Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Skada i knäet

Skapad av Gyllene, 2017-01-04 12:46 i Skola & Jobb

2 420
5 inlägg
0 poäng
Gyllene
Visningsbild
F 20 Legend 5 inlägg
0
För fyra veckor sedan, under en innebandycup, sprang jag in i en annan spelare och hon ramlade över mitt ben. Benet böjdes utåt, så att innersidan sträcktes. Jag reste mig genast upp för att springa vidare men ramlade direkt ihop. Knäet klarade inte att hålla mig uppe. Jag kröp ut från plan och knäet kyldes och lindades. Några timmar senare var jag påväg mot vårdcentralen för att ta reda på vad som hänt. Knäet undersöktes men det var omöjligt att endast genom att känna på knäet ta reda på vad som hänt. Troligen var det ledbandet som sträckts, så jag skickades hem med ett par kryckor jag skulle ha i 4-5 dagar, och ingen träning på två veckor. Om knäet inte blev bättre fanns det en risk att jag skadat menisken. Dagarna gick och när de två veckorna gått började jag springa lite, jag avvaktade med innebandyn i ytterligare någon vecka. Om jag hade fått bestämma hade jag börjat spela genast, men mina föräldrar hindrade mig (vilket var väldigt bra!). Tillslut var det dags att äntligen få träna igeen men redan på uppvärmingen, när jag sprang i sidled, kändes det i knäet. Eftersom jag hade sett fram emot att få börja träna igen avfärdade jag smärtan och fortsatte. Dumt val. Jag hann skjuta några skott och springa lite innan knäet plötsligt knäckte till och samma sak som hände första gången hände igen. Besviken och med ett värkande knä åkte jag hem. Nu sitter jag här, med gråten i halsen för såfort innebandyn går bra ska skadorna komma.

Finns det risk att det är den jävla menisken som skadats? Isådanafall är det operation som gäller och sedan 6 månaders vila. Efter det blir det rehabiliteringsträning. Sammanlagt kan jag räkna med att inte ha spelat på 8 månader sedan skadan.

Sedan är det ju skolan. Hur i helvete ska jag ta mig upp för 3 våningar trappor för att komma till klassrummet? Att köra med kryckorna i 5 dagar räckte gott och väl för mig. Och idrottsbetyget? Är det underkänt som gäller?

Fan vad jag hatar min kropp ibland.

Trött

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
0
Svar till Gyllene [Gå till post]:
Tyvärr finns det ingen här som kan berätta vilken typ av skada det rör sig om utan undersökning. Förmodligen finns det hiss i skolan? Fråga om du kan få nyckel. Man kan heller inte underkänna barn i idrott för att de har skadat knät.

Skulle däremot rekommendera att du försöker träna på vadhelst sätt du får för läkare/sjukgymnast under rehaben så att du kan hålla igång fysiskt på det sättet som du är van vid.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

Gyllene
Visningsbild
F 20 Legend 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till MandarinaDuck [Gå till post]:
I det huset som mitt hemklassrum ligger i finns det tyvärr ingen hiss, vilket är helt åt helvete enligt mig.

Trött

Cold
Visningsbild
P 31 Trollhättan Kändis 26 inlägg
0

Svar till Gyllene [Gå till post]:
Skolan är dock skyldig att erbjuda handikappanpassade lokaler, så det ska inte vara några bekymmer.

När det kommer till kryckor över lång tid så blir man ibland erbjuden rullstol, vilket kanske inte är bättre.. men man slipper skavsår!

Kan man inte stava, så kan man inte älska.


Forum » Livet » Skola & Jobb » Skada i knäet

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons