Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Varför saknar man sitt ex?

Skapad av emcalina, 2013-02-05 16:33 i Kärlek & Relationer

6 099
9 inlägg
14 poäng
emcalina
Visningsbild
Hjälte 6 inlägg
-1
Var tillsammans med mitt ex i två år tills han gjorde slut, föll tillbaks cirka 3 månader senare och sedan tog det slut igen pga min osäkerhet/rädsla.

Nu har det gått cirka 2 månader sen vi slutade träffas igen och jag kan inte sluta tänka på honom. Han säger att han saknar mig som fan men att han är rädd för att såra mig igen.

Vad gör man?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

sandra111
Visningsbild
F 31 Hjälte 3 499 inlägg
0
Svar till emcalina [Gå till post]:
Man gör ju slut av en orsak? Så varför gå tillbaks igen då?
Jag tycker ni bara ska förbli vänner.
Tillägg av sandra111 2013-02-05 17:14

Om du inte tycker det är så bra idé så måste ni prata med varandra, vilket ni borde kunna om ni var tsm 2 år? Fundera ut tsm om ni ska satsa på er eller inte.

20.12.2007 <3

nejtack
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 195 inlägg
7

Svar till emcalina [Gå till post]:

Rubriken lyder som sådan "Varför saknar man sitt ex?" men du frågar istället "Vad gör man?" i brödtexten.

Får väl helt enkelt svara på både.

Varför saknar man sitt ex?

svar: Det beror nog på att ni upplevt mycket tillsammans, varit med om många bra, roliga och kärleksfulla stunder. Man saknar helt enkelt dessa stunder och minnen och längtar tillbaka till sådant. Därför kan man sakna sitt ex. Men man bör reflektera över anledningen till att man gjorde slut ev. de dåliga stunderna i relationen. Väg sedan över hur det funkade och om du verkligen tjänade/mådde bättre av relationen.

Vad gör man?

svar: Det är ganska fattig fakta du bidragit med, men jag ska försöka svara så gott som det går. Efter två månader tänker ni fortfarande på varandra, antagligen för ni saknar varandra (och varför man saknar någon vet du ju nu). Han är rädd för att såra dig helt enkelt för han gjort det och vill inte att du ska må dålig, utan må bra. Jag vet ej anledningen till att han gjorde slut i första hand men det verkar inte varit något förjävligt då ni hittade tillbaka till varandra efter ca. tre månader. Jag tolkar att din osäkerhet/rädsla handlar om att du vart sårad och inte vill bli det igen? Det är precis det han vill undvika också.
Du kanske bör träffa han igen, ta det långsamt fram, inte hoppa in i en relation. Se om han ändrats, om han kan ta hand om dig mer "positivt" så du inte behöver oroa dig över att bli sårad.

Sammanfattning: Ni saknar båda de kärleksfulla och glada stunderna tillsammans och kan komma tillbaka till dessa ifall du vågar träffa han och sakta men säkert lära känna han igen för att sedan kanske avgöra ifall ni bör bli ett par eller förbli vänner.

Hoppas detta fått dig att tänka lite.

Elias


Jag hette tidigare DreaMslashcry

Alster
Visningsbild
P 28 Uppsala Hjälte 2 292 inlägg
0

Svar till emcalina [Gå till post]:
Om det är någon du verkligen tycker om kan det ju vara värt att försöka igen, jag tror inte på det folk säger att om det tar slut en gång kommer det inte funka igen.

Det hela beror på hur mycket man är beredd att offra för att få det att fungera. Om din osäkerhet var ett problem, men du ändå vill försöka igen får du be honom ha överseende med det och hjälpa dig träna bort det. Problem ska lösas, inte sopas under mattan!

tänk på ett pålägg

ErikAnkan
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 368 inlägg
8
Svar till emcalina [Gå till post]:
Forum image

Fuck yolo! Hakuna matata is the words, bitches┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
0

Svar till emcalina [Gå till post]:
Saknar man sina ex?? ^.-
Har jag inte märkt! ^^

Inaktiv

suomi_finland
Visningsbild
F 32 Hjälte 899 inlägg
0

Svar till emcalina [Gå till post]:
Det är ju klart att man saknar dom roliga stunderna, saknad går inte över så snabbt men sånt där är individuellt.
Varför tog det slut mellan er ?
Tiden läker alla sår så saknaden och alla känslor kommer att gå över. Antingen kommer det att bära eller brista. Blir det on off mellan er hela tiden kommer ingen av er att må bra så fundera efter om det verkligen skulle vara värt att försöka eller fortsätta som "vänner" (fast det oftast skiter sej efter en tid och tycker personligen att det inte heller funkar.)

Walk with me, talk to me, follow your heart.

Emmich
Visningsbild
F 32 Hjälte 122 inlägg
0

Svar till Cartman [Gå till post]:
Om de gör slut saknar man de/denSvar till emcalina [Gå till post]:
Därför du saknar ditt ex kan bero på mycket, ni har upplevt mycket eftersom ni ändå var med varann i 2 år men även för att han finns kvar i ditt liv. Har ni träffats som kompisar eller snackat i mobil fortfarande även om det var slut?

När man gör slut ska man inte vara vänner mer för då kan känslorna komma upp igen, man ska vara ifrån varann tills känslorna inte finns kvar.


Eftersom han tror att han kommer såra dig igen, tyvärr så kommer han att göra det igen om han var säker på att inte göra det så hade han vilja bli tillsammans med dig igen och inte göra slut med dig men han är osäker på om han kommer såra dig igen därför tro jag att han inte vill bli tillsammans med dig för han vet att innerst inne kommer han göra slut med dig igen.

Kom över han och kolla på de andra fina och snälla killarna, finns massa :)


Ingen status

Kikurage
Visningsbild
F 33 Kävlinge Hjälte 15 inlägg
0
Under två år lyckas man skapa ganska mycket rutiner tillsammans, medvetet eller omedvetet. och när det tar slut så rasar det där och man måste bygga upp sitt liv alldeles själv igen. Självklart saknar du ditt ex, det är inte alls konstigt, ni har ju varit en del av varandras liv på ett mycket närmre plan än vad man är med bara en "vanlig kompis." Om du känner dig osäker bör du ta ett steg tillbaka och fundera ut vad DU vill med ditt liv, innan du börjar låta honom bli involverad igen. Trust me, jag har varit i precis samma situation som du.

"Allt sker av en anledning"


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Varför saknar man sitt ex?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons