Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Fy för finkläder

Skapad av Borttagen, 2014-05-30 17:44 i Mellan Himmel och Jord

12 757
20 inlägg
21 poäng
Slipspojken
Visningsbild
P 23 Hjälte 35 inlägg
0
Hej!

Jag är en pojke på 14 år som bor med mamma, pappa och min lillasyster i en villa i Sverige, och jag måste faktiskt säga att jag verkligen avskyr lite finare tillställningar i vår familj. Jag avskyr det för då måste jag och min syster sätta på oss finkläderna. Min syster är 10 år.

När vi är finklädda måste jag ha på mig en långärmad skjorta (oftast en vit skjorta, någon gång har det varit en blå skjorta och någon gång en röd skjorta, fast oftast är det vit skjorta), en svart slips till och svarta långa kostymbyxor med skärp till, och hon måste ha på sig en långärmad vit blus och svart kjol (som är halvlång) med skärp till. Min syster är 10 år, och hon avskyr det också. Det är jättejobbigt och obekvämt, allting känns bara så fruktansvärt stelt och strängt. Och så tjatar våra föräldrar om att vi inte skall spilla ner, så vi får ta det försiktigt vid bordet. Om man tjatar att man vill ta av säger de bara man måste kunna uppföra sig bra, och inte tjata. Vi får inte ta av oss förrän föräldrarna säger att det går bra, och kläderna måste vara snyggt instoppade, knäppta och så.

Exempel på när vi måste ha på oss finkläder:
*Födelsedagar-kalas
*Ibland om vår familj går ut på någon restaurang. Inte om det är hamburgarställe, gatukök, pizzeria eller så förstås, men om det är lite mer finrestaurang.
*Om vi åker bort till släktingar ibland, eller ibland om vi får besök hem av släktingar.
*Julhelgen, förra året var det någon kväll innan jul, kvällen före julafton, på julafton, på juldagen, på annandag jul och på nyårsafton, på nyårsdagen och på trettondagsafton och på trettondag jul. Då måste vi ha finkläderna hela dagarna, inte bara vid en middag, besök, restaurang eller så)

Så det är väl inte så jätteofta egentligen, men jag avskyr det (förra året skrev jag upp i en kalender varje gång det var).

Jag har sett till att finkläderna hänger längst in i garderoben i mitt rum (så jag inte ser dem i vanliga fall), och det har min syster med gjort i sitt rum. Jag har lovat mig själv att den dagen jag fyller 18 år skall jag plocka fram en sax och klippa sönder alla finkläderna.

Jag försökte gömma slipsen i skjortfickan en gång, men pappa blev ganska sur då för han kom på mig fort. Att prata går inte för fåra föräldrar säger bara att de inte kan tvinga oss att tycka om finkläder, men att de kan tvinga oss att ha på oss dem.

avskyr finkläder!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Tjingsallad
Visningsbild
P 31 Lund Hjälte 10 405 inlägg
1

Svar till Slipspojken [Gå till post]:
Bara att bita i det sura äpplet tills du kan flytta hemifrån.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
1
Är de obekväma för att de inte sitter bra? Kostym är störtskönt så länge det är rätt storlek. Om det nu är tvång, fråga om dina föräldrar kan fixa fram en ny uppsättning som passar bra och är skön.

Ingen status

envelope91
Visningsbild
P 33 Lilla Edet Hjälte 4 429 inlägg
2
Blir du var i dom? Jag brukar ha det problemet med finkläder.

Tillägg av envelope91 2014-05-30 18:58

varm*

Lard is the poor man's butter.

Slipspojken
Visningsbild
P 23 Hjälte 35 inlägg
Trådskapare
0
Ja, det är verkligen tvång. Storleken är väl inte felet, men kläderna sitter åt en del och känns mest stela, men föräldrarna säger att det skall sitta åt lite på så vis att det inte är lika bekvämt som fritidskläder. Men det gör inte ont.

avskyr finkläder!

Charon
Visningsbild
P 35 Hjälte 230 inlägg
2
Min uppväxt påminner rätt mycket om det du skriver. Jag personligen har dock på senare år börjat uppskatta skjortor, kavajer och rockar. Du får helt enkelt bita ihop, att klä sig "fint" är ju ändå ett sätt att visa respekt.

En otroligt intressant individ.

Slipspojken
Visningsbild
P 23 Hjälte 35 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Charon [Gå till post]:Hur hade du det då (om vi talar om skjortor och sådant). Jag och min syster har varit tvungna att vara finklädda på sådana tillställningar så länge båda av oss kan minnas. Ja, vi får ofta höra att vi måste visa respekt både för själva tillställningen, och dem vi firar dem med.

avskyr finkläder!

Guitarman
Visningsbild
P 30 Hjälte 6 576 inlägg
2
Så era föräldrar är control-freaksnobbar?

*Jag får väl skit om 3...2...1*

Hajj på dajj

Mynameistaken
Visningsbild
P 32 Kalmar Hjälte 5 427 inlägg
2
Vill man vara fin, får man lida pin, eh?

Det var bättre förr.

gaminggirl
Visningsbild
F 38 Lund Hjälte 8 084 inlägg
1

Svar till Slipspojken [Gå till post]:
Så länge jag kan minnas har jag också haft finkläder på sådana tillställningar, dock i lite olika grad beroende på hur fint det varit. Även idag ser jag det som helt normalt att man är finklädd när man firar något. Kanske inte i finaste kläderna i alla lägen men lagom efter vad som passar tillställningen.

Ingen status

Pajrik
Visningsbild
P 31 Solna Hjälte 559 inlägg
2
Jag säger hurra för finkläder! Vårbal i Uppsala förra helgen, det var skitkul!

Men å andra sidan gillade jag inte heller finkläder när jag var typ 13-14, det kommer med åldern när man börjar passa in bättre i kläderna.

Jag har ingen status :(

Hampys
Visningsbild
P 32 Helsingborg Hjälte 1 471 inlägg
5
Svar till Slipspojken [Gå till post]:
Spana in filmen Blues Brothers. Bär den där kostymen som en kung istället! Om man inte kan komma ifrån en jobbig situation får man se till att göra den mindre jobbig iallafall. Försöka duger!
Och ja, föräldrar är dryga och det är definitivt taskigt av dem att tvinga er ha finkläder. Gör en tonårsrevolt! Nu snackar vi grejor!
Jag hejar på dig!Tillägg av Hampys 2014-05-30 21:25

James Bond har nästan alltid kostym! Han räddar världen och får alla brudar! (y)

Mot oändligheten och vidare!

Slipspojken
Visningsbild
P 23 Hjälte 35 inlägg
Trådskapare
1
Kostym säger man ju (i alla fall jag) bara om det är kavaj till. Jag har som tur är väldigt sällan behövt ha på mig kavaj till, svart väst till någon gång, men väldigt sällan. Oftast bara skjorta och slips + kostymbyxor/finbyxor. Konstigt att vara finklkädd till fin tillställning är det väl egentligen inte, Gaminggirl, men jag avskyr det i alla fall.

Hur skall jag egentligen tonårsrevoltera? Varje gång jag måste sätta på mig finkläderna får jag bara sådan lust att klippa sönder dem, men då skulle jag inte få spela TV-spel på över ett år minst eller så och det hade bara blivit till att köpa nya likadana kläder för föräldrarna hade blivit jättearga.

avskyr finkläder!

Alster
Visningsbild
P 28 Uppsala Hjälte 2 292 inlägg
0

Svar till Slipspojken [Gå till post]:
Om du bläddrar i tråden kan du trycka "svara på inlägg", på det inlägget du vill svara på. Om du inte gör det syns det inte för personerna som skrivit, och det blir mycket svårare att få svar.

Lycka till!

tänk på ett pålägg

bonbon
Visningsbild
P 25 Hjälte 1 054 inlägg
-2
kp finns för sådana som dig

En vis man sa en gång ingenting, ty han var vis

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg Online
1

Svar till Slipspojken [Gå till post]:
Bär finkläderna som en kung istället.
Du kommer tycka om det om några år.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

Slipspojken
Visningsbild
P 23 Hjälte 35 inlägg
Trådskapare
0


Jag blir varm i finkläder ibland någon gång mest på sommaren, fast som tur är så är det inte så ofta vi måste vara finklädda när det är sommar. På skolavslutning brukar jag få ha kortärmad skjorta, och min syster brukar få ha kortarmad blus då. Det blir inte så mycket släktträffar då heller, för det är så få i våran släkt som fyller år då.

avskyr finkläder!

Charon
Visningsbild
P 35 Hjälte 230 inlägg
2

Svar till Slipspojken [Gå till post]:
Från jag var väldigt liten till ungefär 18 års ålder så var det oftast skjortor, kavajer, kavajbyxor och liknande. Varje gång något skulle firas alltså. Hatade det verkligen på den tiden men nu på senaste har jag bildat en uppskattning för "finare" kläder.

En otroligt intressant individ.

Slipspojken
Visningsbild
P 23 Hjälte 35 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Charon [Gå till post]:och slipsar med va?
Fast jag tror inte jag kommer tycka om finkläder ens när jag blir äldre för det är ju inte automatiskt så att alla börjar göra det då heller.
Antingen börjar man tycka om det, eller inte. Det jag tänker på är inte vad jag kommer tycka när jag är äldre utan nu när jag måste ha det fast jag inte vill.

avskyr finkläder!

Charon
Visningsbild
P 35 Hjälte 230 inlägg
1

Svar till Slipspojken [Gå till post]:
Slipsar och flugor var väll normen. Och till det återgår jag till ett tidigare påstående, det är bara att bita ihop, det blir bättre xD

En otroligt intressant individ.


Forum » Mellan Himmel och Jord » Fy för finkläder

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons