu, och det slår alla andra varianter av zombie survival spel.

Svar till Lollaren [Gå till post]:
Varför tipsar du om ett så dåligt spel som 7D2D när vi diskuterar mästertiteln DayZ?
7D2D är inte ett "likvärdigt" spel som DayZ, utan det är en total flopp. Det finns en anledning till att 7D2D har så dåliga recensioner, och varför DayZ legat som toppsäljare på Steam sedan release i december förra året, kanske trillat ner på femte plats någon gång, och just nu på tredje plats.

Så nej, jag säger nog att han hellre borde skaffa DayZ istället för att slösa samma summa pengar på ett skitspel. :)

hutcherson
Visningsbild
F 30 Hjälte 6 138 inlägg
0
Jag är också jävligt sugen på DayZ. Men jag har aldrig varit en tv/datorspelsperson... Är det fortfarande värt och har jag överhuvudtaget någon chans att fatta nåt? Allt jag fattat är ju att nåt måste köpas... Resten är totalt blankt för mig.

Råd? Avrådan?

Kanske halv Offtopic, men känns halvdumt att skapa en ny tråd om typ samma sak.

I'm practically floating in English.

swamptroll
Visningsbild
P 34 Surte Hjälte 68 inlägg
0
bra
swamptroll
Visningsbild
P 34 Surte Hjälte 68 inlägg
0

Svar till Lollaren [Gå till post]:
det kommer att bli stort det med, men det är ju i min syn ett mer en riktig sandlåda i likhet med minecraft.

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0

Svar till hutcherson [Gå till post]:
Du köper DayZ på Steam, installerar, och spelar. Givetvis kommer du att förstå dig på spelet efter ett tag. Ett tips skulle kanske vara att kolla på lite streams på Twitch.tv, så kanske du lär dig mer saker som är bra att veta.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0

Svar till WhiteWidow [Gå till post]:
Har du ens spelat 7D2D? Det.ser inte mycket ut, men jag blev väldigt överraskad av det spelet. När jag köpte det så var det ospelbart, fullt med problem och långt från en kul upplevelse, så jag lade det åt sidan i 3-4 månader. När jag sedan testade spelet igen så älskade jag det, det kan vara värt att ge det en andra chans.


Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Dayz är ett av de bästa spel jag spelat, men det är svårt att lära sig spelet helt själv. Ett tips om man vill komma igång snabbt så testa spela med en kompis, alternativt kolla på någon guide som förklarar grunden.

Det finns en del buggar och saknar en den content, spelet är under ständig utveckling. Det finns väldigt få zombies, fps-dropps är vanligt nära städer osv. Vill du testa dayz med mer content får kolla modden till arma 2, men jag föredrar personligen standalonen.

Man tröttnar inte så snabbt, jag har lagt säkert 150 timmar på det innan jag lade det åt sidan för att de hade så mycket problem med att ens karaktär wipeades då och då när man loggade in. Man var uppgearad och hade kommitlångt, men nästa gång man loggar in är man nyspawnad på stranden. Det hände mig en gång och mina kompisar ett antal gånger. Väldigt frustrerande efter att ha överlevt i 50+ timmar, att få börja om utan att ha dött.

Folk tenderar att enbart rekommendera Dayz när man pratar om överlevnadsspel, men jag tycker man missar något om man då blundar för Rust och 7 days to die. Jag älkar alla dessa 3 spel, de är väldigt olika och om man kan så bör man testa alla, rust spelas dock helst med en grupp spelare, inte ensam.

Even boys have something to say if you listen long enough

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Ja, jag har spelat 7D2D, annars skulle jag inte yttra mig om det. Jag spelade det senast i slutet av december, och min åsikt står fast. Jag tycker inte spelet är roligt överhuvudtaget, och jag rekommenderar det inte. Det ligger på ett totalt överpris och är ej tillräckligt optimerat. Utvecklarna av spelet är ett gäng clowner som inte tar emot kritik, utan ser sitt spel som felfritt och anser att folk har fel när de säger något "negativt" om spelet.

Visst har spelet ett bra koncept och kan säkert bli helt okej längre fram, men som sagt så behövs det förändringar, men jag tror dessvärre inte att 7D2D kommer bli långvarigt.

Angående Rust så är det sannerligen kul då och då, men det är väldigt enformigt i nuläget och blir tråkigt när man sitter där i sitt säkra hus och inte har något att göra. Anledningen till att jag rekommenderar DayZ först när någon frågar efter zombie/survival spel, är för den uppenbara anledningen att det är den största titeln inom genren, även den bästa.

envelope91
Visningsbild
P 33 Lilla Edet Hjälte 4 429 inlägg
0
Jag har kört både 7D2D (Hardcore fans verkar tycka att det ska heta 7DTOD, men jag tycker det är fult!)

Tycker att spelet är helt okej, trots att det inte är helt färdigt än, på senare tider har utvecklarna verkligen bajsat ut patcher som fasen. Klagar någon så fixar dom! Hängde med projektet sedan kickstartern och tycker det har ett bra koncept

Bygg och rota runt som fan på dagen för att överleva helvetet på natten, men nätterna blir inte nödvändigtvis svårare, min andra kompis blev också besviken när man inte dog på 7e natten, men jag skulle snarare bli besviken om det inträffade.

DayZ (Standalone i alla fall) har jag kört en hel del, det har definitivt ett seriösare inslag än 7D2D, jag säger inte att det är 100% realistiskt, men det känns ändå som att man är ute i vildmarken i en stooor värld och måste överleva, det går verkligen inte att ha en perfekt utformad åsikt om spelet efter som det är så SJUKT tidigt i betan just nu, minst ett år kvar tills release tror jag, men inget datum är spikat.

Det är väl snarare co-op känslan som avgör hur roligt man har, att springa runt ensam är rätt så kasst enligt mig, man ska ha en vän vid sin sida.

Hur som helst så är det ju så tidigit i utveckligen så jag kan egentligen inte klaga, dom ber folk uttryckligen att INTE köpa spelet på steam om man inte är beredd på en rätt så buggig upplevelse, jag fick uppleva allt ifrån att min karaktär deletades 3 gånger på raken när jag hade maxad gear till att ramla ur världen...

Anywho, båda är riktigt roliga om man kör med ett gäng vänner, men båda är också tidigt i utvecklingen!

Lard is the poor man's butter.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0

Svar till WhiteWidow [Gå till post]:
Jag kan hålla med dig om utvecklarnas attityd, jag antar att du menar hur de svarade på den översta recensionen och jag höll med dig till 100% när jag köpte spelet idecember och blev otroligt besviken på det. Det var ospelbart och laggade något extremt trots att min dator var en bra bit över deras rekommendationer och oavsett hur många som gnällde på att de ville ha en optimeringspatch så sade utvecklarna mer eller mindre att spelet fungerade bra och att det var vi som hade för dåliga datorer (dock inom deras rekommendationer).

Som sagt, jag köpte spelet, spelade i typ 30 minuter innan jag argt stängde av och skrev en lång, negativ recension till spelet. Jag kände mig lurad och i och med utvecklarnas respons på kritiken så kändes det som om det inte skulle bli något av det hela.

Efter några månader var det någon som kommenterade på min recension, sade att min recension var utdaterad och att spelet förbättrats i många av de punkter jag gnällde på. Jag rotade skeptiskt fram spelet och laddade ned det igen för att sedan spela det i typ 8 timmar i sträck. Otroligt mycket har förändrats och de släpper patch efter patch. De har börjat lyssna på kritiken de får och om folk inte gillar någonting så fixar dem det. Ett exempel på detta är hur blocksen gått från kvadrater, till sexhörningar, till någon rundad kvadrat tillbaka till sexhörningar, de är beredda att backa när så krävs och verkar inte längre vara lika blinda mot sina spelare. Det känns verkligen som om de faktiskt börjat lyssna och tack vare det har spelet gått från ren katastrof till ett riktigt bra och annorlunda spel.

Jag gav spelet en ny chans, jag ångrar det inte.

Even boys have something to say if you listen long enough

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Lite nyfiken, hur blev det?

Skaffade du Dayz och i sådana fall - vad tycker du? :P

Even boys have something to say if you listen long enough

Guitarman
Visningsbild
P 30 Hjälte 6 576 inlägg
0
Sugen jag också.

Spelade modden ett antal timmar..hade spelat mer om polarna hade velat spela. Tyvärr är majoriteten av mina kompisar : "inte LoL? Då vill jag inte".

Konceptet är ju underbart och är standalonen minst lika bra som Arma 2 modden så funderar jag på ett köp.

Hajj på dajj

ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Skaffade det, inte spelat överdrivet mycket (pga tidsbrist och andra spel som är kul med) men har funnit det väldigt underhållande och det ska bli grymt kul att spela när det är helt klart!

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Dayz - eran erfarenhet?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons