Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Problem med elhissar!

Skapad av uZeus, 2015-05-04 13:07 i Motor

7 753
4 inlägg
0 poäng
uZeus
Visningsbild
P 29 Hjälte 764 inlägg
0
Jag har ett problem med min VW Polo 1.4 -01 som jag inte hittar någon lösning på någonstans på nätet som jag tänkte någon här kanske kan svara på.

Elhissen på förarsidan fungerar inte som den ska, det går att både hissa ner och hissa upp passagerarsidans fönster, och det går att hissa upp förarsidans fönster, men det går inte att hissa ner fönstret.

Alla säkringar är kollade, jag funderar på om det kan vara en vajer som gått av då jag hört att det är ett ganska vanligt problem på just den här modellen av bil.

Någon som har några andra funderingar eller förslag på vad det kan vara?

Jag är en sån där hemsk person som hatar jordgubbar och barnaskratt.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0

Svar till uZeus [Gå till post]:
Hör du något ljud från motorn när du hissar ner är det garanterat mekaniskt fel. Hör du inget kan det lika gärna vara elektroniskt. bäst är väl att plocka bort dörrsidan och kolla i den när du trycker på knappen :)

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Klas-Kenny
Visningsbild
P 30 Växjö Hjälte 12 128 inlägg
0
Vad händer när du trycker på knappen för att hissa ner fönstret?
Eftersom du vet att det går att köra upp det, hur har du fått ner fönstret för att testa det?

Första enkla grejen du kan göra är att koppla ur batteriet i ett par minuter och in igen, kan hjälpa.

Hjälper inte det, och motorn inte låter när du trycker på knappen, så tror jag att mekanismen kärvat. Hjälper förmodligen att plocka ner hissmekanismen och smörja upp den lite. Hade ett liknande problem på min Golf, där hjälpte det att skruva av hissmotorn och "vajerhjulet" (som sitter på motoraxeln och drar i vajrarna) och fylla på med nytt fett under och runt hjulet, det gamla hade torkat ut fullständigt vilket fick den att låsa sig.

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.

uZeus
Visningsbild
P 29 Hjälte 764 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Nej det hörs inget ljud alls från motorn när man trycker på knappen, funderade på att göra det men är osäker på om jag är tillräckligt kunnig om bilar för att lyckas göra det utan att skada bilen :/Svar till Klas-Kenny [Gå till post]:
Jag vet faktiskt inte hur fönstret kom ner, svårt att förklara hur det hände men det var bokstavligt talat bara nervevat när jag satte mig i bilen, dock bara någon centimeter och då kunde jag hissa upp fönstret.

Ska testa det innan jag gör någonting annat, förhoppningsvis så löser det problemet (hade besparat mig en massa tid, pengar och energi).

Ska se om min bror känner till problemet då han ägde bilen innan mig och är väldigt mycket duktigare än mig när det kommer till bilar.

Jag är en sån där hemsk person som hatar jordgubbar och barnaskratt.


Forum » Fritid » Motor » Problem med elhissar!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons