Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur får jag långt hår snabbast?

Skapad av Borttagen, 2013-05-31 19:51 i Kläder & utseende

5 957
11 inlägg
1 poäng
snuskatt
Visningsbild
Hjälte 7 inlägg
0
1. Genom att klippa bort ALLT hår så att jag blir helt skallig och sedan låta mitt naturliga, fräscha, ofärgade hår få växa ut

2. Eller bara låta håret fortsätta vara i den längd det är nu och se till att klippa topparna titt som tätt så de kluvna topparna inte dras längre/högre upp i håret.

Jag har alltså i nuläget färgat hår och det är väl ungefär ner till axlarna men vill ha ner det längre än brösthöjd. Undrar därför om det gör någon skillnad om jag skulle kapa bort allt och börja om helt från början och bara ge fan i att färga och låta det växa, eller om jag ska låta bli i att klippa bort mitt sönderfärgade hår och bara underhållstoppa det lite nu och då.
Målet är alltså att få långt hår så fort som möjligt.

Av någon anledning så inbillar jag mig att det skulle gå fortare att få långt hår om jag klipper av mig allting. Fast samtidigt så växer ju håret i samma takt, oavsett jag klipper av det eller inte. Men tänkte på att håret kanske bli mer slitstarkt om jag sparar ut det enligt punkt 1, för då är det ju helt naturligt och ofärgat, dvs inte lika förstört.

Så mina vänner, vad tror ni? Hoppas jag inte varit för otydlig.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0
. Genom att klippa bort ALLT hår så att jag blir helt skallig och sedan låta mitt naturliga, fräscha, ofärgade hår få växa ut

Tvivlar på att hårsäckarna arbetar annorlunda för att du helt plötsligt klipper bort det.

Hårsäckarna vet inte att håret är klyvet heller.

Hatar allt.

IdaS
Visningsbild
F 28 Hjälte 563 inlägg
0

Svar till snuskatt [Gå till post]:
Längst blir det ju om du låter bli att klippa dig alls, men som du nämnt så kan hårtopparna klyva sig och göra håret risigt osv.

Jag tycker att du bör toppa och hålla topparna fräscha, samtidigt som du sköter om håret ordentligt (sparsam med tvättar, balsam, inpackning).
Ricinolja är väldigt populärt för tillfället, hur mycket det hjälper kan jag dock inte svara på :)

Gallsmak
Visningsbild
P 29 Norrköping Hjälte 1 850 inlägg
0

Svar till snuskatt [Gå till post]:
Börja använd ricinolja så växer det som fan!

Jag är en idiot men det e fan du också.

snuskatt
Visningsbild
Hjälte 7 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Panda [Gå till post]:
Ja, alltså jag tror inte heller att hårsäckarna arbetar annorlunda vare sig jag klipper mig eller inte, precis som du säger. Det var det jag menade med "Fast samtidigt så växer ju håret i samma takt oavsett jag klipper det eller inte."


Svar till IdaS [Gå till post]:
Mja, allså jag har prövat i cirkus tre års tid att försöka få långt hår och visst växer det, det gör det ju, men när håret går längre ner än axelhöjd så är topparna så kluvna så jag kan nästan lova att jag borde klippa dem var tredje vecka för att det inte ska sprida sig längre upp i håret. Och det går ju liksom inte att klippa sig så ofta när håret är så segt med att växa...
Håret i den längden blir så tunt att det är typ 1/3 så tjockt som håret som är i höjd med hakan. Och det tror ju jag beror mycket på att det är sönderfärgat, det är därför jag funderar på om håret skulle vara lika risigt om jag sparar om det helt från scratch, då det är ofärgat.

Har testat ricinolja och det biter inte på mitt hår :( gör bara så jag tappar mer hår och sen blir håret alldeles fett.Svar till Gallsmak [Gå till post]:
Har testat ricinolja, funkar inte för mig :( håret blir bara fett.

IdaS
Visningsbild
F 28 Hjälte 563 inlägg
0

Svar till snuskatt [Gå till post]:
Då vet jag inte, vissa har ju svårt att spara ut håret. Vet inte om man kan göra så mycket mer.

Finns ju iof kosttillskott för bättre hår, kan vara värt att testa. Ang ricinoljan; är du säker på att du använder den rätt?

shallen
Visningsbild
30 Göteborg Hjälte 3 150 inlägg
0

Svar till Gallsmak [Gå till post]:
Har hört talas om det också. Vet du om det fungerar även fast man kanske inte har jättelångt hår till att börja med? (Syftar på mitt)

Jag är hemsk.

Gallsmak
Visningsbild
P 29 Norrköping Hjälte 1 850 inlägg
0

Svar till shallen [Gå till post]:
Funkar olika på olika personer, men längden på håret gör ingen skillnad.
Vet folk som kör ricinolja i ögonfransarna liksom.

Jag är en idiot men det e fan du också.

Robben11
Visningsbild
Hjälte 22 inlägg
0
Den här frågan kan jag!

Duscha ofta och ät frukt med mycket vatten i typ som äpple,päron!

Tro mig det funkar!!!
Murrig
Visningsbild
F Hjälte 1 695 inlägg
1
Först och främst. Det finns inget sätt att få håret att växa snabbare. Det man ska göra är att förebygga nedslitning så att det som växer ut stannar kvar. Så nej, raka inte bort allt. Klipp det bara till det ordentligt så att det slitna försvinner helt.

Välj bra hårprodukter med omsorg med hjälp av någon som kan vad de sysslar med. Gå till en frisör eller en professionell återförsäljare av hårvårdsprodukter.

Duscha sällan, håret då, var 3:e dag ungefär. Tränar du mycket så att det blir svettigt så skippa schampot och ta bara balsam de extraduschar det blir. Ha inpackning minst en gång i veckan. Ta en olja i håret efter dusch. Lagom mycket -ditt hår ska inte bli fettigt. (Ta alltså inte i hårbottnen och luggen...)

Ha håret i en eller två flätor när du sover. Det skyddar håret från ruffs under natten. Återfukta håret på morgonen med någon leave in conditioner. Använd hellre kam än borste, använder du din borste så är den självfallet gjord på naturstrå och inte plast och metallpiggar.

Undvik att utsätta håret för värme. Jag själv har våga vägra platttång-dagar. ;) När du väl ska använda det så glöm inte värmeskyddande medel! Och skippa hårspray och mousse så mycket du kan... Det gör bara håret stelt och känsligt för slitage.

What doesn't kill you fucks you up mentally.

ErikAnkan
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 368 inlägg
0

Svar till snuskatt [Gå till post]:
klipp igenom håret regelbundet och använd ricinolja

Fuck yolo! Hakuna matata is the words, bitches┌∩┐(◣_◢)┌∩┐


Forum » Livet » Kläder & utseende » Hur får jag långt hår snabbast?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons