Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Kommer man bli tvingad i värnplikt i framtiden? är

Skapad av kungbombo22, 2016-01-06 00:55 i Politik

19 157
83 inlägg
15 poäng
kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
1
Jag har läst nyheter om en förslag om värnplikt för några dagar som har skrämt mig väldigt mycket och det har get mig depressioner och jag kan inte sova när jag tänker på det. här är en av dem: http://www.dn.se/nyheter/sverige/starkt-stod-att-infora-varnplikt-for-bada-konen/

Jag är inte så kunnig inför svenska lagar men vad jag hört så var värnplikten obligatorisk tills det upphävdes 2010 och nu talas det mycket om att återinföra det. Jag är 19 år och har inte fått någon brev om värnplikt eller något med det saken överhuvudtaget och vad som skrämmer mig är att regeringen kommer tvinga mig till värnplikt och sedan efter värnplikten om det blir krig tvinga mig ut i striden. Krig är ett av mina största rädslor och jag får stor ångest så fort jag tänker om Sverige skulle hamna i krig med Ryssland. Jag kan förstå er som vill gå ut i strid och respekterar det men jag är inte den typen av människa som är kapabel och vill försvara landet för regeringen. Jag måste också tillägga att jag har autism (osäker på vilken men ligger åt asperger) och motorisk utvecklingsstörning. Mina största svårigheter är att koncentrera mig, samarbeta, vara social och att komma ihåg saker. Jag har dåligt kondition och har extremt svårt med att hålla ordning. Jag är också rätt långsam i att hänga med i lektioner och övningar. Som ni ser så har jag massor av svårigheter och jag undrar om jag slipper värnplikt om jag berättar de samt visar min diagnospapper som bevis? Samt så vill jag säga att jag har inte har så bra grundskolebetyg med tanke på att jag har varit inskriven i grundsärskola tidigare även om jag fortfarande gå i ett särskola klass.

Ni som är funktionshindrade eller icke diagnostiserade som har fyllt 18 innan värnplikten slutade vara viktigt, hur gick det för er och hur gjorde ni för att undgå värnplikten?

Har en store bror som är 28 år och har autism som mig fast grövre som inte har gjort värnplikt men ändå så har han fått någon tidning eller vad det nu är från försvarsmakten men jag vet inte om han fick det direkt från dem eller någon annanstans. jag vet inte ens om han har fått en värnpliktsbrev när han var 18.

Jag kanske låter feg som inte vill försvara Sverige men jag vill hellre fly med mina bekanta än att gå ut i strid som jag inte skulle klara på 10 minuter med tanke på mina svårigheter och hinder. Enligt mig skulle min insats i krig vara självmord och jag ser inget poäng för mig att kriga och döda folk. :'(

Min sista fråga är om Sverige verkligen tvingar sin egna befolkning att ge sig ut i strid även om de är rädda och inte vill? Gäller det endast de som gjort värnplikt?

Förlåt för min dåliga svenska och jag hoppas ni kan förstå min vägran till krig. :'(

Lennon

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

VenomX
Visningsbild
P Gävle Legend 52 inlägg
2
Jag gjorde aldrig lumpen när det var aktuellt på min tid (jag skulle, men de lade ner stället jag skulle till) men jag mönstrade, och vad jag kan döma av hur den processen fungerar med psykologsamtalen och det så vågar jag nog nästan lova att om du får svår ångest till fobi-grad av tanken på att befinna dig i krig, samt det övriga du nämner, så lär du nog ganska garanterat slippa att hamna i ett stridande förband. Man kommer att bedöma dig som rakt av olämplig för sådan tjänstgöring helt enkelt :)

Och de lär ju knappast införa det över en natt heller så om du är 19 idag så hinner du säkert bli för gammal för tvångsinkallning när den väl återinförs. Om det nu alls blir så.

Den som söker, han letar

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
4

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
När man fyller 18 får man normalt ett brev där man uppmanas att fylla i uppgifter om sig själv i en enkät från rekryteringsmyndigheten. Om du inte har fått ett sådant innebär det att du på grund av ditt handikapp inte är aktuell för militär tjänstgöring.

Du kan med andra ord sova gott igen eftersom du slipper. :)


Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

dooo
Visningsbild
Legend 8 inlägg
-1


Gjort den nya varianten som är på drygt 7 månader beroende på hur långt man väljer att gå. Är först 3 månader grund sen vidareutbildar man sig samtidigt som man är anställd på låg lön.
Enda handikappet jag hade var väl dålig syn men hade då linser eller glasögon på mig.

Vill inte vara elak men försvarsmakten vill helst ha ''eliten'' av varje generation. Det psykiska är givetvis det viktigaste då man kan träna upp i princip vem som helst till bra fysiskt form.

Ja livet i det militära är hårt och eländigt till och från men du växer enormt som människa. Du lär dig ta ansvar för dig själv och andra. Vissa på utbildningen som inte hunnit blivit vuxna tog ett rejält steg åt det hållet.

Vill man inte försvara sin frihet så tycker jag faktiskt att man inte har något här att göra. Ett fritt demokratiskt land bygger på en vilja att stå upp för det oavsett om man vill eller inte. Man får dra sitt strå till stacken om det så är att skjuta, städa, vårda, laga mat osv.
kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
-4
Svar till dooo [Gå till post]:
Du förstår nog inte vitsen med att vara än människa. Att vara än människa innebär att ha friheter och inte göra saker som hotar ens liv. Det finns inget naturligt lag som säger att man är skyldig en stat att kriga och det finns inget naturligt lag som säger att demokrati kostar för demokrati har alltid funnits från första början.

Visst så har demokrati inte alltid funnits som styrelsesätt men demokrati betyder *folkstyre* vilket leder till frihet eftersom det är folket som bestämmer över sina liv och hur de ska hantera det. Friheten har alltid varit i lugn och ro tills Religionen dök upp och fick folket att tro och lyda något som man vet inte existerar. Folk blev brända, avhuggna, våldtagna, kastrerade, misshandlade och torterade om de gick emot de religiösa lagarna som de tyckte var hemska. Det är ungefär så du tänker genom att försöka få folk att tro att vi är en del av landet och ska lyda det oavsett vad det är för lagar vi stiftar. Ni får folket att tro att vi har skyldigheter till att försvara vårt land och inte ifrågasätta våra lagar precis som när folk har skyldigheter att försvara sin religion och inte ifrågasätta deras lagar.
Att fly från krig har aldrig varit en omoralisk handling och kommer aldrig att vara det oavsett vad religion eller vad en regering tycker eftersom att fly från krig är en del i naturens lagar.
Varför flyr fåglarna? Varför flyr giraffen trots att den är större och starkare än hotet? varför flyr älgen trots att den är större och starkare än hotet? varför flyr vissa valar trots att de är större och starkare än hotet? Varför flyr inte björnen? varför flyr inte tigern och dem andra kattdjuren?. Det finns ingen rätt eller fel med att fly från krig eller vara med i det. Jag ser inget moralisk i krig överhuvudtaget och ser ingen anledning till att stödja det. Jag trivs och gillar Sverige. Det är det mest fridfullaste landet jag är född i men jag ser inget fredligt med att tvinga in sina ofrivilliga invånare in i krig som rädda möss och kämpa för något dem inte tror på.

Bara för att vi trivs och gillar landet så behöver vi inte värdera landet över oss och behandlar vår regering och land som gudar. Låt oss säga om nästan alla Sveriges politiker och härskare sa att våldtäkt, mord och misshandel är en del i att vara en svensk medborgare och att det är en plikt. hade du gjort det för landets skull eller protesterat för frihetens och mänsklighetens skull?

Detta är bara scenario och inget som skulle hända på riktigt men frågan går ut på vad du värderar mest. Landet eller mänskligheten.
Själv hade jag valt att protestera eftersom jag anser det vara omoralisk och kränkande mot att vara en människa. Jag följer naturens lagar och jag respekterar alla lagar som är fredliga mot sitt folk förutom lagar som tvingar folket in i döden eller att skadas för det är inget moraliskt med det därför så värderar jag friheten och människornas liv över landet.

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0
Jag vill bara be om hemskt ursäkt och förlåtelse till er som vill försvara landet om ni blir besvikna på mig men jag är jätte rädd för krig och har ett stort fobi för att döda och bli dödad. Jag tål inte alls krig och jag klarar inte alls att vara i det militära. Därför så bör en som är kapabel till krig ersätta mig men snälla se mig inte som en förrädare eller en hemsk människa. :'(

Lennon

Tvillingen
Visningsbild
P 29 Örebro Hjälte 3 117 inlägg
2
Den nya värnplikten som de utvärderar kommer troligtvis fungera som i Norge eller Danmark. I första hand tar man frivilliga, för att sedan fylla upp platserna med andra. Antingen genom lottning eller de som man efter mönstringen tror kommer att vara bäst. Redan där minskar risken för dig att bli inkallad. Skulle dock tro att autismen och den motoriska utvecklingsstörningen gör att du slipper, för det låter inte optimalt om man ska bli soldat.

Jag är ond!

mittacc
Visningsbild
Kändis 394 inlägg
1

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Grejen är att demokratierna och den frihet du så gärna vill ha inte skulle kunna existera om inte folk var villiga att sätta sina liv på spel för att försvara detta. Du försvarar inte regeringen utan friheten att ha en suverän stat med demokrati. Bara för att man blir inkallad till att mönstra hamnar man inte per automatik i ett stridande förband - du skulle kunna sitta och skala potatis eller städa istället.

Personligen har jag inte mönstrat än utan ville ta vara på den tillfälliga nya kvoten in till högskolan men hade tänkt mig att ta ett uppehåll innan mastern och göra lumpen då istället.

Det är ryggradslöst att bara fly - du får åtminstone stanna och vårda dem som skadas i strid!

Ingen status

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0
Svar till mittacc [Gå till post]:
Är det verkligen så hemskt att fly från sin hemland med sina föräldrar om det blir krig även om jag inte blir inkallad?

Om jag skulle bli civilplikt så kommer jag fortfarande känna mig otryggt och oförsvarad. Om kriget närmar området så blir jag helt tvungen att dra för jag kan inte vara kvar. Jag tycker inte det är rätt att låta försvarslösa folk bli dödade utan att hjälpa dem att fly.

Jag är jätte ledsen men min familj och mina vänner betyder mycket för mig och jag måste fly. JAg vill inte bli tvingad att stanna kvar när det är krig. jag vill fly till ett annat land för att stanna kvar och sedan komma tillbaka.
Jag hatar inte sverige men jag är också intresserad att bo och känna hur det är att leva i USA så jag ser inget hemskt med att fly dit med min familj och vänner :'(

Jag ser inget fel med att fly och jag tycker att det är inte rätt att straffa dem som flyr. :'(

Lennon

lugaid
Visningsbild
P 32 Farsta Legend 2 inlägg
-1
Svar till kungbombo22 [Gå till post]:

Alla kan göra något i händelse av krig, att fly är det sämsta du kan göra. Alla är inte skapta till att bli soldater, men du kan stödja det civila samhället. Eller är du en person som bara tar och inte ger? Ska samhället vägra dig sjukvård, sociala förmåner och trygghet i gengäld, eller hur tänker du?

Och nej, du kan sluta oroa dig för värnplikt. Med tanke på det du beskriver så lär du knappast kallas in annat än i händelse av krig, vilket vi som bekant inte haft på över 200 år. Jag är själv i krigsreserven och är aktuell för att göra repetitionsövningar, men jag har inte ens fått ett brev ännu, och jag och mina lumparkompisar ligger betydligt högre på försvarets prioriteringslista än de som inte gjort värnplikten alls, till att börja med.

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0
Svar till lugaid [Gå till post]:
Alla kan göra något i händelse av krig, att fly är det sämsta du kan göra. Alla är inte skapta till att bli soldater, men du kan stödja det civila samhället. Eller är du en person som bara tar och inte ger? Ska samhället vägra dig sjukvård, sociala förmåner och trygghet i gengäld, eller hur tänker du?


Jag är alldeles för svag och rädd att vara i krig eller i närheten av krig. när jag är orolig så lider jag av stora depressioner och mår extemt illa. Det ända jag tänker på är att fly med mina vänner och familj till säkerhet. Jag har lovat mig själv och min familj och vänner att jag ska fly tillsammans med dem så flykten känns det ända rätta för mig. JAg bryr mig om sverige och befolkningen men jag klarar inte av att va i närheten av krig och arbeta utan att bli paranoid och galen. blir jag kvar så kommer jag inte klara mig och det blir bara svårare för mig att arbeta eller koncentrera mig, jag har otroligt svårt att hålla mig lugn. Jag har massa svårigheter som gör det svårt för både civilplikt och värnplikt så jag är hemsk ledsen :'(

Lennon

Kateon
Visningsbild
P Legend 4 inlägg
2
Jag håller med att alla ska dra sitt strå i stacken och bidra till ett bra samhälle både i krigstid och inte, men om vi ska vara realistiska så är det många som tänker som dig kungbombo22.

Det finns tydliga exempel som visar på det just nu, som till exempel de som flyr från Syrien. De flyr från ett krigs drabbat land där de är rädda för sitt, vänners och familjemedlemmars liv. Krig bidrar även till att livsförhållandena för de civila blir sämre vilket gör att många väljer att fly.

Alla har olika prioriteringar och är olika kapabla till att göra saker vid olika tillfällen och händelser. Att fly är en helt naturlig instinkt.

dooo
Visningsbild
Legend 8 inlägg
1


Du förstår nog inte vitsen med att vara än människa. Att vara än människa innebär att ha friheter och inte göra saker som hotar ens liv. Det finns inget naturligt lag som säger att man är skyldig en stat att kriga och det finns inget naturligt lag som säger att demokrati kostar för demokrati har alltid funnits från första början.

Vad är vitsen med att vara människa om jag får fråga?
Finns ingen jävla naturlag som säger att människor har några friheter?
Människor skapar själva en värld med friheter. Om ingen står upp mot andra människor som vill förslava andra människor så kommer de att bli förslavade. Väljer du att bo i det här landet och vill ha trygghet och frihet så måste du också vara beredd att försvara den som andra människor?
Varför ska andra människor försvara din frihet? Finns det någon naturlag som säger att andra människor ska försvara dig? Varför kan vi inte lika gärna kasta ut dig?
Demokrati har inte funnits från början utan det är något andra människor har dött och dör för än idag. Hade människor som varit som dig så hade vi varit boskap som skjutits av om vi inte gjort något nytta i samhället.

Vi är inga jävla djur! Om alla tänkte som du hur skulle världen se ut då? Onda människor som vill förslava mänskligheten skulle styra världen! Att fly är skjuta ett problem framför sig! Skiter du i skolan, jobbet mm så kommer det ikapp dig! Eller förväntar du dig att andra ska ska hand om dig?


Om du ser något barn bli nedslaget vad gör du då?
Springer du din väg eller försöker du skydda barnet även om det betyder att du själv kan råka illa ut? Om du gör det första så är du fan ingen människan eller ett djur utan bara det lägsta bottenskrap man kan hitta.

Tror du folk som blir attackerade vill kriga? Tror du vanliga människor i andra världskriget ville kriga när de blev bombade eller ockuperade av Tyskland? Nej! Hur jävla dum är du? Befolkningen försvarar sig istället för att springa iväg och lämna andra människor i skiten! Alla kan inte fly om Sverige hamnar i krig!

Bara för att vi trivs och gillar landet så behöver vi inte värdera landet över oss och behandlar vår regering och land som gudar. Låt oss säga om nästan alla Sveriges politiker och härskare sa att våldtäkt, mord och misshandel är en del i att vara en svensk medborgare och att det är en plikt. hade du gjort det för landets skull eller protesterat för frihetens och mänsklighetens skull?

Så om du gillar ditt land så ska man inte försvara det? Vi medborgare styr Sverige inte Löven! Om våra politiker skulle göra det lagligt med mord våldtäkt etc så kan jag lova dig att många människor hade gjort uppror! Förutom människor som dig som hade gömt sig eller försökt fly. Till skillnad från dig så hade jag kämpat för frihet och rätten att existera som människa.

Detta är bara scenario och inget som skulle hända på riktigt men frågan går ut på vad du värderar mest. Landet eller mänskligheten.
Själv hade jag valt att protestera eftersom jag anser det vara omoralisk och kränkande mot att vara en människa. Jag följer naturens lagar och jag respekterar alla lagar som är fredliga mot sitt folk förutom lagar som tvingar folket in i döden eller att skadas för det är inget moraliskt med det därför så värderar jag friheten och människornas liv över landet


Vadå landet eller mänskligheten? Vad händer om vi inte försvarar frihet? Du hade inte protesterat du hade ju flytt och gömt dig:D
Naturens lagar är den starkes rätt vilket betyder att jag kan ta dina saker och döda din familj om jag vill för att jag kan.
Vill du inte försvara frihet och demokrati så kan du faktiskt ta och lämna landet. Andra människor kan tänka sig att offra sin liv för din familj och dig. Du kan inte ens tänka dig att hjälpa till i samhället utan förväntar dig enbart att andra hjälper dig. För mycket människor av dig är orsaken till att onda människor får döda och förslava andra människor bäst de vill. Om alla människor kämpade för varandra och offrade sig hur tror du världen skulle se ut då? Bättre eller sämre?
kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0
Svar till dooo [Gå till post]:
Förlåt mig snälla! jag menade inte att det skulle vara tillåtet att döda men jag vill bara säga att fly är naturligt och det finns inget rätt eller fel. Jag stödjer inte iden att döda men jag klarar inte alls av att vara i närheten av krig och bevittnar det. Det bara funkar inte för jag är så rädd och jag kan inte hålla mig lugn. Jag kommer bara få psykanfall hela tiden och det blir bara svårare för mig att stanna kvar i landet så länge kriget är i närheten, jag klarar inte av att höra ljuden, se skadade och döda människor, jag bara klarar inte det. Jag gillar sverige och Jag är jätte ledsen men
Jag vill fly med min familj och vänner. jag vill vara med dem och jag vill inte lämna dem. JAg älskar dem jätte mycket och jag hade försvarat dem men jag hade inte dödat angriparen. :'( :'( :'(
förlåt mig :'(

Lennon

Patrikp
Visningsbild
P 26 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
2

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Alltså, har du autism så kommer du inte FÅ göra värnplikten, så don't you worry.

HareKrishnas gud sedan 2014

dooo
Visningsbild
Legend 8 inlägg
-2

Svar till Kateon [Gå till post]:


Skillnaden är väl att många som flyr hit har sönder sina kläder för att få nya och köper skit för pengarna samtidigt som deras eget folk svälter. Unga flykting ungdomar kräver märkeskläder, datorer, senaste telefonerna mm samtidigt som deras eget folk svälter och dör.
Vart är viljan att hjälpa sina medmänniskor nere i skiten när de sitter tryggt själva här uppe med mat, bostad och pengar? Va fan är de för bottenskrap?
Den största delen som är här är unga friska män! De lämnar de svagaste som inte kan fly!

Skillnaden mellan människor är att en del skiter fullständigt i andra medans vissa bär upp hela mänskligheten.
Samma sak i Sverige vissa ser andra blir nedslagna men väljer att gå vidare för att inte riskerna något, de tar sedan en olåst cykel och cyklar hem. Väl hemma i trapphuset hittar de en plånbok och tömmer den på pengar innan de lägger tillbaka den.
På enda sidan har vi korrupta, själviska människor som tar allt de kan från samhället. kungbombo22 tillhör den del som förväntar dig rättigheter och skyldigheter från andra men som flyr när andra behöver deras hjälp.


dooo
Visningsbild
Legend 8 inlägg
-1


Så om din mamma ligger skjuten i benet på vägen vänder du då om och hjälper henne eller räddar du ditt eget skinn först? Har du ens varit i ett krig? Har du ens försvarat någon annan människa?Om din familj inte kan fly för att de är sjuka då? Hade du lämnat dem? Om din familj väljer att stanna för att de vill hjälpa andra människor som fått sina hem förstörda eller inte har något mat hade du hjälpt dem eller hade du sprungit din väg?

Om din familj hade blivit skadade hade du då krävt av andra svenskar att de ska hjälpa dom? Eller får alla andra fly dom du och lämna dom att dö?
kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
1

Svar till dooo [Gå till post]:
Nej snälla säg inte så. jag är inte oempatisk och jag är verkligen emot våld och krig. Jag tål inte se människor bli skjutna tills döds, torterade eller bombade. JAg tål inte krig och jag vill inte alls bevittna det. Jag är inte egoistisk och jag kräver inte på pengar. snälla! hade jag haft magi så hade jag räddat hela svenska folket och så att vi flyr till sydamerika, usa eller island. JAg hade verkligen gjort det om jag hade haft magi och jag hade verkligen förhindrat all krig men jag har inte makten till det och jag önskar verkligen jag hade. JAg är jätte ledsen men jag får bara depressioner och stora panik när jag är i närheten av krig som gör att jag varken kan klara av värnplikt eller civilplikt.
Att tänka på detta och krig har get mig sömnproblem och depressioner i flera dag och det blir bara värre om du ser mig som ond person för det är jag inte. :'(

JAg älskar min familj och vänner och jag vill gärna fly med dem och andra svenskar får gärna hänga med. jag lovar att jag kommer låta dem. snälla hata mig inte för att jag vill inte kriga men jag är verkligen rädd för krig. och jag tycker inte det är rättvist att straffa dem som flyr krig :'( :'( :'(

Lennon

Kateon
Visningsbild
P Legend 4 inlägg
-1

Svar till dooo [Gå till post]:
Skillnaden är väl att många som flyr hit har sönder sina kläder för att få nya och köper skit för pengarna samtidigt som deras eget folk svälter. Unga flykting ungdomar kräver märkeskläder, datorer, senaste telefonerna mm samtidigt som deras eget folk svälter och dör.

Nu vet inte jag hur bra kontakt du har med flyktingar osv men det är inte den bilden jag har fått av de som jag träffar dagligen.

Sanningen är just den att de flesta människor väljer att fly istället för att slåss så om vi ska skicka ut kungbombo22 från Sverige för att han hellre flyr än stannar kvar så kan vi skicka ut hälften av befolkning med honom.

Människor är själviska och om du skulle offra ditt liv för någon så är det väldigt tveksamt att hen skulle göra det för dig.

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0

Svar till dooo [Gå till post]:

Så om din mamma ligger skjuten i benet på vägen vänder du då om och hjälper henne eller räddar du ditt eget skinn först? Har du ens varit i ett krig? Har du ens försvarat någon annan människa?

Jag hade dragit med mig henne till båten om hon levde eller om det var någon annan :'(

JAg har sett massor av inspelade krig under syrien och det är jätte hemskt! även om jag inte såg videorna så hade jag ändå vetat hur hemsk krig är. :'(

Om din familj inte kan fly för att de är sjuka då? Hade du lämnat dem? Om din familj väljer att stanna för att de vill hjälpa andra människor som fått sina hem förstörda eller inte har något mat hade du hjälpt dem eller hade du sprungit din väg?

Det finns ingen i min familj som har ställt upp sig i värnplikt eller civil plikt och dem är inte intresserade av det. :'(


Om din familj hade blivit skadade hade du då krävt av andra svenskar att de ska hjälpa dom? Eller får alla andra fly dom du och lämna dom att dö?

Jag hade tagit med mig dem till flykten och andra skadade jag ser :'(


Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Kateon [Gå till post]:
JAg är inte alls självisk och jag bryr mig om andra men jag tål inte av att vara i närheten av krig och se på medans andra dör och lider. JAg är jätte rädd att fienden ska bomba mig, tortera mig, avrätta mig och jag vill fly från dem med min familj och andra :'(

Lennon

dooo
Visningsbild
Legend 8 inlägg
-1


Du är antingen efterbliven på riktigt eller så trollar du.


Svar till Kateon [Gå till post]:


Ja sanningen är ju den att det finns bottenskrap i samhället som jobbar emot mänskligheten.
För min del hade man gärna fått kastat ut de som inte ens väljer att hjälpa samhället på de sätt de kan. Ytterst få står med vapen i hand när ett land är i krig.
Stackars det land som får ta emot dessa själviska människor.

Alla människor är inte själviska, det finns de som går i mellan fastän de inte har någon chans när de ser andra som blir mobbade, misshandlade osv. De som väljer att lämna tillbaka istället för att ta när de hittar. Jävigt tur att det finns människor väljer att lysa upp i mörkret.
kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
1

Svar till dooo [Gå till post]:
nej jag trollar inte och jag skulle aldrig trolla om sånt allvarligt som krig. Jag kämpar för freden och mot våld men jag vill inte att krig ska ske och jag tål inte krig. jag begår hällre självmord än att bevittna hemskheterna och så fort jag ser folk dödas och skadas så blir jag jätte ledsen. jag klarar itne alls att vara i närheten av krig. :'(

Varför kan inte vi alla fly istället och låta nato göra jobbet? sverige har ju fått guldnyckel till medlemskap.

Jag hade jätte gärnat hjälpt svenskar att fly och jag hade tagit dem som varit skadade med mig. Jag önskar verkigen att krig aldrig har funnits :'( :'(

förlåt mig jätte mycket men jag gillar sverige och jag bryr mig om befolkningen. :'(

Lennon

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0
Svar till dooo [Gå till post]:
Alla flyktingar är inte alls själviska och det är inte deras fel om dem är rädda för krig. det ända du bryr dig om är att avrätta dem och få folk att se dem som onda när dem egentligen är människor som vi. folk är inte rädda för att vara onda eller oempatiska. dem är rädda för att de är rädda och anser att dem inte har makten att försvara. :'(

Hade du blivit arg på en down syndromare eller en människa med cancer om dem inte kan kriga? JAg har allvarlig astma, depressioner och jag har dålig hälsa som jag misstänker kan vara HIV och sedan så säger du att jag ska stanna kvar med min familj och lida? :'(

Du tänker bara på ditt land och dem som kan försvara sig men du tänker inte på dem som är svaga som mig eller andra. :'(

Lennon

Jokk
Visningsbild
29 Hjälte 9 867 inlägg
1

Svar till lugaid [Gå till post]:
När är det okej att fly då? När man som civil får granateld i trädgården?

flizan

lugaid
Visningsbild
P 32 Farsta Legend 2 inlägg
-1
Svar till Jokk [Gå till post]:

Nu var det ju inte riktigt det som var vare sig alternativet eller förutsättningen. Förutsättningen är om han skulle vara civil eller inte - är man civil så flyr man krig på ett eller annat sätt. Men man är inte civil om man är soldat, och man är inte civil om man hjälper till på annat sätt (som är alternativet i OP:s fall).Pettersson
Visningsbild
P Kändis 23 inlägg
-1

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Alltså.. Ryssland är inte boven i dramat här grabben. Du får sluta tro på vad PK-media skriver om Ryssland. Det är inte Ryssland som uppmanar till krig. Det är vår efterblivna maktelit som säger att det skulle ta 7 dagar för Ryssland att ta över vårat sjunkande skepp. (Vilket iof stämmer, men det leder så klart till att media ska använda skiten i propaganda mot Ryssland) Är det ett land att vara rädd för, så är det främst USA och så klart även ISIL och valfria odemokratiska arabländer du kan komma på i huvudet.

They speak about trust but make no mistake, they're shaking your hand while they spit in your face'

mittacc
Visningsbild
Kändis 394 inlägg
0

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
"Varför kan inte vi alla fly istället och låta nato göra jobbet? sverige har ju fått guldnyckel till medlemskap."

Vilka är NATO? Tror du människor föds in i NATO eller är det människor från nationerna som är soldater där? Jag är verkligen nyfiken på hur du tänkt när du anser att alla ska fly och låta NATO göra jobbet när NATO är uppgjort av befolkningen i medlemsländerna.

Tror du på allvar att någon är lugn i krig? Slår vad om att i princip varenda jävel under andra världskriget sket på sig rätt ofta.

Som sagt lär du ändå inte få göra lumpen även om du ville.

Ingen status

kungbombo22
Visningsbild
P 26 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0

Svar till mittacc [Gå till post]:
JAg ber jätte mycket om förlåtelse om jag inte kan strida eller vara i landet under krig men jag lovar att jag kommer hjälpa folk som behöver hjälp att fly med dem till säkerhet tillsammans med min familj sen komma tillbaka när det hemska kriget är över :'( :'(

Lennon

Guud
Visningsbild
34 Göteborg Administratör 2 499 inlägg Online
1

Svar till Pettersson [Gå till post]:
Det säger du om ett land som nyss ockuperat en del av Ukraina...

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Kommer man bli tvingad i värnplikt i framtiden? är

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons