Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Anti-rasister kolla!

Skapad av Borttagen, 2011-10-30 13:51 i Politik

46 005
116 inlägg
0 poäng
Ro
Visningsbild
Hjälte 82 inlägg
0

Svar till _Ozzy_ [Gå till post]:
Tror bara att han vill visa att det är inte alltid vita som är rasister.


Det är löjligt hur lätt man kan bli kallad rasist nu för tiden. :P

http://e-sim.org

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Braten_wird
Visningsbild
P 31 Hjälte 235 inlägg
0
Svar till Lazermonkey [Gå till post]:
Det kanske inte är deras mål, men det är det som deras politik resulterar i.

"SDs lösning verkar dock vara att genom att göra livet ännu svårare för de som bor där, i stället för att hjälpa dem som bor dem så att de kan bidra till samhället."

SD vill sänka invandringen till en nivå som samhället kan hantera. Om vi gjorde det vore det mycket enklare att intergrera de som redan har kommit hit, och det är just det som är att "hjälpa dem som bor dem så att de kan bidra till samhället." Varför tror du SD är ett starkt parti bland invandrare i Södertälje?

Och när du säger att dessa områden är som dom är för att samhället"sviker dom", fundera på detta: Varför är östasiatiska invandrare i allmänhet mycket mer välintergrerade (Har jobb, begår inte brott) än invandrare från MENA-länderna? (Nordafrika och mellanöstern)

Det är den senaste 20 årens massinvandring som har lett till dessa områden, just därför att vi tar in fler än vi klarar av att integrera i samhället. SD vill ändra på detta, och då kallar alla dom för rasister.

Jag tycker du ska läsa på vad SD står för och sedan bilda en egen uppfattning istället för att lyssna på vad våran kommunistdominerade media säger.

Ingen status

antirasisten
Visningsbild
Hjälte 86 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
Syftet med mångkulturalismen kan inte heller jag förstå, men jag vet att resultatet blir en kulturell förintelse.

Assimilation kan som sagt endast bevara det svenska så länge som den svenska kulturen är majoritetskulturen, vilket den inte kommer att vara om framtidsprognoserna för Sverige stämmer.

Det skulle inte spela någon roll om Sveriges invandring minskar något, den måste minska drastiskt. Att vi kommer ta in färre invandrare inom en snar framtid tror inte jag på, det känns snarare som att vi kommer ta in fler när man lyssnar på våra makthavare.

Tycker du att man måste vara vit etnisk svensk för att kunna vara kulturbärare av den svenska kulturen? Hur motiverar du det i så fall?

Nej, man kan dock inte förbise det faktum att den svenska kulturen har vuxit fram ur det svenska folket. En rasfrämling har inte den historiska bakgrund som en ursprungssvensk har, därför har inte den personen eller dennes släkt någon förankring i det svenska. Jag tror att om det svenska folket byts ut, så kommer vår kultur att ta en annan väg än vad den hade gjort med det svenska folket. Orsaker till det kan vara t.ex historiska och religiösa. Varför har kurder uttryckt sig genom den kultur dem har, och svenskar genom sin, vad ligger bakom skillnaden?

Det här är för mig en väldigt komplex fråga, jag erkänner ödmjukt att min kunskap inom detta område inte sträcker sig ända hit. Jag skulle dock vilja påstå att en annorlunda förändring av det svenska kommer ta sig uttryck om det inte är ursprungssvenskar som lever kulturen.


Svar till Bergkillen [Gå till post]:
För mig är det viktigt att behålla det svenska, eftersom att det är en del av den mänskliga diversiteten. Det är vad våra förfäder har givit till oss, och vad vi ska ge till våra kommande. Det är det som har präglat vårt samhälle, och gjort det till vad det är idag. Man behöver givetvis inte hålla med mig.

Främmande kulturer har väl inte direkt några nackdelar. Jag har inget problem med att främmande kulturer utövas på främmande platser.

http://www.youtube.com/watch?v=DaEnRwqgppU

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till antirasisten [Gå till post]:

Jag tror det är väldigt svårt att förutse hur framtiden kommer att se ut för Sverige eller för Europa. Det är ganska mycket grejer som händer i världen just nu både på det ekonomiska och politiska planen. T.ex. så hade Irland en väldigt bra prognos för något år sedan men sedan drabbades de hårt av finanskrisen så den prognosen stämmer antagligen inte längre.
Det är inte heller svenska politiker som Annie Lööf som bestämmer på EU nivå. Flera EU länder har börjat lägga om sin invandringspolitik och de kommer att ha inflytande nu när EU ska utarbeta en gemensam asylpolitik. Vi får även se vad som händer nu i efterspelet av den arabiska våren.
Det går helt enkelt inte att förutse vad som kommer att hända.

Men du behöver inte ha en historisk förankring med 10 generationer bakåt i tiden för att ta till dig kulturens normer och värderingar. Adopterade barn som är "rasfrämlingar" får samma kultur som deras helsvenska föräldrar.
Hade vi inte läst historia, hemma eller i skolan, hade vi inte ens vetat om vårt historiska arv men vi hade ändå lärt oss nutidens sociala normer och värderingar, dvs det i kulturer som håller samman folket.
Ursprungssvenskarna, det vill säga mina päron och deras mor- och farföräldrar, förändras dom med, vi har idag inte samma värderingar som under början av 1900-talet. Hur en kultur förändras beror på så många omständigheter. Men visst är det troligt att en omfattande invandring kommer att påverka den, iaf i vissa delar av landet.
Däremot är kulturen inte garanterad att förändras eller dö ut pga. invandringen. Det beror på många omständigheter, inte minst på politiska beslut.
antirasisten
Visningsbild
Hjälte 86 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
Förlåt för att mitt svar har dröjt, jag har inte riktigt haft tid med hamsterpaj på sistone, men nu är jag tillbaka! ;)

Jag tror att du har helt rätt med det du nämner om adoptivbarn och historisk förankring, jag tog ett förhastat steg ut på djupt vatten för att täcka min egen agenda.

Hursomhelst så vill jag bara påpeka att jag tror att kultur är sprunget ur folken. Det finns ju otaliga kulturer för otaliga folk, dem flesta uttrycker sig på sätt och vis annorlunda, trots att vi alla är människor. Så tillsammans med dem omständigheter du nämner, kombinerat med min tro om att kultur är sprunget ur folket, tror jag gärna det svenska kommer ta sig annat uttryck om det inte är svenskar som uttrycker kulturen.

http://www.youtube.com/watch?v=DaEnRwqgppU

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till antirasisten [Gå till post]:

Ingen fara :)

Klart kultur kommer i från folket och upprätthålls av folket, inga människor ingen kultur. Att olika folk i världen uttrycker sig på olika sätt är inte heller något konstigt.
Däremot är det mycket väl möjligt att föra över vårt sociala levnadsmönster, dvs normer, värderingar mm - ja det som är det viktiga när vi talar om kultur här, till invandrare. Det kanske inte alltid är så lätt men det går, om det var omöjligt så skulle ingen invandrare kunna assimileras och inte heller deras barn men som vi vet är så inte fallet. Det finns massvis med exempel på där invandrare har assimileras in i den svenska kulturen.Paradox
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 3 850 inlägg
0

Svar till Anus_mannen [Gå till post]:
Det finns en del sanning i det, men precis som alla videor med en agenda är den vinklad.
Jag vill poängtera att jag kände igen mig väldigt mycket i detta, ifall man byter ut "rasism" mot "könsdiskriminering".
Vita kan inte bli diskriminerade.
Män kan inte bli diskriminerade.
Det är helt sjukt.

Snutte.

Braten_wird
Visningsbild
P 31 Hjälte 235 inlägg
0

Svar till Paradox [Gå till post]:
Vita män blir diskriminerade på arbetsmarknaden eftersom det på grund av statligt finansierade "instegsjobb" och sänkt arbetsgivaravgift för invandrare är billigare att anställa dessa.

Ingen status

bluebanana
Visningsbild
P Hjälte 208 inlägg
0
Läste i någon bonnier bok "Samhälle 2" att invandrarna står för minst 20% av arbetskraften i sverige.

Status- fattig

Anus_mannen
Visningsbild
Hjälte 462 inlägg
Trådskapare
0

[svar:Bergkillen:3861821]
Inte så konstigt med tanke på att invandrarna är 80 procent är svenska invandrare, Det är ju inte Somalier vi talar om direkt;)

Ingen status

Lazermonkey
Visningsbild
Hjälte 102 inlägg
0

Svar till Braten_wird [Gå till post]:
Självklart kan vita bli diskriminerade precis som alla andra. Men det känns som ett ganska litet samhällsproblem IMO. Är du avundsjuk för att du inte får arbeta som underbetald städare ^^? Eller kan man se någon uppbackning på ditt påstående om att invandrarna konkurerar ut de etniska svenskarna ifrån arbetsmarknaden? (Vilket jag iofs inte förstår varför det är ett problem, borde inte de bättre kvalificerade/prisvärdaste arbetaren få jobbet?)

Braten_wird
Visningsbild
P 31 Hjälte 235 inlägg
0

Svar till Lazermonkey [Gå till post]:
Det är sant, men grejen är att vissa politiker säger att vi behöver den här arbetskraften när det redan finns arbetslöshet. Det tycker jag är lite konstigt. Svenska ungdomar som försöker hitta sommarjobb eller stereotypiska invandrarjobb om man säger så måste åka till Norge, för här är dessa jobb slut. Jag tycker att om det redan finns arbetslöset är det onödigt att ta in folk från andra länder, och jag tycker definitivt inte om en ghettofiering av Svenska städer, som områderna Rosengård och Seved i Malmö, vissa delar av Södertälje.. Vi märker ju att områden med stora koncentrationer av invandrare är allmänt stökigare än Svenskdominerade områden, är det då en bra idé att fortsätta massinvandringen?

Ingen status

Lazermonkey
Visningsbild
Hjälte 102 inlägg
0

Svar till Braten_wird [Gå till post]:
Fast mer invånare=ökad konsumtion=mer arbeten, eller? Sveriges och Europas relativt höga arbetslöshet atm beror väll snarare på finanskrisen än invandrarna dessutom.

Sedan så är det ju fortfarande så att det inte finns någon som anser att Rosengård osv. är bra sätt att lösa problemen som finns i Sverige. Däremot kan det ju existera andra lösningar än att stoppa invandringen helt...

Braten_wird
Visningsbild
P 31 Hjälte 235 inlägg
0

Svar till Lazermonkey [Gå till post]:
Jag har aldrig sagt att vår arbetslöshet beror på invandrare. Men om det redan finns arbetslöshet, och nya människor kommer hit, då kan det inte göra något annat än att spä på arbetslösheten såvida man inte plötsligt lyckas hitta en massa lediga jobb åt de som kommer.

SD vill inte stoppa invandringen helt, de vill sänka den med 90%. Det kanske låter drastiskt, men det är på ungefär den nivån som våra grannländers invandring ligger. Jag tror problemen med mångkultur beror på att vi tar in fler än vi klarar att integrera i samhället. Då vore det bättre för alla, även de med invandrarbakgrund som bor i Sverige just nu, att ta ner på invandringen och använda pengarna till att öka budgeten till vård, skola och omsorg, militären samt ökade bidrag till FN's flyktingorgan. Det är vad SD står för.

Men nu är det ju så att kommunister anser att alla som inte sticker huvudet i sanden och säger att vår integrationspolitik är helt perfekt är rasister. Och det sjuka är att det finns folk som lyssnar på dessa människor. Bara det att SD finns med i riksdagen är positivt för den Svenska politiska miljön, för då måste övriga partier ta den här frågan på allvar, och det är bra att såna här "svåra" frågor diskuteras så att vi kan få en lösning någon gång.

Ingen status

Mesmer
Visningsbild
Hjälte 108 inlägg
0
Svar till antirasisten [Gå till post]:
Förhoppningsvis ser du var det slagit slint i ditt resonemang om att etnocentrism skulle erbjuda någon form av ursäkt för att vara en inavlad imbecill.

Naturligtvis är vi djur som evolverats och därmed kommer vi bära på ok som dessa men vi skapar samhällen och kulturer som utgår från att vi inte bär på dessa ok. Kulturer och samhällen du med näbbar och klor troligtvis skulle försvara för att "bevara diversiteten".

Att peka på andra etniciteter och påstå att dessa är mer våldsamma (och nej, du sa det inte rakt ut man du antyder det) och inte förstår sig på vår kultur för att sedan falla tillbaka på och rättfärdiga sig självt med något som vår kultur förnekar att vi har är naturligtvis idioti.

antirasisten
Visningsbild
Hjälte 86 inlägg
0

Svar till Mesmer [Gå till post]:
Jag förstod inte ett dugg av vad du försöker säga med ditt inlägg. Undertecknad ber ödmjukt om en förklaring.

http://www.youtube.com/watch?v=DaEnRwqgppU

Mesmer
Visningsbild
Hjälte 108 inlägg
0

Svar till antirasisten [Gå till post]:
Uppenbarligen är du för mycket av en inavlad imbecill.

Om du sitter där i din lilla rödmålade stuga och tycker att kurder inte borde komma hit eftersom de är så ovårdade och (eftersom jag hört ordet användas av dina jämlikar flertalet gånger så använder jag mig av det) "djuriska" som inte kan anpassa sig till en civiliserad kultur, för att sedan falla tillbaka på att "det är inte så konstigt att vi vill göra uppdelningar för när jag strosade vid vattenhålet..." så är du dum i huvudet.

Du fryser ute individer baserad på miljontals år gamla principer för att de inte är "lika civiliserade".

anntonia
Visningsbild
F 28 Nässjö Hjälte 82 inlägg
0
tkr det var väldig bra video!

aboslut ingen problem med utlänningar, negrar,kineser inget av de spelar ngn roll! jag tkr man ska få flytta fritt i världen så länge man sköter sig. Därimot TKR jag inte de är okej att flytta till sverige få massa bidrag och sen göra brott o ex hamna i fängelse, då ska dem utvisas till sitt egna land tkr jag iaf (:

:)

antirasisten
Visningsbild
Hjälte 86 inlägg
0

Svar till Mesmer [Gå till post]:
Det var ett fint författat inlägg, men du har tyvärr fel.

http://www.youtube.com/watch?v=DaEnRwqgppU

Mesmer
Visningsbild
Hjälte 108 inlägg
0

Svar till antirasisten [Gå till post]:
Det var intelligent uttryckt. Känner du för att utveckla det där eller är det så långt din språkliga förmåga sträcker sig?

Men man bör ju inte förvånas över att en högerfanatiker håller för öronen och försöker, utan att motivera och som enda argument, hävda att en meningsmotståndare har fel.

antirasisten
Visningsbild
Hjälte 86 inlägg
0
Du har fel i den mening att du inte har förstått ett dugg av mina argument. Jag tvivlar på att du ens har läst dem, då du inte förstår att inom min politiska världsåskådning så får kulturrelativismen utrymme.

Sedan är jag ju inte heller en högerfanatiker, men det var ett juste försök till att plocka billiga poäng, Mesmer, men i slutändan så slår det bara tillbaka.

PS. Duktig är du då allt på att försöka agitera!

http://www.youtube.com/watch?v=DaEnRwqgppU


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Anti-rasister kolla!

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons