Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vad gjorde ni / ska göra efter gymnasiet?

Skapad av Borttagen, 2014-04-22 15:13 i Skola & Jobb

13 706
27 inlägg
7 poäng
ssandrew
Visningsbild
F 28 Hjälte 2 inlägg
0
Jag går just nu andra året på gymnasiet och börjar redan nu få ångest över vad jag ska göra efter gymnasiet. Jag vill inte plugga vidare direkt eftersom jag inte har någon som helst aning om vad jag vill studera och så känns det bara onödigt. Tänkte därför höra med er för lite inspiration. Jag har redan läst några forumtrådar om liknande men de är ganska gamla och jag vill ha lite nya exempel.

Vad gjorde du/ ska du göra efter gymnasiet?

Twitter: sandrahaggg | http://sandrahagg.blo.gg/

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0
Jag håller på att studera till lärare jag och eftersom du inte vill studera blir inte det till mycket inspiration. Det du får göra efter studierna är väl att söka jobb, för det är inte direkt så att du kan välja och vraka bland jobberbjudande. Snarare att du tävlar om jobben med andra ifall du inte har någon utbildning eller är riktigt duktig inom något.

Vet annars kompisar som har flyttat till exempelvis Norge och jobbar, så det kanske kan vara något. Ett annat alternativ är att söka som au pair, det är säkert också roligt. Annars finns det väl inte så mycket spännande om du nu inte har pengar och kan åka ut och resa istället.

Jag är ond!

Pocahontas
Visningsbild
F Hjälte 123 inlägg
2

Svar till ssandrew [Gå till post]:
Minus allt roligt man hittade på som resor osv, så jobbade jag en hel del. Ville inte heller plugga direkt efter, verkligen noll lust. Nu är det snart ett år sen jag tog studenten och jag jobbar och sparar pengar för att kunna resa lite till nu i höst.

Var inte riktigt redo att plugga i år heller, men jag hoppas på att man hittar till lusten nästa år, verkar ändå riktigt kul att få plugga något man tycker om och träffa nytt folk!

never stop eating

Nightmaredevil
Visningsbild
P 34 Hjälte 8 inlägg
1
Svar till ssandrew [Gå till post]:
Endel har föräldrar som anställer en och andra är arbetslösa ett tag innan de hittar något eller vet vad de ska göra. Allt har med utbildning, erfarenhet och förutsättningar att göra.
Vad utbildade du dig till i gymnasiet? Något yrkesinriktat? Idag är ju inte ljusa tider direkt, finns ju inte fett med jobb, men det bästa man kan göra är att skaffa sig yrkeserfarenhet genom praktik eller utbilda sig vidare. En av de enklaste anställningar man kan få i Sverige idag är ju typ truckförare på något lager eller något där man monterar och packar. Sedan har vi dessa små fulingar som inte gjort någonting själva, t ex fått pengar av sina föräldrar och kanske till och med anställning. Själv jobbade jag kortare perioder under 3 år men hittade inget jag trivdes med, sedan praktiserade jag en hel del, fick anställning tillslut. I framtiden blir det väl något annat jobb eller utbildning.

myh
Visningsbild
F 30 Superdupersnygg sexpert 3 304 inlägg
2
Jag tog studenten 2011, hade/har ingen aning om vad jag vill plugga till, så jag har haft tre jobb sedan dess. Jobbade på sjukhus direkt efter studenten, sedan förskola och nu på Max. Vet fortfarande inte vad jag vill plugga till så jag jobbar och sparar pengar. Har kikat på kurser men om jag ska börja plugga så vill jag inte behöva leta igenom hundratals kurser i hopp om att jag ska finna något intressant, vill känna sådär att "åh, jag skulle kunna plugga till ****". Så studier får vänta.

Jag älskar doften av makt på morgonen.

Guitarman
Visningsbild
P 30 Hjälte 6 576 inlägg
0
Tog studenten förra året.
Direkt efter gjorde jag...ingenting.

Nu pluggar jag lite lulllull på distans(pengar ftw) men ska hoppa på något högskoleprogram efter sommaren. Så kommer från och med i höst plugga 2-5 år.

Du kan väl resa kanske? Om du har pengar.

Hajj på dajj

Eroxxie
Visningsbild
P 29 Hjälte 283 inlägg
0
Tog studenten för ett år sedan.
Jag började jobba på Max. Inget jag igentligen ville, men pengar behöver jag så det var ett bra "första jobb".
Vill göra GMU som jag planerar göra till hösten för att sedan jobba i armén. Så ser mina planer ut just nu :)

Gillar du mig? Jag gillar inte dig heller.

jonte3031
Visningsbild
P 28 Farsta Hjälte 155 inlägg
0
När jag tar studenten ska jag söka till och göra GMU och senare jobba i armén.
Det är allt jag har tänkt på.

Ingen status

Tjingsallad
Visningsbild
P 31 Lund Hjälte 10 405 inlägg
0
Svar till ssandrew [Gå till post]:
Tog ett halvår för att fundera efter studenten. Sen flyttade jag och började plugga Biologi. Insåg efter ett år att det inte var min grej, så ska till hösten byta program.

Det är inte hela världen om du väljer fel, då vet du åtminstone vad du inte vill göra.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

Viina
Visningsbild
P 35 Hjälte 2 183 inlägg
0

Svar till ssandrew [Gå till post]:
Jag gick ut 2008 från dåvarande hotell och restauranglinjen och började jobba mer eller mindre direkt.
Började på ett bemanningsföretag där jag stannade 6 månader, fortsatte på ett kafé ungefär lika länge, hoppade över till ett äldreboende och stannade i 3 år.
Idag jobbar jag som vaktmästare på ett sjukhus, och nästa månad börjar jag på nästa jobb.

Borttagen
Visningsbild
P 31 Hjälte 22 inlägg
0
Gick ut 2011. Läste en termin fysik efter då jag tänkte att jag skulle bli pilot, övergav den tanken dock men läste klart fysiken. Efter det jobbade jag som vikare på min gamla grundskola i över ett år (typ det roligast jag gjort). Nu går jag på handels i gbg.

Ingen status

STIG
Visningsbild
P 33 Kista Hjälte 2 977 inlägg
0
Blev timanställd på konsum dirr efter gymnasiet, jobbat där sen dess (2010), senaste två åren i kombination med universitetsstudier.

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

Mickan
Visningsbild
F 30 Handen Hjälte 80 inlägg
0
Jag flyttade hemifrån till en annan stad en månad efter studenten och började sen studera på högskolan direkt till hösten. Tog studenten 2011 och är klar med mina universitetsstudier nu i juni, så är väldigt glad över att jag började på en gång efter gymnasiet.

I am the wizard of ooh's and ah's and fa-la-la's.

sandra111
Visningsbild
F 31 Hjälte 3 499 inlägg
0
Hade några månader ledigt och sen har jag bara jobbat jobbat jobbat :D

20.12.2007 <3

Gurrewe
Visningsbild
P 29 Bromma Bästis För många inlägg
0

Svar till ssandrew [Gå till post]:
Jag velade länge mellan att plugga vidare eller att börja jobba. Jag valde att flytta till Stockholm och att börja jobba. Och helt ärligt så var det ett riktigt bra val. Att jobba är sjukt mycket enklare än att plugga. :D

/party

Brainwashme
Visningsbild
F 34 Borås Hjälte 130 inlägg
0
Jag visste redan på högstadiet att jag ville bli lärare, var dock skoltrött efter studenten så jag började plugga till våren året därpå. Studentlivet är ibland tröttsamt då man ständigt rör sig med lite pengar och har en massa skolarbete att göra. Sen kan det hända när alla ens vänner jobbar och har flyttat hemifrån osv att jag känner mig lite "efter" men min tid kommer också :) Nu är jag dock klar till nästa sommar och jag är glad att jag tog beslutet att börja plugga :)

Kleff har fullständiga rättigheter

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
0

Svar till ssandrew [Gå till post]:
Jag körde ett år med några strökurser på universitetet, sen insåg jag vad jag ville göra.

flizan

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
0
Tog ett praktikjobb på ett stort byggbolag. Lite slavgöra, men man lär sig mycket om alla möjliga saker och organisationen bland annat.

Sen är det inte helt fel att få ut en fin peng varje månad för att göra något man gillar :)

Ingen status

Nannonoys
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 842 inlägg
0

Svar till ssandrew [Gå till post]:
Tar studenten nu till sommaren och jag åker till kina sedan, i ett halvår. För att plugga kinesiska. Sen lär jag jobba resten så vad vi se vad man hittar på till nästa höst. Vill bara komma iväg just nu.

"While I thought that I was learning how to live, I have been learning how to die." -Leonardo Da Vinci

Pluttilur
Visningsbild
P 29 Hjälte 32 inlägg
0
Jag går ut gymnasiet i juni, och vet inte så mycket om vad som kommer att hända efter det. Jag har sökt till en musikfolkhögskola och ska på intagningsprov imorgon och lira trummor, lite nervöst. På måndag är det prov igen, men då är det på keyboard. Hoppas att jag kommer in på keyboard, annars får man väl jobba. Jag kommer inte att söka nåt annat pluggande på nåt år eller två, tror inte att jag skulle orka med ännu mer skola.

Tanken är alltså att slappa lite och ha kul efter gymnasiet, typ som ett extra sommarlov.
hutcherson
Visningsbild
F 30 Hjälte 6 138 inlägg
0
Efter att jag läst in gymnasiet hoppas jag komma in på en komvuxutbildning som jag söker till i höst. Kommer jag inte in fortsätter jag plugga på skolan jag går på en vårtermin till. Sen ska jag försöka hitta jobb efter det. Sen ska jag söka in till komvuxutbildningen och kommer jag inte in ska jag försöka jobba. Och det är min plan att fortsätta så tills jag kommer in och kan utbilda mig. Eventuellt avbrott för resor.

I'm practically floating in English.

BoOzt
Visningsbild
P 31 Luleå Hjälte 2 091 inlägg
0
Efter studenten jobbade jag ett år på ica då jag inte hade någon studiemotivation. Sedan till våren sökte jag några utbildningar på universitet och till hösten flyttade jag till en annan stad där jag började plugga ekonomi.

Ingen status

Lainen
Visningsbild
P 32 Hjälte 780 inlägg
0

Svar till ssandrew [Gå till post]:

Var ledig en vecka innan jag började jobba, fast anställd efter en månad och är kvar där ännu.
Ekorrhjul ftw!

Ingen status

jonity
Visningsbild
P Hjälte 77 inlägg
0

Svar till ssandrew [Gå till post]:
Du kanske skulle kunna volontärarbeta? Det kan man göra sågott som gratis inom Europa(och även utanför europa med specialtillstånd) via EVS. Annars finnd det Travel and work som alternativ, där man tex åker till Australien och jobbar på olika platser i landet under en viss tid. Man kan också om man har pengar till det volontärarbeta privat utomlands, men det brukar oftast vara i lite kortare perioder(typ 1 månad om man inte vill betala väldigt mycket).

Ingen status

Ewald01
Visningsbild
P Hjälte 362 inlägg
1
Vad tycks om att utveckla en affärsidé eller lära dig ett språk? Bygga en (affärsmässigt) hemsida? ... men antar väl att du vill tjäna pengar snart ...
Lord
Visningsbild
P Hjälte 216 inlägg
0
Militär

("\(◕o◕)/") awww shit

DevilsWar
Visningsbild
P 33 Järfälla Hjälte 1 254 inlägg
1
Jag jobbade lite efter, sen ett år i försvaret, ett år komvux, sen har jag jobbat sen dess, med massor av olika saker!

Never give up, never back down!


Forum » Livet » Skola & Jobb » Vad gjorde ni / ska göra efter gymnasiet?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons