Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur många invandrare ska vi ta emot?

Skapad av axel15, 2015-12-27 18:55 i Politik

13 436
35 inlägg
6 poäng
axel15
Visningsbild
Kändis 267 inlägg
-3
Hur många tycker om man ser till tillgångar, sjukvård, beredskap ? Själv är inte för öppna gränser. JAG VILL INTE HA NÅGRA GRÄNSER ÖVER HUVUNDTAGET. ALLTSÅ som många dom möjligt. Vad tycker ni?

Runka snabbt är en konst, runka snabbare är konstigtk

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jokk
Visningsbild
29 Hjälte 9 867 inlägg
-2

Svar till axel15 [Gå till post]:
Så många vi kan såklart!

flizan

Mannenxet
Visningsbild
P 20 Kändis 73 inlägg
3
Jag hade helst inte heller velat ha några gränser. Men resurserna räcker inte till. Där har vi problemet. Om man på något sätt kan få vissa löner sänkta(inte redan låga eller medelhöga), typ onödigt höga politikerlöner, som de kan ta ut 3-4 år i förskott, kan man ju lägga det extra på att hjälpa flyktingarna.

Please do not SEND(1+U)

densnallakillen
Visningsbild
P 23 Legend 165 inlägg
0
Svar till axel15 [Gå till post]:
jag tolkade titeln som att du var negativ till invandring, så jag röstade ner ditt inlägg. sen läste jag inlägget haha


Svar till Mannenxet [Gå till post]:
man måste ju lösa saker på något sätt. löfven har valt att stänga gränserna. jag tycker dock det är omoraliskt att vägra någon asyl. jag menar, det finns risk att de dör om de stannar i sitt hemland. att ge löfvens lön till bättre behövande är en superbra ide :) eller andra överbetalda politikers också för den delen.

skicka en paj bro

Timi
Visningsbild
P 26 Norrköping Kändis 358 inlägg
2
Svår fråga, med tanke på att allt för många kommer hit som inte ens flyr något krig. Det finns gränser, man kan inte ta emot mer än vad som klaras av!

Sverige är stort, vi skulle kunna ta in massor, men eftersom regeringen i ALLA dessa år har gått med på kontrakt som gynnar enskilda individer som hyr ut boenden, så ja... Pengarna ryker..

Sätt dem nyanlända i Norr istället för Söder, finns hur mycket plats som helst. Är dem inte nöjda, skicka hem dem?
Jokk
Visningsbild
29 Hjälte 9 867 inlägg
-3

Svar till Timi [Gå till post]:
"många kommer hit som inte ens flyr något krig"
Kan du visa vars Migrationsverket har sagt detta?

flizan

Timi
Visningsbild
P 26 Norrköping Kändis 358 inlägg
3
Svar till Jokk [Gå till post]:
Varenda människa kan väl förstå att ALLA som kommer hit inte flyr från krig. Ska migrationsverket gå ut med information som stämmer? Skiten har ju inte vara funktionellt på flera år..

Jokk
Visningsbild
29 Hjälte 9 867 inlägg
-2

Svar till Timi [Gå till post]:
Fair enough. Men EU:s regler säger att alla EU-medborgare har rätt att bosätta sig i andra EU-länder.

flizan

Withz
Visningsbild
Legend 72 inlägg
1
Man kan aldrig ha för mycket folk i sitt rike. Ju mer folk man har, desto större rike kan man bygga. Gäller att ta användning på möjligheterna, dags för värnplikt kanske?

Meh.

Withz
Visningsbild
Legend 72 inlägg
3
Dagens regering får bidrag ifrån EU ju fler invandrare de tar in, sen tar dom bidraget och stoppar i sina egna fickor. Det är regeringen som ska ut, inte invandrarna.

Meh.

TLTGja
Visningsbild
P 25 Kändis 4 092 inlägg
0

Svar till Jokk [Gå till post]:
Var går gränsen?

Självklart, miljöemigranter ska vi ta emot, men krigsflykringar borde man kunna hjälpa effektivare än vad som görs idag.

The leetest herperderper

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
1
Svar till Timi [Gå till post]:
Visst är det många invandrare som inte flyr från krig men att dra den slutsatsen att ALLA inte flyr från krig är ologisk eftersom möjligheten att någon skulle fly från krig är rätt stort, kanske inte en majoritet men i någon form av minoritet skulle nog vara på flykt från krig.

Känner även en bekant som jobbar på ett asylboende och några syrier där säger att de kom till sverige eftersom de har lidit under IS styre. Att dra slutsatsen att alla flyktingar inte flyr från krig låter rätt sjukt tycker jag eftersom det alltid kan finnas några som faktiskt flyr från krig och vill söka sig till ett fritt och tryggt land, i detta fall så är sverige och andra EU länder ett bra exempel.

Lennon

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 968 inlägg Online
0
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Läsförståelse är inte din starka sida, han har aldrig påstått det.

Igen och igen läser du fel och det är förståeligt, jag gör det själv också, men skriver någon någonting du reagerar på, läs inlägget igen :)

Allt han menar är att vi i Sverige fört en väldigt märklig flyktingpolitik. I början av flyktingkrisen tåg vi emot alla med öppna armar, vare sig de var krigsflyktingar eller ej. Nu kan man väl dock säga att attityden börjat förändras lite, vi vill inte ta in så många fler, trots att det finns fler som vill ha och är i akut behov av vår hjälp.

Ett mer ansvarsfullt tillvägagångssätt hade varit att hjälpa dem som verkligen behövde hjälpen, vi vad trots allt en begränsad budget, ett begränsat antal personer vi kan ta hand om. Varje person vi hjälper som egentligen inte behöver platsen är en vänd rygg mot någon som faktiskt behöver hjälpen.Even boys have something to say if you listen long enough

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
3
Svar till godis-apa [Gå till post]:
Aldrig påstått? Enligt hans senaste inlägg som denna ''Varenda människa kan väl förstå att ALLA som kommer hit inte flyr från krig'' så drog han slutsatsen att alla som kommer hit inte flyr från krig och han till och med markerade det. Han kunde istället ha skrivet att Majoritet som kommer till Sverige flyr från krig vilket låter mycket mer logisk. Jag sa heller inte att han hade fel i att många som kommer hit inte flyr från krig men det han har fel i är att ALLA inte skulle flyr från eftersom det finns alltid någon invandrare där ute som faktiskt flyr från krig.
En statisk föreslår bara en majoritet eller en minoritet men den drar aldrig slutsatsen om ALLA eftersom det finns alltid nån minoritet eller majoritet som bevisar motsatsen.

Att dra slutsatsen att alla inte flyr från krig är lika ologiskt som att dra slutsatsen att inga använder VHS kassett bara för att majoritet använder sig idag av DVD och digitalt. Detta påstående är också felaktigt eftersom det kan alltid finnas någon därute som faktiskt använder VHS och det gör det faktistk för den personen råkar vara jag .

Det andra som jag tycker är helt ologisk med hans slutsats är att när han säger *alla flyktingar som kommer till Sverige flyr inte från krig* är att han förutser att ingen skulle fly från krig och komma hit men man kan aldrig se fram i tiden och veta vad folk kommer att göra.

Hädanefter tycker jag att folk borde sluta med att dra alla över en kam och faktiskt fokusera på att använda sig av majoritet eller minoritet. Visst, om det är alla personer i en rum som har mobiltelefoner så är det lägligt att dra slutsatsen att alla i rummen har mobiltelefoner men när det kommer till stor mängd av människor som en befolkning eller flyktingar till exempel så blir det mycket mer svårare att hålla koll på varenda människa så i detta läge så är det mycket mer logisk att säga majoritet eller minoritet istället för ALLA.

Så Timi blir nerröstad av mig. inte för att han har fel eller vilse utan att han gjorde ett fel i att dra slutsatsen om *alla*

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
4

Svar till Jokk [Gå till post]:
Jag håller med dig där eftersom jag också tycker att folk borde få möjligheten att bosätta sig i ett annat land om de till exempel söker jobb utomlands eller skapa en företag utomlands så är det självklart. Canada till exempel kräver att man är bra utbildad och kan det engelska språket för att komma in samt ett jobb men det jag inner läskigt med denna invandrings eller bosättningspolitiken är att funktionshindrade människor har väldigt svårt att bosätta sig där. Läste till och med att en person som försökte bosätta sig i canada blev avvisad vilket kändes sorgligt för enligt min åsikt så tycker jag att canada borde vara mer hjälpsam för folk med funktionshinder och ge dem möjligheter.

Förlåt förresten att jag röstade ner dig. Jag skulle egentligen rösta på någon helt annan.

Lennon

dooo
Visningsbild
Legend 8 inlägg
-6
Svar till Jokk [Gå till post]:


Ta en tur till Sveriges flyktingboenden och se vilka som faktiskt bor där och hur många av dom beter sig.
Volontärer som är pro fri rörelsefrihet för folk får sin världsbild förändrad och börjar tänka om i många fall. Nu snackar vi de hårdaste förespråkarna..

Svar till axel15 [Gå till post]:

Se ovan om ni inte har besökt ett flyktingboende eller flera gör det så kommer ni antagligen ändra åsikt helt eller delvis ang flyktingfrågan.

Jag har varit på flera själv via jobbet och kan säga som så här.
De flesta är inte krigsflyktingar från Syrien utan det är ganska uppdelat mellan länder som Afghanistan, Somalia, Irak, Iran. I dessa länder är det inte regelrätt krig utan man kan flytta från oroliga områden till säkra.

De människor som tar sig hit tillhör den rika och starka delen som behöver minst stöd, de som var fattiga och redan hade det dåligt ställt innan kriget började kan knappt lämna landet för att ta sig till någon flyktingförläggning. Att ta sig till Sverige kostar 1000tals dollar 10-20 tusen kronor per skalle från länder som jag nämnt ovan. Jämför vi det med att 3 miljarder människor i världen lever för några dollar per dag och kommer leva i genomsnitt kortare än de människor som lever i krigsdrabbade länder som Syrien och mindre drabbade länder som Irak.

Tittar vi igen på vilka som tar sig hit så är majoriteten friska unga män i 15-30 års åldern. Tror ni dessa tillhör de svaga eller de som klarar sig bäst? Tror ni mig inte så besök ett par boenden både för vuxna och ensamkommande ''barn'' boenden.

I dessa boenden får dessa eliter av flyktingar från sina länder 3 mål mat om dagen, gratis boenden och drygt 45 kr per skalle att köpa vad de vill för vilket oftast blir cigaretter, chips, snabbmat, och läsk. Samt andra förmåner som städning kläder mm. Samtidigt kräver vissa av ''flyktingarna'' mer pengar, egna lägenheter, bättre städning, bättre mat samt mer kläder och skor fastän de redan har flera uppsättningar av säg skor. Åter igen tror ni mig inte besök boenden och ser efter själva, gå gärna ditt som volontär.

Vi är ju humanistiska vill man ju gärna försvara sig med när man ser detta.
Men faktum är att vi har dragit ner på bistånden till människor som faktiskt svälter ihjäl eller barn utan föräldrar som bor på gatan i skiten av skiten för att rika ''flyktingar'' ska få ha fredagsmys varje dag i veckan.

http://www.sos-barnbyar.se/stod-oss/bli-fadder/
Räknar man på det kostar en unge som får skola, boende och mat 10 kr per dag från gatulivet i den absoluta skiten till ett någorlunda drägligt liv. http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/hur-mycket-pengar-fr-flyktingar/ + boende, mat, gratis kläder mm.

Sen får dessa ''flyktingar'' egna lägenheter förtur förstås framför de som kanske har stått i bostadskö i flera år. Hyra, mat, bidrag hamnar som ni säkert förstår på flera tusen kronor om vi har tur. Många lägenheter kostar tiotusentalskronor i månaden i ocker hyra som staten givetvis betalar. http://www.svd.se/lagenheter-till-flyktingar-for-miljoner här var det 40 000 kr i månaden och de är ändå inte de dyraste. Hur kan man ens försvara detta? Hur många barn i tredje världen hade vi inte kunnat ge mat, boende samt utbildning för dessa pengar?

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE
https://www.youtube.com/watch?v=muw22wTePqQ
Detta här är sanningen om invandring och flyktingar.
Vill vi göra världen bättre?
Vill vi hjälpa så många människor vi kan med de resurser vi har?


Om det kommer elit flyktingar som kanske var läkare från Syrien gör de mera nytta och kan de börja jobba fortare i närområdet eller andra fattiga länder? Eller att de först sitter här i ett flykting boende x antal månader men runt 1 år som det ser ut nu. Sedan ska de inskolas i Sverige.
Patrioten
Visningsbild
P 25 Legend 4 inlägg
-1
Vi ska inte ta emot några överhuvudtaget och det är inte Sveriges ansvar att sitta som barnvakt åt dem. Invandrarna får klara sig själva helt enkelt så de bör snabbt som den packa upp sina väskor och resa hemåt. Så svårt ska det inte vara!

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Vad fan snacka du om och har du ens gjort någon jävla forskning överhuvudtaget!?

Det är förfan självklart att alla som kommer hit är flyktingar som inte flyr från kriget och kommer hit av en uppdrag att sponsra IS med hjälp av vår välfärd och de där flyktingarna som din vän känner ljuger säkert och stödjer IS!! när ska ni fatta detta i ert tröga gärna någon gång att vi tar in för många!!!!!!!!!!!

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
2
Svar till Patrioten [Gå till post]:
Okej, nu vet jag inte om du är ett troll eller är rent vilse i det hela men låt mig ställa ett par frågor:

För det första, Vart någonstans i mina inlägg har jag nekat att de flesta invandrare som kommer hit inte flyr från krig?: Om du kan citera inlägget där jag nekade detta så vore det hjälpsam men om du inte kan det så föreslår jag att du läser mitt inlägg nogrannare innan du kommer med anklagelser

För det andra Har du någon källa eller bevis som styrker ditt påstående om att flyktingarna sponsrar IS med vår välfärd? För det där är bland ett av de mest absurda och fjantigaste teorierna jag någonsin hört efter illuminati.

För det tredje, varför skulle flyktingarna i boendet ljuga om det och vart skulle det leda till? Ljuger de enligt dig bara för att majoriteten inte flyr från krig?

Har träffat dessa två tillsammans med min bekant och de är hur trevliga som helst. De har berättat hur deras kompisar blev skjutna av soldater och hur mycket lidande de har fått stå ut med att både leva där och försöka fly därifrån. De till och med fick kämpa sina tårar för att berätta det här eftersom det var så hemskt att tänka på det och tror du dessa två ljuger bara för att majoriteten av flyktingar inte flyr från krig eller att alla enligt dig råkar vara IS stödjare?

Du får tro vad du vill men människor som dig får mig att må illa.

Lennon

mittacc
Visningsbild
Kändis 394 inlägg
0
Svar till Patrioten [Gå till post]:
Ignorera honom bara, han begriper inte språket. Att det är skillnad mellan "alla som kommer hit flyr inte från krig" och "ingen som kommer hit flyr från krig"
förstår han inte.


Ingen status

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
1
Svar till mittacc [Gå till post]:
Vad har det med språket att göra? Är du fortfarande igen på detta?

Det jag gjorde var att rätta Tomii's fel eftersom han drog slutsatsen att *alla som kommer hit inte flyr från krig* när han kunde istället ha sagt *majoriteten av flyktingar som kommer hit flyr inte från krig* eftersom det hade varit mer logisk. Det är du min vän som inte förstår meningen i min text och missuppfattar vad jag vill komma fram till.

Hade du läst hela tråden istället med att komma med idiotiska anklagelser så hade du fattat min poäng men tydligen så gjorde du inte det.

Lennon

Patrioten
Visningsbild
P 25 Legend 4 inlägg
-2

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
JA men de kanske är tränade av IS för att skådespela och jag tycker fortfarande att vi ska slänga ut de och tycker du tvärtom så är du en landsförrädare!!!

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
2
Svar till Patrioten [Gå till post]:
Din logik blir ju bara dummare och dummare för varje minut du svarar och jag säger inte det för att vara taskigt utan att jag säger det för att du saknar logik och källor som stödjer dina teorier. Det märks tydligt på att du är rädd för muslimer om man läser dina andra inlägg.

Lennon

mittacc
Visningsbild
Kändis 394 inlägg
0

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
"Att dra slutsatsen att alla inte flyr från krig är lika ologiskt som att dra slutsatsen att inga använder VHS kassett bara för att majoritet använder sig idag av DVD och digitalt. Detta påstående är också felaktigt eftersom det kan alltid finnas någon därute som faktiskt använder VHS och det gör det faktistk för den personen råkar vara jag ".

Här påstår du att det är "felaktigt" att säga att "alla inte flyr" och säger att det är "lika ologiskt" som att säga att "inga flyr". Därav förstår du inte skillnaden på meningarna jag skrev. Jag hade högsta betyg i svenska när jag gick ur gymnasiet så tvivlar på att jag skulle ta fel på sånt här.

För övrigt är ett påstående om att alla inte gör något synonymt med att antingen en majoritet eller minoritet inte gör det så din "argumentation" bygger helt enkelt på att du vill att det ska låta på ett förmånligt sätt för din egen världsbild och åsikt.

"Visst är det många invandrare som inte flyr från krig men att dra den slutsatsen att ALLA inte flyr från krig är ologisk eftersom möjligheten att någon skulle fly från krig är rätt stort, kanske inte en majoritet men i någon form av minoritet skulle nog vara på flykt från krig. "

Att det är "ologiskt" att dra slutsatsen att alla inte flyr om det, som du säger, finns en möjlighet att en del faktiskt gör det vittnar ju även det på att du inte förstår vad du skriver.

Ingen status

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
2

Svar till mittacc [Gå till post]:
Vart exakt vill du komma fram till? att inga flyr från krig alls? isåfall, hur förklarar du att några som flyktingar som jag känner faktiskt flytt från krig?

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
0
Svar till mittacc [Gå till post]:
Vad exakt är det de vittnar? att många invandrare inte flyr från krig men menas det att ALLA invandrare inte gör det? NEJ, för eftersom man kan inte ha koll på varenda flykting och risken finns att det finns någon som faktiskt flyr från krig så min poäng kvarstår.

Statistiken bara föreslår att majoritet av flyktingar inte flyr från krig men den föreslår inte att det inte finns flyktingar som faktiskt flyr från krig.

Lennon

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 968 inlägg Online
0

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Han vill komma fram till att din läsförståelse brister och att du hoppar på folk när det egentligen är du som inte läst rätt, att du har tolkat det som skrivits helt fel.

Han säger att alla inte flyr krig, inte att ingen flyr krig. Detta är en helt skild sak mot att säga att inga flyktingar flyr krig. Det räcker med att det är en flykting som inte flyr krig för att man inte längre skall kunna använda ordet begreppet "alla flyr krig".

Läs om, läs rätt.

Even boys have something to say if you listen long enough

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
1

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Jag har läst mina inlägg och har börjat inse nu hur fel jag tog upp det och jag ber mycket om ursäkt för det. Det är vanligt att jag ibland kan missuppfatta vad andra skriver och jag vet inte om det är något att göra åt eftersom det är en av mina svårigheter när man har asperger. :(

Jag kände mig bara lite ledsen eftersom folk tror att det inte finns krigsflyktingar när det faktiskt finns såna som de som jag känner och det känns sorgligt med tank på hur mycket lidande de har haft.

Det som gör mig orolig är när SD vinner och stänger gränsen för
invandring då riktiga krigsflyktingar inte kan komma in. :(

Lennon

mittacc
Visningsbild
Kändis 394 inlägg
0
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Det finns mer effektiva sätt att hjälpa flyktingar än här i Sverige eftersom att levnadsstandarden här är högre. Det betyder alltså att man kan ge fler flyktingar skydd om man bara ger det basala istället för en svensk levnadsstandard. Det vi gör idag är kontraproduktivt. Det tillkommer fler än vi kan "dra ut" ur områdena och vi går redan på knäna här i landet.

Den här filmen bör alla se för att få en enkel överblick om vad jag skrev: https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Tillägg: Det Sverige gör är i princip att klappa sig på ryggen och låtsas att det blir en förändring.

Ingen status

axel15
Visningsbild
Kändis 267 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Mannenxet [Gå till post]:
Det finns redan och kallas skatt

Runka snabbt är en konst, runka snabbare är konstigtk

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 33 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
0
Svar till Timi [Gå till post]:
Problemet är ju inte att det inte finns fysisk plats. Självklart finns det plats. Vi har massa skogar som står helt tomma, varför inte bara fylla de med asylsökande? Det krävs mer än utrymme. Det krävs också en välmående ekonomi och näringsliv som kan absorbera stora mängder nyanlända. Det krävs utbildningsplatser i t.ex. SFI för att invandrare över huvud taget ska ha en chans på svensk arbetsmarknad som är väldigt tuff. Det krävs bostäder så att folk har någonstans att bo, vi har idag en akut bostadssituation. Att ta in så många man bara kan utan att egentligen ha kapaciteten eller en plan för vad som ska hända med dessa människor så kommer vi bara skapa nya utanförskapsområden och det gynnar ingen. Man får tänka flera steg längre.


Svar till Jokk [Gå till post]:
Inte ens en femtedel av de som kommer till Europa idag är från Syrien. De flesta är Afghaner och nordafrikaner. De flyr således INTE från krig.

"Fair enough. Men EU:s regler säger att alla EU-medborgare har rätt att bosätta sig i andra EU-länder."

De flesta som kommer till Sverige är ju utomeuropeiska asylsökande. Inte EU-migranter. De är alltså inga EU-medborgare. Som EU-medborgare får man resa fritt mellan EU-länder men bara så länge du inte ligger nationen till last.Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
De som flyr från kriget i Syrien utger en minoritet av alla migranter som kommer till Europa.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240010/Number-refugees-arriving-Europe-soars-85-year-just-one-five-war-torn-Syria.html

Du måste konstruera ytterligare pyloner


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Hur många invandrare ska vi ta emot?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons