Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

religion: bra eller dåligt?

Skapad av Borttagen, 2010-12-05 20:32 i Livsåskådningar

6 983
84 inlägg
0 poäng
Emirbih
Visningsbild
Legend 465 inlägg
0
"
Svar till Lobax [Gå till post]:
"Don't drink the cool-aid!
http://en.wikipedia.org/wiki/Heaven's_Gate_(religious_group)
http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Solar_Temple#Mass_murders_and_suicides
http://en.wikipedia.org/wiki/Movement_for_the_Restoration_of_the_Ten_Commandments_of_God
http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Jones
http://en.wikipedia.org/wiki/Ricky_Rodriguez"


Och hur många procent är de som är med i de här grupperna av hela världens befolkning typ 0,000000001%? där någonstans? Och hur många är med i dagens stora religioner av dagens befolkning?<50%?
Varför ska 0,00000001 av befolkningen representera <50% ?


"Varför skulle en självmordsbenägen person som konverterar till en religion där det påstås att ett himmelrike väntar bli mindre självmordsbenägen? Makes no sense. "

Kanske för att ett himmelrike inte väntar på en när man gör självmord...


"8-16% av den amerikanska befolkningen är ateister. 0.2% av USA:s fångar är ateister. Explain dat."

Kan det vara så att många konverterade i fängelset? Men det kvittar ändå eftersom religion är emot kriminalitet. i de största religionerna där majoriteten är en del av det är emot tex att döda oskyldiga. Varför ska religion då ta ansvar för de som går emot? De är ju solklart att de är ateister. Hur kan en människa som tror på Gud gå emot Hans ord? Jag tex tror på Gud och jag vet att jag kommer att straffas om jag går emot Honom. Varför i hela fridens namn skulle jag då göra det?! Bara för det står på pappret att någon är religiös så betyder det inte att han är det...
"Frågan är dessutom snarare om dessa missionärer inte hade hjälpt fattiga om de vart ateister. Och med tanke på vilka "sunda" medicinska tips religiösa förbund kommer med så kan man även fråga sig om inte deras välvilja i många fall skadat människor. !"

ja undra på. eftersom det händer inte lika ofta. Varför ser jag inte på nyheterna hur en ateistisk grupp hjälper fattiga på det viset? Ja det finns säker många som gör det. Men fortfarande inte i närheten av de religiösa missionärerna har gjort genom tiderna.


"Svensk välfärd funkar på ett liknande sätt, fast här talar vi om 30 - 50% av dina tillgångar, inte 2,5%. Med andra ord så kan det ske utomordentligt utan religion. "

Oj det visste jag inte. Kan inte du visa en källa på det så jag kan läsa mig in på det.
Men hur som helst. det spelar ingen roll. Muslimer i Sverige betalar både vanlig skatt och Zakat. Dvs alltid mer än en vanlig kristen svensk gör. Plus svenskar finns det bara 9 miljoner av medan det finns nästan 1 miljard muslimer."I'm for truth, no matter who tells it. I'm for justice, no matter who it's for or against."

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Syndafloden
Visningsbild
P 26 Karlstad Hjälte 10 705 inlägg
0
Ptja, religion är folkets opium.

HEH, TIME FOR A BIT OF A ROUGH AND TUMBLE

Rektumjuice
Visningsbild
P 25 Sundsvall Kändis 1 289 inlägg
0
Edit: Svar till borttagen kommentar

Ingen status

Lobax
Visningsbild
P 23 Kista Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Emirbih [Gå till post]:
Och hur många procent är de som är med i de här grupperna av hela världens befolkning typ 0,000000001%? där någonstans?
Hur ska jag veta? Det är inte poängen heller, poängen är att ditt påstående, att religion minskade antalet självmord, är helt åt helvetes fel.

Och hur många är med i dagens stora religioner av dagens befolkning?<50%?
Varför ska 0,00000001 av befolkningen representera <50% ?

Inte alls. Vi talar om vad religion får människor att göra. Om man utlovas ett paradis efter döden - varför vänta?

Såsom jag visat så har religion lyckats förmå människor som annars inte hade någon dödsönskan att ta livet av sig. Om detta är en vanlig företeelse eller ej är irrelevant, då du inte har kunnat visa ett enda exempel som stödjer din hypotes. All bevis pekar därmed på att religion har en negativ effekt, om än liten, när det kommer till självmord. Vilket går stick i stäv med ditt påstående att religion är till godo.
Kanske för att ett himmelrike inte väntar på en när man gör självmord...
Hur vet du det? Gäller detta alla religioner? Källor min vän, annars slösar du bara på min tid.

Kan det vara så att många konverterade i fängelset?
Varför fortsätter du med dina frågor? Svara på dem själv, de är ju dina argument. Har du inget som visar att de konverterade är tillräckliga i antal för att kunna förklara varför så få ateister befinner sig i fängelse så måste du rimligvis förklara varför religiösa människor tydligen är överrepresenterade bland de kriminella.

Men det kvittar ändå eftersom religion är emot kriminalitet.
Vad religioner säger är helt irrelevant om de som följer religionen tydligen sköter sig sämre än Ateister. Då funkar det ju tydligen inte, då bidrar ju religionen inte med något positivt - ateisterna sköter det ju bättre utan religion.

i de största religionerna där majoriteten är en del av det är emot tex att döda oskyldiga.
Ändå gör gudarna i samma religioner i de flesta fall just det - dödar oskyldiga. Hört talas om synda-floden? Utplåning av alla förutom två individer hos varje varelse på jorden? Människor och varelser som i högsta grad var oskyldiga, vars enda synd var att att vara ättlingen till någon avlägsen släkting som en gång syndat.

Man får inte döda de oskyldiga my ass.

ja undra på. eftersom det händer inte lika ofta.
Hur kan du vara så säker? Återigen, källor.

Varför ser jag inte på nyheterna hur en ateistisk grupp hjälper fattiga på det viset?
Därför att ateism är inte en religion och organiserar sig därför inte i ateismens namn. De är bara ett filosofiskt ställningstagande, och Ateister går därför att hitta hos Röda korset, FN (UNICEF osv), Rädda barnen, läkare utan gränser, Action A!d, Green Peace och dylika organisationer som inte är styrda av ett religiöst förbund.

Oj det visste jag inte. Kan inte du visa en källa på det så jag kan läsa mig in på det.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Skatt

Men hur som helst. det spelar ingen roll. Muslimer i Sverige betalar både vanlig skatt och Zakat.
Kul för dem. Källa på att ALLA muslimer gör det?

Dessutom, rolig kuriosa: Sverige, utan något som helst religiöst inflytande, donerar ca. 1,1% av sitt BNI i sk. "Development aid", vilket är mest av alla. De du.
http://www.oecd.org/document/11/0,3343,en_21571361_44315115_44981579_1_1_1_1,00.html

Dvs alltid mer än en vanlig kristen svensk gör.
Fel. 80% av alla svenskar identifierar sig som agnostiker/ateister, om jag minns det rätt. Det är alltså inte kristna.
Och invånarna i denna land, som är till den största delen icke-troende, är de tredje mest givmilda i världen, slagna av endast Norges och Luxemburgs invånare.

http://www.globalhumanitarianassistance.org/wp-content/uploads/2010/07/GHA_Report8.pdf (Sidan 149)

Man behöver tydligen inte tvingas av ett Zakat för att donera till välgörenhet. Jikes. Där försvann en till påstod god egenskap som religion enligt dig hade.

Vad har kvar? Yep, bara de dåliga egenskaperna, tydligen.

Slutligen, för att vara lite extra tjatig: Lär dig att pressentera belägg och källor för de påståenden du kommer med. Tämligen grundläggande i en debatt.

Tegelsten
Visningsbild
Kändis 153 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
tungt skrivet mahn ;P

Emirbih
Visningsbild
Legend 465 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
Hur ska jag veta? Det är inte poängen heller, poängen är att ditt påstående, att religion minskade antalet självmord, är helt åt helvetes fel.

ca 6 miljarder människor lever på denna jord ca 1 miljard är muslimer

"And do not kill yourselves. Surely, Allah is Most Merciful to you". (Surah An-Nisa Verse 29)
"And do not throw yourselves in destruction" Surah Al-Baqarah Verse 195

ca 2 miljarder är kristna.

http://www.gotquestions.org/Svenska/Biblisk-sjalvmord.html

ca 20 miljoner judar.

Den som begår självmord inom judendomen anses vara en mördare. Och han straffas som en mördare efter döden.

Detta är bara de ambrahamitiska religionerna, orkade inte leta efter de andra. men det är lugn för redan nu ör vi över jordens befolkning. Mer än hälften av jordens befolkning är tydligen emot självmord pga av religionen. Om man begår självmord fast än man äre jude, muslim eller kristen så kommer man inte till paradiset. och i alla tre religioner anses det vara en av de värsta synderna.


"All bevis pekar därmed på att religion har en negativ effekt, om än liten, när det kommer till självmord"

varför ber du mig om källor när du själv inte har några?


"Vad religioner säger är helt irrelevant om de som följer religionen tydligen sköter sig sämre än Ateister. Då funkar det ju tydligen inte, då bidrar ju religionen inte med något positivt - ateisterna sköter det ju bättre utan religion. "

Så här är det. tror man inte på Guds ord då är man inte religions och man tror inte på Gud. Står det tydligt att man ska hålla sig utanför kriminalitet i böckerna då ska man göra det. Trotsar man orden då är man automatiskt inte religiös. Förstår du? Det är samma sak som om jag skulle säga. Jag tror på evolutionen men samtidigt på Adam och Eva. Det funkar inte. Jag som muslim tror på Koranen, det måste jag göra om jag är muslim. Man kan nästan säga att man är ateist om man inte följer Guds ord. För tror man på Gud så vet man att Han även kan straffa."Ändå gör gudarna i samma religioner i de flesta fall just det - dödar oskyldiga. Hört talas om synda-floden? Utplåning av alla förutom två individer hos varje varelse på jorden? Människor och varelser som i högsta grad var oskyldiga, vars enda synd var att att vara ättlingen till någon avlägsen släkting som en gång syndat. "


Det är en stoor skillnad mellan människan och Gud. Gud gör alltid det som är bäst för oss. Nu om detta har hänt, och det var Guds verk så är det troligen bäst så. För vem vet vad som skulle ha hänt om han inte gjorde det. Han kanske offrade liv för att rädda liv? vad vet jag? jag kan inte läsa Guds tankar.


http://sv.wikipedia.org/wiki/Skatt

Jag menade källa på att ca 30-50% av mina skattepengar går till fattiga människor som tex i Afrika, Asien osv. För det är det Zakat går till. och nej man kan aödrig vet om exakt alla gör det. Men de borde det eftersom det är en av våra fem grundpelare! för att kalla sig troende muslim så måste man följa grundpelare. det är ju själva grunden till religionen.
"I'm for truth, no matter who tells it. I'm for justice, no matter who it's for or against."

ciko
Visningsbild
Kändis 2 194 inlägg
0
för mig religion islam är mitt liv, om någon skulle ta det ifrån mig skulle jag dö som en fisk utan vatten. om ni kunde bara känna en bråkdel av den lycka som jag känner i livet pga av islam, för att jag är praktiserande muslim skulle ni betala massor av pengar för att känna det som jag känner i livet. med relgionen islam känner du dig pånyttfödd, du ser världen med nya ögon.

kortare sagt, Gud ger mig lyckligt liv via islam.
happycrappy
Visningsbild
P 26 Hisings Kärra Hjälte 1 555 inlägg
0

Svar till laht [Gå till post]:
kortfattat å enkelt.
bra att folk finner trygghet och ro i sin tro
dåligt om man missbrukar den och använder den som ursäkter och påpekar olikheter mellan olika religioner

Hamsterpaj, spännisbildernas hemtrakt :)

Hexadronten
Visningsbild
P 28 Göteborg Hjälte 585 inlägg
0
Religion är väldigt ofta något bra.

Missbruk av religion är dåligt.

Att förkasta religion är trångsynt.

Att förneka vetenskap är väldigt naivt.

Läs gärna min tråd:

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/samhaelle_debatt/religion/alla-har-en-tro/sida_7.php#post_3469273

Kanske kan ge lite mer underlag!
Tror det finns motivering till alla mina påståenden i den tråden. Den är främst skapad för att provocera en del, men jag tycker ändå den är intressant!

Ingen status

Lobax
Visningsbild
P 23 Kista Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Emirbih [Gå till post]:
Detta är bara de ambrahamitiska religionerna, orkade inte leta efter de andra. men det är lugn för redan nu ör vi över jordens befolkning.
Kul för dem. Relevansen ligger i..?

Mer än hälften av jordens befolkning är tydligen emot självmord pga av religionen.
Nej, detta är lika falskt som att påstå att alla kristna är för slaveri bara för att bibeln rättfärdigar sånt. Du får komma med lite mer vetenskapliga belägg för att religiösa tar mindre självmord än icke-religiösa grundat endast på de faktum att de är religiösa.

Om man begår självmord fast än man äre jude, muslim eller kristen så kommer man inte till paradiset. och i alla tre religioner anses det vara en av de värsta synderna.
Mhm, so? Bibeln är väldig tydlig med att det också är en synd att jobba på sabbaten, något som är straffbart med döden. Ändå verkar de kristna inte helt övertygade om detta.

varför ber du mig om källor när du själv inte har några?
Innehar du guldfiskminne? Låt mig fräscha upp saker och ting:

http://en.wikipedia.org/wiki/Heaven's_Gate_(religious_group)
http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Solar_Temple#Mass_murders_and_suicides
http://en.wikipedia.org/wiki/Movement_for_the_Restoration_of_the_Ten_Commandments_of_God
http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Jones
http://en.wikipedia.org/wiki/Ricky_Rodriguez"

Så här är det. tror man inte på Guds ord då är man inte religions och man tror inte på Gud.
Nej, det är inte alls så. Det finns gott om deister, de tror på gud men inte på någon helig bok. Dessutom har du religioner som buddhism där någonting så banalt som guds ord inte existerar, då de inte tror på någon gud.

Står det tydligt att man ska hålla sig utanför kriminalitet i böckerna då ska man göra det. Trotsar man orden då är man automatiskt inte religiös. Förstår du?
Så om jag tror på vad som står i lagboken, att mer än 30% skolk innebär indraget studiebidrag, men skolkar ändå, innebär det att jag inte tror på lagboken och att dess påstådda konsekvenser är sanna? Är du helt koko i skallen?

Man blir inte ateist av att tro på gud och vad denne säger, men bara skita i det. Att religionernas hot inte biter på sina följare är inte ett argument för att religionerna är till någon nytta alls.

Det är samma sak som om jag skulle säga. Jag tror på evolutionen men samtidigt på Adam och Eva. Det funkar inte.
För det första så kan det visst funka. Jag känner själv flera Evor och en Adam.

För det andra så är din tilltänkta parallel... fail. Det borde även du kunna se.

Jag som muslim tror på Koranen, det måste jag göra om jag är muslim.
Ja, det ter sig ganska så självklart.

Man kan nästan säga att man är ateist om man inte följer Guds ord. För tror man på Gud så vet man att Han även kan straffa.
Nej, det kan man definitivt inte. En ateist tror inte på sagor och tomma hot och löften. Men bara för att man tro på dessa så betyder det inte att det är omöjligt acceptera hoten.

Det är en stoor skillnad mellan människan och Gud.
Inte om vi är skapta i dennes avbild, och definitivt inte om man tror på den ambrahaitiske guden. Denne grymme, avundsjuke, fascistiska diktator är inte mycket värre än dem som människan sett genom historiens gång.

Gud gör alltid det som är bäst för oss.
Yes, för det var naturligtvis i Sodom och Gomorras invånares intressen att bli skapta av en "kärleksfull" gud för att sedan bli brutalt dödade genom ett regn av eld och svavel. Incest är tydligen också bäst för oss (Lot ligger kort därefter med sina döttrar och får barn med dem), och att alla förstfödda egyptier skulle dö för att gud kände sig på lite dåligt humör var också helt i deras intresse.

Nu om detta har hänt, och det var Guds verk så är det troligen bäst så. För vem vet vad som skulle ha hänt om han inte gjorde det.
Uppskattningsvis 7 biljoner människor hade inte mist livet, om man ska tro kreationisten Henry Morris.

Att tycka att det "var antagligen bäst så" är bara avskyvärt. Om denne gud påstås vara allsmäktig och god så finns det, per definition, oändligt antal sätt att uppnå det nu gud vill uppnå utan att det kostar 7 biljoner människor livet.

Jag menade källa på att ca 30-50% av mina skattepengar går till fattiga människor som tex i Afrika, Asien osv.
Var har jag påstått det?

99% av dina skattepengar går till att omfördela resurna så att alla, inte bara de rika, ska kunna känna sig säkra, kunna kräva rättvisa efter av andra begångna illdåd, ha tillgång till sjukvård, äldrevård, utbildning, en fungerande infrastruktur, med mera. Med andra ord "välgörenhet" om du så vill för det egna landets invånare. Den sista procenten går till att hjälpa att bygga upp utvecklingsländerna (där bistånd ingår), oavsett vilken religiös tillhörighet dess invånare råkar ha.

För det är det Zakat går till.
Sålänge man är muslim, alltså. Och du får för den delen inte heller glömma byggandet av moskéer, eller jihad.

och nej man kan aödrig vet om exakt alla gör det.
Då kan du inte heller påstå att muslimer gör det. Många, de flesta osv går bättre, men även där måste du har källor och belägg. Annars så skulle man lika gärna kunna hävda att muslimer är terrorister, vilket naturligtvis är åt helvetes fel.

Men de borde det eftersom det är en av våra fem grundpelare! för att kalla sig troende muslim så måste man följa grundpelare. det är ju själva grunden till religionen.
Nej, för att kalla sig troende muslim så tror man att detta krävs för att komma till himmelen. Man måste inte göra något eller avstå från att göra något bara för att man tror på att vissa konsekvenser till handlingen är sanna, sålunda man inte tror att de gärningen per se är fysiskt omöjlig att begå.


Kae
Visningsbild
P 26 Västra Frölunda Hjälte 6 659 inlägg
0
Jag tror att religionen vore mycket mindre utspridd om människor hade ett mer skeptiskt sinne. Jag tycker om skepticism. Jag vill inte säga att religion i sig är dåligt för ingen hypotes kan i sig sägas vara skadlig eller negativ. Däremot kan jag beklaga det utbredda stödet för en mängd hypoteser som jag personligen ser som osanna.
Lobax
Visningsbild
P 23 Kista Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Hexadronten [Gå till post]:
Religion är väldigt ofta något bra.
Pic or it didn't happen.

Jag ser inte det positiva i att förtränga kritiskt tänkande och svälja extraordinära påståenden utan några beviskrav.

Missbruk av religion är dåligt.
Missbruket av religion är den enda anledningen religion existerar. Det har gett eliten ett verktyg att styra folket med, och således har religion kunnat frodas.

Att förkasta religion är trångsynt.
Nej, det är det inte alls. To qoute some one of relative fame: If you open your mind to much, your brain will fall out.

Att förneka vetenskap är väldigt naivt.
Yes, äntligen håller jag med dig. Detta är dock i högsta grad till religionens nackdel, med tanke på man kan förklara det mesta numera med hjälp av vetenskap. Hur universum kan ha börjat, hur stjärnorna och planeterna kom till, hur livet med all sannolikhet började och sedan utvecklades till vad det är idag. Inte mycket kvar för religion att gotta sig i.

Läs gärna min tråd:

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/samhaelle_debatt/religion/alla-har-en-tro/sida_7.php#post_3469273

Läste lite. För det mesta bara OFT. Du blev egd, speciellt av McKay och Lurioso.

Hexadronten
Visningsbild
P 28 Göteborg Hjälte 585 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
Njää, egd och egd - jag orkade inte riktigt helt enkelt! :) Jag uppnådde det jag ville med tråden, så jag var nöjd!

Det känns lite meningslöst att sitta och diskutera på religion på HP!

Det är också därför jag inte alltid orkar motivera mina åsikter. IRL kanske. Annars är jag rätt nöjd med min egen uppfattning och respekterar andras, så jag ser ingen mening med att försöka få någon som är nöjd med sin uppfattning att ändra på sig.

Här på HP verkar inte många hjärnor fallit ut i alla fall, då diskussionerna oftast tar formen av en aggressiv ordfajt, och något utrymme att reflektera verkar knappast någon unna sig.

Här fick du i alla fall en motivering till varför jag inte motiverar! :)

Ingen status

Rektumjuice
Visningsbild
P 25 Sundsvall Kändis 1 289 inlägg
0
Svar till Hexadronten [Gå till post]:
Att förkasta religion är trångsynt.

Nej.

Varför förkastar jag paranormala fenomen i stil med auraterapi, klärvojans, levitation, numerologi, tarotkort och telepati? För att de motbevisas gång på gång, utan att själva kunna framföra trovärdiga bevis. Är det trångsynt av mig att förkasta något som med största sannolikhet inte är sant? Självklart inte. Samma sak kan appliceras på vilken religiös skrift som helst.

Varför förkastar jag att pysslingar existerar, när det är helt omöjligt att motbevisa deras existens? Jo, för att ingenting tytt på att de skulle existera från första början. Är det trångsynt av mig att förkasta dem för att jag inte kan motbevisa dem? Absolut inte. Samma sak kan appliceras på en gud.

Sevärd och relaterad video:

Ingen status

alekzander14
Visningsbild
Legend 827 inlägg
0
Tycker att 10 budorden är bra eftersom att dom har format vårat samhälle och influerat våran kultur till någonting hyfsat ok. Bortsett från detta så borde religion förbjudas.
Gluepower
Visningsbild
P Kändis 321 inlägg
0

Svar till Emirbih [Gå till post]:


I mina ögon så är religion bra, eftersom många personer vänder sig till någon slags religion när de har det tufft eller mist någon..
Religion blir som någon slags lättnad för vissa?

Rätta mig om jag har fel
Hexadronten
Visningsbild
P 28 Göteborg Hjälte 585 inlägg
0

Svar till Rektumjuice [Gå till post]:
Du har absolut rätt! Det var jag som uttryckte mig otydligt. Självklart ska man inte tro på något man inte vill.

Jag menar snarare att man inte behöver se religion som något ointelligent eller ondskefullt bara för att man själv inte kan se något värde i det.

Ingen status

Hexadronten
Visningsbild
P 28 Göteborg Hjälte 585 inlägg
0

Svar till alekzander14 [Gå till post]:
Förbjuda religion?

Hur supersmart tror du det skulle vara egentligen?

Ingen status

McKay
Visningsbild
P 28 Sundsvall Kändis 7 582 inlägg
0

Svar till Hexadronten [Gå till post]:
Fel.

Man ska inte tro på något som det inte finns goda skäl att tro på, även om man vill tro på det.

Jag vill tro att miljöförstöring inte är ett hot, men jag tror det ändå inte.

Ingen status

McKay
Visningsbild
P 28 Sundsvall Kändis 7 582 inlägg
0

Svar till alekzander14 [Gå till post]:
Helt rätt!

När vi ändå håller på kan vi väl förbjuda De rödgröna också? Jag menar, varför ska regeringen behöva ta skit ifrån folk som inte delar dess åsikter?

Ingen status

Hexadronten
Visningsbild
P 28 Göteborg Hjälte 585 inlägg
0

Svar till McKay [Gå till post]:

Men då är det ju du själv som avgör om skälen för att tro på något är goda nog.

Jag anser att det finns goda skäl till att tro på miljöförstöring - så därför tror jag på det.

Du tycker att det inte finns goda skäl att tro på det - annars hade du ju trott på det.

Huvudsaken är att man själv får avgöra vad man skall tro på, vare sig man vill eller inte.

Förstår du hur jag menar nu?


Ingen status

Frittan
Visningsbild
P 20 Lund Kändis 168 inlägg
0
Jag tror att Religion kan betyda oerhört mycket för människor i
u-länder. Det ger dom hopp om ett bättre liv
efter detta. Dock har behovet en gud minskat i i-länder då
vi redan har det så bra så att vi slutar tro på en gud.

Vill dock påpeka att jag är Agnostiker.
ciko
Visningsbild
Kändis 2 194 inlägg
0
Svar till Frittan [Gå till post]:
Jag tror att Religion kan betyda oerhört mycket för människor i
u-länder
. Det ger dom hopp om ett bättre liv
efter detta. Dock har behovet en gud minskat i i-länder då
vi redan har det så bra så att vi slutar tro på en gud.

Vill dock påpeka att jag är Agnostiker.


ok, men varför accepterar många smarta människor från väst värleden islam, många forskare, doktorer, profesorer,domare, ingenjörer osv

britisk domare blir muslim


Tjekisk forskare accepterar islam, blir muslim


Amerikansk ateist matematik profesor kommer till islam, blir muslim


Tysk doktor och hans fru kommer till islam, och blir muslimer


en mycket vacker muslimsk kvinna pratar om islam för västerläningar i en moske i Dubai. hon svarar på frågor osvom relgion är något för u-länder varför accepterar människor från västvärlden islam, och de är inga dumma personer ser man, smarta människor som tänker.
Tsukeh
Visningsbild
P 25 Höganäs Kändis 1 205 inlägg
0
Dåligt.

Man är inte gammal förrän man är whiskyexpert.

Emirbih
Visningsbild
Legend 465 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:


Kul för dem. Relevansen ligger i..?

Den ligger i att majoriteten av världens religiösa är emot självmord pga av att deras religion är också emot det."Nej, detta är lika falskt som att påstå att alla kristna är för slaveri bara för att bibeln rättfärdigar sånt. Du får komma med lite mer vetenskapliga belägg för att religiösa tar mindre självmord än icke-religiösa grundat endast på de faktum att de är religiösa."

Vad var det som var otydligt i min förra kommentar?


"Mhm, so? Bibeln är väldig tydlig med att det också är en synd att jobba på sabbaten, något som är straffbart med döden. Ändå verkar de kristna inte helt övertygade om detta.!"

Jag tycker ändå att det är en stor skillnad mellan att arbeta på sabbaten och begå självmord. enligt de Abrahamitiska religionerna så är självmord en av de största synderna. Är att arbeta på Sabbaten det? ärlig fråga.


"Innehar du guldfiskminne? Låt mig fräscha upp saker och ting:!"

Du bara skämmer ut dig när du attackerar mig sådär... Vad bevisar detta? att det finns sjuka grupper runt om i världen? För det visste jag redan."Nej, det är inte alls så. Det finns gott om deister, de tror på gud men inte på någon helig bok. Dessutom har du religioner som buddhism där någonting så banalt som guds ord inte existerar, då de inte tror på någon gud."

Förlåt om jag var lite otydlig men i mina senaste inlägg så refererar jag mest till de abrahamitiska religionerna. Du kan erkänna att det är lite svårt att vara deist samtidigt som kristen, muslim eller jude.

"Så om jag tror på vad som står i lagboken, att mer än 30% skolk innebär indraget studiebidrag, men skolkar ändå, innebär det att jag inte tror på lagboken och att dess påstådda konsekvenser är sanna? Är du helt koko i skallen?"

Ser du ingen skillnad alls på religiösa lagar och vanliga lagar? religiösa lagar brukar ofta ha straff så som att stekas i evighet i Helvetet. Medan vanliga lagar får man indraget studiebidrag i vissa fall. Om Man tror på Gud och Helvetet så tror jag nog att man inte vågar begå en av de största synderna vi känner till. (självmord,)
"Uppskattningsvis 7 biljoner människor hade inte mist livet, om man ska tro kreationisten Henry Morris."

det är en möjlighet, en annan är att kanske en otrolig sjukdom skulle härja jorden och förinta mänskligheten. Vem vet. Men eftersom religiösa tror på paradiset och att Gud är barmhärtig och gör allting för vårt eget bästa så låter den senaste möjligheten mer trolig. Jag tror nog att de som dog i syndafloden lever ett mycket bättre liv nu, i Paradiset. Detta enligt ett religiöst synvinkel, tror nog att din synvinkel är lite mer annorlunda.


"Inte om vi är skapta i dennes avbild, och definitivt inte om man tror på den ambrahaitiske guden. Denne grymme, avundsjuke, fascistiska diktator är inte mycket värre än dem som människan sett genom historiens gång."

Enligt min religion så är vi inte skapade i Guds avbild.
Otacksam nu, tacksam senare.


Sålänge man är muslim, alltså. Och du får för den delen inte heller glömma byggandet av moskéer, eller jihad

Att bygga moskeer kommer från pengar privat. tex en moske skulle byggas i mitt område i Bosnien, då kom ett brev till alla som bodde i närheten där man frågade om donationer, och hips vips så var en moske byggd. Många moskeer i tex Afrika och Asen fungerar också som ett föräldrahem eller tak över huvuden på hemlösa. Så om pengarna går till att bygga moskeer så är det inte så farligt så länge man använder mosken som välgörenhet.
Sen när började Jihad kosta? Idag pågår ingen Jihad som kan kosta."Nej, för att kalla sig troende muslim så tror man att detta krävs för att komma till himmelen. Man måste inte göra något eller avstå från att göra något bara för att man tror på att vissa konsekvenser till handlingen är sanna, sålunda man inte tror att de gärningen per se är fysiskt omöjlig att begå. "

Nej för att kalla sig troende muslim så måste man tro på de fem grundpelarna. Det är själva grunden till Islam. Grund - pelarna?


PS: Fortsätter de personliga förolämpningarna ( ja jag såg det som förolämpningar) så kommer jag att ignorera dina svar. Ja du har bra argument men du måste också kunna uppföra dig som en normal människa. Är rätt säker på att du inte hade sagt samma sak om vi diskuterade IRL.
"I'm for truth, no matter who tells it. I'm for justice, no matter who it's for or against."

Lobax
Visningsbild
P 23 Kista Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Hexadronten [Gå till post]:
Njää, egd och egd - jag orkade inte riktigt helt enkelt! :) Jag uppnådde det jag ville med tråden, så jag var nöjd!
Och vad var det du ville uppnå? En debatt om sambandet mellan nazi-tyskland och religion? ;)

Det känns lite meningslöst att sitta och diskutera på religion på HP!
Må så vara, men att pröva ens filosofiska ståndpunkt är alltid nyttigt.

Det är också därför jag inte alltid orkar motivera mina åsikter. IRL kanske. Annars är jag rätt nöjd med min egen uppfattning och respekterar andras, så jag ser ingen mening med att försöka få någon som är nöjd med sin uppfattning att ändra på sig.
Så om jag är nöjd med att tro på att jorden är platt, skulle du bara låta det vara?

Kristiskt tänkande och ifrågasättande av andras ideér är det som har drivit på utvecklingen frammåt. Vi behöver mer sånt, inte mindre.

Här på HP verkar inte många hjärnor fallit ut i alla fall, då diskussionerna oftast tar formen av en aggressiv ordfajt, och något utrymme att reflektera verkar knappast någon unna sig.
Yes, detta är sant och väldigt synd. Jag vill dock påpeka att politikforumet har lite mer öppna diskussioner.

Här fick du i alla fall en motivering till varför jag inte motiverar! :)
Bortförklaring, snarare.


Svar till ciko [Gå till post]:
Varför produceras det då så få vetenskapliga upptäckter i den muslimska världen?ciko
Visningsbild
Kändis 2 194 inlägg
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
Varför produceras det då så få vetenskapliga upptäckter i den muslimska världen?för att det inte finns någon islamisk stat i världen, där folk lever fullt islam. Förr i tiden när islamiska staten etablerades från Andalusien i spaeninen till indien, då blomstrade vetenskapen, då uppfann man massor av saker som man inte kan klara sig utan idag, allt från tvål till, kaffe, matematiska formler algebra, kirurgi och massa annat.

när islamisk stat finns då är det möjligt för vetenskapsmännen att koncetrera sig på vetenskapen och inte politik och massa annat , för att nu är mycket politik och splittring i muslimska länder som orsakats av västvärlden.
Licens
Visningsbild
P Kändis 1 344 inlägg
0

Svar till laht [Gå till post]:
Förr i tiden var ju religionen anledningen till att de hade lagar. Våra samhällen hade ju inte haft samma sorts normer utan religion heller. Sen om det är bra eller dåligt får man själv tänka efter angående.

Däremot så ser jag fortfarande religion som en bra sak i länder där de behöver något som ialf styr upp. Och då kan reglerna som en religiös människa har fungera. Och det kan även inviga hopp i människor som inte har något att hoppas för.

Men generellt så ser jag även det som dåligt. Ialf när det kommer till I-länder som USA. Och när det kommer till extremare grupper.
Ingen status

McKay
Visningsbild
P 28 Sundsvall Kändis 7 582 inlägg
0

Svar till Hexadronten [Gå till post]:
Ja, givetvis, men det var inte vad du skrev först. Då skrev du att man inte ska tro på något man inte vill tro på. Det är skit.

Ingen status

Emirbih
Visningsbild
Legend 465 inlägg
0


"I'm for truth, no matter who tells it. I'm for justice, no matter who it's for or against."


Forum » Samhälle & vetenskap » Livsåskådningar »  religion: bra eller dåligt?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons