Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Min granne har typ stulit min katt...

Skapad av Borttagen, 2014-08-23 10:21 i Mellan Himmel och Jord

12 491
23 inlägg
33 poäng
mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
0
Min katt försvann för några dagar sedan och jag blev orolig. Denna katt har kostat mig 20'000 kr i veterinärräkningar och jag är väldigt rädd om honom. Därför gick jag till granntanten för att höra om hon visste vart min katt tagit vägen. Tydligen brukar granntanten brukar mata min katt och kalla honom för Sotis (han heter Oskar). Och så klagar hon att han brukar stå utanför hennes dörr och jama. Inte så jävla konstigt. Så där har jag svaret varför min katt har försvunnit. Dessutom har hon mage att klaga på att jag är inte nog tjejig, att jag inte lagar mat och städar och diskar varje dag, att jag tydligen inte jobbar etc. Innan jag var ledig ett par veckor var jag brandvakt. Jag jobbade 12 timmar om dagen varje dag, missade när affärerna var öppna så jag hade ingen mat att laga och VEM FAN HAR ORK ATT STORSTÄDA MITT PÅ NATTEN NÄR MAN SKA UPP OCH JOBBA 10-14 TIMMAR NÄSTA DAG?? Jävla idiotkärring. Hon har tagit min 20'000kr dyra katt och klagar på att jag inte är kvinnlig. Jag vet fan inte om jag orkar längre. Vad ska jag göra? Känns som att jag inte kan göra någonting längre. Jag funderar på att flytta hem igen. För uppenbarligen måste jag jobba, laga mat, städa, sy gardiner och vara superkvinnlig för att duga åt min gubbe dvs. inte sitta vid dator eller skruva i bilar. Inte heller får jag ta med mig MIN hund och ha på gården för att då blir grannen sur. Kan jag anmäla henne för att hon har tagit min katt eller är det bara att gilla läget? Och måste jag verkligen ändra på mig? Varför måste man vara sitt kön? Varför måste jag bära klänning och bara stå vid spisen? Jag trodde att vi var förbi de tiderna.

Tillägg av mercedesbrud 2014-08-24 15:15

Jag fick veta idag, 24/8, att grannen har flyttat. Hon har tagit med sig sin egen katt men om min katt är kvar här eller om hon har tagit med sig den är oklart. Jag kommer att avvakta i några dagar och leta och ropa efter katten. Kommer han inte tillbaka och inte synts till så kommer jag att ta kontakt med tanten. Sedan får man se vad som händer.Tillägg av mercedesbrud 2014-08-25 22:16

Oskar är tillbaka hemma hos mig nu. Han kommer inte att släppas ut mer trots att granntanten har flyttat... på veckodagarna i alla fall. Anledningen att han kom tillbaka var att han var hungrig. Det var ju ingen tant hemma på granngården som kunde mata honom. Så han har blivit insläppt och har fått mat.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Amanda0043
Visningsbild
F 23 Entertainansvarig Administratör 253 inlägg
8
Ta tillbaka katten och skit i kärringen.

Det är inte lätt när det är svårt

SalaMAD
Visningsbild
P 34 Hjälte 181 inlägg
12

Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
Överanalysera inte detta med att du måste ändra din personlighet och flytta hem.

1. Ta tillbaka katten och säg till tanten att sluta mata din katt, om hon nu gillar katter får hon skaffa sig en egen. Om hon inte bättrar sig polisanmäl att hon har stulit din katt.

2. Tanten är ifrån en annan tidsepok då kvinnan skulle behaga och tahand om mannen och huset, så ignorera tantens åsikter om du inte tror att du kan lära henna vad jämnställdhet innebär.

3. Inte orkar städa och laga mat, pff finns det någon under 25 som orkar det?

When you see it, brix will fall

crazhycat
Visningsbild
F Hjälte 129 inlägg
0
Ta tillbaka din katt, den är din. Och om du inte får den polisanmäl. Den där tanter behöver "mind her own business" Säg till henne att sluta mata din katt och säga att den bara mjauar för att hon ger den mat. Säger att den inte heter "sotis" och hon borde sluta kaga, kärringen är gammal modig. Skit i om du är otrevlig, Hon är det med. och om du verkligen hatar att hon klagar så mycket säg till henne att sluta klag eller ge en stor förklaring varför hennes tänkade är fel och vi lever i en ny tid, du du kan göra vad du vill.

Ingen status

WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
6

Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
Men skämtar du? Slit upp dörrjäveln och ta tillbaka din egna katt, sen ber du kärringen dra åt helvete.

Vadå "gilla läget"? Om någon stjäl något som är ditt så har du all rätt i världen att ta tillbaka det också.

mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till SalaMAD [Gå till post]:
Hon har redan en egen katt. Och nu vill hon typ ha min katt.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

LaDesten
Visningsbild
P 34 Älvdalen Hjälte 3 173 inlägg
6

Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
Spelar ingen jävla roll att kärringen vill ha den. Det är din katt. Ta tillbaka din katt.

Ingen plockar en maskros och ger åt sin vän~

Tics
Visningsbild
F 26 Järfälla Kändis 504 inlägg
0
Strunta i kärringen och säg åt henne från skarpen.
Nej,det är klart du ska klä dig hur du vill?

Det är din katt inte hennes
mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Tics [Gå till post]:
Det handlar inte bara om hur jag klär mig utan hur jag beter mig. En tjej ska tex inte skruva i bilar eller jobba i sågverk, därav arbetskläder varje dag. De ska inte ha kort hår eller spela tv-spel, inte heller ska de ha intresse av traktorer. Enligt henne alltså.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
0

Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
Vad jag läser så står det ingenstans att hon stulit din katt?
Har hon erkänt det?

Om hon gjort det, knacka på, fråga om du får tillbaka katten, annars, anmäl.

När du fått tillbaka den, gör det till en innekatt.

"Säg förlåt?" - zombiefied

Patrikp
Visningsbild
P 28 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
0
Säg klart och tydligt att du polisanmäler om hon fortsätter att släppa in och mata din katt. Simple 'nuff.

HareKrishnas gud sedan 2014

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1

Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
Man kan inte gå runt och leva hela sitt liv utefter hur andra vill att man ska leva det, så enkelt är det. Hon är uppvuxen i en annan tid, hon är av en helt annan generation. Många äldre har vad vi idag uppfattar som en väldigt vrickad syn på hur saker och ting ska vara, man kan inte vara alla till lags och man måste göra vad man själv trivs med och mår bra av.

Om du vet att hon har katten är det bara knacka på och be om att få tillbaka den, förklara att det är din katt och att hon inte har rätt att ta den. Får du inte tillbaka katten gör du en anmälan till polisen och så får de komma och hämta katten åt dig, svårare än så behöver det inte vara.

Är tanten sur över att du inte är som hon vill, låt henne vara det. Det är upp till henne om hon vill spendera de sista åren i sitt liv med att vara sur åt saker som inte angår henne och du skall absolut inte känna någon som helst skuld över det.

Even boys have something to say if you listen long enough

xeno4000
Visningsbild
P 30 Kändis 31 inlägg
0
Om du är 100% säker på att hon har tagit din katt skulle jag föreslå att du anmäller henne. Det är upp till dig att bestämma om du ska bära klänning och laga mat eller om du ska vara dig själv. men jag skulle reckomendera att du beter dig som du är för det är det som gör oss till olika individer. du är helt normal :)

Build your own dreams, or someone else will hire you to build theirs.

mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kleff [Gå till post]:
Jag skrev "typ". Hon har inte gjort det och om hon hade gjort det skulle jag inte kunna anmäla henne. Hon matar min katt så att han kommer inte hem längre. Han springer bara hemma hos henne och kommer när hon ropar Sotis och han heter Oskar. Jag kan till och med öronmärkningen på honom utantill så jag vet att det är min katt.Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
0
Jag kan inte heller anmäla grannen i och med att katten har gått dit själv. Så då anses det ju inte som stöld.

Det är nu 4 eller 5 dagen som Oskar är borta. Han brukar komma när man ropar på honom men nu gör han inte det. Jag ser inte ens till honom längre. Han är borta. Jag gick till tanten idag men hon var inte hemma. Jag är medveten om att hon har hållit på att flytta. Men jag ska inte måla fan på väggen än. Det ska jag göra imorgon om inte detta löser sig.

Tillägg av mercedesbrud 2014-08-24 14:40

"4:e eller 5:e dagen" ska det stå.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
1

Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
Så i grund och botten matar hon bara din katt för att du inte gör det?

Och istället för att sköta djuret (och kanske samtidigt göra den till en innekatt så slipper du grina) så lipar du ut här på hamsterpaj som en svartsjuk liten 14-åring?

" Men jag ska inte måla fan på väggen än."

Det har du redan gjort iom att du i stort sett anklagat henne för stöld."Säg förlåt?" - zombiefied

mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till Kleff [Gå till post]:
Så du anklagar mig för att inte ta hand om mina katter? Jag matar mina katter när de kommer in! Men jag har inte en chans mot en pensionär som jämt är hemma och öppnar dörren och ger Oskar mat så fort han jamar! Då kommer han ju aldrig hem! Självklart att Oskar får mat bara han kommer hem! Han får för fan två fulla skålar med både torrfoder och burkfoder och mycket kärlek av både mig, min pojkvän och min andra katt!

JAG KAN INTE SKÖTA OM HONOM NÄR HAN ALDRIG KOMMER HEM! FATTA!

Han får fortfarande vara ute så han sitter ju inte direkt instängd hos någon. Men försök själv spåra en katt ute i skogarna! De lämnar ju inga spår efter sig.

Jag har letat och ropat och inte bara suttit här! Hur många av inläggen har jag egentligen svarat förutom ditt? 3 inlägg som jag har svarat och ett allmänt inlägg under 2 dagar. Jag har inte bara suttit här. Du kan gå och lägga dig i ett hörn och dra något gammalt över dig.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
0

Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
" Han får för fan två fulla skålar med både torrfoder och burkfoder och mycket kärlek av både mig, min pojkvän och min andra katt!"

Extremt mycket, det är därför han söker sig till grannen ... :)
Som sagt, sluta gnäll, du beter dig som en svartsjuk 14-åring.

"Säg förlåt?" - zombiefied

mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kleff [Gå till post]:
Så jag ska bara släppa honom? Låta grannen få honom för att hon matar honom ur handen så fort han är i närheten? Jag tänker tyvärr inte ge mina katter den lyxen att de blir handmatade. Och jag har blivit tillsagd att katterna ska alltid ha tillgång till mat och vatten. Därför har de alltid till gång till torrfoder och sedan får de burkmat morgon och kväll.

Jag har två katter om du undrar.

Men är det rätt att någon matar någon annans katt? Kanske du skulle tänka dig att mata den stackars katten som ständigt passerar din gård? Kanske till och med på grund av att du anser att en tonåring inte ska ha ett eget djur? Så ser tanten på det hela. Det har jag hört från henne. Hon har sagt att jag bör inte ha djur för att jag är tonåring utan inkomst. Jag är ju bara barnet.

Vad jag vet ska man inte mata andras katter. Det är därför jag blir så arg.

Om du tycker att jag bara gnäller behöver du ju inte ens läsa den här tråden. ;)

Och svartsjuk? Jag ÄGER katten. Det finns papper på det.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
0
Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
"Men är det rätt att någon matar någon annans katt?"

Anser du att katten inte får mat så finns det inget som hindrar dig att mata den.

"Kanske du skulle tänka dig att mata den stackars katten som ständigt passerar din gård?"

Ja.


"Kanske till och med på grund av att du anser att en tonåring inte ska ha ett eget djur?"


Detta hittar du på helt själv, att hon anser att du inte bör ha djur betyder inte att hon matar den enbart för att "stjäla den".

"Vad jag vet ska man inte mata andras katter. Det är därför jag blir så arg."
Anser man att katten blir undernärd så är det knappast något fel att mata katten.
Jag vet fler som skulle tycka att det är fel att inte mata en undernärd katt än att ignorera den ... :)

"Om du tycker att jag bara gnäller behöver du ju inte ens läsa den här tråden. ;)"

Du gnäller och tänker inte efter.

"Och svartsjuk? Jag ÄGER katten. Det finns papper på det."
Ja, du beter dig som en sådan.
Du må äga katten, men det är inte fel av någon annan att mata den om denne anser att den är undernärd. Det är inget brott heller, din granne har inte "typ stulit" din katt.

Om du nu ska ha ensamrätten på katten, nästa gång du ser den, gör den till innekatt och sluta gnäll.

"Säg förlåt?" - zombiefied

mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kleff [Gå till post]:Detta hittar du på helt själv, att hon anser att du inte bör ha djur betyder inte att hon matar den enbart för att "stjäla den"

Hon har sagt till mig att jag inte bör ha djur för att jag är för ung. Det är inget jag hittar på. Annars skulle jag inte ha varit så förbannad på henne (förutom att hon matade min katt). Hon tyckte även att jag inte hade råd med katt för jag är ju 19 år gammal och har inget jobb. Sedan att jag har 25k+ på kontot och en fast inkomst skiter hon ju i. Är man ung har man ju inga pengar.
Börjar du mata en katt så är det en väldigt stor risk att den flyttar hem till dig. Så om man börjar mata någon annans katt får man vara beredd på att få ta på sig resten av kostnaderna och ansvaren också. Bara för att det är en utekatt så betyder det inte att det är en allmän egendom.
Visst om du matar en mager och utmärglad vildkatt men inte en välmående tamkatt med halsband och gott hull. Den katten har redan ett hem och en familj som älskar den. Därför ansåg jag att hon hade "typ stulit" min katt. För hon matade honom så att han inte kom hem. Men nej, hon matade inte honom inte för att stjäla honom.. inte medvetet i alla fall.

Vilken rätt har hon förresten att döpa om Oskar till Sotis och ropar det i stället så att han inte längre lystrar till sitt eget riktiga namn? Särskilt när hon vet vad katten egentligen heter. Självklart att jag började anse att hon hade stulit min katt då han kom då hon ropade Sotis men inte då jag ropade Oskar. Då han åt hos henne och var hemma hos henne men inte hos mig. Det är ju min älskade katt, hon har ju en egen katt som hon kan ta hand om.

Mina katter är inte undernärda. Därför vill jag inte att folk ska mata dem. Det är mitt ansvar. Har du någonsin sett en fet ungkatt? Till din information brukar ungkatter och kattungar vara väldigt pigga av sig och göra av med extremt mycket energi. De busar och jagar varandra osv. Sist jag var hos veterinären med Oskar (några dagar innan han fick börja gå ut den här sommaren) tyckte de att han var i väldigt fin form. Jag fick till och med beröm. Men det tyckte inte granntanten. Så nu är han rund som ett klot på grund av henne. Hon tyckte till och med att min kattunge var mager då jag nyss hade hämtat den - 12 veckor gammal. Ungkatter och kattungar brukar inte ha samma storlek som en fullvuxen katt. Varken på bredden eller höjden. De har inte heller lika mycket fett eller muskler.

Du må äga katten, men det är inte fel av någon annan att mata den om denne anser att den är undernärd
Hon har, enligt henne själv, inte ens fått klappa Oskar då han är väldigt reserverad mot folk. Så hur kunde hon då veta att han verkligen var undernärd då hon inte har fått känna på honom? Anser? I så fall vet man inte. Prata med ägaren först om katten ser mager ut innan du börjar mata den.

En sak till gällande att mata andras katter. Man vet inte om katten har en foderallergi och får specialfoder. Man kan inte heller veta om katten har en sjukdom som gör att den får specialfoder. Man vet inte heller om katten ska ha medicin i samband med mat. Då blir det väldigt konstigt om katten kommer hem och inte är hungrig alternativt inte kommer hem alls. Det är också en anledning att ta kontakt med ägaren innan du börjar mata katten.

När jag flyttade hit där jag bor nu hade Oskar nyss återhämtat sig från en skada. Som 5 månader gammal kattunge hade han haft oturen att bryta bakbenet. Det tog 3-4 månader att läka. Under den perioden hade han inte haft den förmånen, som alla andra katter, att träna upp sig och bygga muskler. Det enda han kunde göra var att äta, sova och ibland gå. Inte heller hade han aptit då han fick antibiotika och smärtstillande i samband med mat (enligt veterinärens ordinationer). Jag handmatade alltså honom under den tiden. (Var ledig från skolan för att kunna göra detta)
Så första gången tanten fick träffa min katt såg han inte så mycket ut för världen och tyckte därför att jag misskötte honom. Det såg inte heller bättre ut av att Oskar var rakad lite här och där för att veterinärerna inte kunde operera Oskar med all päls i vägen.
Så där har du svaret varför han såg smal ut och varför hon började mata honom så fort han gick förbi hennes gård.

Forum image
Jag skulle inte säga att han ser undernärd ut. Däremot syns det att ena benet är rakat men pälsen har börjat växa ut.

Forum image
Inte heller här ser han undernärd ut och denna bilden togs för runt 10 månader sedan. Då vägde han 4-5 kg, var nyopererad och då var han strax över halvåret gammal. Nej, han var inte undernärd då och absolut inte undernärd nu.

Ta inte för givet att katten ser mager ut för att den är undernärd. Bara att man har rakat pälsen en fläck på ryggen och sedan hela benet kan få en katt att se bedrövlig ut. Detta fick en tant att börja mata min katt. För att han var rakad lite grann på ryggen och på vänstra benet.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
0
Svar till mercedesbrud [Gå till post]:
"Hon har sagt till mig att jag inte bör ha djur för att jag är för ung"

Betyder fortfarande inte att hon matar den för att "typ stjäla" den.
Det är något du hittat på helt själv, som sagt, du ska inte kasta sådana anklagelser mot folk bara för att du inte vet bättre.

Tänker inte läsa resten av din text. Som sagt, du beter dig som en svartsjuk 14-åring :)

"Säg förlåt?" - zombiefied

mercedesbrud
Visningsbild
F 29 Kändis 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Kleff [Gå till post]:


Skit i det då... Men faktum kvarstår fortfarande att hon döpte om min katt och matade honom så att han inte kom hem.

Gnällkärringen från skogen - mercedesbrud


Forum » Mellan Himmel och Jord » Min granne har typ stulit min katt...

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons