Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Lchf - kosthållning

Skapad av Borttagen, 2012-12-26 17:18 i Hälsa, kropp & pubertet

1 799
6 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
Candersson
Visningsbild
F 30 Solna Hjälte 535 inlägg
0
Jag gick under cirka. ett halvårstid på LCHF under 2011 med syftet att gå ner i vikt. LCHF var en riktigt bra kosthållning, som fick mig att må bra, gå ner i vikt, få mer energi samt gav mig mer lyster. I slutet av 2011 så slutade jag dock på LCHF, då jag började äta mer och mer kolhydrater. Det var svårt för mig att gå enligt LCHF när jag gick i skolan eftersom att jag inte lika enkelt kunde styra över min kost.

Nu har det gått ett bra tag och jag funderar nu på att börja på LCHF igen. Eftersom att jag nu har flyttat hemifrån så har jag också mer kontroll över mina matinköp och kost. Jag kunde endast märka av positiva aspekter när jag gick på LCHF, men det slog mig mot slutet att det är en kosthållning som bör gälla för livet.

Jag vet mycket väl att man kan balansera sin måltid utan att behöva skippa alla kolhydrater, dock har jag försökt ett x antal gånger men inte fått samma resultat som LCHF. Det gav mig tydliga riktlinjer som jag försökte följa så gott det gick (Dock fuskade jag när det kom till frukt som man egentligen inte får äta, men det är ingenting jag kan klara mig utan!).

Så... Ska jag börja på LCHF igen? Om jag väljer att börja med LCHF är det någonting jag bör gå på hela livet för att inte hamna på samma bana igen med diverse upp och nedgångar.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jaus
Visningsbild
P 36 Västra Frölunda Hjälte 133 inlägg
1
Svar till Candersson [Gå till post]:
Till att börja med tror jag att en god balanas i sin kosthållning är det absolut viktigaste. Om det sedan är genom LCHF, GI eller någon annan "viktminskningsmetod" spelar egentligen ingen roll, utan det ska kännas bra för dig, och ingen annan.

Jag har själv gått på LCHF i lite mer än ett årstid med uppehåll under sommaren. Men om man frågar någon annan skulle de inte säga att jag går på LCHF utan en lågkolhydratsdiet, vilket jag anser vara ett vettigare namn. Jag äter kolhydrater, men bara de "nyttiga" kolhydraterna och i en begränsad mängd. Dvs. jag tillåter mig själv att äta fruktsocker, och andra produkter med socker i (typ senap) men inte som primär näringskälla. Och för mig genererar detta i en "normallivsstil" utan att jag känner mig begränsad.

Min rekommendation till dig är att försöka hitta tillbaka till där du trivs, att du går tillbaka mot en lågkolhydratsdiet om du tycker att detta passar dig, och provar dig fram på vad du kan tillåta i din livsstil och inte. Försök dessutom att tänka långsiktigt, även om man kan förlora vikt snabbt med LCHF är det bättre att tänka att du ska leva i kanske 80 år till och vill inte känna sig hämmad. När du känner att suget efter något blir för stort, håll ut några dagar/veckor/månader till, och låt din hjärna få lite av det som den vill ha. Men bara där och då.

Och glöm inte motionen, som är A och O!!


Tillägg av Jaus 2012-12-26 18:22

Glömde att svara på inlägget :)

Snart sommar igen! Längtar!!

Candersson
Visningsbild
F 30 Solna Hjälte 535 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Jaus [Gå till post]:
Lärorikt och bra svar! Jag gjorde en lista över saker jag bör/inte bör äta som lite riktlinjer till mig själv. Som jag tidigare nämnt ville jag, likaväl som du inte ta bort fruktsockret eftersom att jag älskar frukt! Jag vill heller inte utesluta alla kolhydrater då jag som du sa, måste tänka längre, något som håller en livstid. Snabba kolhydrater som socker, snabbmakaroner etc kan jag klara mig utan, inga problem. Jag tänkte möjligen ersätta det med couscous, bulgur eller matvete, för det innehåller väl mer fibrer och är inte lika snabba kolhydrater om jag har rätt?


Ingen status

Jolls
Visningsbild
29 Hjälte 3 182 inlägg
0
Vilken passande tråd! Jag hade själv tänka börja med LCHF (Eller en lågkolhydratsdiet) efter nyår, med syfte att se hur det fungerar tillsammans med att träna.

Då kan jag fråga er två:
Svar till Jaus [Gå till post]:Tränade ni någonting samtidigt som ni gick på LCHF? Hur bra fungerade det med viktnedgång och viktuppgång? Hur illa är det att slava med kolhydraterna, så som att ta sig någon frukt om dagen?

Som tidigare skrivet så tänkte jag testa det här för att se hur det påverkar träningen. Problemet nu är att jag har svårt att hålla mig till min viktklass (180cm - 63,5kg - thaiboxning) när jag tränar. Hur tror ni att LCHF påverkar det?

Sodium Hypobromite

Candersson
Visningsbild
F 30 Solna Hjälte 535 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Jolls [Gå till post]:
Jag tränade under hela tiden då jag gick på LCHF. Först trodde jag inte att jag inte skulle ha lika mycket energi, i och med att jag tidigare hade fått det ifrån just kolhydraterna men det gick hur bra som helst att träna. Jag tror att träningen bidrog en stor del till min viktnedgång under den tiden då jag sprang en hel del.

Att slarva med ex. frukt gjorde ingen skillnad vad jag kunde märka då jag åt 3-5 frukter vissa dagar utan något problem. Det var som ett "okej-fusk" för min egen del, då det ibland kan vara svårt att ta bort alla kolhydrater.

Ingen status

Jaus
Visningsbild
P 36 Västra Frölunda Hjälte 133 inlägg
0
Svar till Jolls [Gå till post]:
Det är unikt för var och en, jag kan bara säga hur det har fungerat för mig, men det som fungerar för mig är inte säkert att det fungerar för dig.

Om man ser till träning är Björn Ferry ett utmärkt exempel (1: http://www.tasteline.com/halsa/gi-guiden/lchf-med-bjorn-ferry/
2: http://nyheter24.se/sport/vinterkanalen/skidskytte/655136-ferry-jag-ar-for-lat-for-lchf-dieten)Svar till Candersson [Gå till post]:
Om du forfarande vill ha kolhydraterna i from av långsama kolhydrater med mycket fiber är kanske istället en GI värt att satsa på. Den stora skillnaden mellan LCHF och GI är att GI tillåter långsamma kolhydrater som påverkar det glykemiska indexet långsamt, medans LCHF har du inga alls vilket gör att det glykemiska indexet ligger i princip still (på en strikt LCHF diet).
Jag har provat mig själv vid diverse tillfällen och ligger i princip still på en stadig nivå. (Inga sockertoppar/dalar)


Rent generellt när det gäller frukt så kan man se det så här:
1 äpple innehåller ungefär 13g kolhydrater per 100 gram. (för att kallas lchf ska det vara max 5g/100)
Men du får också i dig vitaminer och mineraler så det bara skriker om det. Detta kan du få i dig genom att köra stenhårt på LCHF och gå in och detaljstudera vart enda livsmedel du äter. Men vill man göra livet lite enklare så kan man bara äta en frukt då och då. Inte 5 frukter om dagen, men max 1.

Snart sommar igen! Längtar!!


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Lchf - kosthållning

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons