Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Antalet man legat med - spelar kön roll?

Skapad av Borttagen, 2013-07-22 00:14 i Sex & Sinne

3 789
19 inlägg
4 poäng
Sex och blandat
ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
-1
Well, satt och diskuterade med en tjejkompis här om dagen (ganska kloka efter en flaska vin eller två) om att antalet man har fört samlag med spelar roll om det är en tjej eller kille.

Personligen tycker inte att det spelar någon roll om man är tjej eller kille bara man håller sig frisk, alltså, testar sig regelbundet.

Så nu undrar jag följande:

1. Spelar det någon roll om man är tjej eller kille? (Alltså, om en kille legat med ex; 8 är det lugnt, medan om det hade varit en tjej hade det varit "äckligt"?

2. Vart går gränsen till för mycket? (Gärna i förhållande till ålder?)

3. Varför är det som det är?

Diskutera gärna vidare, tyck till och kom med egna åsikter!

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
2
Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Vad kom ni fram till under er diskussion och vad tror du själv? :)

1. I enlighet med samhällets "normer" så är det mer acceptabelt att som kille ligga med fler. Medan det som tjej är fint att ha legat med få personer, är det som kille en bragd att ha supit ner och penetrerat så många som möjligt.

2. Finns inget för mycket. Så länge man inte är en sexmissbrukare eller drar på sig en massa oönskade könssjukdomar får man ha obegränsat sex med obegränsat antal.

3. Tror som sagt att det handlar mycket om samhället vi lever i. Det har alltid varit som så att kvinnor ska konserveras så mycket som möjligt. Åtminstone att en kvinna ska vara väldigt trogen sin man, medan mannen kan göra lite hursom.

Det handlar självfallet om ömsesidig respekt och jag menar inte att det bör vara en bragd för killar att ha sex med så många som möjligt samtidigt som jag tycker det är fel att tjejer ska skämmas för att de legat med många.


En intressant sak som slog mig
Jag har fått intrycket av att det när det kommer till homosexualitet är ombytta roller. Här är det som lesbisk (iallafall mer) okej att ha flera sexpartners, medan männen är mer tillbakadragna.
Tankar? Bara något som slagit mig eller det med ett generaliserande insider-öga verkligen se ut såhär?


anonym215
Visningsbild
P 28 Katthammarsvik Hjälte 1 984 inlägg
0

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
1. De flesta (tror jag) tycker att det är slampigare om en tjej har sex mycket än om en kille har.

2. Gränsen? För hela sitt liv? ett år? en vecka?

3. Som jag skrev på 1(en hypotes) så tror jag att prostitution har en inverkan.

lol

ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Jopmok [Gå till post]:
De du säger gällande bragd med mera fick mig att tänka på följande:
Hur går det ihop egentligen rent praktiskt att en kille ska ligga med många och en tjej med få? Jag menar, själva akten kräver två parter?

Och om den homosexuella biten är jag inte jätte insatt måste jag säga dig helt ärligt; dock låter det logiskt. Jag känner många som är både bi- och homosexuella och nu när jag tänker efter så känns det mer som att den feminina delen av de jag känner verkar vara mer "ute efter att ligga med andra kvinnor" (kunde inte komma på något smidigare sätt att uttrycka mig, smäll på fingrarna) än vad den maskulina parten är.

Dock är jag väldigt dåligt insatt i mina homosexuella vänners sexliv då jag själv inte har något intresse i det. Kalla mig mansgris kanske, men det känns inte som något som rör mig.

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

vise_mannen
Visningsbild
Hjälte 1 161 inlägg
0

Svar till anonym215 [Gå till post]:


Är ju fler unga killar som säljer sex än vad det är tjejer;)

Ingen status

anonym215
Visningsbild
P 28 Katthammarsvik Hjälte 1 984 inlägg
0
Svar till vise_mannen [Gå till post]:
I Thailand kanske. Fast då är de Undercover.

lol

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0

Svar till Jopmok [Gå till post]:
Så att det skämtas om att bögar har jättelätt att ligga med allt och är väldigt lösaktiga är bara fantasier i serier/filmer?

Sen av de bögar jag känner så verkar de ligga mer än de lesbiska. Har inte jättemycket att utgå ifrån, då jag inte känner massvis.

Hatar allt.

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
0
Svar till Panda [Gå till post]:
Kanske händer det att bögar ligger mycket, men det känns fortfarande som om de tagit över heterokvinnans roll i frågan om acceptans.

När det handlar om film och serier tycker jag vi redan nu kan utgå från att det mesta mer eller mindre är överdrift alternativt påhitt.

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0
Svar till Jopmok [Gå till post]:
Just acceptans vet jag inte. Kanske. Tror inte det är så mycket skillnad gällande vart otrohet går och liknande. Det är ju en sak om man har en straight flickvän som hånglar med en tjej medan om det är en "tjejs flickvän" så blir det ju seriösare, samma med killar och deras pojkvänner. Aldrig lagt märke till att någon är mer förlåtande, om det är det du menar?

Jojo, självklart gällande filmer. Men de flesta klyschor kommer ju ofta ur någon form av sanning.

Hatar allt.

Lagom
Visningsbild
P 33 Hjälte 4 678 inlägg
0

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
1. Nej

2. Det finns ingen gräns

3. Det är som det är för att tråkiga människor tvingar på andra tråkiga människor vrickade idéer om moral.


Till frågan gällande logistiken -> Många med få.

Till det ni diskuterar om homosexualitet och samlagsfrekvens så är min förståelse att det är lätt att få ligga men svårare att hitta någon att ha ett förhållande med.

Banan.

Murrig
Visningsbild
F Hjälte 1 695 inlägg
4
1. Spelar det någon roll om man är tjej eller kille? (Alltså, om en kille legat med ex; 8 är det lugnt, medan om det hade varit en tjej hade det varit "äckligt"? I verkligheten möts du rent praktiskt av mer fördomar om du är tjej och har haft samlag med många, slut shaming helt enkelt vilket förkastligt nog lever kvar på många ställen. Jag personligen har svårt att göra det till en fråga om genus då jag ser individer.

En respektfull och vettig människa som haft ett aktivt sexliv kan ha legat med 50 pers, jag ser inget fel med det. Men om jag hade kopplat samma siffra till någon med dåligt självförtroende eller annat oroväckande beteende så blir siffran plötsligt obehaglig. Inte numret i sig utan det som tänkbart kan vara personens problem bakom, oavsett kön.


2. Vart går gränsen till för mycket? (Gärna i förhållande till ålder?)
Jag tycker att man drar sin egen gräns - och den går när du har tappat din självrespekt och självkontroll. Om jag ligger med 5 personer på en vecka för att jag är full första dagen, olycklig andra, behöver närhet den tredje, orkar inte säga nej den fjärde och känner att det är lika bra den 5:e så och en av dem är din bästa kompis ex så är dessa 5 kanske för många.

Medan om en annan individ som legat med 25 pers och är nöjd med det och har skött det snyggt så är siffran helt ovidkommande i mina ögon. Någon gräns är nog också att det inte ska gå ut över ens sociala liv. Om jag hade träffat en kille som legat med hälften av min umgängeskrets hade jag definitivt betraktat det som för många, och det övervägandet tycker jag själv att man ska kunna göra också. Sex är ett ganska speciellt relationsband vilket man bör förstå. Säg att tex dessa 15 tjejerna hade varit utspridda istället, då hade jag inte sett det som ett problem alls.

3. Varför är det som det är?
Många faktorer antagligen... Man har ju alltid velat kontrollera folks sexualitet via religion och sådär. Jag tror att detta hänger kvar väldigt mycket sedan times before preventivmedel då oskuldfullheten även blev glorifierad i kulturen och så. Arbetar man inte mot det kan sådant hänga kvar länge.

What doesn't kill you fucks you up mentally.

vise_mannen
Visningsbild
Hjälte 1 161 inlägg
0

Svar till anonym215 [Gå till post]:


Nej Sverige faktiskt:P

Ingen status

ellans
Visningsbild
F 29 Hjälte 300 inlägg
0

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
1. Det finns ingen anledning till att det skulle vara mer slampigt för tjejer än killar att ha många sexpartners. Samhället säger si och så och blablabla men jag förstår ärligt talat inte varför man ska bry sig. Människor lägger alldeles för mycket tid åt att kritisera andra än att själva slappna av och ha kul. Min åsikt är att man som borde kvinna eller man kan ligga hur mycket man vill och känner sig bekväm med.

2. Skulle inte säga att det finns en speciell gräns så länge man inte far illa ut av det. Om man gör det för sin egen skull och för att man faktiskt vill så kan man ligga tills man inte orkar mer.

3. Det kan diskuteras hur länge som helst, men för att göra det kort så tror jag definitivt det har att göra med att världen alltid har varit mer mansdominerat. Om man går tillbaka väldigt långt så var ju kvinnan mer en ägodel och det var "fint" att ha en oskuld osv.

It's like 151 rum, pineapple juice and malibu, caribou get them all numb

Zell
Visningsbild
P 29 Stockholm Hjälte 1 663 inlägg
-1
1. Min tankar förr var att om tjej legat med många (Från 15-18 års åldern) så var dom lätta, och slampiga tjejer. Tänkte att en tjej har ju hur simpelt som helst att få ligga, killar måste ligga i lite mer. Men nu så kan jag inte bry mig mindre om en tjej har legat med 40 personer eller med 1 person. Men det är ju såklart från person till person, en kille vill kanske inte ha en flickvän som har legat runt med halva stan. Själv så bryr jag mig inte.

2. Finns ingen gräns i mitt tycke. Visst kanske är det skumt om en 15 åring legat med 25 personer, men det e inget jag skulle sita fundera på och klanka ner.

3. Som alla andra sagt. Skulle kanske kunna lägga till att folk vet att tjejer har mycket lättare att få ligg än vad killar har, och att det är då "slampigt" osv när en tjej ligger runt med många.

Ingen status

DevilsWar
Visningsbild
P 33 Järfälla Hjälte 1 254 inlägg
-1

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
1 personligen tycker jag inte det spelar roll men vet de som tycker att det gör de.

2 lite baserat på anledningar som tidigare personer skrivit men när de är åldern gånger två så tycker jag de börjar bli lite överdrivet för min smak..

3 samhällets "regler" som utgår ifrån media

Never give up, never back down!

Murrig
Visningsbild
F Hjälte 1 695 inlägg
0

Svar till DevilsWar [Gå till post]:
En relevant fråga är väl då om du inte skulle tycka att det var nasty med en kille som legat med sin ålder x2? Skulle det vara helt ok om din killpolare legat med 43stycken, men kritiskt om det är en tjejkompis?

What doesn't kill you fucks you up mentally.

DevilsWar
Visningsbild
P 33 Järfälla Hjälte 1 254 inlägg
0

Svar till Murrig [Gå till post]:
Beror otroligt mycket på situationen, hade en killkompis till mig slampat runt med 40 Pers så hade jag tyckt värre om det än om en tjej i samma ålder legat med 50 Pers, haft en slags relation med de flesta och inte bara one night med alla.

Never give up, never back down!

Brenno
Visningsbild
P 35 Hjälte 18 inlägg
1
1: Ser ingen skillnad på det. Tycker inte att någon har rätt att döma en tjej för hennes sexliv. Det vore som att stämpla någon negativt för att dom äter mycket grönsaker eller lyssnar på mycket musik. Bra sex är bra, för alla.

2: I vuxen ålder skulle jag påstå att det inte finns för mycket så länge man skyddar sig vid behov. I ungdomsåren vet jag inte riktigt eftersom att jag tror att mycket ungdoms-sex sker på fel grunder.

3: Jag skyller det på religionen. Religionen har alltid använts som ett verktyg för att få oss att följa en "norm" som överklassen bestämt. Nu för tiden ligger detta kvar i samhället genom den här bilden av "Den fina flickan" som spar sig.

Tycker även att detta är ett ganska stort samhällsproblem. Att människor blir diskriminerade för sin sexualitet är urdumt och något som bör diskuteras för jämställdhetens skull. Dessutom så är det grymt attraktivt med tjejer som är bekväma med sin sexualitet och vågar ta för sig.

Jag påstår inte att jag är batman. Men har du någongång sett mig och batman i samma rum?

blackdog
Visningsbild
Hjälte 7 inlägg
0
Ju fler desto bättre. Nämen lite så iaf. Ju fler man varit med ju mer erfaren är man och ju skönare att ha sex med.

Sen brukar folk ångra allt det man inte gjorde snarare än de misstag man faktiskt gjorde när man frågar dem på ålderns höst.

Rent biologiskt bryr sig män mer om vem och hur många kvinnor har haft sex med än tvärttom eftersom det är kvinnan som bär på barnen och bara från en partner åt gången. En man "måste" lita på sin kvinna medan en kvinna vet i princip alltid vem som är pappan och behöver inte heller bry sig lika mycket vem han haft innan eller efter.

Ingen status du


Forum » Livet » Sex & Sinne » Antalet man legat med - spelar kön roll?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons