Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Säl förgriper sig på en pingvin

Skrivet 2014-11-20 av keinanen P32

4 208
Pälssälar har vid flera tillfällen förgripit sig på kungspingviner på den subantarktiska ön Marion, skriver BBC. Forskarna är osäkra på vad som ligger bakom beteendet. Filmen är lika obehaglig som märklig.
En stor pälssälshane lägger sig på en kungspingvin och försöker para sig. Sälen är fem gånger större än sitt offer, som inte har mycket att sätta emot. Det är ovanligt att däggdjur försöker para sig med fåglar och händelserna har gjort forskarna förbryllade.

De fyra övergreppen ska ha följt samma mönster och forskarna tror att sälarna har lärt sig av varandra. Först jagar de pingvinerna, sedan lägger de sig på dem och försöker para sig i fem minuter. Forskarna tror att sälarna har lyckats penetrera sina offer under akten.

Vid tre tillfällen lät sälarna sedan pingvinerna slippa undan, men den fjärde gången dödade sälen sitt offer och åt sedan upp det.

Det är ovanligt att däggdjur försöker para sig med fåglar och händelserna har gjort forskarna förbryllade. En teori är att hanarna är för unga för att ha ett eget sälharem och att övergreppen är ett tecken på sexuell frustration under parningssäsongen.
(Källa DN.se)

Obs. Filmen kan uppfattas som stötande!

Visningsbild

2 kommentarer

 • Använd Enter för att publicera kommentaren och Shift+Enter för att göra en radbrytning.
 • 0
  !
  Visningsbild

  Philip P - 2014-11-23 11:03 - Svara


  Tjaa.. Homosexualitet har dömts naturligt eftersom det finnes i naturen.. Och det är ju inte brottsbelagt..

  Ärligt dock, om pingvinen inte ville skulle den inte gått naken.

 • 0
  !
  Visningsbild

  Philip P - 2014-11-23 11:01 - Svara


  Haah!

  ...

Annons
Annons
Annons
Annons