Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

3 frågor om vården!

Skapad av Borttagen, 2014-08-26 12:53 i Skola & Jobb

2 123
11 inlägg
0 poäng
wigra
Visningsbild
P 27 Gnesta Hjälte 790 inlägg
0
Hej behöver några som svarar på några frågor!

Beskriv ett positivt möte du haft med vården

Beskriv ett negativt möte med vården

Och sist berätta hur du vill bli omhändertagen om du har kontakt med vården

Tack! :D

there is no spoon...

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
0

Svar till wigra [Gå till post]:
Alla mina möten med vården har varit positiva.
Väl omhändertagen och fått den hjälp jag behövt.

Enda är väl att jag fick ligga en timme på en bår på akuten, men det är inte så konstigt att de prioriterar mer brådskande fall(som hjärtinfarkt, skottskada eller bilolycka) framför en ryggskada.

Likadant som vanligt!

flizan

sandra111
Visningsbild
F 31 Hjälte 3 499 inlägg
0

Svar till wigra [Gå till post]:
De flesta besöken har väl varit positiva.

De mindre positiva är att jag fått ligga i ett undersökningsrum i 3 timmar före en läkare kom och konstaterade akut blindtarm .. det var nära ögat att den skulle ha spruckit med. Sen har jag ju varit med om flera när en läkare inte varit så bra men följande vetat bättre om samma saker.

Jag vill bli omhändetaget på ett bra sätt, med kunnig personal.

20.12.2007 <3

bonbon
Visningsbild
P 25 Hjälte 1 054 inlägg
0
Har inte varit inblandad med vården så mycket men det var as bra av vad jag minns.

har inget

professionellt, alla ska veta allt, ingen receptionist ska säga "öööö, jag vet inte...". Bra skyltat, om man vill hitta någon stans så ska man bara följa skyltarna, inte behöva tänka lite

En vis man sa en gång ingenting, ty han var vis

Limpa_n
Visningsbild
F Hjälte 158 inlägg
0

Svar till wigra [Gå till post]:
När sköterskan och läkaren har utfört sitt jobb på ett professionellt sätt, gjort en mindre nervös inför en operation osv. När de verkligen tagit sig tid att lyssna på en och försöka hjälpa en.

Negativ upplevelse: En gång skulle jag ställa en snabb fråga till sjuksköterskan på den lokala vårdcentralen (hade lika bra kunnat googla svaret men var väl för lat :p) och hon till en början vägrade hjälpa mig och betedde sig drygt för att jag inte var skriven där. Kan tillägga att besöket i vilket fall hade varit gratis men hon ville väl inte offra två minuter av sin tid för att hjälpa ett barn. För övrigt var anledningen till att jag bytte vårdcentral från första början att läkarna där var okunniga och att de typ aldrig hade tid med en när man ringde.
En annan gång fick jag hem ett brev att jag skulle ta en spruta. När jag kom till vårdcentralen och kallats in hos sköterskan kunde hon se i min journal att sprutan redan var tagen tidigare.

Jag vill bli omhändertagen som jag blivit de positiva gångerna, att läkarna tar sig tid för en och inte tycker att man ska sluta whina och ta en treo. Hade det hjälpt hade jag inte besökt vårdcentralen från första början. Helt enkelt; att bli mött med respekt.

Ingen status

Divinity
Visningsbild
F 34 Stockholm Hjälte 1 853 inlägg
0

Svar till wigra [Gå till post]:
Jag har mestadels fått okej erfarenheter av vården. Inga fantastiska men de har ju oftast kunnat hjälpa mig med det jag behöver i alla fall.

Min sämsta kontakt med vården var nog när jag stapplade in till en vårdcentral efter att ha blivit sparkad på båda benen av en häst. Jag kunde knappt gå och mitt knä var jättesvullet, men de ville skicka hem mig med Ipren och Alvedon. -.- Till slut gick de dock motvilligt med på att boka en taxi åt mig så att jag kunde få komma till ett sjukhus och röntgas (det här var i Skara och min familj befann sig i Stockholm, de kunde alltså inte hjälpa mig med detta). Väl där konstaterades det att min knäskål var bruten :)) Så det var väl tur att jag inte lydde vårdcentralens råd. Efter röntgen fick jag sitta ensam och vänta på akuten i 3-4 timmar innan de kom och gipsade mitt ben. (Då var det kväll och ortopeden hade hunnit åka hem så det var en nödlösning, fick åka in två dagar senare och få gipset utbytt mot en lite mer bekväm ortos.) Fick inte böja knät på 5 veckor.
Sedan har jag också fått bristfällig hjälp när jag sökte hjälp för psykologiska bekymmer, men det är en annan femma...

Jag skulle vilja ha kortare väntetider överlag (både på akuten och bokade besök), mer tid till varje patient (men förstår samtidigt att de är underbemannade) och bättre psykvård. Och att lite utförligare utredningar görs i vissa fall.

Meep!

Tjingsallad
Visningsbild
P 31 Lund Hjälte 10 405 inlägg
0
Försöker för tillfället få lite patientjournaler utskriva i ett extremt viktigt och tidspressad ärende, men ringer man inte inom typ 10 minuter efter att telefontiderna öppnar så blir dagens "kvot" fylld...

Annars så har det väl alltid varit bra när man varit in till vårdcentralerna med besvär. Läkarna har varit lyhörda och brukar inte skicka hem mig med en alvedonkur, utan det blir oftast ett par tester vilket i vissa fall har varit rätt så jävla viktigt.

Vill bli omhändertagen med respekt för min kunskap. Visst, jag är inte legitimerad men känner min kropp tillräckligt väl och är såpass allmänbildad att jag vet när något inte står rätt till.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

Charmkvark
Visningsbild
F 28 Hjälte 8 inlägg
0
Oftast så har jag blivit bemött på ett bra sätt, med kunnig och hjälpsam personal. Vid operationer så har jag alltid fått träffa narkosläkaren och annan personal en stund innan och fått veta hur allting ska gå till, vilket i alla fall har haft en lugnande effekt på mig.

Den enda negativa upplevelse var väl den gången en läkare struntade i att läsa klart röntgenresultatet, ville få upp mig på ett par kryckor och sen skicka hem mig. Men när han sedan ska gå iväg och hämta smärtstillande så kommer han tillbaka, berättar att det var värre än han trodde och att transport till länssjukhuset är beställd. Operation morgonen därpå.


Allt som oftast så har jag ändå blivit bra bemött, både av läkare och sjuksköterskor på avdelningarna jag blivit inlagd på. Jag tycker att det är viktigt att de tar sig tid för en och är kunniga.

Ingen status

Seroster
Visningsbild
32 Kristianstad Hjälte 6 655 inlägg
0
Hur man blir mottagen i vården har mycket med hur mycket man klagar och hur mycket de har att göra med att göra.

Samtliga negativa uppevelser jag har haft med vården har varit orsakade av personalbrist, folk som är för stressade för att göra sina jobb bra, och som många säger, långa köer.

Seroster ser dig.

Viren
Visningsbild
P 32 Örebro Hjälte 784 inlägg
0
Bra: Bemötande och professionalitet vid besök (åkt in för att röntga några gånger)

Dåligt: När anhöriga fått ligga i blodiga lakan i upp till två veckor medan de som jobbat på avdelningen sitter och fikar varje gång man kom på besök.

Vill bli bemött: Bryr mig inte riktigt så länge de är professionella, konkreta i det som de ska utföra och inte är direkt otrevliga.

Svar till Divinity [Gå till post]:
Ineffektivt att göra fler utredningar när man inte misstänker något, men visst, man borde lyssna mer på vad patienten känner. Sen med köer på akuten, så skulle man kunna minska det dramatiskt om folk gick till vårdcentralen istället för akuten när de typ haft ont i handleden i två månader. knark1

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0
Tror inte jag har haft ett trevligt möte med vården. Har nästan alltid fått vänta 4+ timmar med frakturer, även som 6årig. Själva bemötandet är väl okej, ibland är de lite skeptiska ifall jag har fått en fraktur eller inte. Jag är dock en veteran som tappat räkningen på antal frakturer så jag har vant mig och vet exakt hur det känns.

Skulle ivlja att de faktsikt tittar på patientens historia lite snabbt så man slipper bli skeptiskt utfrågad bara för att man inte grinar varje gång.

Ingen status


Forum » Livet » Skola & Jobb » 3 frågor om vården!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons