Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Relation med asexuell, sex med annan?

Skapad av Drickz, 2016-07-19 14:12 i Kärlek & Relationer

9 871
36 inlägg
14 poäng
Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
-1
Har haft en romantisk relation med en tjej i ett halvår nu, varav cirka en månads tid utspritt som vi varit i fysisk kontakt. Hon är den bästa kvinnan/tjejen jag någonsin lärt känna. Men en sak med relationen, som är ganska central för många, är att hon är asexuell. Vi myser och kramas på mitt initiativ, och jag har rätt stark(eller normal?) sexdrift, så där jag vill gå vidare säger hon stopp. "Inte än, eller inte alls. Vi får se."

Dilemmat är att hon är 10/10 personlighet och jag vill utforska sex, bäst gjort med en partner som man älskar. Det är just "inte alls" delen som får mig att fundera.
Alternativen är
1. ~"Kanske" - vilket jag står vid nu. Det känns så osäkert!
2. Fråga om ett "hall pass" - vilket skulle kännas som svek i alla fall
3. Göra slut på ett fantastiskt förhållande för sex som kanske inte ens är så värst bra.
4. Gå bakom hennes rygg och ha ONS - vilket skulle vara ordentligt svek, samt att korta relationer inte är min grej, alltså dubbelt nej.

Känner mig ganska usel för att jag tänker på det här, men det är svårt att bara ignorera sin sexlust.

Hur skulle du känna, från vardera synvinkel i relationen?

Asexuella: Känner ingen fysisk attraktion, och intim kontakt är oftast jobbig, påtvingad, pinsam, eller likgiltig.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Pentagram
Visningsbild
P 32 Kändis 152 inlägg
2
Wow, personligen så hade jag inte klarat av ett sådant förhållande så vida det inte var öppet.

Du får fundera själv, fungerar det för dig att leva utan sex? Om ja så är det bara att tuta och köra, om inte så har ni ett dilemma som ni lär prata om och gemensamt ta ett beslut för vad som är bäst för er båda och eran relation.

Du bör oavsett inte köra på alternativ nr 4.

Ingen status

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
2

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Du kan i slutändan bara bestämma själv vad du vill. Men beroende på vad ni har för typ av relation och vad ni är för typ av människor så kan ju ett "frikort" vara lösningen om ni båda är 100 % med på det. Vem vet, det kanske inte är en så stor deal för henne ? Om inte så får du ju fundera hur mycket du värderar att ha en sexuell-relation. Absolut ingen skam i att avsluta det på grund av bristande sexliv. Tror det är en av de större "grund-anledningarna" till att par i alla åldrar gör slut.

robin söker ny sexpartner.

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
mm... ja så klart är det mitt beslut. Fast det är inte precis som att jag vet allt vad jag går miste om. Sen blommare om man så säger. Det är bra med fler perspektiv. Annars kan man lätt grotta ner sig i sin egen synvinkel.

Ingen status

ErikAnkan
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 368 inlägg
0

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Fick du inte reda på innan ni blev tillsammans att hon är asexuell? Annars var det rätt så taskigt tycker jag.

Fuck yolo! Hakuna matata is the words, bitches┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Svar till ErikAnkan [Gå till post]:
Hon sa att hon misstänkte det före. Men jag var/är kär som fan. Det är först nu när vi kommit mycket närmre varandra som tanken slog mig. Kommer köra på i samma spår tills hon är säker hur det ligger till. Behöver bara ventilera lite tankar så dom inte gnager sig fast.

Det som slagit mig är att om jag bestämmer mig för att fortsätta med henne kommer det inte bli extremt mycket upptäckande vad gäller sexualiteten.

Ingen status

Lobax
Visningsbild
P 30 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
3
Svar till Greywaren [Gå till post]:
Du får ju naturligtvis ta och prata detta med henne. Att göra slut eller gå baka hennes rygg tycker du är en dålig idé, så då kvarstår bara att prata med henne om vad du känner.

Gör ni det så kan ni säkert reda ut någon rimlig lösning. Jag har själv haft en relation där min partner har haft mer sexlust än jag, och då löste vi det genom icke-penetrativa handlingar.

Det kan också mycket väl finnas en bakomliggande orsak till hennes bristande sexlust, exempelvis ett tidigare trauma eller bara osäkerhet. Sådant reder man bara ut om man pratar om det.

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Vadå, säg till henne att du älskar henne som en kompis? Som man kan ha pyjamas party med. Men att en relation inte fungerar.
Att det gör dig ledsen.


Eller jag förstår inte riktigt, hur anser hon att ni har ett förhållande där du kan vara otrogen i? Eller är det bara din egna moraliska kompas som säger nej?

Så länge ni verkligen diggar varandra som tvilingsjälar då kan ni väll vara nära bästa vänner?
Men utan sex så är det väll jusst det?
Man kan väll älska sinna vänner?

The leetest herperderper

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Svar till TLTGja [Gå till post]:
Bästa relationen jag någonsin haft. Har aldrig haft en mer kärleksfull och omtänksam person i närheten. Vill ha en livspartner, inte pyjamasparty.

Det är vi som ett par som tagit beslutet att det är en romantisk relation. Vi har känt varandra i tre år, och gick över till att referera varandra som pojkvän och flickvän för ett halvår sen. Då är det självklart att det handlar om att vara otrogen vare sig sex är inblandat eller ej.

Man kan ha sex utan att vara i en relation också. Allt är relativt, men just i det här fallet skulle vår relation förändras mycket om vi gick tillbaka till att bara vara vänner.

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
-5

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Men kastrera dig då om ni trivs så bra ihop.

Enda alternativet är väl: fråga henne hur hon känner för barn i framtiden.


Eller: om det facktiskt bara är det att hon bara fått för sig, av dålig erfarenhet/ trauma att hon är asexuell.

Så: vet du hur hon tidigare i sitt liv sett på sex?

The leetest herperderper

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Svar till TLTGja [Gå till post]:
Skämtar du eller? Det är ju fan som att tatuera in deras ansikte, namn, och personnr en vecka efter man träffats. Kastrering går bara en väg.

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Att fråga om det är något hon bara fått för sig är väl ändå lite samma sak som att fråga en homosexuell om det bara är en fas?

Det är svårt att fråga det på ett snällt sätt, speciellt när det kan vara otroligt känsligt och inte är någonting man direkt haft mycket att säga till om heller. Jag vet inte hur jag hade känt om jag fick min sexualitet ifrågasatt av en partner och känt mig tvungen att motivera den. Det lär vara lätt att känna att man inte blir tagen på allvar.


Det låter som om ni måste sätta er ned och prata. Såna där tankar är fruktansvärda att gå runt med själv, de förvrider hur man ser på saker och gör man ingenting åt dem slutar det alltid med att man mår dåligt.

Vad är det ni vill få ut av ert förhållande? Vad tycker ni att förhållandet ger er? Matchar era förväntningar på förhållandet och kan man hitta kompromisser till det som inte fungerar?

Sätt dig ned och fundera på vad du känner, på vad du tycker är viktigt och prata med henne. Det kommer inte vara ett mysigt samtal, men det behövs. Det brukar kännas bra mycket lättare efter man fått lätta på hjärtat och sagt det man annars knappt ens vågar visa för sig själv.

Even boys have something to say if you listen long enough

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
-1

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Liksom, du läste första meningen och hoppade över resten av inlägget eller?

The leetest herperderper

Carl_Sebastian
Visningsbild
P 32 Kändis 142 inlägg
3
Du är alldeles för snäll, du kommer förhoppningsvis lära dig ddn hårda vägen. Antagligen är du styrd av känslor och därför ser du inte hennes brister, tvivlar på att hon har 10/10 personlighet.

Nej du borde inte vara trogen henne, börja leta efter bättre.

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/forumlekar/spel-ligan-ge-och-/sida_2.php

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
3
Svar till TLTGja [Gå till post]:
Nej, men jag hoppas du förstår att din bakgrund i forumet påverkar till vilken grad dina råd kommer att begrundas.

Ta det personligt eller ej. Dina halvdussin trådar om problem med vem du är och andra relationsproblem gör dina råd endast till spekulationer.

Ingen status

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Sant, men alla har brister, så en 10/10 person är väl 8/10 om man räknar med att det finns 100% perfekta människor.

Ingen status

frkMalaria
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
4

Svar till Greywaren [Gå till post]:
Jag kan känna igen mig lite i den här problematiken då jag själv är gråsexuell som lutar mot asexuell. Jag har haft relationer där vi inte haft "matchande" sexualdrift och det uppstått sådana här diskussioner.
Det är ett känsligt ämne att prata om men det är tyvärr nödvändigt att berättar för varandra hur ni båda känner och tänker kring det.

Även om det är jobbigt för dig så är det minst lika jobbigt för din partner. Det normativa är att kärlekspar har sex och det är lätt att anamma en bild av sig som tråkig eller rent av elak för att man nekar sin partner sex. Jag har till exempel skuldbelagts för jag inte velat ha sex med motiveringar kring att jag antagligen inte är kär eller tillräckligt kär. Och när sex och kärlek sammanfogas hårt kan det kännas som det är något livsviktigt man nekar sin partner, särskilt om hen är som du och egentligen inte vill ha sex med någon annan. Så då har man sex fast man egentligen inte vill det eller mår bra av det. Jag kan ju dock inte vet om din partner upplever det så. Jag skulle dock råda dig att vara försiktig med att "vänta" på henne, det kan sätta en onödig press.

Du kan givetvis fråga om "frikort" om båda är okej med det är det ju ett sätt. Det måste väl dock läggas fram lite skickligt. Det är tyvärr lite svårt att ge råd utan att veta något om hennes personlighet men hoppas ni finner en lösning :)

Carl_Sebastian
Visningsbild
P 32 Kändis 142 inlägg
-2
Vad en bra personlighet är kan diskuteras, jag chattade för ett tag sedan med en tjej som var bra på riktigt som person, hon hade iq 140 och gillade sex(hade lärt sig deepthroat), hon kämpade dock med vikten men inget funkade för henne(hennes pojkvän förbjöd henne att fasta på vatten).

Oftast om någon verkar bra och trevlig så gör sig personen till, det som är viktigt är dock pålitlighet och att man är ambitiös, plus att det inte bör skilja för mycket i intelligens.

Jag har själv tänkt att en tjej har bra personlighet men det visade sig att hon bara gjorde sig till, man lär sig den härda vägen och TS verkar fortfarande naiv, gissar att han har likt mig har blivit mer attraktiv på sistone.

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/forumlekar/spel-ligan-ge-och-/sida_2.php

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
1
Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Vi har känt varandra i tre år, så det är lugnt. Ifall hon fejkar är hon väldigt bra på det. Vi har några intressen, och lika humor och värderingar. Lita på mig när jag säger att det är en stadig relation.

I frågan om naivitet är det ett personlig val. Jag möter människor utan fördomar för att sedan bilda en uppfattning. Att gå omkring och vara misstänksam tar bara en massa energi som du kan lägga på att lära känna dem istället. Även om jag har långt tålamod så sållar jag ut folk som inte visar genuint intresse.

Ingen status

Carl_Sebastian
Visningsbild
P 32 Kändis 142 inlägg
-1
Svar till Greywaren [Gå till post]:
Har du seriöst haft en relation i tre år utan sex? jag hade lämnat efter en vecka, högst.

Jag tycker man ibland bör ha sex för den andras skull åtminstone, även om man egentligen inte vill göra det, kan vara rimjob, rollspel, osv.

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/forumlekar/spel-ligan-ge-och-/sida_2.php

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Nej, i TS står det ett halvår. Kompisar har oftast inte sex.

Ingen status

Carl_Sebastian
Visningsbild
P 32 Kändis 142 inlägg
1
Svar till Greywaren [Gå till post]:
Jag tycker du ska dumpa henne omedelbums, såg en dokumentär om asexuella och de båda sade att de skulle ha sex om den andra ville det. Det blir bara jobbigare att lämna om du väntar längre.

Hon har uppenbarligen inte 10/10 eller ens 7/10 i personlighet, du är kär och kan inte tänka klart. Se på mgtow videofilmer av "turd flinging monkey" och sandman.

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/forumlekar/spel-ligan-ge-och-/sida_2.php

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Har läst en del om spektrumet asexuell. En del har sex, andra inte. Det är egentligen personlig preferens. Lär nog fortsätta utveckla vår intimitet. Jag har få relationer som jag värderar väldigt högt, därför jag helst skulle kämpa på istället för att försöka hitta någon annan som är lika vettig men som vill ha sex.
Har hellre ingen sex alls än att hon ska ligga där och vara obekväm. Vi löser det emellan oss. Sandman var riktigt irriterande att lyssna på, så nej tack. I termen "mgtow" ligger det ju något, men samtidigt funkar sällan bra nära relationer utan kompromisser. Det är du själv som väljer att göra en kompromiss, så de tär helt upp till värderingar. Hur var det... "only Siths deal in absolutes."
Instressant artikel, läs sista halvan speciellt: https://www.psychologytoday.com/blog/promoting-empathy-your-teen/201109/the-problem-absolute-thinking

Du och jag verkar ha vitt skilda värderingar. Tack för din åsikt.


Svar till Lobax [Gå till post]:
Jag har läst och begrundat ditt inlägg. Svarade inte för att det var klart och tydligt, men vill att du ska veta det.

Svar till frkMalaria [Gå till post]:
Bra att få mer svar från folk med låg eller ingen sexlust.

Hon verkar ofta så obekväm när jag frågar kring intimitet och sex. Undviker ämnet liksom. Kramar är inget problem, men hon förstår att jag vill gå längre.

Ingen status

Mini-Tjockisen
Visningsbild
F 29 Kändis 9 inlägg
1

Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Seriöst? Att man borde ha sex fast man själv inte vill det?
Sex är väl ändå ingen "plikt".
Jag tror att det är destruktivt för en relation att skapa en "Tjänster-och-gentjänster-situation" när det kommer till sex.
Man är aldrig "skyldig" eller "tvungen" att utföra en sexuell handling.
Jag trodde det liksom var allmänt vedertaget.
Blir lite mörkrädd.


TS, som ni verkar ha kommit fram till här så tror jag att enda lösningen är att ni två pratar öppet om det. Varken du eller hon ska behöva skämmas över er sexualitet. Öppen och rak kommunikation. Hoppas att det löser sig för er.

Jag kan inte somna eftersom jag småäter. Läkarna kallar det "Insomomnomnomnia".

Carl_Sebastian
Visningsbild
P 32 Kändis 142 inlägg
-3
Svar till Mini-Tjockisen [Gå till post]:
Är du feminist?

Ja jag tycker seriöst att man ska ställa upp för varandra i relationer. Frågan är om TS flickvän genuint tycker om honom eller är ihop av andra orsaker, om nu flickvännen älskar TS så borde hon självmant ställa upp och försöka hitta något som funkar, avsugningar och liknande kan inte vara så jobbigt.

Att flickvännen inte vill ha sex är stor röd varningsflagga, skulle inte förvåna mig om samma tjej senare har gruppsex men män hon finner attraktiva, där med inte sagt att detta beteendet är omoraliskt, det är fullt rationellt.

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/forumlekar/spel-ligan-ge-och-/sida_2.php

Mini-Tjockisen
Visningsbild
F 29 Kändis 9 inlägg
1

Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Du verkar ha en helt annan syn på sex och relationer. Jag beklagar.

Självklart bör man ställa upp för varandra i en relation, men det du pratar om handlar inte om det. Det handlar om att man är skyldig att ställa upp. Vilket är vitt skilda saker.
Varför TS och hans flickvän är tillsammans har varken du eller jag någon insikt i.
Det är inte alltid kärlek och sex hör ihop. Man kan ju ha sex med någon man inte älskar så varför skulle man inte kunna älska någon man inte har sex med? Att hon inte vill ha sex behöver ju inte betyda att hon har bristande känslor för TS, utan kan ju faktiskt bero på att hon är asexuell och därför fungerar annorlunda i en kärleksrelation än vad normen säger.

Bara för att hon är asexuell nu betyder det ju inte att hon prompt kommer vara det hela livet. Kanske hon förblir asexuell, kanske inte. Återigen, det har varken du eller jag någon aning om.

Jag kan inte somna eftersom jag småäter. Läkarna kallar det "Insomomnomnomnia".

Carl_Sebastian
Visningsbild
P 32 Kändis 142 inlägg
1
Svar till Mini-Tjockisen [Gå till post]:
Det är så mesar som förespråkar att man inte ska ha skyldigheter, om man konsekvent är emot att man tvingas ställa upp så måste man också vara emot staten(skatt är stöld), ni femister vill dock tvinga män atg betala för ert skydd samt fängelse för männen ni ogillar osv.

Skillnaden är att man i dagsläget man välja vem man vill bli ihop med. Som man bör man vara beredd att offra sitt liv föf familjen och som kvinna så räcker det med att man ställer upp med sin kropp(vilket oftast dessutom är en trevlig upplevelse).

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/mellan_himmel_och_jord/forumlekar/spel-ligan-ge-och-/sida_2.php

Mini-Tjockisen
Visningsbild
F 29 Kändis 9 inlägg
0

Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Staten knackar knappast på min axel i tid och otid och kräver att få tvinga mig och utnyttja mig för sexuella handlingar.

Självklart är det så att man får välja vem man ska vara ihop med. Man får även välja vem man inte ska vara ihop med.
Man får faktiskt till och med välja med vem, hur och när man ska ha sex.

Du verkar ha en mycket bestämd uppfattning om roller och vad de innebär i ett förhållande. Jag håller inte med dig. Jag tycker att båda parter, oavsett kön, själva bör komma överens om vad som gäller. Hur deras villkor ser ut kunde jag inte bry mig mindre om. Det jag vill betona är vikten av samtycke.

Jag kan inte somna eftersom jag småäter. Läkarna kallar det "Insomomnomnomnia".

Albatross
Visningsbild
Kändis 9 inlägg
0
Var ärligt och prata med henne om hur du känner istället för att låta frustrationen bygga på.

Kanske kan ni hitta en lösning som passar er båda.
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1
Svar till Carl_Sebastian [Gå till post]:
Är man inte sexuellt tänd är ett könsorgan rätt motbjudande.

Du säger att en avsugning inte kan vara så jobbigt, men om man inte är sexuellt attraherad kan det absolut vara det. Skulle du vela suga av en kille? Förmodligen inte, om du nu inte sexuellt dras till sånt. Det är lika äckligt för en tjej att suga av en kille som det är för dig och mig. Det enda som tar stinget av oralsexet är den sexuella lust man känner.

Ja, man får absolut kompromissa och komma fram till någonting som fungerar för bägge parter. Ibland har man kanske inte all lust i världen och man gör något för sin partners skull, men i regel finns det ändå alltid någon slags sexuell attraktion och även om man inte är jättesugen så finns det förspel för sånt. Tyvärr fungerar inte förspel som en mellanväg för en person utan sexuell drift.

Är man med någon som helt saknar sexuell drift kan det vara klokt att åtminstone ägna en tanke åt att personen inte ser på sex på samma sätt som en uppkåtad person.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Relation med asexuell, sex med annan?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons