Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtäkt

Skapad av Borttagen, 2011-08-20 01:56 i Sex & Sinne

5 198
22 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
galuga
Visningsbild
Kändis 19 inlägg
0
hej, min kompis hade sex med en kille som är 18 och hon själv är 14. hon hade druckit den dagen och han med. men hon sa till mig att hon egentligen inte ville, men vågade inte säga nej. räknas inte det som våldtäkt? :o

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

licht
Visningsbild
F 27 Göteborg Hjälte 978 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:
Nope. Jag kan tycka att sverige har en rätt sträng åldersgräns gällande alkohol men gäller det fjortisar känns den rätt given.Tillägg av licht 2011-08-20 02:11

Sen är det väl olagligt från hans sida att knulla en 14-åring men han kan knappast få straff för att inte kunna läsa hennes tankar.

Ingen status

axlrose
Visningsbild
P 26 Hjälte 1 442 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:


jo.

Float like a butterfly, sting like a bee, his hands can't hit what his eyes can't see.

Bobby
Visningsbild
P Karlshamn Hjälte 1 581 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:
Det räknas inte som våldtäkt för att hon inte vågade säga nej och istället gick med på det.
Dock räknas det som våldtäkt då din kompis inte är byxmyndig och den andra parten var det. Enligt HD är det dock inte våldtäkt om en 14åring och en 17 åring har sex med varandra när båda är med på det, vad jag vet finns det inget fall med en inblandad 18åring.
Om din kompis, du eller någon annan får för sig att anmäla honom för våldtäkt tycker jag dock att ni är dumma i huvudet, då hon inte sa nej och det skulle medföra att ni kan förstöra en annan människas liv!

Redbull does not give you wings... lat pulldown does

DeathDevil
Visningsbild
P Hjälte 1 962 inlägg
0
Tycker att din kompis är dum i huvudet ifall hon anmäler honom nu. Hon gick med på det trots sin egen vilja. Visste han om hennes ålder? Ljög hon om sin ålder?
Men hon gick i vilket fall med på att ha sex. Då får hon ta konsekvenserna av det. Man ska alltid våga säga nej.
Men det räknas inte som våldtäkt ifall båda hade varit äver 15

Men åandra sidan, hon är inte byxmyndig. Så det är våldtäkt. Men tycker det e riktigt fult av henne att anmäla honom i sådana fall.

Hell is waiting for you

Felix
Visningsbild
P 31 Lidingö Hjälte 6 171 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:
Rent juridiskt sett räknas det som våltäkt ja. För hon är inte byxmyndig medan han är det.

Hade hon varit 15 eller äldre så hade det varit väldigt svårt att bevisa att det är våldtäkt eftersom ord står mot ord. Att hon dessutom inte har sagt något gör det hela ännu svårare.

"4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.
Detsamma gäller den som begår en gärning som avses i första stycket mot ett barn som fyllt femton men inte arton år och som är avkomling till gärningsmannen eller står under fostran av eller har ett liknande förhållande till gärningsmannen, eller för vars vård eller tillsyn gärningsmannen skall svara på grund av en myndighets beslut.
Är brott som avses i första eller andra stycket att anse som grovt, döms för grov våldtäkt mot barn till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas om gärningsmannen har använt våld eller hot om brottslig gärning eller om fler än en förgripit sig på barnet eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen med hänsyn till tillvägagångssättet eller barnets låga ålder eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Lag (2005:90)."


Svar till licht [Gå till post]:
Om det var du som blev utnyttjad på det här sättet, hade du fortfarande tyckt att det var okej? Jag tycker att din inställning till sexuellt utnyttjande och våldtäkt är rätt så vedervärdig faktiskt.

Forum image

You're awesome!

-Mattias
Visningsbild
P 27 Arboga Hjälte 3 066 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:
Svaret är enkelt; Nej!

MEN i LAGEN betyder myndig + sex med någon under 15 = ALLTID våldtäkt, vilket betyder att om ni anmäler honom så KOMMER han bli dömd för våldtäkt mot barn, vilket kommer ha VÄLDIGT GROVA följder i RESTEN AV HANS LIV. (Han kommer ALDRIG kunna ta ett jobb där ungdomar/barn finns närvarande) och alla arbetsgivare som kollar hans brottsregister kommer inte att anställa honom.

Utöver det så kommer han få ett svårt liv rent allmänt.
Så om "din kompis" var så dum att hon nu gick med på det fast hon inte ville, så borde hon låta det vara och tänka efter före nästa gång det vankas nakenlekar.

Ingen status

Bobby
Visningsbild
P Karlshamn Hjälte 1 581 inlägg
0

Svar till -Mattias [Gå till post]:
vilket betyder att om ni anmäler honom så KOMMER han bli dömd för våldtäkt mot barn
detta är dock inte sant, han kommer med största sannolik bli åtalad, men inte säkert att han skulle bli dömd, läs mitt tidigare inlägg!

Redbull does not give you wings... lat pulldown does

licht
Visningsbild
F 27 Göteborg Hjälte 978 inlägg
0

Svar till Felix [Gå till post]:
Av den lilla information man får av fallet så sa tjejen helt enkelt inte emot, och då blir det lite knasigt att anklaga killen för våldtäkt. Att du kallar det för utnyttjning är ganska starkt med tanke på att situationen kan ha sett ut hur som helst.

Ingen status

-Mattias
Visningsbild
P 27 Arboga Hjälte 3 066 inlägg
0
Svar till Bobby [Gå till post]:
Skillnaden på 17 år och 18 år är stor, juridiskt sett.
Det kan vara till hans fördel om han nyss fyllt 18, men om det har gått tre-fyra månader så är det med största sannolikhet kört.

JURDISIKT sett, inte moraliskt.
Jag orkar inte leta källa då detta är något jag har från egna erfarenheter då en jag känner var i rätten (åtalad) och jag var där, de skulle då ta upp att det inte var så längesen han fyllde 18 för att använda det till hans fördel.

(Detta var dock inte något sexbrott eller något liknande).
Men om man är myndig (18) så är dom hårdare. (Advokatens ord)

Ingen status

Licens
Visningsbild
P Hjälte 1 344 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:
Hon sa ju aldrig nej, och vad medveten om situationen?...Då kan man knappast se det som våldtäkt?

Ingen status

Foamy
Visningsbild
P 28 Bromma Hjälte 433 inlägg
0

Svar till Felix [Gå till post]:
Din syn på våldtäkt är mer vedervärdig om du frågar mig.

magin är ett faktum bara se hur jag trollar med orden

Felix
Visningsbild
P 31 Lidingö Hjälte 6 171 inlägg
0

Svar till Foamy [Gå till post]:
Så du menar att du inte skulle se om en tjej är i runda slängar 14-15 och då vara mer uppmärksam om hon verkligen vill ligga med dig?

Sen ville jag balansera debatten lite. Alla säger ju blankt nej utan att veta vad som har hänt. Ingen vet vad som har hänt. Vi vet inte om hon gick runt och sa "Åh, jag vill ligga med dig nu!" eller om det var så att hon var motsträvig.

Det ska inte behövas ord för att visa att man inte vill. Framförallt inte om det är en såpass ordentligt åldersskillnad som 14 och 18. Jag menar, han går sista året i gymnasiet och hon går i 8/9an.

Det jag vänder mig emot är att alla tar så jävla lätt på sexuellt utnyttjande och våldtäkt.


Svar till licht [Gå till post]:
Eftersom hon inte är byxmyndig så är det inte knasigt nej. Skulle inte du undra något om den du blir är på väg att ligga med är runt 13-14? Skulle du inte gå mer försiktigt fram då?

Jag vet att jag skulle. Jag skulle visserligen inte vara intresserad av någon som ser ut att vara så liten för att jag finner det lite äckligt pga åldersskillnaden. Så i mitt fall så skulle jag aldrig ens överväga att ligga med någon som ser ut att vara 16-17.

Min poäng var att det finns andra sätt än ord att visa att man inte är med på det. Sen om hon var motsträvig eller inte är en helt annan grej, det vet varken du eller jag. Men att bara blankt säga "Nej, det är inte våldtäkt för du var full, fjortis och var inte övertydlig i ditt nej" tycker jag är lite respektlöst.

You're awesome!

Bobby
Visningsbild
P Karlshamn Hjälte 1 581 inlägg
0

Svar till -Mattias [Gå till post]:
Skillnaden på 17 år och 18 år är stor, juridiskt sett.
Har inte heller påstått något annat, bara för det betyder det inte att killen kommer att bli dömd!
Har man precis fyllt 18 kan det vara till sin fördel ja, precis som det brukar vara till sin fördel att man var påverkad av alkohol!Redbull does not give you wings... lat pulldown does

Daniel
Visningsbild
P Malmö Hjälte 4 838 inlägg
0

Svar till Felix [Gå till post]:
Lite OT men tänkte att du verkar vara insatt och det hör lite till ämnet. Om tjejen hade varit 15 hade det istället kunna röra sig om sexuellt utnyttjande, med tanke på att 18-åringen kan ha utnyttjat en situation där tjejen var onykter (kanske ett resultat av alkohol som kom från 18-åringen) och det kanske spelade in i att hon inte lyckades säga nej trots att hon inte ville?

Min internetkuk är alltid större än din.

josephiine
Visningsbild
F 31 Göteborg Hjälte 1 754 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:
Teoretiskt sett så räknas det som våldtäkt iom åldern på de båda. Visste killen om att hon var 14 så får han faktiskt skylla sig själv om hon anmäler honom för våldtäkt, han borde veta om att han inte ska ligga med personer som inte är byxmyndiga då det är straffbart. Visste han inte hur gammal hon var så borde det ha legat i hans intresse att ta reda på det då han borde ha anat att hon var så mkt yngre än han själv, 14-åringar ser små ut. Har han frågat om ålder och hon ljugit och sagt att hon är äldre så kan hon inte riktigt klandra honom, för då har hon lurat honom.
Jag tycker att du ska råda henne att prata med ngn vuxen om hon mår dåligt, typ en kurator på skolan eller dylikt.

Hoppet är det sista som överger människan. Om man inte är ful och överviktig förstås. Då är det oskulden.

Felix
Visningsbild
P 31 Lidingö Hjälte 6 171 inlägg
0

Svar till Daniel [Gå till post]:
Det beror ju på hur full hon var. Var hon redlös så är det ju förkastligt. Men man ska alltid vara vaksam på signaler som den man ligger med sänder ut tycker jag. Är man för full för att uppfatta dessa signaler tyckerr jag att man ska avstå från sex eller fråga rakt ut.

Men det här är ju ett rent moraliskt resonemsng och jag kan förstå folk som är för socialt handikappade för att uppfatta kroppsspråket hos en partner.

Om alkoholen kommer från killen så räknas det dessutom som att han köper sex <3 fast det är en helt annan femma och handlar om hur fucked sexköpslagen är. Som för övrigt är en jävla skitlag tycker jag.You're awesome!

_Ozzy_
Visningsbild
P 31 Örebro Hjälte 5 209 inlägg
0

Svar till galuga [Gå till post]:
Räknas som våldtäkt rent juridiskt eftersom han är 18 men hon själv är inte byxmyndig.

Men om vi säger att hon hade varit 15 så hade det inte varit våldtäkt, eftersom hon inte markerade att hon inte ville.

Jag hette tidigare _Ozy_

-Mattias
Visningsbild
P 27 Arboga Hjälte 3 066 inlägg
0

Svar till Bobby [Gå till post]:
Med största sannolikhet, jo. Lagen är väldigt hård.

"4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år."

Har de haft samlag eller motsvarande så döms han med största sannolikhet.

Ingen status

licht
Visningsbild
F 27 Göteborg Hjälte 978 inlägg
0

Svar till Felix [Gå till post]:
Som sagt, med tanke på att situationen kan ha sett ut precis hur som helst är det en rätt meningslös diskussion. Killen visste eventuellt inte ens om hennes ålder, vissa 14-åringar ser ut som 18 och många 18-åringar är dessutom inte mycket mognare än 14. Jag håller med om att det är äckligt och sorgligt att sånt här händer, men jag står fortfarande fast vid att det inte kan kallas våldtäkt sålänge ingen mer eller mindre protesterar.

Ingen status

Bobby
Visningsbild
P Karlshamn Hjälte 1 581 inlägg
0

Svar till -Mattias [Gå till post]:
fast du relaterar till paragrafen, vilket inte är helt korrekt. Du bör relatera till högsta domstolen då det är det som gäller.

Lagen säger som den gör, men den är inte till för att två unga personer som är relativt jämnåriga inte ska få ha sex, utan för att vuxna personer inte ska få ha sex med barn.

Redbull does not give you wings... lat pulldown does

-Mattias
Visningsbild
P 27 Arboga Hjälte 3 066 inlägg
0

Svar till Bobby [Gå till post]:
18 = vuxen
14 = barn

Den ena är MYNDIG den andra är inte ens BYXMYNDIG.
= Problem.

Troligen skillnad om hon var 15 istället.

Ingen status


Forum » Livet » Sex & Sinne » Våldtäkt

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons