Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ungdomar och alkohol

Skapad av Borttagen, 2013-03-29 18:10 i Livet

4 945
43 inlägg
3 poäng
Jopmok
Visningsbild
P 25 Hjälte 1 552 inlägg
0
Svar till BraSma [Gå till post]:
Ja, visst är det så. Alkoholen banar ju väg för en social gemenskap som är svår att uppnå utan spriten, trots att man är en sån som säger sig kunna "ha kul utan alkohol". Så det har du helt rätt i.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Paradox
Visningsbild
P 29 Göteborg Hjälte 3 850 inlägg
2

Svar till robe [Gå till post]:
"Vid 15-16 år ålder vet du ju fan knappt vad som händer med dig om du aldrig druckit och ska leka vuxen och ansvarsfull, i den åldern ses man ju som en tönt osv om man inte dricker och bara går på fester och sitter i ett hörn ses det som moget? I den åldern borde man vilja upptäcka nya saker och så och inte hålla sig undan allt för mycket."

Du menar alltså seriöst att man är omogen om man inte bryr sig om vad andra tycker? Varför spelar det någon roll ifall andra tycker att man är en tönt? Du har inget bra att komma med som talar för att man ska välja alkohol över alkoholfritt.

Snutte.

nephilim
Visningsbild
P 29 Falun Hjälte 8 307 inlägg
0

Svar till robe [Gå till post]:
Eller så tycker man inte att det är värt att lägga 2-300 spänn på en flaska smuggelvodka, eller vad man nu betalade i den åldern.
Jag vet en hel hög med folk som aldrig druckit en droppe sprit, men som ändå hänger med andra ut på fester och på krogen och är sociala och har jättetrevligt. Är de fortfarande nolifers?

Annars tycker jag att Gargamel uttryckte det hela rätt bra.
" Är det ett aber till värdelös människa som måste påpeka för alla att den är nykter, duktig och mogen för att den inte är stupfull. Dessa är otroligt omogna och rent av värdelösa människor.

Är det däremot någon som valt att avstå alkohol och väljer att låta andra göra sina egna val så är det en mogen individ.


Du, min unge herre, borde sätta dig ner och ta en rejäl funderare på vad ordet "mogen" innebär egentligen.
För inte fan är man mer mogen och vuxen för att man dricker sprit när man är 14-15 bast, hur mycket man önskar att man var det.

"Din mamma spelar keyboard i Hammerfall." - Sharlee D'Angelo

Scrap
Visningsbild
Hjälte 1 081 inlägg
0

Svar till BraSma [Gå till post]:
Ja, självklart kan man vrida och vända på alla argument och när du säger så så låter det självklart som en omogen grej att inte lyda sina föräldrar.

Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Om man själv vill dricka alkohol men lyder sina föräldrar som säger nej, då är det väl ändå moget gjort? Att avstå något man gärna vill men att ändå lyda föräldrarna som oftast vet lite bättre?

Men som sagt, man kan vrida och vända på det så jag vet knappt vad jag svarar på.


Ramslösa Mongo

PsykelTjuv
Visningsbild
P 29 Hjälte 3 487 inlägg
0

Svar till Scrap [Gå till post]:
Föräldrar är och kommer alltid vara överbeskyddande. Deras åsikt handlar ofta mer om att inte utsätta barnet i någon slags fara och inte alls så mycket om att veta bättre. Om man vill dricka alkohol men låter deras åsikt stå i vägen skulle jag säga att det är omoget. Brist på självständighet i sina val.

Ingen status

Scrap
Visningsbild
Hjälte 1 081 inlägg
0

Svar till BraSma [Gå till post]:
Och där fick du över mig till din sida. Men du försåt också hur jag menar förmodar jag?

Ramslösa Mongo

spiderpig97
Visningsbild
P 24 Hjälte 817 inlägg
0

Svar till robe [Gå till post]:
Så du anser att det är omoget att AVSTÅ från att dricka? Att "dricka" när man är ungdom är ju helt enkelt ett annat ord för att supa sig redlös. Så jag kopplar inte direkt hur det anses vara moget att stå och spy och skämma ut sig framför massa människor. Medan att "vara en nolifer" som aldrig har tagit chansen att supa sig dyngrak är ett jävligt omoget beteende....

Sram te bilo

PsykelTjuv
Visningsbild
P 29 Hjälte 3 487 inlägg
1
Svar till Scrap [Gå till post]:
Mjo, jag kan ju se en viss poäng. I princip, att lita på någon som vet bättre kan vara ett klokt och gynnsamt beslut. Kloka beslut är något moget.

Men ofta, som i detta sammanhanget, handlar mognad för mig mer om att växa, att upptäcka för sig själv och lära sig av misstag. Särskilt i tonåren.

Mognad har många olika sidor, så det blir gärna ett grumligt begrepp. ^^

Ingen status

Luri
Visningsbild
P Hjälte 40 inlägg
-1
alcohooool is craaaap! just saying :o

Ingen status

sannaooh
Visningsbild
F 25 Arvika Kändis 18 inlägg
1
Hur kan man vara omogen mer eller mindre bara för att man dricker alkohol? Jag har druckit sedan jag var 13 ungefär, och jag har aldrig räknat mig varken mogen eller omogen för att jag dricker alkohol som underårig. Jag dricker bara för att det är fett chill och skönt helt enkelt.

Don't criticize it, legalize it

SayWhat
Visningsbild
P 25 Kändis 97 inlägg
0
Jag har aldrig druckit...I'm a ''nolifer'' wääää wäää...

Svar till robe [Gå till post]:
Tänk om man inte gillar det då? o.o

S.W

Bigmackorgen
Visningsbild
P 32 Haninge Hjälte 51 inlägg
1
nä. Du e en tönt

Tillägg av Bigmackorgen 2013-04-01 23:01

Tillägg: Det var Modsen som hade roligt och ändrade mitt konstruktiva inlägg. April April.


Forum » Livet » Ungdomar och alkohol

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons