Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vad ni troligtvis inte visste om laminin!

Skapad av J0nathan1995, 2013-11-01 16:07 i Naturvetenskap

12 844
97 inlägg
95 poäng
Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
2
Svar till J0nathan1995 [Gå till post]:
Visste du att vi har ett ämne i kroppen som heter laminin som håller ihop alla våra celler? När man kollar på den i vetenskapsböcker osv så är den formad som ett kors!

"Vetenskapsböcker" är till för att läsas. Om man bara kollar på bilderna i "Vetenskapsböcker", så lär man sig inte ett smack om den faktiska vetenskapen i fråga.

PS: Om bibeln innehåller någon som helst kunskap om omvärlden - varför har då ingen någonsin kunnat härleda användbar information från den?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

joooooocke
Visningsbild
P 31 Hjälte 166 inlägg
1
Inte en till clown på den här sidan...

Ingen status

KT
Visningsbild
P 31 Linköping Hjälte 6 237 inlägg
5
Forum image

... Snygga kors.

Plötsligt hände det!

J0nathan1995
Visningsbild
P 28 Falkenberg Hjälte 66 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Lobax [Gå till post]:
>> "Om bibeln innehåller någon som helst kunskap om omvärlden - varför har då ingen någonsin kunnat härleda användbar information från den?" <<

Ingen? Christopher Columbus, Isaac Newton och Matthew Maury. Det finns säkert fler. Läs om hur Bibeln bekräftar vetenskapliga upptäckter här: http://www.eternal-productions.org/101science.html

"...Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." - Jesus i Joh. 14:6

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
2
Svar till J0nathan1995 [Gå till post]:
Newton kom inte fram till sina upptäckter genom bibeln, utan med den vetenskapliga metoden (du vet, den som fick Galileo fängslad av kyrkan). Den matematiska analysen som Newton utvecklade kom inte heller fram genom att han satt och läste en bok från bronsåldern - han utvecklade den för att kunna förstå och förklara planeternas rörelser i kosmos. Endast de fenomen han inte lyckades förklara attribuerade han till gud (s.k god of the gaps), fenomen vi idag faktiskt förstår och kan förklara.

Detsamma gäller all vetenskapliga upptäckter någonsin - de är slutsatser dragna efter experimentnation och studerande av den fysiska världen, inte bibeln.

Allt dina länkar visar är godtyckliga och extremt långsökta tolkningar gjorda efter att dessa upptäckter för länge sedan bevisats. Om nu bibeln faktiskt säger ett smack om den fysiska verkligheten - varför gjorde ingen då dessa tolkningar långt innan vetenskapen blev till?

Det hela känns som ett desperat försök att hålla en förlegad tro relevant i värld där vetenskap och den vetenskapliga metoden ersatt religionen som den vedertagna källan till kunskap.

Roald
Visningsbild
P 36 Eskilstuna Hjälte 2 292 inlägg
2
Referera du så friskt du vill till läkarböcker utan att ge några exempel - här är en bild från Robbins Basic Pathology, vilket var den första boken jag valde att plocka upp och slå upp laminin i.

Det ska ju till en hel del fantasi för att tolka den här begränsade likheten med ett kors som något anmärkningsvärt.

Forum image

Yo momma so fat, she broke the family tree.

spiderpig97
Visningsbild
P 26 Hjälte 817 inlägg
4

Svar till J0nathan1995 [Gå till post]:
Pfft, det här är bullshit. Det jag tycker vi ska snacka om istället är hur glassen 88:an kan ha Nazistiska inslag. H är den 8:onde bokstaven i alfabetet, 88= HH. HH = Heil Hitler. Coincidence? I think not.

Sram te bilo


Forum » Samhälle & vetenskap » Naturvetenskap » Vad ni troligtvis inte visste om laminin!

Ansvariga ordningsvakter: Toast

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons