Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hjälp, a-traktor!

Skapad av Borttagen, 2012-10-12 14:35 i Motor

2 492
5 inlägg
3 poäng
moaaaaaaa3
Visningsbild
F Hjälte 1 inlägg
0
Jag är en tjej på femton bast som bor i en liten skitby i norra sverige. Har börjat fundera rätt starkt på att ta och skaffa a-traktor eftersom att det typ är det enda ungdomarna här uppe håller på med ;) haha nejmen, nu till saken:
En a-traktor får ju endast gå 30 km/h, men ja vill helst att den ska gå upp till typ 50. Men vad händer om jag sen stöter på farbror blå? Finns det nå slags grej ja fixar snabbt som fan så att den spärras på 30 ifall dom vill kolla den, så att ja inte åker fast. Är inte alls bra på dehär så förklara gärna lite mer detaljerat. Tacksam för svar! :)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

specel
Visningsbild
Hjälte 370 inlägg
0

Svar till moaaaaaaa3 [Gå till post]:
du kan ju ha en varvregulator lr va de heter som spärrar varv antalet :) de har ja på min, funkar jätte bra

Daniel
Visningsbild
P Malmö Hjälte 4 838 inlägg
3

Svar till moaaaaaaa3 [Gå till post]:
"bor i en liten skitby i norra sverige [...] vad händer om jag sen stöter på farbror blå?"

Det där går bara inte ihop sig.

Min internetkuk är alltid större än din.

Expendable
Visningsbild
P 29 Kvissleby Hjälte 136 inlägg
0

Svar till moaaaaaaa3 [Gå till post]:
För att kunna göra bra spärrar så måste du lära dig hur lådan och bilen fungerar och vad det är som gör att den går just 30.
Den är förmodligen spärrad på vissa växlar, går det att låsa upp? sitter det två växellådor på: Hur är dom spärrad? varvtalsregulator: hur fungerar den? och kan du ändra dess funktioner så att den kan gå högre vid vilje? Jag har sett mycket smarta spärrar, det är ofta unikt för varje traktor hur dom är gjorda. Det mest sofistikerade jag har sett var ett usbminne i stereon som låste upp varvspärren, drog man ut usb minnet så gick den bara 30 igen.
Har också sett strömbrytare i kupéfläktarna som ändrade varvspärren. Själv så hade man en traktor med växel 1 , 2 och 5, tog en motor från en elvisp och byggde en lucka driven av motorn som fälldes ner över femman då man tryckte ett 9 V batteri mot två skruvar i panelen som jag dragit sladdar till, vände man batteriet bakochfram så öppnade man luckan för femman igen! Hade också en kompis som använde en jättestark fjäder som man sparkade på plats vid behov så den täckte två växlar, sedan behövdes det verktyg för att kunna öppna den igen. Det är bra om farbror blå är på plats och rycker och sliter, att det inte går att öppna igen även om han hittar spärren. Det där kanske gav dig en smula inspiration, men det bästa rådet jag kan ge är att köpa en a traktor och sedan lära dig hur den är byggd för att kunna se vad du kan ändra med lite finurlighet och list!

Hörru pajas! HAHA DU KOLLA!

Hot_girl
Visningsbild
F Hjälte 62 inlägg
0

Svar till moaaaaaaa3 [Gå till post]:
Tex kör i 50 med a-traktor, om polis skulle upptäcka en då kan kortet ryka.

Eller så köper du en äkta epa, får bara köra i 30 med epa, men går att köra fortare utan spärrar. Blir fortkörningsböter om polis skulle stå nånstans med laserkameran, när kör fortare med epa.

Jiddra inte med en tuff modell som mig, du kan inte vinna över mig. :p


Forum » Fritid » Motor » Hjälp, a-traktor!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons