Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

P-stav?

Skapad av Borttagen, 2011-05-09 16:05 i Hälsa, kropp & pubertet

4 491
12 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
Melyroses
Visningsbild
Hjälte 11 inlägg
0
Hej, jag har funderat mycket på att skaffa p-stav rätt länge nu men har fortfarande lite frågor angående det.
Gör det ont att sätta in den/ta ut den, Egna erfarenheter?, och blir man verkligen helt mensfri under de 3 åren som man har den i? är det värt det? och syns det genom huden?

Jättetacksamm för svar :)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Lordkrall
Visningsbild
36 Hjälte 5 907 inlägg
0

Svar till Melyroses [Gå till post]:
1: Individuellt
2: Individuellt
3: Individuellt
4: Individuellt

Oh it's sweet how the Darkness is floating around!| 12/10 -Kralldagen

CosyMonster
Visningsbild
F 31 Hjälte 1 567 inlägg
0


Don't ever regret something that made you smile.

Ellie
Visningsbild
Hjälte 6 361 inlägg
0
Svar till Melyroses [Gå till post]:
Känns som när man tar ett vaccin, man får lokalbedövning. Du kommer få ett litet ärr helt klart hur mycket beror på hur ärrbildade din hy är. Den syns bara om du petar på den.

Helt mensfri blir du inte du kan råka få mens konstant i början eller i slutet. Finns folk som haft den i ett år och inte fått mens sen haft mens i ett år. Då inte full mens men ändå blödningar.

P-stav bör man inte bara sätta in eftersom du inte får ta ut den sen på 3-6 månader så reagerar du starkt kan det bli bökigt innan du får ta bort den. Man brukar få äta p piller med samma substans i ett halvår först men inte ens då brukar man kunna se hur du kommer reagera eftersom doseringen är annorlunda.

h

Sauroposeidon
Visningsbild
F Hjälte 239 inlägg
0

Svar till Melyroses [Gå till post]:
Jag önskar att jag kunde svara på det där med smärta. Men eftersom att man får bedövning så är det inte troligt att det gör ont.

Det kan hända att du blir av med mensen, men det sker inte alla, i början kan du få väldigt mycket mens, men du kan även få bli av med mensen i mitten av p-stav-perioden. Men det är som sagt någorlunda varierande.

Gör dem ett fint snitt, så blir det inte ett synligt ärr. Annars så syns inte p-staven ytligt så länge du inte spänner armen ordentligt eller drar runt med p-staven i armen. Men det är inte överdrivet.

Med egen erfarenhet, så är det ganska instabilt hormonellt i ett tag. Brukar ta två år tills man känner sig som normalt igen. Ett exempel var när jag var med om en svår period och kunde inte hålla mig för att gråta hela tiden. Folk märkte det inte, men det var för att man gick in på toa varje gång. Man ville liksom inte göra en stor sak av att man fällde några tårar.

Men du behöver nog inte oroa dig speciellt mycket, allt det där är upp till var och en. Alla har olika anpassningar.

Clementine.

Ellie
Visningsbild
Hjälte 6 361 inlägg
0

Svar till Sauroposeidon [Gå till post]:
Tar det två år att bli normalt igen så ska man nog ta ut den. Det ska ta 3-6 månader att vänja sig.

h

Smulia
Visningsbild
F 30 Jönköping Hjälte 1 252 inlägg
0

Svar till Melyroses [Gå till post]:
Jag satte in min p-stav för typ ett halvår sedan.
Det gjorde inte ont att sätta i den eftersom man hade bedövnings-salva på, men det stack liiiite och sen spände det i huden en liten stund.

Jag har varit mensfri hela tiden, men dock har jag haft några små blödningar ett par gånger. Men det är helt individuellt, men oftast har man ingen mens. Dock kan det strula lite med den de första månaderna.

Den syns absolut inte, men ock kan man känna på den om man vill.

Jag tycker att det var sjukt värt eftersom jag glömde mina piller hela tiden och då blev det jobbigt som fan. Så om du vill finns det typ inget att förlora på, men om du har mens eller liknande de första månaderna så är det bara att stå ut. Det blir mycket bättre!

Ingen status

Sauroposeidon
Visningsbild
F Hjälte 239 inlägg
0

Svar till Ellie [Gå till post]:
Talar inte för alla. Men man blir så pass starkt hormonell att det tar tid att vänja sig.

Clementine.

fr3
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 9 inlägg
0
ursäkta att jag lägger mig i men efter allt ni skrivit här tjejor så känns det ju inte värt någonstans att utsätta sig för något sånt här?

Dessa jävla tattueringar...

Ellie
Visningsbild
Hjälte 6 361 inlägg
0

Svar till Sauroposeidon [Gå till post]:

Nej verkligen inte men den informationen jag fick var att om det inte hade stabiliserat sig efter 6 månader skulle jag gå tillbaka och ta ut den. Att vara starkt hormonell i två år av tre känns lite som att man utsätter sig för onödiga komplikationer då man kanske ska ha en lägre dosering (de flesta brukar ju börja med medel) eller kanske en annan kombination av piller.


Svar till fr3 [Gå till post]:

Lite så känner jag också, men man förstår att barnmorskor vill vänta 3-6 månader innan man tar ut den för att kroppen ska vänja sig vid att konstant ha en substans i kroppen som inte vanligtvis brukar vara där.

Egentligen så vill de inte sätta in en p-stav om du inte har ett fast förhållande. Eller om man kanske har jätte svårt att komma ihåg sina p piller och har svåra menssmärtor och vill ha ner graderna av det med hjälp av preventivmedel.

Annars är p-stav rätt bra eftersom man oftast slipper illamåendet man kan få av p piller och vad man kan kalla toppar och dalar när man tar tabletterna eftersom medlet är konstant i kroppen.

h

fr3
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 9 inlägg
0

Svar till Ellie [Gå till post]:


Samtidigt verkar det ju vara som att ställa illamående mot illamående. Jag vill inte predika vad som är rätt eller fel här, jag tycker nog mest bara synd om er tjejer som måste stå ut med all skit.

Dessa jävla tattueringar...

Ellie
Visningsbild
Hjälte 6 361 inlägg
0
Svar till fr3 [Gå till post]:
Självklart man ska nog inse att man behöver inte stå ut med så mycket bara för att slippa kondom eller mens. Men de flesta kan stå ut med illamående i början när man börjar på p piller.

Sen finns det de som gör detta för att slippa extrema menssmärtor och minska riskerna för cystbildningar så det finns positiva biverkningar jag tycker man ska väga in. Däremot ska det inte kosta för mycket. Går man och gråter för ingenting i två år så tycker jag att man nog ska tänka om.

Sen har det utvecklats p sprutor för män så det kan man ju väga in.

h


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » P-stav?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons