Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Grafräknare till skolan, vilken bör man välja?

Skapad av Teknik, 2016-08-24 01:15 i Köp & sälj

5 885
3 inlägg
-1 poäng
Teknik
Visningsbild
Legend 1 inlägg
-2
Alltså dessa med grafräknare har jag börjat ta på allvar, vilken bör man välja? Samt varför?

Jag ör en neutral snubbe som från ingen bakgrund inom matematiken till att bara plugga matematik. Och jag har köpt många miniräknare under 1 år bara.

Mitt första köp var Casio FX-7400GII, den kostade då som nu 399kr, alltså billigaste grafräknare inom casio familjen. Och redan då blev jag kär i miniräknaren.

1. Den har riktigt bra kvalité, man känner att casio har lagt pengar på att göra grafräknaren till en riktig grafräknare, knapparna är riktigt bekväma att trycka på, fin design, högt upplöst skärm, väldigt väldigt enkel att använda och därför användarvänligt och bekvämt I jämförelse med Texas Instruments vilket jag kommer till senare.

Mitt andra köp blev Casio FX cp-400 som kostade hela 1799kr då men som nu kostar otroliga 1999kr.

Bra grafräknare som är för bra, vilket var det stora misstaget. Denna räknaren är inget att räkna multiplikation med, denna grafräknaren är som sagt en räknare att räkna grafer med, helst 3D grafer.

1. Skärmen är för stor och bra för att räkna multiplikation med, därför drar den mycket batteri för att endast lösa enkla matematik med, plus den kräver ganska mycket tid för att räkna enkla beräkningar pga den stora skärmupplösningen. Därför är den för bra för enklare beräkningar, vilket är en nackdel med. Denna grafräknaren kan man tänka sig läsa matematik 4 eller högre med och inget under det. Därför bestämde jag mig för att köpa en ny räknare för att kunna göra snabba och enklare beräkningar samtidigt som jag kan göra svåra beräkningar på den enkla räknaren. (Tänkte använda 2000kr grafräknare på universitetet) där den bör passa perfekt.

Nu ville jag tillbaks till min Casio FX-7400GII som jag gav bort ett tag sedan så jag provade att köpa en annan.

Mitt tredje köp blev Texas Instruments, tI 82 stats. Fyfan.. är detta ens en räknare? Missnöjd blev jag 10 minuter redan efter öppnad förpackning.

Först och främst så kostar till 82 stats hela 599kr... för det andra så är den väldigt billigt gjort, dåliga gamla hårda plastknappar med billig hårdvara som mjukvara. Om man ändå betalar hela 599kr för en grafräknare så kan man tänka sig att få mer än Casio FX-7400GIIs skärm pixlar, men det får man inte. Ti 82 har tydligen bara 94*64 pixlar om jag mins rätt. Och inte ens meny har den räknaren att gå till för att välja mellan olika program.

Då insåg jag att min casio har gjort mig bli bortskämd av en anledning. För att casio är det bästa.

Dagen efter bytte jag min Texas Instrument ti 82 mot min gamla Casio FX-7400GII. Folk tycker att dett blir enklare med Texas pga att böckerna och lärarna rekommenderar det men nope, casio är ändå enklare pga kvalité.

Så ska använda Casio FX-7400GII trotts alla köp.

Tillägg av Teknik 2016-08-24 01:16

Hoppas min post blev till hjälp.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

oskkan
Visningsbild
P 30 Linköping Hjälte 3 334 inlägg
1
Inget slår en TI-84 plus!

Shaving is only for men who swim in the olympics.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 968 inlägg
0
När det gäller grafräknare till skolan så brukar läraren rekommendera och lära ut en viss räknare, räknaren de själva använder.

Visst kan man köpa en annan räknare, men köper man något annat än vad som lärs ut får man lära sig hitta och använda diverse funktioner själv.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Mellan Himmel och Jord » Köp & sälj » Grafräknare till skolan, vilken bör man välja?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons