Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Bulka upp en tanig tonåring!

Skapad av jzhmer, 2013-12-19 22:05 i Mat & träning

4 808
16 inlägg
5 poäng
Sex och blandat
jzhmer
Visningsbild
P 28 Hjälte 2 inlägg
0
Tja! Jag är en spetig, otränad och förtvinad kille på 17 år, och jag har lyckats skaffa motivation till att träna i ett försök till att se något normal ut!

Hur ska jag gå till vägas för att träna varje muskelparti så att jag gradvis blir starkare i hela kroppen? Och mina matvanor är något udda också. Jag kan äta mycket, men har inte direkt någon lust till det, och är helt okunnig när det gäller vad jag ska äta och med vilka tidsintervaller. FYI så bor jag ensam med min pappa på minimumlön, så billiga metoder för att öka massa skulle uppskattas.

Jag har inte tillgång till gym, men... jag har ett golv och en 5kg hantel.
Har gjort 12 x 8 reps på varje arm sådär på kvällen varje dag nu i hopp om att något ska ske. Med andra ord...

... I've no idea what I'm doing.

Hjälp uppskattas!
Btw så ligger jag på 48kg med 1,70 i längden.

Tillägg av jzhmer 2013-12-19 22:07

Typos.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

zandeer
Visningsbild
P 34 Lidköping Hjälte 1 882 inlägg
0

Svar till jzhmer [Gå till post]:
kolhydrater för att gå upp i vikt...köp dig ett motståndsband samt ett för bena också å sedan ser du till att få hem tapout XT på valfritt sätt...

Poliser är bara ett hinder...Kliv över dom och kör vidare (=

guggel
Visningsbild
P 34 Hjälte 288 inlägg
1

Svar till jzhmer [Gå till post]:
De är svårt att träna hela kroppen med bara en hantel.
Visst de går, allt är möjligt, finns massa videos på youtube om hemmaträning och framförallt uteträning. Ja föredrar ju dock ett gym.

För att bulka, ät mer än du förbränner. Träna hela kroppen, helkroppsövningar vilket också är lättare att göra på gym där man har en skivstång exempelvis.
Sen kan du inte träna biceps varje dag som ja förmodar att du menade att du gör.Tillägg av guggel 2013-12-20 11:21

sista delen skulle såklart till jzhmer

Kray
Visningsbild
P Sexdrega Hjälte 3 464 inlägg
1
FitnessFAQs har många bra övningar på Youtube där man tränar med egen kroppsvikt. Angående bulken så är den enklaste, men kanske inte billigaste, att köra på GOMAD. Jag gick upp en jävla massa med den metoden, den borde funka bra för dig också!

ledsen
Visningsbild
P 30 Hjälte 18 inlägg
-1

Svar till jzhmer [Gå till post]:
Om du har tillgång till gym i skolan så är det grymt! När jag gick i gymnasiet så tränade jag alltid efter skolan vilket gjorde att man fick det gjort på en gång. Nu när du är 17 år och går i gymnasiet så se till att äta så jävla mycket du kan, även fast du inte vill! Att äta rätt och mycket är viktigt när man tränar och vill gå upp i vikt! Lycka till, att träna är det bästa som finns!

Ingen statusndw

jzhmer
Visningsbild
P 28 Hjälte 2 inlägg
Trådskapare
0
Tack för entusiasmen! Men jag söker snarare specifika metoder när det gäller att träna min kropp och matkosten. Jag försöker äta så mycket så möjligt av allt jag kommer åt, men det gör inte särskilt mycket. Kanske hög ämnesomsättning? Att gymma efter skolan verkar ganska orealistiskt för min del då jag är rätt utmattad och hungrig efter skolan. Vi äter lunch runt 11:00 och slutar runt 16:00; då är man inte precis på humör för att lyfta vikter.
30slarreiisvarre
Visningsbild
Hjälte 6 inlägg
0
http://www.kolozzeum.com/forum/ vet inte om man får länka. Men här hittar du allt. Kämpa på bara så kommer resultaten :*
ledsen
Visningsbild
P 30 Hjälte 18 inlägg
0

Svar till jzhmer [Gå till post]:
Jag förstår att du är trött efter skolan men det kommer att ge med sig efter ett tag då kroppen blir van att träna. Om du känner att du behöver äta något innan så käka någon frukt eller macka runt 14 så ska du se att du kommer orka!

Vad gäller själva träningen så skulle jag fokusera på att köra basövningar så som knäböj, bänkpress, marklyft samt curls. Dessa övningar kan dock vara svåra att göra i början men tekniken kommer med tiden. Om du har någon som tränar mycket kan du kanske be dom visa dig hur man gör eller kolla på videor :)

Ingen statusndw

guggel
Visningsbild
P 34 Hjälte 288 inlägg
1
Svar till ledsen [Gå till post]:
Att bulka handlar om en stadig viktuppgång. Att utöver det fortsätta att "äta så jävla mycket man kan" kommer bara göra dej fet.


Svar till ledsen [Gå till post]:
Jag rekommenderar dej att börja gymma, det kommer göra allt så mycket enklare.
Du måste ju äta mer självklart annars kommer du ju inte gå upp i vikt. Du måste vänja din kropp vid att äta oftare. Kanske börja med en shake? Knäckebröd med ost, kesella, yoghurt. Du måste se till att få i dej mer kalorier helt enkelt.

Ja kan rekommendera dej till scooby, han har bra koll på de mesta även om han e rätt oldschool när de gäller maten. Du behöver inte va lika strikt som honom med 6 måltider. Dock måste du göra en förändring.

http://scoobysworkshop.com/bulking-up-and-gaining-muscle/


Tillägg av guggel 2013-12-20 11:21

jzhmer

johansso
Visningsbild
Hjälte 4 inlägg
0
Svar till jzhmer [Gå till post]:
Kolla in Scoobys kroppsviktsträning.

Annars bör du skaffa ett gym, varför har du inte tillgång till det?
EDIT: Du kan köra på GOMAD eller helt enkelt bara äta mer. Jag rekommenderar dock att köra Starting Strength (köp och läs boken) på ett gym istället.

imnotree
Visningsbild
Hjälte 247 inlägg
0
Svar till jzhmer [Gå till post]:
Jag försöker äta så mycket så möjligt av allt jag kommer åt, men det gör inte särskilt mycket. Kanske hög ämnesomsättning?

Nja, folks ämnesomsättningar skiljer sig i regel inte speciellt mycket, om någonting är det aktivitetsgrad som gör skillnad i antalet förbrända kalorier per dag. Skulle snarare gissa på att det känns som att du äter mer än vad du gör.

Om du får gratis lunch på skolan är det ett perfekt tillfälle att äta så mycket du kan. Försök ta två portioner, och om ni får mjölk till, ta flera glas. Om du känner att det inte är för "pinsamt" kan du även ta med någon sorts matlåda till skolan och fylla innan du går.
zYdrAlisK
Visningsbild
P 28 Hjälte 323 inlägg
0
För att gå upp i vikt samt öka i muskelmassa på alla olika muskelgrupper kräver att du tränar några saker i taget. Jag till exempel tränar Triceps och bröst samt axlar på Måndagar och Fredagar. Du kan verkligen inte träna >allt< en dag och sedan skita i att träna för resten av veckan.
Om du vill växa måste du ta det se det seriöst annars kommer du inte märka något resultat.

Såhär äter du
För att gå upp i vikt så krävs det egentligen lite av allt, bra fetter, bra kolhydrater och protein.
Kolhydrater är bränslet som kroppen till största dels använder för att orka träna hårt, speciellt under långa och intensiva pass. Kolhydraterna som blir över av det som går åt när du tränar går till att bygga massa. Vilket är anledningen till att du behöver äta mycket av det.

Fett behövs för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler och tillverka hormoner och hormonliknande ämnen. Vilket kroppen inte behöver använda sig av speciellt mycket om du har ätit bra i övrigt.
Sammanfattningsvis så är fett speciellt bra för att kunna återhämta sig ordentligt så länge det handlar om bra fetter.

Sedan har vi till sist protein vilket är väldigt viktigt när det gäller att bygga massa. Det bidrar till att kroppen bygger muskler kortfattat sagt. Det är byggstenarna till muskeltillväxten och bidrar också till att kroppen återhämtar sig. Det sista mål mat (efter middagen) ska egentligen endast bestå av protein, varför? För att när du sover så återuppbygger sig kroppen och då är det till stor fördel att du har protein i kroppen för att hjälpa till. Själv äter jag 3 ägg innan jag går och lägger mig.

Lycka till och kom ihåg att det krävs tålamod och dedikation för att få detta att fungera.

Ingen status

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
1

Svar till johansso [Gå till post]:
Vad bra att du ville upprepa sakerna som 2-3 andra personer redan sagt.


OnT: Du har fått det du behöver veta i stort sett. Har inget att tillägga.
frong
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 4 818 inlägg
0
Steg 1: Läs inte vad zYdrAlisK skrev.
Steg 2: Lyssna på mig istället.
Steg 3: Läs vad guggel skrev, kolla dock inte på Scooby då han är en skojare.

Gråter hellre i en Porsche än en Saab

guggel
Visningsbild
P 34 Hjälte 288 inlägg
0

Svar till frong [Gå till post]:
Du kanske inte gillar scooby, de är ingen som tvingat dig att tycka om hans metoder. men han är INGEN skojare. Han vill väldigt väl och kan väldigt mycket. En skojare är någon som enbart är ute efter att luras.

Blodapelsin
Visningsbild
P 35 Hjälte 1 838 inlägg
2

Svar till frong [Gå till post]:
Lite ironiskt att du inte gillar Scooby, kan hålla med om att han har en hel del konstiga idéer (dock blandat med en och annan vettig tanke). Men det mesta av hans popularitet och anledningen till att många gillar honom är just för att han ser ut som han gör vid hans ålder, dvs han använder sig av sitt utseende och kör något i stil med

"detta funkade för mig, kolla på mig!"

Sen om han lyckats bygg och behålla sin kropp tack vare eller trots sin tränings- och kostfilosofi är en annan sak. Vetenskapen är inte hans starka sida.

Men just att använda sig själv som validering på att man kan något inom träning är väll det du gjort i i stort sett alla de senaste trådarna här, med ditt bildpostande.

Ingen status


Forum » Fritid » Mat & träning » Bulka upp en tanig tonåring!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons