Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vill vara andra till lags för mycket

Skapad av Borttagen, 2014-08-05 20:49 i Kärlek & Relationer

3 370
17 inlägg
1 poäng
Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
1
Som titeln säger är jag väldigt, väldigt fokuserad på vad andra människor tänker, tycker och säger. Man kan säga att jag nästan verkar vara för snäll ibland. Det är sällan att jag säger rakt ut vad jag verkligen tycker och känner. Drar ofta vita lögner eftersom jag är jätterädd för att såra någons känslor eller att någon ska tycka jag är en elak bitch.

Det har blivit ett stort problem för mig, eftersom jag känner mig så olycklig att inte våga säga som jag vill. Borde kunna göra det, men vågar inte. T.ex. om någon fattar tycke för mig vågar jag inte säga emot och förklara att jag helt enkelt inte känner likadant och vet att jag aldrig kommer göra det, fast jag verkligen, verkligen vill att dom ska lämna mig ifred. Låter väl lite hemskt, men låtsas ofta också att jag bryr mig om andras småproblem, fast jag skiter blankt i dom.

Vill inte vara så här, att bete mig på ett sätt som inte alls stämmer in på min verkliga personlighet. Känner mig.. two-faced, fast jag hatar själv sådana människor. Ibland vill jag bara skrika rakt ut att jag orkar inte mer. Jag vill leva för mig själv, inte konstant oroa mig för onödiga saker, lämna mina egna känslor i bakhuvudet och hålla så mycket inom mig som jag inte vågar ta upp att det känns som om jag skulle kunna spricka inombords.

Är det någon annan som känner likadant, eller som har känt nåt liknande? Någon som vet hur man skulle kunna få en ändring på dessa tankesätt och beteendemönster, utan att börja alltför drastiskt? Har förstås funderat på samtalsterapi, och det kommer jag nog försöka med iaf för andra orsaker än jag tagit upp här, men tror knappast jag kommer våga eller ens hinna börja förklara alla dessa obehagliga känslor där, när det redan finns så många andra problem som jag behöver prioritera.

Skulle iaf verkligen bli tacksam för lite tips eller bara om någon skulle få för sig att visa att man inte är ensam med att vara så här! Men snälla, försök att bara ge seriösa svar. Vill inte ha några troll här, tack.

PS: Visste inte var jag skulle lägga tråden, men insåg nu att det nog blev lite fel där. Aja, någon får flytta på den om det behövs.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
0
Känner igen mig i det du säger, älskar att vara omtyckt så mycket att jag ändrar beteénde för att andra skall gilla mig, var mycket sådan när jag var yngre och har försökt att ändra mig det senaste och har märkt att andra faktiskt gillar en även om man kanske inte alltid håller med alla andra och står upp för sig själv.
Hur är du i din närmsta umgängeskrets, känner du att du kan vara dig själv där?

Ingen status

FrozenTears
Visningsbild
F 25 Hjälte 42 inlägg
0

Svar till Cornflake [Gå till post]:
Jag förstår precis hur du känner för jag känner likadant. Det är inte lätt att leva genom att vilja behaga andra, men man känner behovet av att inte vilja såra någon så man gör det ändå. Jag är bättre på att ge råd till andra än jag är på att själv följa dem. Jag skulle föreslå att du t.ex. börjar med att öva på att säga nej, antingen till dig själv med en spegel eller till något mindre "allvarligt" som att en kompis vill umgås med dig och du faktiskt inte kan eller vill. Om det är en schysst kompis kommer de inte bry sig. Det låter kanske fånigt men det kan hjälpa. Världen vilar inte på dina axlar, allas problem är inte dina problem, om du intalar dig det så kommer du börja tro på det någon gång. Om någon fattar tycke för dig som du inte känner likadant inför så är det bara att snällt men bestämt förklara att du inte har samma känslor för dem, det är det snällaste du kan göra. Jag vet verkligen inte om jag var till någon hjälp. Jag kanske bara har upprepat det du redan vet eller sagt nåt du inte vill höra. Eftersom jag i stort sätt bara vidarebefordrat saker som andra har sagt till mig så skulle det inte förvåna mig, jag har också hört saker jag redan vet eller inte vill höra. Men faktum är att fast jag vet att de har rätt så har jag själv inte lyssnat på det som andra människor sagt till mig och därför är jag kvar i samma situation och här lär jag nog stanna. Jag vill inte att du ska behöva det så jag hoppas att du tar till dig det jag och andra personer sagt. ^^

Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till RuttenKondom [Gå till post]:

Nej, jag har aldrig riktigt kunnat vara mig själv någonstans. Alltid försöker jag hålla med eller smälta in, antingen bland andra eller in i bakgrunden, mest i bakgrunden. Har blivit så van med det att jag faktiskt tappat bort mig själv. Känner mig själv inte längre, vet inte vad jag är för slags person, eftersom jag automatiskt plockar upp andras sätt att bete sig på och beter mig helt olika beroende på vem jag pratar med. Det känns aldrig rätt, bara falskt och tillgjort. Vågar inte vara annorlunda, ifall att folk ska döma mig för det. Antagligen är det helt korkat, eftersom de flesta som är nåt att ha inte är så snabba att döma andra, men men. Så funkar det för mig iaf.
Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till FrozenTears [Gå till post]:
Jo det är samma för mig. Kan ge ut råd, men att följa dem är en helt annan sak. :P

Jag har inte många vänner, eftersom jag är så inåtvänd och folkskygg, men om det är så att någon vill träffas och jag inte kan eller vill brukar jag säga typ 'jag vet inte riktigt', vilket brukar betyda nej för min del, men det där med att säga nej har jag verkligen problem med annars.

Jag förstår vad du försöker säga, och är tacksam för tipsen och för att du bryr dig, fastän en del är sådant jag redan vet om. Vi sitter väl i samma båt, du och jag. Har själv varit fast i denna situation väldigt länge och fortsätter antagligen så också. Hoppas iaf att det ska bli bättre med åren, även för dig!

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
0

Svar till Cornflake [Gå till post]:
Tråkigt men försök bara att vara dig själv, lätt att säga förstår ju att det är svårare än det låter.
Hur gammal är du? Sista året på gymnasiet var det då de lätta för mig, jag hade många vänner efter att verkligen fått dem att gilla mig och mitt självförtroende var på topp och då blev det bara att jag ville vara mig själv helt enkelt.

Ingen status

Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till RuttenKondom [Gå till post]:
Är medveten om att jag låter yngre, men är nog vuxen och så. Har alltid varit lite så här för mig. Körde liksom fast när jag var mycket yngre och det har inte gått framåt alls sedan dess, snarare har det blivit värre. Känner mig inte mycket mer som en 21-åring än jag verkar, heh. Har väldigt svårt att få vänner också, eftersom jag har så sjukt svårt att prata och att lita på andra.

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
0

Svar till Cornflake [Gå till post]:
Jag hamnade i något som jag tror var en depression när jag gick gymnasiet, alla tyckte att jag verkade vara världens gladaste kille men jag själv kände mig som en riktig idiot och fortsatte att verka lika glad som vanligt vilket knäckte mig, när jag tänker tillbaka på det så känner jag att jag skulle tagit hjälp utav någon att prata med men nu löste jag det på andra sätt men funderat på att gå och snacka med någon om problemet?

Ingen status

FrozenTears
Visningsbild
F 25 Hjälte 42 inlägg
0

Svar till Cornflake [Gå till post]:
Jo, vi sitter väl i samma båt :P

Frågan är vad man skulle kunna göra åt det? Med gemensamma krafter kanske man skulle kunna stjälpa båten? Simma till okänt land och börja om på nytt? Jag har ofta tänkt att det skulle vara enklare att bo själv, prata med vem man vill och inte vara tvungen att träffa massa människor om man inte vill det. Den möjligheten har du ju faktiskt, att flytta någonstans där ingen känner dig, börja om. Nu menar jag ju inte att du ska överge allt och alla du känner till och älskar men du kan kanske ta lite semester, hyra en stuga någonstans.

Annars kan du ju alltid tänka på någon person i en film som du tycker om, föreställa dig att du är den personen och agera som de skulle göra i situationer du inte känner dig bekväm i.

Förlåt om den här texten blev lite rörig, folk säger ofta att mina förklaringar kan bli lite huller om buller. Fast sedan så är det ju inte lätt för dem att argumentera emot så det är väl ett plus. Du borde helt enkelt göra det som känns bäst för dig, du vet ju innerst inne vad du borde göra.

Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Frukost_tanten
Visningsbild
F Kändis 5 inlägg
0
Jag har varit sån förut. Ett sätt att börja stå upp för sig själv är att börja smått. Säga nej till småsaker, säga sin åsikt i strunt-diskussioner. Trappa upp det tills du känner dig helt trygg på dig själv. Försök att inse att alla inte kan tycka om dig. Stå framför spegeln och säg till dig själv att du är bra precis som du är tills du tror på det.

Jag är trött på alla knivar i ryggen

Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till RuttenKondom [Gå till post]:
Japp, som jag skrev i första inlägget har jag funderat en hel del på samtalsterapi, men i mitt område verkar det va svårt att få tag på terapeuter som inte är alltför dyra. Och om jag endast skulle ha t.ex. en timme per vecka på mig att prata med någon skulle det inte finnas så mycket tid över att diskutera allt jag nämnt här, eftersom jag har andra problem också som behöver prioriteras så att mitt liv inte spårar ur mer än det redan gjort. Därför vände jag mig hit i hopp om att det skulle hjälpa mig lite att få lätta på hjärtat en aning. Förväntar mig inga mirakel, men tror knappast det kan skada iaf att inte hålla allt det här helt för mig själv.

Att prata med någon jag känner om mina problem är för övrigt helt uteslutet, för det klarar jag inte av.

Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till FrozenTears [Gå till post]:
Man kan säga att jag redan gjort det dock. Vissa påstår att jag är modig som trots min sociala fobi började studera i Sverige, där jag inte kände en enda person. Gick inte så bra dock, av många orsaker. Men iaf. Har testat. Att bo själv är lite överskattat. Visserligen vill jag bo själv för jag blir galen av att ha andra omkring mig hela tiden, men det kan bli lite ensamt också.

Haha det blev inte så värst rörigt, men det skulle inte spela så stor roll ändå. Du försöker ju iaf att hjälpa. Tanken som räknas. :)

FrozenTears
Visningsbild
F 25 Hjälte 42 inlägg
0

Svar till Cornflake [Gå till post]:
Vi får väl helt enkelt hålla tummarna för att det löser sig :)

Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till FrozenTears [Gå till post]:
Japp, blir väl till det. Lycka till du med. :)

FrozenTears
Visningsbild
F 25 Hjälte 42 inlägg
0

Svar till Cornflake [Gå till post]:
Tack ^^

Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Cornflake
Visningsbild
F Hjälte 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Frukost_tanten [Gå till post]:
Låter som helt vettiga tips. Är inte säker på att jag skulle klara av att följa dem, men man kan ju försöka iaf. :)


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Vill vara andra till lags för mycket

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons