Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Gå om första ring?

Skapad av gt11a, 2013-06-15 01:13 i Skola & Jobb

2 408
12 inlägg
1 poäng
gt11a
Visningsbild
Hjälte 137 inlägg
0
jag har precis slutar första ring men hade tyvärr extremt dåliga betyg med ca hälften underkänt. så därför måste jag antingen tenta av väldigt mycket eller gå om. om jag går om har jag i alla fall erfarenhet och bra chans att börja om på nytt utan att behöva tenta av. det negativa är att jag måste gå med 97r so jag inte känner och att jag inte kommer ta studenten förrän året jag fyller 20 jämfört med 19. så vad är era synpunkter om det hela, delge gärna erfarenheter

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Majsfeldt
Visningsbild
P 28 Hjälte 35 inlägg
0
Visste inte ens att man *fick* gå om. Vet du om du får komvux-betyg då, eller om dina nuvarande betyg helt enkelt ersätts?

I alla fall, om du vill in på en utbildning med höga intagningspoäng (arkitekt/läkare/psykolog/teknisk fysik, typ) är det nog värt att gå om. Om du inte är inställd på det skulle jag rekommendera att plugga under sommaren och fixa upp åtminstone halvschyssta betyg. :P Lite jobbigt att ligga 1 år efter, ändå. Tror dock inte att det är så farligt att hamna i en ny klass så länge du är hyfsat utåtriktad.
Pajrik
Visningsbild
P 31 Solna Hjälte 559 inlägg
0
Fixa ihop hyfsade betyg, klara gymnasiet, gå tekniskt basår, få garantiplats på utbildning, done.

Jag har ingen status :(

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0
Svar till Majsfeldt [Gå till post]:
Vi hade en kille i vår klass som gick om, tror en av mina kusiner gjorde det också. Jag vet inte hur det blir med betygen eller om de faktiskt läste om alla kurser, men det är i alla fall fullt möjligt att göra det.


Svar till gt11a [Gå till post]:
Jag skulle nog satsa på att gå om, ifall skolan erbjuder det. När du börjar högskolan sen (om så är din plan) så kommer du se att det är väldigt blandad åldersgrupp där. Det är ingenting negativt att gå med folk som är ett år yngre och ifall du får en ny chans att satsa på dina betyg, ta den. Det är inte varje dag man får en andra chans, slösa inte bort den. Vill du ta tag i studierna så är det här din chans, det är nu du ska satsa.


Even boys have something to say if you listen long enough

Seroster
Visningsbild
32 Kristianstad Hjälte 6 655 inlägg
1
Ge gärnet i tvåan istället.

Seroster ser dig.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0

Svar till gt11a [Gå till post]:
Är det en studieförberedande eller yrkesförberedande utbildning?

Är det studieförberedande och du vill in på någonting som kräver lite högre betyg så skulle jag gå om, men om det är yrkesförberedande så skulle jag precis som Seroster säger "ge järnet i tvåan".

Even boys have something to say if you listen long enough

Existenz
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 360 inlägg
0
Jag hade två B, två D och resten C. Jag var så förbannad på mig själv för att jag sumpat betygen på det viset, så jag förberedde mig mentalt på att det kunde bli parkbänken i framtiden. På riktigt.

Dina betyg är verkligen katastrof, mår du inte dåligt över hur sämst du måste ha presterat?

Folkhjälte och människoson. Lever i sus och dus, kommer dö i hemska smärtor.

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
0
Svar till Seroster [Gå till post]:
Med lgr 11 går det inte bara att läsa upp sig i 2an efterrsom alla kursbetyg samlas i ett och samma dokument. Så om hen har hälften F nu kommer det följa med gymnasiet ut. Man kan istället få en helt ny chans att prestera bättre i de kommande kurserna efersom tidigare betyg inte har något mer saker att göra.


Svar till gt11a [Gå till post]:
Skolkade du mycket? För så vitt jag vet bör man kunna få åtminstone E bara genom att vara med på lektionerna och lyssna. Tycker du ska gå om.


Svar till Existenz [Gå till post]:
Minns i 8an då jag var helt övertygad om att man behövde gå ut 9an med MVG i allt för att få ett jobb. Förstod inte kopplingen mellan grundskola, gymnasie och högskola och att det alltid löser sig. Visst behöver man någorlunda bra betyg men det är inte alls så hårt som det känns och det löser sig alltid.


godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0

Svar till Jopmok [Gå till post]:
Det löser sig alltid, men allt blir så mycket lättare ifall man satsat på lite högre betyg redan från början. Bakom betygen ligger ju oftast en del kunskap, kunskap som man får användning av både under gymnasiet och på högskolan.

Lika bra att lära sig sakerna på en gång, istället för att gå och skjuta på det. Studierna blir bara svårare och svårare och de kommer förvänta sig att man har mer och mer förkunskaper desto äldre man blir. Att läsa ikapp förkunskaperna + det man faktiskt ska lära sig är ett fruktansvärt jobb, så att säga :)

Even boys have something to say if you listen long enough

oskkan
Visningsbild
P 32 Linköping Hjälte 3 334 inlägg
0

Svar till gt11a [Gå till post]:
Jag gick ett extra år på gymnasiet i och med att jag totalt bytte inriktning efter två år. Det tvingade mig att gå med de som är ett år yngre samt ta studenten när jag fyllt 20.

Det är inte hela världen att behöva ta ett år extra, oavsett vad det beror på. Det finns för- och nackdelar med allt. Jag kunde köpa min egna sprit till studenten så det är ju ett plus!

Shaving is only for men who swim in the olympics.

Existenz
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 360 inlägg
0

Svar till Jopmok [Gå till post]:
När jag insåg att jag ändå kommer gå min egen väg, frilansa eller starta eget, så slutade jag lägga så mycket tid på uppgifter där jag inte skulle lärt mig något vidare mycket och gick till skolan för kunskapen istället.

Vad spelar det för roll om jag får bra betyg om jag inte lärt mig något? Svenska är en kurs där jag kan mer än läraren, trots det ska jag tvingas dras med hennes löjliga uppgifter för att få ett bra betyg.
Jag gjorde så att jag hoppade över hennes uppgifter och la den tiden på att skriva egna texter. Det gick ut över betygen, men jag lärde mig desto mer.

Folkhjälte och människoson. Lever i sus och dus, kommer dö i hemska smärtor.

Granit
Visningsbild
P 31 Hjälte 138 inlägg
0
Äh, finns inget negativt att gå om. Då kan du gå på bolaget till studenten. Angående att du inte känner någon tycker jag du ska strunta i, då du antagligen kommer att lära känna dom i din nya klass.

Forum » Livet » Skola & Jobb » Gå om första ring?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons