Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Spelpriserna gör mig arg!

Skapad av pinnennet, 2015-06-07 02:03 i Dator- & TVspel

3 927
17 inlägg
7 poäng
pinnennet
Visningsbild
Hjälte 14 inlägg
-8
I det här klippet snackar de om något som stört mig som fan länge:Klippet är lite långt men ganska roligt.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

DJ111
Visningsbild
P Kändis 120 inlägg
2

''NEVER GIVE UP''

Shinra
Visningsbild
Handen Hjälte 1 820 inlägg
1
Svar till DJ111 [Gå till post]:
Om man ska handla från spelsider som köper billiga spelnycklar från u-länder och säljer vidare dyrare så kan man lika gärna ladda ner spelen. Spelbolagen tjänar ingenting på dem ändå. Sen finns alltid risken att spelnycklarna som t ex g2 stängs ner av spelbolagen, likt de ~300k Dragon Age: Inquisitionnycklar de sålde.

Nej, bara nej.

T1GWBJAH
Visningsbild
P 32 Helsingborg Hjälte 639 inlägg
1
Köper man spel vid release får man ju stå ut med att man betalar lite mer än folk som väntar på att det går ner i pris. Vill jag få tag i ett spel lite billigare brukar jag alltid köpa från http://www.spelbutiken.se.

Sen kan ju priserna även bero lite på hur snabbt dem börjar gå med vinst på spelet, ju snabbare spelet säljer med vinst desto snabbare går det teoretiskt sätt att dem kan sänka priset.

Sen kan ju prisraset som exemplet i videon med Assassins Creed: Unity bero på en butik som hade rea alternativt en butik som som kursat och hade utförsäljning. (Rea känns i detta fallet mer troligt)

Nintendo priserna å andra sidan är väldigt blandat vad jag märkt av. Vissa av titlarna kan sänkas i pris ganska snabbt men generellt så är väl deras första party titlar dem som håller priset uppe längst tid men det kan även bero på tillgång och efterfrågan. Men även där finns det emellanåt chanser till att få spelen en bra bit billigare än vad release priset var. Annars kan man ju alltid handla begagnat och få spelen för en bra bit mindre än vad butikerna tar.

Jag hette tidigare Margera_Valo

DJ111
Visningsbild
P Kändis 120 inlägg
1
Svar till Shinra [Gå till post]:
Jag var en sån person... men efter så många virus man får av torrents, även min steam blev hackad 2 gånger.
Då var det dags att köra bara legit, så får man aldrig sånt skit igen.
Men torrents är bra för att testa ett spel tycker jag iaf, se om det är värt det och sen köpa det billigt... då får man updates enkelt ;)

''NEVER GIVE UP''

Shinra
Visningsbild
Handen Hjälte 1 820 inlägg
1
Svar till DJ111 [Gå till post]:
Själv har jag aldrig fått virus via torrents O.o
Och du köper inte "legit", bara så att du vet. När du köper via t ex g2a så köper du nycklar de köpt via andra länder för skräpsummor. Ofta osäkra källor som spelutvecklare själva inte sålt nycklarna till (därav att de då och då blockeras) samt att spelutvecklare inte tjänar en krona på det. Det du göt är egentligen något så enkelt som att du betalar för att någon ska använda en kepsen åt dig.Tillägg av Shinra 2015-06-07 13:29

Dock kanske du köper från riktiga butiker och inte sidan du länkade till?

Nej, bara nej.

imnotree
Visningsbild
F Kändis 187 inlägg
1
I alla trådar TS gjort har hen länkat videor som hen "råkat hitta" eller tycker är "intressanta". Lustigt att precis alla av dem har haft med en grabb som heter Daniel Lindau och att flera av dem är av NG.

Varför är det så pinsamt att erkänna att du är med i videorna, Daniel?
weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
0
Använd dig utav sidorna som g2a/g2play. Låt oss säga Witcher, ligger på typ 60eu på steam, och ligger på 25eu på g2a.

Dessa sidor är ju dock någonting man bör veta om, om man nu spelar mycket. ^^

Sen om man vill ha ett exemplar i hand, så finns ju prisjakt/pricerunner för en anledning liksom.

més que un club

meganicke
Visningsbild
P 34 Bromma Hjälte 359 inlägg
1
Kan inte rekomendera g2play. Köpte Watch Dogs av dem. Det ska ju ta någon timme max att få sin CD-key, efter ganska många timmar mailade jag dem då de inte skickat någon kod. Tog väldigt lång tid innan jag fick svar och det svaret var ju inte så hjälpsamt.
När jag väl fick koden, 24 timmar senare, till Watch Dogs visade det sig att det var en rysk CD-key jag fått vilket gjorde att spelet då också var på ryska. Löste sig efter mycket strul med Ubisoft att jag fick köpa spelet genom dem och dölja Watch Dogs från g2play. Så ja aldrig mer g2play. Vart ett väldigt dyrt spel tillslut.
MrG
Visningsbild
Kändis 2 inlägg
1
Värt att notera är att om du köper från sidor som generellt inte är auktoriserade återförsäljare (t.ex. G2Play) så har du noll lagliga rättigheter gentemot själva leverantören, t.ex. Steam eller uPlay osv, eftersom de exkluderar ej auktoriserade återförsäljare via deras EULA. Det innebär att de utav vilken anledning som helst kan välja att blockera din nyckel och därmed den 'lagliga' tillgången till ditt spel.

Detta görs delvis eftersom det är inte helt ovanligt bland dessa 'affärer' att de köper in nycklar från t.ex. scammers som köpt nycklarna via stulna kreditkort m.m.

TLDR: Bättre att piratkopiera i så fall än att köpa från ställen som G2Play i min åsikt. Om man nu ska lägga ner pengar på det känns det ju vettigare att göra det i ett format som faktiskt ger en rättigheter. Om du köper från en ej auktoriserad återförsäljare har du inte mer rättigheter än någon som piratkopierat spelet.
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1
Jag ser inte alls problemet. Vill du spela när spelet är nytt, vill du hoppa på hype-tåget, gör det och betala vad det kostar, svårare än så är det inte.

Vill du spara pengar kan du vänta, kan du inte vänta får du betala för att spela tidigare. Priset sänks för att nå ut till de som ännu inte köpt spelet, för att sälja till de som ännu inte blivit intresserade av spelet.

Even boys have something to say if you listen long enough

sb-on-riki
Visningsbild
F 28 Kändis 188 inlägg
1
Svar till Shinra [Gå till post]:
Nej, för man vill ju ha dem på steam.


Svar till meganicke [Gå till post]:
Är man inte slarvig genom att kolla så att man köper rätt nyckel, samt betalar 6 kr extra för deras köpskydd, så är det inga problem att få pengarna tillbaka eller en ny nyckel om man får en felaktig eller ogiltig kod. Har handlat på g2play ett antal gånger och det har aldrig varit några problem.

Ingen status

Tjingsallad
Visningsbild
P 31 Lund Hjälte 10 405 inlägg
1
Blir man sur så får man väl helt enkelt vänta. Klart priset sjunker då alla köper spelen vid release och sedan lägger dem åt sidan efter 2 veckor.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

meganicke
Visningsbild
P 34 Bromma Hjälte 359 inlägg
1
Svar till sb-on-riki [Gå till post]:
Det var dock rätt nyckel enligt sidan när jag köpte den... Stod att det skulle vara ett Europeiskt Watch Dogs. Fast fick ett ryskt.
Och de var rejält sega på att svara. Samt leverera koden som sagt. Kommer aldrig mer köpa något genom dem.
Ringde Ubisoft och de hjälpte mig direkt, tog max en halvtimme så var allt löst och då satt jag dessutom i bilen på vägen hem.
Har också vänner som använt g2play flertal gånger utan problem. Kanske bara hade otur att jag hade problem, kanske inte händer så ofta. Dock räckte det för min del, inte värt att spara några hundralappar och riskera massa strul.

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
1

Svar till sb-on-riki [Gå till post]:
Är ju bara att lägga till dom på steam.

sb-on-riki
Visningsbild
F 28 Kändis 188 inlägg
1

Svar till Snopp [Gå till post]:
Det är ju inte samma sak.

Ingen status

Zedriv
Visningsbild
P 31 Kungsör Hjälte 2 294 inlägg
0

Svar till pinnennet [Gå till post]:
Köpt mkt spel härifrån
Visa spoiler

PTFO!


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Spelpriserna gör mig arg!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons