Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Självmordsbenägen? Några råd.

Skapad av Borttagen, 2008-05-11 02:40 i Ungdom

60 974
266 inlägg
129 poäng
Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
127
Happ, då var det dags för mig att snacka ut för första gången på flera år, anledningen är att 2 av mina kompisar tagit livet av sig och jag tycker det är grymt onödigt att personer dör pga. att dem mår psykiskt dåligt.

Nu ska jag komma till skott.., För några år sedan var jag en riktigt rolig prick (när jag gick sjuan i högstadiet, nu går jag tvåan i gymnasiet och ska börja trean), iallafall, innan sommarlovet mot åttan hände en sakt som fick mig att må förbannat dåligt både psykiskt och fysiskt, det som hände fick mig att hålla mig inne hela dagarna, sluta med alla mina hobbyer, jag slutade äta och fick matstörningar, men det värsta som kunde ske skedde i slutet av åttan, jag halkade ner i en depression. Allt eftersom åren gick och jag inte fick någon hjälp så sjunk jag bara djupare och djupare och i början av Nian tvingade skolans terapeut mig att börja gå till BUP (Barn och ungdomspsykiatrin), detta hjälpte inte alls och det har fortfarande inte hjälpt fast jag gått där i närmare 5 år. Hur som haver, mellan slutet av åttan till för bara några månader sedan försökte jag ta mitt liv 6-7 gånger, misslyckades varje gång iomed att läkarna lyckades få liv i mig, det ångrade jag till en början men idag står jag evigt tacksam till läkarna som hjälpte mig.

För några månader sedan (29 Februari för att vara exakt) fick jag göra ett test på BUP som visar hur djupt nere i en depression man är, jag låg på gränsen mellan mycket djup och kronisk och därför satte dem in antidepressiv medicin akut, har som sagt gått på det sen 29 Februari och nu har dem dubblat min dos från 50 mg till 100 mg, så det är tabletterna som får mig att kunna funka varje dag. Jag tar även sömntabletter tills vidare då jag får panikångestanfall på kvällarna för saker jag gjort och saker jag råkat ut för utan att haft någon att prata om det med.

Jag ska inte gå in mer på detta, nu har ni fått en liten insikt på hur mina senaste år har varit, nu kommer poängen:
Ifall Du eller någon i Din närhet må dåligt, Sök hjälp Fort!! Ju längre Du/Han/Hon väntar desto djupare sjunker ni om ni halkat ner i en depression, att gå på tabletter för att kunna sova & må bra är inget att rekomendera, det trycker ner en ännu mer, men hey, tabletterna tar ju bort ångesten, så vad spelar det för roll? Det spelar stor roll, även fast tabletterna finns där för att hjälpa så kan du fortfarande tänka själv, du kommer fortfarande minnas och det värsta är att även om du inte blir beroende av dem fysiskt kan du lätt bli det psykiskt.. Jag känner många som tagit antidepressiva och när dem slutat har dem halkat ner i en ännu djupare depression än innan och försökt ta sitt liv, tyvärr lyckades två av dem..

Så jag ber Dig, Mår du dåligt, sök hjälp, inte för min skull utan för din egen och dina nära & käras skull.. Det är inte farligt att gå till psykologer/terapeuter eller sjukhus, ni får den hjälp ni behöver innan det är för sent, för mig blev det för sent och jag har ångrat det ända sedan jag sjönk så djupt så jag knappt såg något ljus, jag såg endast mörker..

Jag skriver inte detta för att få uppmärksamhet, jag skriver det för att hjälpa Dig eller någon i din närhet.
Skulle du vilja prata om något gällande depression och inte i forumet kan du skicka ett privat GB så svarar jag.

Hoppas ni inte slänger in några sjukt onödiga komentarer som "Men ta ditt liv då för h-vete", för jag ska inte ta mitt liv, jag ska vinna över mörkret och ta tillbaka det liv jag en gång förlorade, jag har för mycket att leva för.

Nu vet ni.

Over n' out!

/U

Tillägg av BraSma 2008-05-17 09:33

Tråden pinnad!Tillägg av Seroster 2008-11-06 21:25

Om någon säger något i stil med "ta livet av dig" kommer jag ´Strike down upon you with great vengance and fuurious anger!´ - akta er för det.

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Sputnick
Visningsbild
P 27 Angered Hjälte 1 706 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:

skönt att d gick över till slut, jag känner bara en slags deprision just nu och d e mot skolan
vill inte gå, orka inte gå, blir gnällig, äter inte i skolan osv men som tur så har man en bunt polare som finns och vi har skitsköj tillsammans
bra tråd jag tycker alla ska läsa ;)

Flipper
Visningsbild
29 Hjälte 346 inlägg
0
Jag blir väldigt berörd av att läsa om din situation.
Jag själv har alltid haft det bra, ändå är jag "olycklig" ibland.
Har tänkt tanken, när jag blev mobbad i 7-8:an av ett gäng. Hade polare som stöttade och var med i x antal fighter. Dock fick jag ta väldigt mycket skit och fick dåligt självförtroende. Jag tänkte bara tanken, då och då. Planerade aldrig eller så. Tänkte bara tanken på brevet jag skulle lämna efter mig.

Livet går upp och ner, för alla. Det gäller bara att inte dyka för långt ner, då blir det jobbigt.

Får man fråga vad som hände under 7:an?.
Jag själv mådde som bäst 0-7:an. Sen hade jag ett helvete i två år. Nu mår jag skitbra, livet är toppen.

Livet vänder för dig med, det är du redan inställd på och det är rätt. En dag skiner solen för dig med, och då hoppas jag allt mörker försvinner och solen aldrig går ner. :)
Buddah
Visningsbild
P 30 Borås Hjälte 2 813 inlägg
0
Självmord är inte ett alternativ så länge som man ändå har folk som bryr sig om en, och man lämnar något slags tomrum efter sig. Jag skulle aldrig kunna ta livet av mig, eftersom jag bara skulle få skuldkänslor och aldrig komma till skott. Men det betyder inte att jag tror att det kommer bli bättre, eller lever i väntan på något "ljus" eller liknande. Utan mer utav hänsyn till familjen.
Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Sputnick [Gå till post]:

Du är skoltrött, det är de flesta ungdomar (förmodar att du är ungdom) och det är egentligen helt naturligt. Men äta måste du börja göra, som jag skrev så fick jag en ätstörning, gick ner 40+kg på 5 veckor och var undernärd som tusan, har kämpat mig upp och på två år har jag gått upp kring 30 kg, nu väger jag "normalt" för en smal kille i min ålder, men som sagt så kämpar jag för att återställa vikten till dens "naturliga" värde..


Svar till Flipper [Gå till post]:

Du hade tur att det inte hann gå så långt att du började med avskedsbrev... Jag lämnade ett efter mig varje gång, innehöll aldrig samma sak och jag ska inte gå in på innehållet, men den jag tycker mest synd om är min Mor då det var hon som hittade mig nästan livlös med ett brev på sidan om...

Får tårar i ögonen av att tänka på hur dum jag var...

Jag skriver ett privat GB om vad som hände, du får veta det men inte alla detaljer...

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

Visningsbild
P 28 Stockholm Hjälte 496 inlägg
0
Svar till Flipper [Gå till post]:
Du hade polare som stöttade dig och som var på din sida, det är mkt bra :)


När jag gick på högstadiet hade jag inte så bra självförroende, storleksmässigt var jag som en 6:a när jag gick i nian och var nästan lite av en mes(hade många kompisar), men på gymnasiet fick jag en nystart och nu har jag bra självförtroende :)


Svar till Woozy [Gå till post]:
Det var en mkt rörande historia, men skönt att du mår bättre, stå på dig, du kmr bli bra igen :)

Buddah
Visningsbild
P 30 Borås Hjälte 2 813 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:

"gick ner 40+kg på 5 veckor"Ge mig din typ av depression plx :p
Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Confuse [Gå till post]:

Tack! :)Svar till Buddah [Gå till post]:

Min typ av depression? Meningslöst inlägg.
Som jag sa så går jag inte in på detaljer, och det är första gången jag snackar om det "offentligt", de enda som visste innan jag skrev ut var mina allra närmaste...

Btw, det var inte depressionen som fick mig att gå ner i vikt, det var rädslan.

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

Flipper
Visningsbild
29 Hjälte 346 inlägg
0

Svar till Confuse [Gå till post]:

Exakt, gymnasiet ger en andra chans. Om man mår som värst i 9:an, HÅLL UT!. Gymnasiet är HELT andra kompiskretsar, du kan resetta hela dig själv, i stort sätt. Menar på att man kan försöka glömma gammal skit. Kan vara skönt. Jag har skitbra självförtroende och massor av vänner (inga fiender what so ever) i gymnasiet. Dock tappade jag aptiten i 7-8:an. Så det är svårt att "äta upp sig ", som alla ber mig göra på ett vänligt sätt. Börjar gymma nu. Sen en månad tillbaka. Dock har jag fortfarande ett dåligt bmi och är undernärd. BMI 17.7
När jag är 19-20 så planerar jag att ha en fullt nyttig, hälsosam och stark kropp. Tills dess får jag jobba på det, försöka äta mycket/regelbunder och träna likaså.

Buddah
Visningsbild
P 30 Borås Hjälte 2 813 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:

Rädslan var väl ändå relaterad till din depression?


Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Flipper [Gå till post]:

Det är bra att du försöker, aptiten kommer med maten, ju mer du äter desto bättre aptit får du.Svar till Buddah [Gå till post]:

På ett sätt, ja, Men det var inte depressionen som fick mig att gå ner i vikt, jag gick ner i vikt innan depressionen då jag knappt åt, kunde hända att jag åt en gång varannan dag, min kropp gick in i svältläge och jag blev inte hungrig längre, då tyckte jag det var bra, då slapp jag ju gå ut ur rummet och äta.. Men det är fan det tråkigaste som kan hända en...Nu ska jag försöka sova, svarar på resterande inlägg under morgondagen.

God Natt på er, och tack för att ni tog er ork att läsa!

Mvh:
Woozy

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

Flipper
Visningsbild
29 Hjälte 346 inlägg
0
Godnatt Woozy.
Mycket med min kroppsvikt beror på att jag satt mycket vid datorn. Om man inte gör av med energi så behöver man inget nytt. Satt vid datorn för där var man ifred från alla jävlar...
Buddah
Visningsbild
P 30 Borås Hjälte 2 813 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:

Jag hade då inte haft något emot att gå in i svältläge i ett par månader :p


Flipper
Visningsbild
29 Hjälte 346 inlägg
0
Svar till Buddah [Gå till post]:

Tips:
*Sitt vid datorn
*Om du gör 1, testa att dra ner på jolten och chokladen :P
*tips 3, skit i tips 1och2, skaffa gymkort!!! då blire muskler av fettet!

Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Flipper [Gå till post]:

Mjo, samma här..

God natt :)Svar till Buddah [Gå till post]:

Det säger du nu, men skulle du få den erfarenheten skulle du ångra att du sagt det... Det kanske låter grymt att gå in i svältläge och gå ner i vikt, men poängen med svältläge är att din kropp inte vill ha mat, så om du går in i svältläge och sen vill börja käka igen är det inte bara käka en fläskfilé och leva livet, det tar månader, till och med år att komma tillbaka till en normal aptit.


God natt allesammans!

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

Flipper
Visningsbild
29 Hjälte 346 inlägg
0
Senaste halvåret har jag käkat som en häst (och vuxit 20cm)
-- fortfarande pendlar jag på 62-65..

whata hell...
palla med att revbenen stick ut, och armbågarna är skitbeniga..
aja, buddah, vill du inte ha skicka över lite fett. i want some !!
Buddah
Visningsbild
P 30 Borås Hjälte 2 813 inlägg
0

Svar till Flipper [Gå till post]:

Dricker inte Jolt, och äter inte alltför ofta godis etc. Dock så rör jag på mig väldigt lite. Det är så ruskigt tråkigt att träna =/

Och jo visst jag skulle kunna tänka mig att låna ut ett par kilon :p


-Muffen-
Visningsbild
P 28 Varberg Hjälte 890 inlägg
0
bra text.. jag sj är lite självmords benägen.. pga. jag vet inte vad jag ska bli.. mina betyg suger kuk jag gick ur 9'an med 80p (160p är allt G).. men jag går nu 2'a året som Spelutveklare (Data spel osv) men jag kommer få gå om 2'an.. jag kan berätta lite om mitt liv..

ah jag föddes 1 mpnad förtidigt med astma och jag kunde inte svälja så jag fick opereras så jag har ett stort ärr på ryggen nu.. när jag va 2 lämnade min mamma min pappa jag minns inget från honom.. på dagiset jag gick hade jag en bästa vän jag alltid lekte med.. David Malmgren hette han.. men sen vid en 2-4år ålder så hitta mamma jörgen(min låtsas pappa).. och vi flyttade ut på landet jag gillade inte honom.. han gillade nog inte mig heller. sen så började skolan.. jag gillade skolan till en början men när jag kom upp till 2'an så va de pest redan då jag hatade skrivstil slutade med att jag slängde boken och gjorde alldrig mer skrivstil sen..

jag har 1 minne från 1'an.. jag minns att jag blev sur på en klass kompis jag tror jag kastade en pinne på honom.. det hela slutade med att jag blev jagad av skolan en 2'a hann ifatt mig och fällde mig, sen stog alla och sparkade och slog på mig..

på fritiden i 1-2'an hade jag 1 vän MEN han gick på en annan skola och jag längtade tills jag skulle flyttas till hans skola vilket jag skulle göra när jag kom till 3'an..
så när jag började 3'an blev jag direkt mobbad av 1 gäng och min enda vän dissade mig och mobbade mig ist.. jag va alltid mobbad upp tills 5'an
då de kom en ny elev i klassen.. han blev oxå mobbad men jag blev vän med honom jag va alltid med honom på rasterna vi skolkade massa i 6'an.. men sen förlorade jag honom med.. han blev vän med ett gäng och retade mig ist..

hemma va saken inte så mkt bättre.. när jag va 5 fick jag en bror.. han va retsam som fan och jag slogs alltid med honom.. de slutade med att jörgen slog mig och anton(min bror) stog bakom och skrattade.. anton va jörgens favorit han behandlade honom som en lite n gulle gris elr ngt.. medans jag va en sten.. så fort de va ngt så kom han alltid och skällde på mig de va ALLTID mitt fel de kunde alldrig vara antons..

när jag började 7'an va jag så mobbad så jag ville inte ens visa på rasterna så jag va alltid uppe hos mig hjälp lärare då som jag fick redan i 4'an.. jag va alltid uppe hos honom och satt vid en dator tills lektionen började.. så va de hela vägen upp till gymnasiet..

då jag började gymnasiet blev jag genast vän med en och kom med i ett "gäng" jag blev senare kompis med resten av klassen.. sommaren efter 1'a året tog Jörgen sitt liv.. jag vet ännu inte varför.. jag grät inte ens på begravningen inte för jörgen iaf jag grät för att mamma grät..

och ja nu idag.. jag lever i en bra klass har en bästa vän.. och har en underbar flickvän.. men jag vet inte vad som kommer bli av mig i framtiden för jag e så jävla dum.. jag hatar skolan.. men aja jag lever än för jag e nyfiken på vad som kommer hända med mig iframtiden..

om ni har några fråga så bara skriv på så ska jag se if jag kan besvara dom :)
MarzMallow
Visningsbild
P 23 Lidköping Hjälte 135 inlägg
0
Hur kan man egentligen överleva ett självmordsförsök?? Och nu är jag bara nyfiken: hur försökte du ta ditt liv dessa 6-7 ggr? (du bvehöver inte svara men om du vill kan du det såklrt)

Tillägg av MarzMallow 2008-05-11 19:53

Svar till woozy

Ingen status

Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till MarzMallow [Gå till post]:

Jag kommer inte skriva hur jag försökte, men de flesta gångerna tog jag överdos, som jag även skrev var det min Mor som hittade mig de flesta gångerna och då hängde mitt liv på en skör tråd...

Som jag även sa tidigare så är det Ambulanspersonalen och Läkarna som jag har att tacka för att jag lever idag, även Polisen i Västerbottens län.

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

MarzMallow
Visningsbild
P 23 Lidköping Hjälte 135 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:
men om man verkligen vill ta sitt liv varför går man bara inte till ett jättehögt hus och hoppar ner? det förstår inte jag. om du skulle gjort det skulle du faktiskt vara död vid det här laget.

Ingen status

ikss
Visningsbild
F 26 Spånga Hjälte 710 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:Gud vad starkt av dig att skriva en sådan text. jag blev verkligen rörd.
så hjärtligt och omtänksamt av dig att varna och försöka hjälpa andra.

ta hand om dig !
applåder
Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till MarzMallow [Gå till post]:

Har du någonsin stått uppe på ett tak och tänkt tanken på hur skönt det skulle vara att hoppa? För dig?

Du kanske inte bryr dig, men jag bryr mig om vad som händer med min kropp efter döden, om jag hoppar från ett jättehögt tack så kommer jag mosas sönder när jag träffar marken och då får någon som inte ens känner mig skrapa ihop det som finns kvar och spola bort blodet från gatan... Nej du, jag vill inte utsätta någon för det, därför jag ej hoppat ut framför tåg/bilar som kommit körande heller, jag ska inte förstöra någon oskyldig människas liv bara för att jag vill dö...

Kalla mig dum om du vill, jag tänker bara på vilka konsekvenser det kommer få, inte bara för mig utan för andra också..
Svar till ikss [Gå till post]:

Tack, uppskattas att du orkat läsa igenom hela och att du skrev en kommentar :)

Ta hand om dig du med. :)

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

busan99
Visningsbild
F 47 Kinna Hjälte 4 inlägg
0
Kan bara hålla med tveka inte att söka hjälp, det finns hjälp att få
bla kan man gå in här och berätta hur man mår eller på denna sajten;www.terapisnack.com där finns hjälp
Iprenen
Visningsbild
P 26 Falun Hjälte 1 441 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:

Hoppas det blir bättre! Jag har också varit nära att falla i en depression. Kan ta min lilla berättelse här med.


Allting började i 1:an. En viss person höll på och slog, sparkade, retade mig för att jag var lite mindre. Han drog ihop flera stycken och nästan planerade olika attacker mot mig. Under dessa attacker kunde jag inte röra mig. Inte på grund av eventuella skador jag fick utan pga att min kropp gick in i ett läge där jag nästan blev apatisk. För varje gång de gick på mig blev det värre. I 1-3:an blev jag kanske apatisk i en eller två dagar. I slutet av 6:an kunde det hålla i sig i två månader. Under 6:an försökte jag även ta mitt liv med samma metod som Woozy, överdos. Jag lyckades nästan om det inte hade varit för min farsa som direkt påbörjade HLR medans mamma ringde ambulans. Utan dem hade jag inte levt idag. Läkarna konstaterade att jag var kliniskt död tills jag av någon konstig anledning började andas igen. TROTS att jag inte ville.

Nu har det gått snart 4 år sen dess. En F-6 skolas elever har slagits ihop med oss i 7:an och sen dess har det knappt varit några anfall eller sånt. En stor sak som bekräftade det var att jag började gymma med min farsa. De vågade inte gå på en mer.

Mycket av det här stoppades genom polisen, socialen och andra instanser. Genom dem är jag den jag är idag. Jag går sista året i grundskolan, jag är i fysiskt topptrim, jag har jätte bra betyg (295p just nu) och jag har mycket kompisar.

Allt detta genom att min kurator som faktisk ska ha det mesta av berömmet övertalade mig om att livet kan bli bättre. Även om många inte tror på det är det sant. Jag fick hjälp i tid och allt har ordnat sig.

Om du eller någon annan inte mår bra och vet om det, Sök hjälp innan det är försent! I Woozys läge gick det så långt att han måste gå på medicin för att fungera och han bekräftar att det inte är ett dugg kul.

Innan ni tänker på självmord, tänk på vad ni kan göra för er själva och tänk på att det alltid finns hjälp!
Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Iprenen [Gå till post]:

Ledsen över att höra det som hänt dig, men jag blir även glad över att höra att det löst sig utan att du fått ta psykofarmaca (antidepressiva mediciner) som stöd och hjälp.

Glad för din skull! :)

/U

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

Iprenen
Visningsbild
P 26 Falun Hjälte 1 441 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:

Tack. Vi får snacka mer senare över msn eller så. :)

Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Iprenen [Gå till post]:

Det kan vi göra :)

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se

Sprallig
Visningsbild
F 26 Hjälte 3 inlägg
0

Svar till Woozy [Gå till post]:gud va hemskt, skulle aldrig vilja va me om nått sånt.. tur att det löste sig! happy for you. :)
Woozy
Visningsbild
P 28 Umeå Hjälte 288 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Sprallig [Gå till post]:

Tack :)


Uppskattar verkligen alla som orkar läsa och ta del i det jag skrivit, betyder :)

www.woozy.tk | www.woozy.blogg.se


Forum » Ungdom » Självmordsbenägen? Några råd.

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons