Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Examensarbete

Skapad av Brainwashme, 2014-11-03 23:10 i Skola & Jobb

1 728
4 inlägg
0 poäng
Brainwashme
Visningsbild
F 34 Borås Hjälte 130 inlägg
0
Halloj!
Jag håller på och ska skriva mitt examensarbete i engelska, och mitt ämne handlar om modersmålets plats i andraspråksklassrummet. Det vill säga, bör modersmålet vara förbjudet eller kan vi faktiskt dra nytta av det när vi lär oss ett nytt språk?

Nu är det ju så att jag måste smalna av ämnet så det inte blir för brett, men jag är lite orolig att det jag funderar på kommer sticka i ögonen på folk som ser rasism i allt.

Vi har ju en så pass mångkulturell skola i dag så att använda ordet "modersmål" kan ju klinga väldigt brett. Därför tänkte jag utgå från att modersmålet i det här fallet är svenska, men tror ni att det kommer funka? Enda syftet är ju att smalna av det.

Om ni känner att det är ett big no no, har ni några förslag på hur jag skulle kunna smalna av det istället?

Tacksam för all hjälp ni kan komma med! :)

Kleff har fullständiga rättigheter

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

oskkan
Visningsbild
P 32 Linköping Hjälte 3 334 inlägg
0

Svar till Brainwashme [Gå till post]:
Kan du inte påpeka tydligt någonstans att du utgår från att svenska är modersmålet pga att inte få ett för brett ämne samt för att du kan dra paralleller till din egen inlärning. Eller något.

Om det sticker någon i ögonen anser jag dock att de är för känsliga..

Shaving is only for men who swim in the olympics.

STIG
Visningsbild
P 33 Kista Hjälte 2 977 inlägg
0

Svar till Brainwashme [Gå till post]:
w8 wat? rasism?

Du tvingas begränsa din studie till personer med svenska som modersmål för att du saknar resurser att undersöker jordens övriga språk.
Det är inget annat än uppenbart om man själv har genomfört någon form av studie på universitetsnivå. Det GÅR INTE att undersöka alla tänkbara kombinationer av beroende/oberoende variabler i en studie, man måste begränsa sig.


Observera: Jag är den yttersta graden av PK vänsterpack, antirasist och svenskfientlig. Jag ser inget som kan sticka i ögonen i det du säger.

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

bonbon
Visningsbild
P 25 Hjälte 1 054 inlägg
0
Skriv du, det är inte alla som får njuta av yttrande frihet här i värden! Om du har en åsikt så kommer folk alltid att ha en åsikt om din åsikt, det värsta som kan hända är att du blir hotad med gruppvåldtäkt.

En vis man sa en gång ingenting, ty han var vis


Forum » Livet » Skola & Jobb » Examensarbete

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons