Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Spela roulette med hjärnan som insats

Skapad av Borttagen, 2008-12-04 19:48 i Alkohol, tobak & droger

3 118
31 inlägg
-2 poäng
Sex och blandat
Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
-1
Jan kan inte påstå att jag minns tonårsperioden som en tid i livet då allting lekte och var enkelt. Snarare är det så att jag tycker att det var rätt så jobbigt att vara tonåring. Ett ständigt känslomässigt svaj, osäkerhet om vad man ville bli i livet och framförallt vad man var kapabel till att bli. Inte heller visste man om man någon gång skulle hitta någon som tyckte om en. Att utveckla en egen identitet var inte enkel, det vill jag lova att jag inte tyckte. Ständigt pendlade mina känslor. Jag hade ingen aning om ifall jag skulle sluta som en galning eller som ett geni. Här sitter jag nu många år senare som en äkta svensson och vardagen löper på i sin gilla gång.

Inte fasiken hade jag velat va tonåring hela livet! Vilket helvete! Att ständigt känna sig lite halvkass, ful och finnig. Vill ni det? Stanna känslomässigt på en 17-årings nivå och även bete er som en sådan?

Missbruk av cannabis är alltid farligt, men det finns speciella risker under ungdomsåren då identitetsutvecklingen pågår. Enligt folkhälsoinstitutets rapport 2004:31 stör cannabisrökning hormonbalansen hos både tjejer och killar. Identitetsutvecklingen äventyras vid cannabisrökning hos ungdomar. Risten finns att den psykosociala tonårsutvecklingen avstannar, förlångsammas eller till och med havererar. Känsligheten för biverkningar är allra störst i tonåren. Det man gör under tonåren är som det står i rapporten ” ”att separera från föräldrarna”, ”att hitta sig själv”, ”finna sin identitet”, ”finna ett förhållningssätt till det andra könet”, ”hitta meningen med livet”, ”erövra en ny social arena, från tonårsgänget till en krets av vuxna”, ”hitta och påbörja utvecklingen in i en yrkessfär” eller helt enkelt att – inte utan viss sorg – lämna barndomen och mogna till vuxen.

Vem fan vill va for ever young! Inte jag i alla fall. Jag är så jäkla glad att va en helt vanlig tant. Vem som helst kan säga vad som helst om mig och jag bryr mig inte. Anledningen till att föräldraföreningar mot narkotika tar så starkt avstånd mot cannabis är att föräldrar fått se sina ungdomar stanna i utvecklingen. Jag har i alla fall inte den minsta lust att vara ”evig tonårsförälder” lika lite som jag inte skulle vilja vara lite känslomässigt labil som en tonåring hela mitt liv.

Nu är det så att det finns massor av forskningsrapporter som tydligt visar cannabisrökningens skadeverkningar. Det finns ingen anledning i världen att betvivla det. Väl utförda forskningsresultat ifrågasätts utav cannabisvänliga skumraskfigurer. Man kan ju alltid säga ”personer med anlag för schizofreni börjar i högre utsträckning med cannabis, därför kan man inte bevisa sambandet mellan cannabilsrökning och psykossjukdomar”. Man kan även påstå ”tonåringar som är predestinerade till att aldrig växa upp, att förbli ständiga noobs” röker i större utsträckning cannabis så därför går inte heller detta att bevisa.

Och – vad betyder det? Kan ni istället bevisa att det inte är skadligt med cannabis? Vem kan vetenskapligt bevisa att det inte är så farligt att dra in en massa äckligt klegg som sedan fastnar på ens hjärnsubstans?

Vad är det egentligen för fel med referensen ”min mamma sa att det är farligt med hasch”. Den referensen väger faktiskt tyngre än källhänvisningen ”nån drogguru på nätet sa att det inte är så farligt med cannabis”. Min son behöver inte bara säga; ”min mamma sa”. Han kan istället säga ”min mamma såg”. ”min mamma blev nästan skjuten av en psykotisk missbrukare en gång” ” en psykiskt sjuk missbrukare spöade upp min mamma en gång” . Helt enkelt kan han säga ”min mamma vet”.

Det absolut viktigaste visdom jag försökt förmedla till mina barn inför att de skulle bli tonåringar var att de aldrig någonsin skulle labba med sin egen hjärna. Gör vad som helst, bara inte hjärnan riskerar att ta skada, för det är irreparabelt. Allt annat än hjärnan kan man oftast laga.

Det jag slutligen vill säga är ”spela inte roulette med hjärnan som insats” Det kan det aldrig vara värt oavsett vad droggurus runt på nätet påstår. Det är inte bara hjärnan man sätter i pant utan även sin snopp och pung. Även om man anser sig ha en värdelös hjärna som gärna kan offras så har jag svårt att tro att det finns någon här som är beredd att offra sin pung! THC är fettlösligt och påverkar således även pungen och dess innehåll. Vilken man vill inte helst spruta ut glada, pigga och virila spermier? Vem vill istället att de att det krälar ut små defekta kryp? Det kan väl i allfall inte vara någon mans högsta önskan?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Rackarkatt
Visningsbild
Ödsmål Hjälte 1 891 inlägg
0
För det första känns rapporten vinklad och felaktig. Ta bland annat "”finna ett förhållningssätt till det andra könet”". Tydligen är inte folkhälsoinstitutet medvetna om att det finns fler kön än två samt att en stor del av befolkningen (riktigt stor, tillochmed) helt eller delvis tänder på/kan få känslor för "samma kön". Homo- och bisexuella/emotionella förbises alltså helt. Otroligt modernt.

Jag offrar gärna min livmoder (ännu ett vinklat sätt att se på saken; varför utgå från att enbart kukfödda läser detta?), men det har iofs att göra med att jag inte vill ha barn och är alltså helt offtopic.

"Han kan istället säga ”min mamma såg”. ”min mamma blev nästan skjuten av en psykotisk missbrukare en gång” ” en psykiskt sjuk missbrukare spöade upp min mamma en gång” . Helt enkelt kan han säga ”min mamma vet”."

Vi vet att Sveriges psykvård är crap. Dra inte i psykiska sjukdomar i det hela när - antar jag - tråden handlar om cannabis och hur jättefarligt det är. Jag har _aldrig_ sett något (inte ens i de mest negativa rapporterna om cannabis) som säger "du blir våldsam".

Självklart är det inte bra eller ens ofarligt att, som du så fint uttrycker det, "dra in massa klegg". Det är inte ofarligt att dricka alkohol eller röka heller. Newsflash. Läs lite mindre vinklade rapporter om det hela - jag föredrar att gå igenom "båda sidor", så att säga, och att iaktta verkligheten och sedan dra slutsatser därifrån.

Slutligen hade jag gärna stannat på den känslomässiga nivå jag är på nu. "Att ständigt känna sig lite halvkass, ful och finnig. Vill ni det? Stanna känslomässigt på en 17-årings nivå och även bete er som en sådan?"
Grova generaliseringar gillar vi inte. Jag känner mig varken halvkass, ful eller finnig och beter mig ofta mer moget än flera gymnasieelever jag känner till. Fast det kanske bara är jag i hela världen som känner så?
Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Rackarkatt [Gå till post]:
För det första känns rapporten vinklad och felaktig. Ta bland annat "”finna ett förhållningssätt till det andra könet”". Tydligen är inte folkhälsoinstitutet medvetna om att det finns fler kön än två samt att en stor del av befolkningen (riktigt stor, tillochmed) helt eller delvis tänder på/kan få känslor för "samma kön". Homo- och bisexuella/emotionella förbises alltså helt. Otroligt modernt.
Jag tyckte att mitt inlägg var tillräckligt långt så fann ingen anledning att även gå in i en diskusson om att man även kan dras till personer av samma kön. Observera - jag har citerat rapporten. Det är alltså inte mina egna ord.

ständigt känna sig lite halvkass, ful och finnig.

Det är mig jag menar, inte dig. Du kanske har nått annat som känns jobbigt under din tonårsperiod, inte just finnarna

Jag offrar gärna min livmoder (ännu ett vinklat sätt att se på saken; varför utgå från att enbart kukfödda läser detta?),

Jag tyckte faktiskt att mitt inlägg var tillräckligt långt utan att jag gick in exakt på hur det påverkar livmodern också. jag har en son och av den anledningen denna vinkling. Vill du att jag ger ut en bok?

Jag har _aldrig_ sett något (inte ens i de mest negativa rapporterna om cannabis) som säger "du blir våldsam".

Då har du kanske inte läst så många negativa rapporter ?
Och framförallt - bevisa att det inte är farligt. Varför skall man chansa. Frågeställningen var ju som sagt om det verkligen är värt risken att spela roulette med in hjärna som insats. Att slutligen sitta där som en korkad förväxt tonåring. Att verkligen riskera det när man istället kan växa upp till en normalfungerande människa.
Rackarkatt
Visningsbild
Ödsmål Hjälte 1 891 inlägg
0
Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
Att utgå från ett heteronormativt perspektiv gör - för mig - att rapporten känns mer oseriös. Jag är fullt medveten om att det inte är dina ord, jag ifrågasatte bara verklighetsuppfattningen på de som skrivit rapporten.

Har man inte ständigt saker i sitt liv som känns jobbiga? Jag menar, livet blir väl ingen jävla dans på rosor så fort man fyller tjugo?

Jag vill gärna veta hur cannabis skulle kunna påverka min livmoder. Har inte hittat någon information om detta, så om du satt inne på något hade det varit trevligt att få läsa detta.

Länka till en seriös rapport där det bevisas att cannabis kan göra dig extra våldsam. Källor är viktiga, vet du.

Vad jag inte förstår är varför du fokuserar just på cannabis när det finns så många andra - mer lättillgängliga - substanser som är farligare och med fler negativa biverkningar? Jag ser personligen att personer i min närhet eller eventuella närstående släktingar brukar cannabis än alkohol. Förvisso påverkas omdömet vid intag av både cannabis och alkohol, men om jag utgår från mig själv vill jag säga att jag har mycket mer kontroll och sunt förnuft när jag är hög jämfört med när jag är alkoholpåverkad. Har du någonsin intagit cannabis själv, så att du har något att utgå från?
Dudier_than_Dude
Visningsbild
P 30 Hovås Hjälte 1 055 inlägg
0
Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
Jag är iochförsig tjugo år och en månad, så tekniskt sett så är jag inte en tonåring. Men jag har lyckats med nedan under perioden mellan jag började bruka för ett antal år sedan och nu:

”att separera från föräldrarna”:
Står dem närmare än innan och har bättre kommunikation. Separation är det ett par år till då de bor nära mitt plugg och det känns onödigt att ta studielån för att bo tio minuter närmare i en halvdan lägenhet. Och självständighet är jag kapabel till.
”att hitta sig själv”/”finna sin identitet”:
Funnen.
”finna ett förhållningssätt till det andra könet”:
Funnen.
”hitta meningen med livet”:
Hur blir det för nihilister då? Och många dör innan de finner meningen med livet, om den nu ens finns ett. Men jag känner mig nöjd med mitt nuvarande jag och min livssyn, iallafall.
”erövra en ny social arena, från tonårsgänget till en krets av vuxna”:
Studerar andra året på universitet, och har vänner där (mellan åldrana 19-27, ungefär) såväl som utanför.
”hitta och påbörja utvecklingen in i en yrkessfär”:
Se ovan svar.

Att detta avklarats pga. bruket skulle jag inte påstå, men i en del fall anser jag att det hjälpt mig, kan motivera om du vill veta varför."Att ständigt känna sig lite halvkass, ful och finnig. Vill ni det? Stanna känslomässigt på en 17-årings nivå och även bete er som en sådan?"
Jag är nöjd med med mig själv, anser mig vara bra och schmexxig, och trivs väl med mina känslor. Bara för att du haft eventuella problem betyder inte att resten av mänskligheten har det. Och varför skulle man inte kunna vara mogen och trevlig bara för att man brukar en substans?

"Vem fan vill va for ever young"? Detta är ett community för unga människor och många barn finns här, så du bör visa lite gott omdöme och vårda ditt språk om du nu är här för att hjälpa folk. Hur som helst, jag skulle inte ha något emot att vara "forever young" -- fast du verka anse att bör folk ska foga sig efter samhällsnormen och bli dryga svenssonkärringar/gubbar, jobba och sova majoriteten av sitt vuxna liv, spendera sin ynka fritid till att glo på Idol och annan sörja, för att sedan dö? (Låter lite som Hitlers samhällsvision, fast tror inte att han skulle låta Idol existera dock.)

"Nu är det så att det finns massor av forskningsrapporter som tydligt visar cannabisrökningens skadeverkningar. Det finns ingen anledning i världen att betvivla det."
Finns även många statligt finansierade rapporter som hävdar motsatsen, vad finns för anledning till att betvivla dem då?

"Kan ni istället bevisa att det inte är skadligt med cannabis?"
Ja, cannabis är skadligt, men vad är inte skadligt? Man kan dö för att man druckit för mycket vatten, man kan drunkna i vatten, man kan dö av koffeinförgiftning, man kan dö av naturlig död, man kan halka på is, man kan krocka sin bil, man kan dö av alkohol, man kan bli ihjälbiten av en hund, man kan dö av att äta för mycket salt, osv. Livet är inte ofarligt, isåfall skulle vi vara odödliga. Därför bör man använda sin kunskap och sin hjärna och fundera över om man anser att de positiva konsekvenserna av en handling överväger de negativa. För vissa kan cannabis vara en dålig idé, men jag anser att för mig som individ så är påföljden av mitt bruk mer positivt än negativt av ett antal skäl.

Och enligt dig verkar det att det inte är något fel att citera sina föräldrar, låt mig då citera min mor ungefärligt (det var ett par år sedan vi höll samtalet citatet kommer från) "När jag var i Pakistan så erbjöd busschauffören mig hasch, men efter att han inte tog nej som ett svar så gick jag till slut med på det, och det var väldigt avkopplande.". Detta var dock för ett antal decennier sedan och var andra, och sista, gången hon rökt -- hon blev ingen psykotisk missbrukare. Hon blev en jättesnäll, vettig, och underbar mamma. Och min far (som f.ö. aldrig använt narkotika) har sagt något i stil med att allt är farligt och att saker som går att missbruka går även att bruka. Han må sakna erfarenhet, men intelligens och kunskap har han gott om.

Min snopp och pung är det för övrigt inget fel på, dock vore det svårt att bevisa de jag för det första inte har något större begär av att visa upp mitt kön för icke-speciella flickor som inte står mig intimt nära. Dessutom så skulle den med stor sannolikhet slakna i din närvaro ty svenssontanter på trångsynta internetkorståg inte riktigt faller mig i smaken.

Lite off-topic men angående ditt påstående i en annan tråd:
"Är du sugen på att pröva på hur det kan vara att ha en ADD-diagnos? Mitt tips är då - rök Hasch."
Jag har blev diagnostiserad med ADD och dyspraxi när jag var 8 år, och jag kan meddela att dess symptom (iallafall hos mig) alls var lika ett cannabisrus. Möjligtvis den nedsatta grovmotoriken som dyspraxin medförde, mitt minne och min cognitiva förmåga var dock bättre än de flesta runt om mig. Skulle vilja påstå att ett alkoholrus är mer likt -- eventuellt tjack också, men har aldrig testat förutom det som staten tryckte i mig -- och i de doseringarna så har ju amfetamin motsatt effekt till vid rekreationellt bruk.

Personligen tar jag inte illa upp då min syn på cannabis är lika extrem som din och då jag är tillfreds med mig själv, men vet att många med funktionshinder lätt tar illa upp och är väldigt sårbara när det kommer till deras handikapp -- så jag tror inte någon diagnostiserad som delar din syn på att de som röker cannabis är psykiskt förstörda och psykotiska missbrukare skulle uppskatta att få sitt handikapp jämfört med dessa.Tillägg av Nerknarkad_Anka 2008-12-04 22:00

Whoops, blev lite knas. Skulle vara: "..fast du verkar anse att folk bör foga sig efter samhällsnormen..". Sedan glömde jag sätta fetstil på en av citeringarna. Aja, förhoppningsvis hindrar inga av småfelen inläggets budskap. (:Tillägg av Nerknarkad_Anka 2008-12-06 05:23

Ytterligare ett fel:
Jag blev diagnostiserad* Whoops.Tillägg av Nerknarkad_Anka 2008-12-06 05:24

Och ett til:
(iallafall hos mig) inte alls var lika cannabisrus.*

wat
Visningsbild
P 27 Hjälte 60 inlägg
0
Kanadas senat fastställer i sin rapport, som är en av världens mes omfattande följande;

"In total, based on all the data from the research and the testimony heard regarding the effects and consequences of cannabis use, the Committee concludes that the state of knowledge supports the belief that, for the vast majority of recreational users, cannabis use presents no harmful consequences for physical, psychological or social well-being in either the short or the long term." - S.165 del 1

Tror du lilla sveriges forskarkår sponsrade av staten och läkemedelsföretag gör sakligare och mer objektiv forskning? Tänk om kvinna.
Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Nerknarkad_Anka [Gå till post]:
Jag är iochförsig tjugo år och en månad,


Hela inlägget i sig motverkar sitt eget syfte. Att kalla sig själv för nerknarkad Anka tyder inte på någon avsevärd mognad. Det logiska resonemanget i inlägget är snarare på en 15-årings nivå än en 20-årings nivå. Vad gör dessutom en 20-åring med detta namn i ett forum för 13-18 åringar annat än att sprida knarkpropaganda och lögner?

Varför skall jag kunna bemöta alla konstiga argument från knarkare i början av en missbrukarkarriär? jag har aldrig tidigare haft anledning att läsa på om sådana underliga resonemang. Jag kommer inte att plugga in nått som jag tycker är helt befängt. De jag träffat är många psykotiska missbrukare och de har sedan lång tid tillbaka slutat snacka en sån massa skit som "nerknarkad anka".

Knark är den värsta pesten som kan komma in i en människas liv. Den sprider inte bara elände hos den som gått på "nerknarkad ankas" alla lögner utan sorgen och oron hos hela familjen förtär all glädje. Jag önskar mig bara en enda sak i julklapp. Det är att mitt barn aldrig någonsin mer skall röka cannabis. Alla materiella ting är helt värdelösa jämfört med att få en sådan gåva.
Konfidentiell
Visningsbild
Hjälte 59 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
Ska vi börja smutskasta varandra för vad vi kallar oss på ett forum så kan jag säga att du är allt annat än ett helgon. Och angående ålder så kan jag undra vad en vuxen gör i ett forum för ungdomar.

Hur vet du att det han säger är lögner? Du verkar ju inte vilja bemöta våra argument.

Många använder sig själva eller andra som källa i detta forum, undvik detta, eftersom sådana uppgifter inte kan verifieras av oss andra och således är att betrakta som lögn.

Att knark är skit är din subjektiva åsikt. Min åsikt är att knark kan både vara bra och dåligt, beroende på hur det används. Oro och sorg är känslor som uppkommer innanför ditt pannben och därför något som du och ingen annan måste reda ut.

Du vill altså att ditt barn ska sluta röka på, det går att fixa. Man kan ju faktiskt äta cannabis också.

Hälsa alla rasister på FMN en god jul från mig :P


Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0


Om du laddar ner rapporten jag hänvisat till tidigare så kan du läsa om riskerna för skador på foster om man använder cannabis. Dessutom finns massor av källhänvisningar som du kan fördjupa dig i. jag kan inte alla böcker jag läst utantill, men ofta finns det vissa saker som fastnar mer än annat. I slutet av 80-talet läste jag Jan Ramströms bok "narkomani". Något som etsade sig fast i mitt minne var just kapitlet om cannabis och misstankar om THC, som är fettlösande, kan ge permanenta skador på hjärna och spermier där det finns mycket fett. Med anledning av att jag då hade en mycket omogen och elak vän som använde cannabis så minns jag även den delen som handlade om att man inte utvecklas känslomässigt på samma sätt som personer som inte använder drogen. Boken är gammal, men den står i min bokhylla och det har skrivits hyllmeter efter att den publicerades.

Vad gäller våld och cannabis så är det klarlagt att cannabis kan utlösa psykoser som i sin tur kan orsaka ett våldsamt beteende. Psykossjukdomar är något som skrämmer mig oerhört mycket. Psykossjukdom i kombination med någon form av narkotikamissbruk är dessutom en så komplex problematik att det samhällstöd som är utbyggt är mycket undermåligt. De boenden som finns för psykiskt funktionshindrade tar oftast inte emot personer som desstutom har en missbruksproblematik. Den psykotiske knarkaren är den som är lägst ansedd i hela vårdsverige.
Syndafloden
Visningsbild
P 27 Karlstad Hjälte 10 705 inlägg
0
Min mamma har sett sina bekanta, eller inte sett dem alls, från sin ungdom.

Det räcker för mig.

HEH, TIME FOR A BIT OF A ROUGH AND TUMBLE

Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Konfidentiell [Gå till post]:

Hur vet du att det han säger är lögner? Du verkar ju inte vilja bemöta våra argument.

Många använder sig själva eller andra som källa i detta forum, undvik detta, eftersom sådana uppgifter inte kan verifieras av oss andra och således är att betrakta som lögn.Jag har inte för avsikt att bemöta knarkpropaganda. Om jag personligen har upplevt något och sett något, så måste jag kunna skriva ner det i detta forum utan att hänvisa till något källa. Hur tror du att källor ursprungligen uppstår? En källa som bara är en skrivbordsprodukt har väl knappast något större värde än något som faktiskt upplevs varje dag av olika tjänstemän i Sverige både i och utanför kontorsrummet.
dreammaster
Visningsbild
P 29 Sollentuna Hjälte 3 534 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
Oavsett hur mkt faror du rabblar upp så gör inte det att man inte vill använda det. Psykoser till exempel är extremt ovanligt och det händer bara människor som redan har drag av det. Du försöker bara förvränga fakta och smutskasta cannabis.

Ingen har påstått att cannabis är ofarligt, så varför försöker du övertyga oss om att det är farligt? Vi vet redan det. Försök istället övertyga oss om att det är bättre att vi super oss dräggfulla, för det är det som är valet!

Whisky Sour - 5 cl Jim Beam, 3 cl citronjuice, 3 cl sockerlag, några droppar angostura, äggvita. Skaka, NJUT!

Konfidentiell
Visningsbild
Hjälte 59 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
Du får givetvis skriva vad du har sett, men tro inte att någon kommer att ta det för sanning. Tjänsteman? Hur vet jag att du är det och inte någon random mytoman?


Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0

Svar till dreammaster [Gå till post]:

Försök istället övertyga oss om att det är bättre att vi super oss dräggfulla, för det är det som är valet!Varför?????
jag kan faktiskt ha det jäkligt roligt utan både alkohol och droger.
Jag har aldrig i mitt liv förstått vitsen med att bli dräggfull.
dreammaster
Visningsbild
P 29 Sollentuna Hjälte 3 534 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
kanske därför du är en äcklig soss-moral-kärring och egentligen har fel jobb. om du aldrig ens har varit full, hur fan ska du då kunna jobba med ungdomar som har problem med det?

om jag nu, precis som en majoritet av sveriges unga befolkning, släppa loss lite på helgen. och jag då vill ha ett rusmedel med i bilden. jag väljer mellan alkohol eller hasch. då kan du kommer med hur många forskningsrapporter från staten du vill och slänga i ansiktet på mig, jag kommer ändå inte tro dig när du säger att cannabis är farligare!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article398505.ab

Whisky Sour - 5 cl Jim Beam, 3 cl citronjuice, 3 cl sockerlag, några droppar angostura, äggvita. Skaka, NJUT!

Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0


Ja hur skulle du kunna veta det? Kanske på de fakta jag presenterar. Du kan ju kolla med vilket socialkontor och vilken socialsekreterare som helst och få mina fakta bekräftade. Dessutom kan du ringa vilken psykiatrisk klinik som helst och fråga. Ett tips jag däremot inte vill ge är att du kan ringa några vårdhem och fråga om psykoser och cannabismissbruk. Det är nämligen så att de flesta boenden för personer med psykossjukdomar inte tar emot dubbeldiagnoser, eller "samsjuklighet" som man numera brukar kalla det. Kommer det inte en psykotisk cannabismissbrukare så måste jag i ärlighetens namn medge att jag är rätt så handfallen. Jag kan inte erbjuda den personen ett vettigt ställe där han eller hon kan få tak över huvudet. Det blir nått sketet vandrarhemslikt vårdhem med toalett i korridoren, sannolikt i Småland eller Skåne eller varför inte Horred. Vill du så kan du få följa med på studiebesök. Det är jäkligt jobbigt att bo på sådana ställen där grannen pinkar i papperskorgen och tänder eld på gardinerna.
Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0

Svar till dreammaster [Gå till post]:
kanske därför du är en äcklig soss-moral-kärring och egentligen har fel jobb. om du aldrig ens har varit full, hur fan ska du då kunna jobba med ungdomar som har problem med det?

Jag jobbar inte med ungdomar. Då kanske jag hade bemödat mig mer med att hitta finare argument att bemöta all drogpropaganda på nätet med. Jag jobbar med personer som varit ungdomar och inte längre är det. I de fall de använt droger i sin ungdom så önskar alla definitvt idag att de aldrig hade gjort det.
dreammaster
Visningsbild
P 29 Sollentuna Hjälte 3 534 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:

jag tror du glömde läsa halva mitt inlägg, så jag är snäll och postar det igen åt dig:

"om jag nu, precis som en majoritet av sveriges unga befolkning, släppa loss lite på helgen. och jag då vill ha ett rusmedel med i bilden. jag väljer mellan alkohol eller hasch. då kan du kommer med hur många forskningsrapporter från staten du vill och slänga i ansiktet på mig, jag kommer ändå inte tro dig när du säger att cannabis är farligare!

http://www.aftonbladet.se...e398505.ab "

Whisky Sour - 5 cl Jim Beam, 3 cl citronjuice, 3 cl sockerlag, några droppar angostura, äggvita. Skaka, NJUT!

Konfidentiell
Visningsbild
Hjälte 59 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
Bara för att en socialsekreterare kan "bekräfta" vad du säger så betyder inte det att du behöver vara en sådan. Inse fakta, du och jag är två personer som inte vet vem den andra är eftersom vi båda gömmer oss bakom olika alias på ett forum. Ur din synpunkt så skulle jag kunna vara vem som helst och ur min synpunkt skulle du kunna vara vem som helst. Vill du få mig att tro att det du beskriver är din upplevelse som socialsekreterare får du också ge mig ett konkret bevis på att du är en socialsekreterare.

Angående "alkohol och droger" så verkar det bara vara idioti att dela upp dom i olika kategorier då allt i den stilen borde falla under kategorin "droger".


Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0

Svar till dreammaster [Gå till post]:

om jag nu, precis som en majoritet av sveriges unga befolkning, släppa loss lite på helgen. och jag då vill ha ett rusmedel med i bilden. jag väljer mellan alkohol eller hasch. då kan du kommer med hur många forskningsrapporter från staten du vill och slänga i ansiktet på mig, jag kommer ändå inte tro dig när du säger att cannabis är farligare!Knark är den värsta pestsmittan som finns i detta land. Vanliga psykossjuka kan få ett visst stöd i vårt samhälle. Harmlösa alkoholister skrämmer ingen. Psykotiska knarkare vill ingen ta i med tång. De är svårast, galnast och mest skrämmande av alla klientgrupper som kommer till ett socialkontor. Inte heller är de särskilt välkomna på våra sjukhus. Du kan få det bekräftat på vilket socialkontor som helst och på vilken psykiatrisk klinik som helst.

Det är helt befängt att tro att "staten" bara skulle hitta på en massa saker för att "staten" vill retas lite med dreammaster och andra ungdomar som bara vill ha lite kul ohc som har sådan brist på fantasi att de inte kan hitta på andra sätt att ha kul på än att fördärva sina hjärnor.
Sankta_kakukylla
Visningsbild
Hjälte 26 inlägg
Trådskapare
0


Kan du försöka hålla dig till saken och inte föra någon subdiskussion som faktiskt helt saknar värde. Om all världens socialsekterare kan bekräfta att det jag säger är sant så spelar det ju faktiskt inte någon roll om jag är socialsekreterare eller inte. Eller?????? Varför skulle mina upplevelser vara mer värda för att jag är socialsekreterare??? Det kanske är så att jag är klient som bott på Korsaröd, bassängen, kronan och därefter fått tillbringa lite tid på Ingeredshemmet, Ängsätra, Brosäter, Björkhaga, m.m.
dreammaster
Visningsbild
P 29 Sollentuna Hjälte 3 534 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
"Knark är den värsta pestsmittan som finns i detta land."

och alkohol är inte en drog? och heroin och hasch ger samma följder? du generaliserar väldigt mycket.

"Vanliga psykossjuka kan få ett visst stöd i vårt samhälle. Harmlösa alkoholister skrämmer ingen. Psykotiska knarkare vill ingen ta i med tång. De är svårast, galnast och mest skrämmande av alla klientgrupper som kommer till ett socialkontor. Inte heller är de särskilt välkomna på våra sjukhus. Du kan få det bekräftat på vilket socialkontor som helst och på vilken psykiatrisk klinik som helst."

Om inte jag minns helt fel så begås 80 % av alla våldsbrott i sverige under alkoholpåverkan. Hur kan du kalla det harmlöst? Rödebydramat bara för att ta ett uppmärksammat exempel. Där var det iof droger också, men definitivt inte hasch.

"Det är helt befängt att tro att "staten" bara skulle hitta på en massa saker för att "staten" vill retas lite med dreammaster och andra ungdomar som bara vill ha lite kul ohc som har sådan brist på fantasi att de inte kan hitta på andra sätt att ha kul på än att fördärva sina hjärnor."

Jag tror inte att dom gör det för att djävlas, och det har jag aldrig sagt. Om du provar att läsa så förstår du. Jag tror att dom gör det för att det i deras ögon skulle minska drogmissbruket. Men det de gör är att de skapar en inkörsdrog mot tyngre grejer. De drar, precis som du, droger över en kam. Heroin och hasch är lika farligt. Om man då provar hasch så är det stor risk att man tänker att "jaha.. knarkaren i 6an sa att droger var skit, men det här var ju rätt kul" och man börjar leta efter roligare rus.

återigen så länkar jag till samma källa.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article398505.ab

du kanske skulle kunna börja bygga dina argument på fakta också?


Whisky Sour - 5 cl Jim Beam, 3 cl citronjuice, 3 cl sockerlag, några droppar angostura, äggvita. Skaka, NJUT!

Missbrukarn
Visningsbild
P 30 Kolmården Hjälte 505 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:
Harmlösa alkoholister? Vad är det för skit du snackar om?
Sluta dela upp alkohol och andra droger för sig. Droger som droger, ditt kära kaffe är precis lika mycket drog som Cannabis, jag antar att du har socker i kaffet också? Så sluta nu upp med att snacka en massa smörja. Vi vet att det är farligt att röka Cannabis, det är farligt och dricka också. Men det verkar ju inte du få in i din trångsynta jävla skalle.

Fack va lack jag blir du påminner så jävla mycket om min morsa när hon fick reda på att jag rökte braj. Så jävla ignorant, och vägra lyssna på fakta som är sann. Dock har jag sagt till min mor att hon inte kan få mig att sluta röka cannabis. Jag slutar när jag vill, det ska inte hon göra. Tycker din son borde göra likadant.

Klaga på mitt namn hur mycket du vill:)

Retardnessftw
Visningsbild
P Hjälte 580 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:

THC är fettlösligt och påverkar således även pungen och dess innehåll.

Source plx, alltså inte på att det påverkar min kuk, utan vad den gör.

Samma jävla pubistrådar på hamsterpaj...

CL
Visningsbild
P Hjälte 2 550 inlägg
0


cannabis är inget fel på, men det finns andra droger som gör det som står i din rapport.

Ingen status

rosholger
Visningsbild
P 24 Hjälte 716 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:

stackars du som blev svensson, jag har värkligen medlidande med dig. sen för att komma till saken har jag inget att säga utom att jag äger dig för jag har nog aldrig känt mig "lite halvkass, ful och finnig". fan vad jag e bäst!

d-beat rövpunxxs

rosholger
Visningsbild
P 24 Hjälte 716 inlägg
0

Svar till Sankta_kakukylla [Gå till post]:

tja slipper man barn så är det ju gött som fan.

d-beat rövpunxxs

Sonyjava
Visningsbild
P 26 Stockholm Hjälte 194 inlägg
0
Problemet med dina åsikter är att du drar alla droger över en kam, du hävdar att en cannabissrökare går att jämföra med en psykotisk missbrukare som misshandlar sin fru och skjuter mot folk, men det är faktiskt så att cannabis är en extremt utbredd drog, min pappa är född och uppväxt i Holland, och där är ju som bekant cannabis lagligt, vi åker dit någon gång om året.

Mina kusiner som är över arton, mina 2 farbröder och vänner till släkten, ja de röker cannabis och socialiserar som alla andra, dock har min ena farbrors fru schizofreni lite längre bak i sin släkt, så hon röker självklart inte på grund av risken för psykiska problem.

Hursomhelst så har nederländerna inte en större mängd fall av schizofreni än Sverige, folk har inte problem med "psykotiska missbrukare som skjuter och misshandlar sina fruar". Tvärtom, Holland legaliserade cannabis som följd av att i ett program mot tyngre droger såsom heroin och liknande opiater minska användadet av dessa, på 60-talet var det ett SKITSTORT problem där, hursomhelst nu så har de nästan hälften så få tunga missbrukare som Sverige.

I Amsterdam springer inte folk runt konstant höga, visst ser man folk med en joint i handen lite då och då och folk som sitter och röker i Coffee shops, men det är knappast värre än alkoholbruket i Sverige. Jag har forskningsrapporter på min sida, både WHO och Kanadas Senat för att nämna de 2 största, men även en mängd egna erfarenheter som säger att cannabis inte är en särskillt farlig drog för en frisk vuxen människa.

Sedan vill jag påpeka att cannabisrökare, de blir inte aggressiva av sitt bruk, absolut inte, de vill sitta i en soffa, kolla på en serie och käka godis, de som du menar misshandlar folk och skjuter folk, de gör det vare sig de är cannabispåverkade eller nyktra, antagligen så var narkomanerna på någon drog liknande benzodiazepiner, kanske amfetamin, absolut troligast var det alkohol, men knappast cannabis.
Ditt snack om "harmlösa alkoholister" som inte skadar någon, nej, det är inte alkoholisterna som bor på en parkbänk med en stor stark i handen och tigger pengar utanför systemet som är farliga, nej, men det är alla jävla 16-25 åringar som drar på krogen/hemmafester, börjar tjaffsa om smågrejer och sedan slår ihjäl någon som är de farliga, för du kan hävda hur mycket du vill att du visst har "sett en såndär hasch! rökare!!" slå någon, men jag vet att alla i denhär världen som varit i kontakt med alkohol kan berätta om hur slagsmål kan starta. och avslutas.

Hursomhelst, du kan än en gång hävda hur mycket du vill hur de här "misslyckade sterila psykosmissbrukare" lamslår samhället, men när jag har sett samhällets jävla topp sitta med en brajj i handen och chillar med några andra chefsekonomer, för att sedan se en snubbe bli sönderslagen på grund av att han var skitfull och började kaxxa med en annan skitfull snubbe om en enda jävla ciggarett, nej då biter inte din jävla propaganda på mig. Jag förstår att det inte är bra för en ungdom att röka på jätteofta och skita i allt annat, självklart påverkas hjärnan, men en helt vanlig 18-åring som röker cannabis med polarna 2 gngr/månaden kommer inte påverkas märkbart negativt alls, och att du inte kan önska din tonåring en bättre julklapp än att aldrig pröva cannabis, jag tycker du ska tänka om. Önska dig istället att din tonåring inte super sig skitfull och blir misshandlad på grund av sitt helt tappade omdöme eller kanske önska att din tonåring inte överdoserar alkohol och vaknar av magpumpen på mariapol, eller kanske borde du önska din tonåring en bra uppväxt där han kan ha kul, frihet under ansvar och sedan låta tonåringen utvecklas lite själv? Det finns ganska många värre saker som finns än att pröva cannabis en enstaka gång.

Jag kan DÄREMOT hålla med om ett stort problem.
Många ungdomar röker cannabis(runt 10-15% av alla niondeklassare beroende på område, av egna erfarenheter så röker även många gymnasister), och cannabis är en olaglig drog, därav måste de för att få tag på drogen komma i kontakt med människor som hanterar de här drogerna, och dessa människor är fan inte snälla, det är yrkeskriminella vars största risk är att de prackar på någon värre drog.
Därav måste man få bort den illegala marknaden, och att förbjuda mer samt driva ett "war on drugs" har ju gått hur bra som helst, det kan vi ju se i USA där varenda college-student fortfarande knarkar all världens olika droger. Du får själv tänka till om hur vi ska lösa problemet med droger.godis-apa
Visningsbild
P 25 Modereringsansvarig 3 754 inlägg
0
En nästan 10 år gammal tråd som någon väckt till liv med reklam, underbart.
*rensar och låser*

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Spela roulette med hjärnan som insats

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons