Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur viktigt är egentligen matte?

Skapad av INGDA, 2018-01-21 15:15 i Skola & Jobb

3 860
5 inlägg
0 poäng
INGDA
Visningsbild
F Legend 3 inlägg
0
Jag går nu andra året på samhäll i gymnasiet och har insett att jag har rätt svårt för många moment i matte. Fick förra året C i slutbetyg, vilket jag var nöjd med, men för det C:et fick jag alltså plugga ihjäl mig. Nu har matten blivit ännu svårare och trots att jag pluggar flera timmar flera gånger i veckan så går det inte bra, helt enkelt.

Är inte oroad över att få underkänt, tror jag kan få ett D, men min oro handlar om att söka vidare sedan till högskola/univseritet. Förstår om detta är en svår (eller omöjlig) fråga att svara på, men hur mycket gör det egentligen om man inte har jättehögt betyg i matte men bättre i andra ämnen? Känns som att alla säger att mattebetyg är så himla viktigt...

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0

Svar till INGDA [Gå till post]:
Du söker in på ett betygssnitt av dina gymnasiebetyg, så så länge du har klarat de mattekurser du behöver för att komma in på utbildningen väger inte matten tyngre än någon annan kurs av exakt samma storlek.

Med det sagt - vill du söka till en mer mattetung utbildning kommer utbildningen vara mycket enklare om du faktiskt förstått den matte ni gjort under gymnasiet och som behövs för att få behörighet till utbildningen från första början.

Even boys have something to say if you listen long enough

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
0
Många utbildningar du kan söka med behörighet från samhällsprogrammet kräver små mattekunskaper och är ofta upplagda utifrån ett lågt matteintresse hos studenterna. Ekonomi är antagligen det område där du har störst nytta av gymnasiematten.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

kuken16
Visningsbild
Legend 2 inlägg
0
Vädligt viktigt
Mvh Kenneth ''Kuken''
SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
0

Svar till INGDA [Gå till post]:
Det beror ju helt på vad du vill söka in på för program på högskolan. Vill du bli ingenjör t.ex, då är matten jätteviktig. Men det finns många andra inriktningar som inte kräver matte. Vet du vad du vill plugga vidare med efter gymnasiet?

Du måste konstruera ytterligare pyloner


Forum » Livet » Skola & Jobb » Hur viktigt är egentligen matte?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons