Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ofrivilligt främlingsfientlig

Skapad av Marvellous, 2015-09-16 19:24 i Mellan Himmel och Jord

7 084
11 inlägg
3 poäng
Marvellous
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
0
Jag är livrädd. Jag vågar inte gå utanför mitt hus längre. Överallt blir överfallen allt fler. Jag har hört att en fjärdedel av sveriges kvinnor riskerar att bli våldtagna i sitt liv- och siffran höjs. Sverige har nu samma statistik över våldtäkter och övergrepp som i syrien och sånna länder. Jag vet inte om det är propaganda, men jag tror inte det. Att dessa siffror höjts i takt med flyktingarnas ankomst skrämmer mig också. För alla är så jävla rädda för att bli kallade rasister. Fast jag orkar inte bry mig längre. Kalla mig rasist om du vill. Jag är bara rädd. Jag har börjat läsa om självförsvar och min bästis lär mig små knep om hur man ska slåss från hennes kung- fu övningar. Men det spelar ingen roll. Att våldtäktssiffrans enorma ökning har med flyktingpolitiken att göra är det ingen som tänker på. Säger man någonting kritiskt om invandrar politiken blir man kallad rasist ju. Och det är ju allas värsta mardröm verkar det som. Snälla, kan någon hålla med om detta? Finns det fler därute som jag? som är livrädd trots att jag vet bättre? Eller vill ni slå mig på käften nu?

Deppresiv snorunge

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Karlsson
Visningsbild
P 29 Arvika Hjälte 499 inlägg
0
Svar till Marvellous [Gå till post]:
Främlingsfientlighet är inbyggt hos alla arter på planeten. Att vara aktsam mot främlingar är en överlevnadsinstinkt.

Inget du behöver skämmas för.

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till Marvellous [Gå till post]:
Har snackat med/dejtat en hel del tjejer som blivit våldtagna. Kan inte minnas att en enda av våldtäktsmännen varit utländska utan det har varit unga svenska killar.

Siffran ökar för att fler och fler vågar anmäla det. Faktumet att de flesta blir våldtagna av personer i deras närhet står ju kvar. Vänner, partners etc. Och det är inte det absolut lättaste att gå till polisen när din pojkvän "verkligen VERKLIGEN ångrar sig".

robin söker ny sexpartner.

imnotree
Visningsbild
P 33 Kändis 267 inlägg
0
Det är inte bara du, det är många som köper skräckbilden media målar upp. Ett tips, med tanke på att du i princip säger "Jag är inte rasist, jag är bara rädd.": läs lite om internaliserad rasism.

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
2

Svar till Karlsson [Gå till post]:
Fast människor är ju nyfikna i grunden. Främlingsfientlighet är inte naturligt.

flizan

Karlsson
Visningsbild
P 29 Arvika Hjälte 499 inlägg
0

Svar till Jokk [Gå till post]:
Att vara nyfiken spelar inte ut försiktighet.

Alla arter är i grunden överlevnads-fokuserade.

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
1

Svar till Jokk [Gå till post]:
Försiktigheten förhindrar oss ifrån att hoppa fram framför en kula bara för att man "är nyfiken" på hur det skulle kännas.

The leetest herperderper

Baal
Visningsbild
P Hjälte 634 inlägg
1


Du oroar dig nog lite för mycket. Chansen att du ska bli påhoppad av någon främling och bli våldtagen är obefintlig. Chansen att du blir våldtagen av din partner/vän är betydligt mycket större även större än att du blir våldtagen av någon du gått hem med från krogen.
Så välj bra killar istället för att oroa dig om du riskerar att bli våldtagen när du går ut.
Berg
Visningsbild
P 30 Stockholm Kändis 71 inlägg
-2
Att fler invandrare än svenskar våldtar enligt de kanske femtiotals domstolsbeslut jag har läst verkar rimligt. Dessvärre tillåter Sverige ingen formell statistik på brottslingarnas etniska ursprung, så det är svårt att dra säkra slutsatser. I Sverige är man rasist om man använder etnicitet som en variabel i sina analyser.

I Norge har man däremot, till en viss grad, statistik och där är invandrare (icke-europeiska) klart överrepresenterade:
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Innvandrere-bak-alle-anmeldte-overfallsvoldtekter-i-Oslo-5569378.html

Man tillåter iaf en öppen debatt i Norge utan att man får vänsterextremister (MP, F!, V, u name it) efter sig som drar rasistkortet.

Jag vill ha Lunarstorm tillbaka.

Tuvza
Visningsbild
29 Hjälte 663 inlägg
0

Svar till Marvellous [Gå till post]:
"Jag vet inte om det är propaganda, men jag tror inte det." Istället för att gissa på om saker du hör är propaganda är det alltid bra att kolla upp vad de baserar sitt uttalande på. Be alltid om källor och kolla på källorna också, bedöm, verkar det som en pålitlig källa? Kan de som står bakom informationen ha en egen politisk agenda de försöker vinkla informationen till?

Det är många som hävdar den kopplingen du vill se, men det finns inga statistiska underlag för det. Bara för att två saker ökar samtidigt behöver de inte ha med varandra att göra. Kollektivtrafikens pris har ökat avsevärt de senaste åren, samtidigt har fler sexualbrott anmälts, men det betyder inte att det är kopplat.

Att antalet våldtäktsfall i statistiken ökat och är så högt i Sverige kan också bero på att både det juridiska begreppet samt stor del av samhällets syn på begreppet utvidgats. Det kan också vara så att fler vågar anmäla nu än förut.

Du säger ju själv att du inte behöver vara rädd men jag vill understryka det igen. De allra flesta våldtäkter sker av personer en känner/är bekant med. Överfallsvåldtäkter är inte vanliga och det är ingenting du behöver oroa dig för. Att gå kampsport kan ju vara ett sätt att känna dig tryggare på, finns också många kurser i feministiskt självförsvar du kan gå.

Livet är en ångestfest!

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
1
Svar till Marvellous [Gå till post]:
Grejen med just våldtäkter är att det är ett brott där det finns ett enormt mörkertal. Det är väldigt svårt att titta på exempelvis antalet anmälda brott och utröna om det rör sig om en ökning i anmälningsbenägenheten, eller en reell ökning av antalet våldtäkter. Det finns exempelvis en stor korrelation mellan jämställdhet och benägenheten hos kvinnor att anmäla fysisk och sexuellt våld.

Forum image
(Från rapporten "Violence against women - an EU-wide survey" )
http://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-vaw-survey-main-results-apr14_en.pdf

Samtidigt så är det oerhört svårt att jämföra statistik mellan länder när skillnaderna i de legala definitionerna och i rättsväsendets förmåga/vilja att tillämpa dem är enorma. I många länder så kan man exempelvis inte våldta den man är gift med (i Sverige infördes detta först 1965!), det räknas inte som en våldtäkt om kvinnan anses ha tagit "risker" (blivit alkoholpåverkad, klätt sig utmanande etc) och inte sällan är det endast övergrepp där det finns penetration som omfattas som våldtäkter.

Det vore väldigt konstigt om vi inte hade högre våldtäktstal än andra länder, givet att vår definition är så pass mycket bredare. Samtidigt så har vi också utvigdat definitionerna


Forum » Mellan Himmel och Jord » Ofrivilligt främlingsfientlig

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons