Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

är detta ett sexbrott ha frivilligt sex men ta av

Skapad av exponerad, 2018-12-18 23:13 i Juridik & Ekonomi

4 110
6 inlägg
0 poäng
exponerad
Visningsbild
Legend 3 inlägg
0
Hej säg att en tjej och kille vill ha sex med varandra båda är överens ej släkt över 15 år kravet ifrån tjejen är att killen ska använda kondom vilket han inte vill men tar på den.

Sen mitt under samlaget så tar killen av sig kondomen utan att tjejen märker det och kör vidare detta upptäcks dock efter 5-10 minuter av tjejen

Är detta olagligt och ett sexbrott tjejen har gått med på själva sexet och utan eller med kondom ger ju samma känsla och är samma typ av sex?

omoraliskt är det men är det inte samma stuk att det inte är förbjudet för tjejen att ljuga om p-piller osv kan killen ljuga/manipulera kondomen?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

jeffipuff
Visningsbild
P 19 Legend 1 inlägg
0

[svar:exponerad:4417043]
klart som fan det är ett brott

lol

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0
https://juridiktillalla.se/fraga/2018-06-25-olagligt-att-ta-av-en-kondom-nar-motsatsen-ar-overenskommet

Inte en jättelätt fråga att rakt av svara på, men i länken ovan har du lite att gå på. Det är en intressant frågeställning, men spontant känns det ju som att det borde täckas under åtminstone någon brottsrubricering. Har man sagt att man ska använda kondom och det är en av förutsättningarna för att personen ska ligga med en har man ju mer eller mindre vilseledit till sig ett medgivande. Samma sak torde ju dock samtidigt gälla åt andra hållet, med tjejer som påstår sig vara på p-piller.


Even boys have something to say if you listen long enough

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Det första jag tänker är dock skydd mot könssjukdomar och inte graviditet, något som t.ex p-piller inte skyddar mot. Det känns som om ljuga om kondom är "mer olagligt" än ljuga om p-piller.


Svar till exponerad [Gå till post]:
"Är detta olagligt och ett sexbrott tjejen har gått med på själva sexet och utan eller med kondom ger ju samma känsla och är samma typ av sex?"

Det 1. är inte samma känsla och 2. kondomer är till för att skydda mot oönskade graviditeter/könssjukdomar, tar du bort den så är det inte "samma typ av sex" då risken för båda ökar avsevärt.


robin söker ny sexpartner.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Absolut, det är en väldigt viktig aspekt det med. Känner personen till en eventuell könssjukdom så bör det nog falla under misshandel, men ja - även utan sån vetskap utsätter man den andre för en risk.

Even boys have something to say if you listen long enough

Kun
Visningsbild
Legend 14 inlägg
0
Svar till exponerad [Gå till post]:


Huruvida sex frivilligt eller ej har inget att göra med om man använder skydd eller inte.

Nej det är inget brott såvida du inte har någon smittosam sjukdom som du sprider medvetet genom att inte använda skydd eller tala om för den du har sex med oskyddat.
Vet inte om man har någon skyldighet att berätta att man har hiv om man säg kör med kondom, men jag kan tänka mig att man har det.
Smittskyddslagen.

Båda har ett ansvar att skydda sig och ha med sig att man kan räkna med att någon kan bli gravid om man har sex oavsett om man använder skydd eller ej.
Med andra ord så accepterar du den risken när du väljer att idka frivilligt sex med någon av motsatt kön.

Forum » Samhälle & vetenskap » Juridik & Ekonomi » är detta ett sexbrott ha frivilligt sex men ta av 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons