Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad pågår i min skalle?

Skapad av Anonym, 2016-10-11 12:44 i Sex & Sinne

4 034
4 inlägg
4 poäng
Sex och blandat
Anonym
Visningsbild
Sex & Sinne bot
0
Den här frågan kommer från en anonym medlem och är besvarad av våra kunniga sexperter.
Besök Sex och Sinne här om du vill ställa en fråga anonymt också!
Halloj!! En 18 årig snubbe här!

Jag vet inte riktigt om det är ett problem eller inte då jag för tillfället inte lider av det. Men troligtvis kommer i framtiden. Jag kan inte bli kär. Jag kan inte finna något attraktivt bland andra tjejer (eller killar) och när tjejer flirtar med mig så känner jag mig ytterst obekväm. Speciellt när man precis träffat tjejen i fråga.

Jag har också noll i intresse för sex. Jag ser det som slöseri med tid som jag istället kan lägga på skolarbete. Sex är ett djuriskt beteende som sitter kvar i vår reptilhjärna. Det är något folk gör utan att veta varför. Jag gör som sagt skolarbete eller så läser jag hellre en bok (non-fiction). Jag blir mentalt utmattad i sociala situatione en längre tidr så att bo med någon i framtiden är näst intill inget val då jag behöver vara för mig själv för att "ladda batterierna". Jag blir också väldigt otrevlig när jag är med folk konstant en längre tid.

Jag är av personlighetstyp INTJ vilket är känt för sina nördiga drag och sökande på kunskap och även brist på sexdrive.

Jag ser känslor som något utan något rikigt värde eftersom de är just bara känslor. Känslor håller ingen fakta. Inte heller representerar det verkligheten då känslor är en subjektiv upplevelse. Alla känslor jag känner ifrågasätter jag vilket gör mig rätt kall i övrigt.

Jag undrar vad det är som pågår i min skalle. Är jag för smart för kärlek/förhållande?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

RoadGunner
Visningsbild
P 38 Vattensprutande Administratör 3 203 inlägg 906 svar i S&S
3
Hej!

Det där med vad som pågår i ens skalle är ju en ständig fråga som jag tror att alla ställer sig. Min tanke är väl som sådant, att om du mår bra utan ett förhållande och utan kroppslig kärlek så är det väl alldeles ypperligt för just dig och helt klart det smartaste valet. Andra kanske mår bra av kärlek och förhållanden och då är det det smartaste valet för dem. Vi är alla olika människor och det finns inget facit på hur man skall vara eller vad som är bäst och det du skall tänka på är såklart vad som är bäst för dig!

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Hungrig

TLTGja
Visningsbild
P 26 Kändis 4 092 inlägg
1

Svar till Anonym [Gå till post]:
Ingen är för smart för kärlek.
Det är ignorant att säga.

Men om det helt enkelt inte är något som intresserar dig så är det väll bara för dig att strunta i det där med kärlek, och istället välsigna oss med nån form av allmännyttig upfinning/ upptäckt.

Lägg tid på ditt skolarbete istället för att söka något du inte har.

Du har rätt i att det är ett feuktansvärt slöseri med tid om det inte ger en något.
Men sluta dömm de som facktiskt kan känna känslor.

Och mitt tips, är att lär dig samarbeta med andra mäniskor, för det är grundläggande för att öka chansen att uptäcka något stort.

Kompleterar man varandra så har man ju i en grupp med 2 personer dubbelt så mycket tankekraft, och erfarenheter som i en med bara 1.
Men det krävs att man hittar rätt personer för syftet (och allra främst krävs det att du kan samarbeta med de personerna som kan hjälpa dig upfylla dinna mål).

The leetest herperderper

FrozenTears
Visningsbild
F 24 Kändis 42 inlägg
0
Det du skriver är inget konstigt, det finns många som känner likadant, och precis som RoadGunner skriver så är det inget fel med varken dig eller nån som känner något annat för samma "problem".

Själv är jag av typen INFJ så jag kan förstå det där med att behöva vara ensam för att kunna ladda batterierna, trots det har jag inget problem med att vara i ett förhållande eftersom han förstår det och ger mig den tid jag behöver.

Om du någon gång befinner dig i en situation där ett förhållande är något du finner önskvärt så by all means, go for it, men om det inte händer ska du inte känna dig sämre för det.

"Jag vet inte riktigt om det är ett problem eller inte då jag för tillfället inte lider av det. Men troligtvis kommer i framtiden." - Svaret är rätt enkelt; det är ett problem enbart om du gör det till ett problem. Framtiden är oförutsägbar, låt saker och ting ha sin gång så ska du se att det ordnar sig till sist.

Känslor och sex har en viss betydelse.
Utan känslor skulle man inte ha sex.
Utan sex skulle mänskligheten dö ut.
Slutsatsen är alltså att vi har samlag för att främja vår art, precis som vilken annan organism som helst.
Sen att människan även har sex för njutnings skull kan förklaras av andra saker, som det limbiska systemet och förhöjda oxytocin-halter i hjärnan etc. etc.

Känslor är viktiga för en mängd olika saker, allra mest för förhållanden mellan personer, men ibland tycks det vara så att känslor är helt utan logik, och det är okej att tycka det.

Ska jag vara ärlig tror jag faktiskt att människan skulle ha väldigt tråkigt om vi hade svar på allt, vi skulle ju aldrig ha något att fundera över.

Sist, men inte minst; varför är du så bekymrad?
Som jag ser det finns det inget som heter "för smart", du ser helt enkelt på världen ur ett annat perspektiv, vilket är en bra sak om du frågar mig. Tänk så tråkigt det vore om alla tänkte likadant, jag skulle ju aldrig få diskutera något med någon.

Jag skulle säga att du undrar för att du ser hur andra har det, och ställde dig frågan "varför är inte jag som dem?" - Återigen är svaret ganska enkelt, vi är alla olika. Jag föredrar mitt te utan några tillbehör och min bästa vän föredrar att ha i tre skedar honung och en skvätt mjölk. Att du inte är intresserad av ett förhållande eller utav sex gör dig varken till en högre utvecklad människa eller en lägre, utan helt enkelt till en individ med egna preferenser, vilket du ska vara stolt över.

Så ryck upp dig! Det finns så mycket mer till livet än sex och kärlek. Gör det du finner meningsfullt, för jag kan lova dig att det hinner ändras många gånger innan du dör ;)

Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!


Forum » Livet » Sex & Sinne » Vad pågår i min skalle?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons