Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Teknik

Senaste artikeln skriven 2019-12-21 05:47 av Hamstern 1337

87 artiklar
Somliga kan likt MacGuyver bygga helikoptrar med hjälp av två klädgalgar och gummisnoddar, andra kan knappt byta en propp utan att mörklägga hela kvarteret. Teknikrelaterade artiklar går att finna här, och alla kan ta del av det även om man är lika oteknisk som en tegelsten.

Allt fler personer har under de senaste åren, valt bort sällskapspel – att spela online är det nya som gäller. Och det är in så konstigt. Idag har vi mängder med schyssta onlinespel som får timmarna att kännas som minuter och du kan träffa dina vänner utan att behöva öppna ytterdörren. Med avancerad teknik och nya speltillverkare på marknaden blir spelen bara bättre och bättre för varje dag som går.

Här listar vi några av de mest populära onlinespelen som går att hitta idag.

TEKNIK. Förra veckan presenterade Apple sin nya telefon, vilket är såklart iPhone 7. Med nya kamera, stereohögtalare och den mest kraftfullaste hårdvaran någonsin (med bättre batteri) så ska den toppa alla andra tidigare versioner. Vänta lite nu...den har inget hörlursuttag? Okej, det går bara att köra trådlöst numera?
Nåja, här är den officiella videon från Apple som berättar om den nya telefonen!

+46 771 793 336. Det är Sveriges telefonnummer. Om du ringer det kan en helt random svensk svara och ni kan prata om vad som helst. Även utländska personer kan ringa till numret, just nu är det amerikanerna som ringer mest. Oroa dig inte för att få okända samtal om du inte vill vara en del av detta, du måste godkänna själv om du vill bli uppringd.

Du som läser detta kanske har autism och kanske känner igen dig i videon nedan. Även om det generellt inte syns på en lika ofta som andra funktionsnedsättningar. Om du inte vet vad autism är har det mycket med kommunikation, känslor, beteende och socialt samspel och även ljudöverkänslighet att göra och ibland kan det bli för mycket, som videon nedan visar.

Välkommen till SnoopaVision, en helt uppslukande upplevelse som låter dig titta på videor i 360 grader, med Snoop Dogg. Känner du att du behöver lite mer Snoop Dogg i dit liv? Då är detta perfekt för dig! Och om du vill kan du SnoppaVision dina videor, men funktionen fungerar enbart för vissa filmer just nu. När jag skulle testa nya funktionen på en video jag laddat upp fick jag veta att SnoopaVision betatestas och kommer aktiveras för Eroxxie´s Video 2072-05-02 så det är bara att vänta.
Jo juste, denna video, av Youtube själva, laddades upp 1 april, vilket är en ikonisk dag för en anledning...

Du har din mamma leende, din pappas ögon och öronmuskler från däggdjuren. I denna video listas olika delar av din kropp som har varit en stor del under evolutionen!

Våra mobila enheter förbrukar massor av batteri och vi går igenom den olidliga processen att ladda dem varje dag, flera gånger, ovanpå som vi tar itu med långsam laddning hastigheter, slitna kablar, trasiga telefon uttag, krossade telefoner samtidigt snubbla över kablar. Men med denna lilla pryl så ska dessa problem lösas! Med magneter kopplas laddarens sladd till telefonen och kan laddas som vanligt eller med "fast charge". Mycket intressant!

Intelligenta robotar är levande skapelser av människan och tar mer eller mindre över arbeten och dylikt i t.ex. fabriker. Vi börjar även ta in robotar i hemmet för att dammsuga åt oss! Det är både fascinerade och läskigt hur likt vissa robotar börjar likna mer och mer som människor! Här är Atlas, en robot som är byggd för att transportera tunga lyft men samtidigt stå stadigt även under stötar och knuffningar, häftigt! Vi har sett många liknade robotar, som Big Dog, som mer såg ut som en gigantisk hund, Atlas är mer människoliknade

Denna video är från våra grannar i väst. Det är svårare att röra sig i vatten än i luft, det vet nästan alla. Men hur fungerar ett vapenskott vilket är blixtsnabbt i vanliga fall? Norrmannen i videon valde att ställa upp framför ett vapen nedsänkt i vatten och avfyra det. Värt att poängtera är att det är riktat mot honom själv.

8 miljoner följare på Instagram, slå på notifikationer och se hur flödet bara forsar in. Personen i videon har en känd fotboll fokuserad Instagram och har miljoner följare. Undra hur länge batteriet skulle räcka? Eller ännu värre, slå på ljudet...

Hur skulle det kännas att strida med en ljussabel i Star Wars? Ingen vet det egentligen eftersom ljussablar är en teknik vi inte uppfunnit ännu men vi kan iallafall simulera det! Google har skapat ett spel där mobilen ska fungera som en ljussabel medans själva spelet utspelar sig på webbläsaren (måste vara Google Chrome). Många har haft tekniska problem, enligt recensioner, men hoppas det fungerar för dig!

Har du uppdaterat dig till den nya iOs 9 så kan en ny funktion komma kosta dig dyrt om du inte stänger av den.

Erkänn du älskar emojis? Bra! För nu har 38 nya emojis blivit godkända och kommer till nästa uppdatering som planeras komma kring årsskiftet.

Selfiepinne och Selfiedildon finns redan på marknaden men nu finns det även en sko som fungerar som en slags "selfiepinne". Perfekt för dig som vill kunna ta en selfie utan behöva ha en pinne med dig!

De flesta av oss har ett par iPhone-hörlurar. Men frågan är om du har riktigt koll på alla funktioner som man kan göra med hörlurarna? Här är 14 saker du kan göra med viss fingerfärdighet med hörlurarna.

Nu finns äntligen en ny version av iOS och den kommer med lite nytt. Som "Spotify-dödaren" Apple Music.

Varför kolla video på den lilla skärmen när du kan bygga din egen projekt för mobilen? Det är galet enkelt, det enda man behöver är typ en låda, förstoringsglas och lite papper. Kolla in klippet så får du se hur du gör!

Binder är som Tinder fast tvärtom, den hjälper dig att dumpa din partner.

I dagarna fyller sajten Reddit 10 år och fira det har användarna fått hjälpa till med att göra en video med roliga klipp. Under 10 år har det postats 190 miljoner länkar, 36 miljoner konton har skapats och 1,7 miljarder kommentarer har skrivits av sajtens användare. Grattis Reddit!

Är du smart med din smartphone? Visst är det tråkigt när batteriet tar slut så fort? I denna video får du 8 geniala knep som får ditt batteri att räcka lite längre!

Det finns många tricks man kan göra med sin iPhone utan att man har riktigt koll på det. Här är 8 tricks som kan underlätta din vardag!

Gillar du att bygga ihop saker? I så fall ska du kolla in denna video där HouseholdHacker visar hur man (enkelt?) bygger ihop sin egen trådlösa laddare till sin mobil. Pyssla lugnt!

Skulle du vilja färglägga din text i olika färger när du skickar en snap? Spana in detta klipp så får du reda på hur du gör. Snapa lugnt!

Erkänn att du ibland vill printscreena på Snapchat utan att det syns för personen att du gjorde det? Här är ett lite knepigt knep som du kan göra utan att det syns.

Det som suger mest enligt många på Facebook är alla spelförfrågningar man får från sina vänner. Men nu kan man äntligen stänga av alla dessa förfrågningar. Game over!

Är du som jag och bara kastar in kläderna i garderoben? Vill du ha en ändring på det? Bra! Då ska kan du kolla in detta klipp som visar oss 4 bra knep som underlättar när man viker kläder!

Nu finns det en flagga som ska representera vår planet. Flaggan skall användas vid stora event runt om i universum och när vi besöker andra planeter.

Samantha Cristoforetti är Europeiska Rymdinstitutets utsände till ISS. I denna video berättar Samantha hur astronauterna använder toaletten uppe i rymden.

Minns ni mobilspelet Snake som var en succé för Nokia? Nu är geniet bakom detta spel tillbaka med en version för smartphones.

Smarta tips är roligt! Som detta med att göra ett "värmeljus" av en apelsin och olivolja. Perfekt om det blir strömavbrott och du vill göra något roligt av stunden!

Medieföretaget Sky anser att Skype är förlikt deras logga och till namnet. EU-domstolen håller med och slog fast igår att det finns en risk för förväxling mellan de två varumärkena.

Världens mest kända flygplan är Air Force One - flygplanet som tar Obama dit han ska. Jonathan Karl från ABC News får sig en genomgång hur flygplanet ser ut inifrån. Vem vill inte ha detta flygplan?

Webbläsaren Internet Explorer är inte mångas favorit, kanske mest för den suger. Nu kommer webbläsaren att skrotas av Microsoft som istället satsar på en ny webbläsare med namnet Egde.

Om Ikea får spå hur köket kommer se ut 2025 så kommer det bli rätt så intressant. I denna video får vi se ett köksbord som är riktigt smart, med en kameraförsedd projektor som visar recept och känner igen ingredienser. Det finns även en induktionshäll gömd i bordet så att du inte behöver springa runt. Vem vill inte ha detta bord?

Enligt företaget har roboten 20 motorer, 24 leder och 129 sensorer. Den lär upp sig att laga mat enkelt genom att studera hur en människor gör. Det bästa är att den även städar upp efter sig. Är detta framtiden?

Man brukar säga att Nokia 3310 är världens bästa telefon, bra batteritid och bra spel (SNAKE!). Och här kommer även beviset att telefonen är princip oförstörbar. Denna snubbe öppnar 5 ölflaskor med denna nostalgiska telefon

Okej, jag kanske överdrev lite på rubriken. Men folk behöver faktiskt lära sig att ta lite bättre selfies eller kanske en #groupie som Amir och Viktor hellre föredrar!

3D-skrivare är verkligen på tapeten. Andrew Maxwell-Parish tog ett steg längre och byggde en 3D-skrivare som använder sprayost. I videon får vi se när han testar sin skrivare för första gången. Det bästa med denna uppfinning måste nog vara om man inte blir nöjd med resultatet kan man bara äta upp det!

Vulkanen heter Kilauea och ligger på Hawaii. Utbrottet som startade 3 januari 1983 har pågått i över 30 år och är det längsta utbrottet i modern tid. För några år sedan gjordes en uppskattning att det skapatats 3,5 kubikkilometer lava och att detta skapat 123 kvadratkilometer landmassa. Helt galet! Kolla in filmen från vulkanen, det är magiskt fint!

Alla har vi haft en lavalampa, right? Teknikbloggaren TechRax, från Ukraina, valde att utföra ett experiment genom att sänka ned sin iPhone 6 i sin stora och snygga lavalampa för att se vad som händer med mobilen. Är du nyfiken vad som händer? Kolla in klippet då ;)

De senaste åren har det skrivits mycket om att mobiltelefoner som har börjat brinna eller rent av exploderat. Men är detta sant? Killen i klippet testar detta med hjälp av en kniv och vad händer? Kolla själv!

Tänk dig ett liv utan din mobiltelefon, vad skulle du sakna mest? Men allt går ju att ersätta med "riktiga" saker, som ficklampa, kalender osv. Men skulle du inte kunna tänka dig ett liv utan telefonen så kan du med detta klipp se 30 saker du kan slänga på direkten, för de finns redan i din telefon!

Här hemma i Sverige skulle det nog ta år innan ett höghus byggs klart men inte i Kina, där slänger dom ihop ett höghus på 19 dagar. Se hela bygget i detta klipp - grymt!

Apple har ju sen tidigare visat upp sin klocka i olika promotion videos men aldrig i färdigt format med fungerande appar. I denna video får vi en genomgång på vissa av funktionerna som finns i Apple Watch. Är det något som du skulle vilja ha runt armen?

Glöm selfiepinnen nu finns selfiedildon på marknaden. Företaget Lovehoney har tagit fram en dildo som kan ta bilder från lite annorlunda vinklar. Dildon har en kamera samt LED-lampor, så att man kan ta sköna bilder eller varför inte video? Selfiedildon kan synkas med sin telefon, dator och den kan även kopplas till FaceTime.

Har du hörtalas om "The McCollough effect"? Inte? Det är ett fenomen där ett färglöst galler verkar vara färgat. I alla fall i våra ögon.

Hip hip hurra, idag för exakt 25 år sedan släpptes Photoshop 1.0 för Macintosh. Photoshop var revolterande, digital fotoretuschering fanns redan, men det var en dyr affär, det kunde kosta upp till 300 dollar i timmen för kunder att få något retuscherat. Photoshop 1.0 kostade "bara" 1000 dollar (engångskostnad). Här nedan får ni se demofilmen för Photoshop 1.0. Grattis!

Trodde du att man bara kan använda raklödder till att raka sig med? Nej, nej! Här får du 5 grymma tips du kan använda raklödder till! Visste du att man t.ex. kan använda det till att ta bort fläckar på kläder? Inte? Då måste du kolla in denna video direkt!

Alla har vi en relation med micron, vissa älskar den medan andra hatar den. Men här kommer i alla fall 10 life hacks som kan rädda din vardag med hjälp av denna maskin. Missa inte tipset hur du kan tillaga bacon och göra chips - med hjälp av micron!

Har ni alltid undrat hur vi Hamstrar kan lagra mat i kinderna? BBC-programmet Wild at Heart gjorde ett klipp med min släkting Alfred om hur det går till... Nej, nu hinner jag inte skriva mer, ska hoppa in i Hamsterhjulet igen. Titta på klippet och bli lite smartare! Puss! //Hamstern

Alla älskar vi pommes, eller hur? Men tanken har väl slagit någon gång hur man tillverkar pommes? McDonalds visar i detta filmklipp hur dom tillverkar fram sina pommes. Värt att notera är att det är McDonalds själva som ligger bakom klippet. Visste du att när donken kom till Sverige så var de inte nöjda över de pommes som fanns på marknaden i Sverige så varje restaurang fick tillverka (skala potatis, skiva osv..) sina pommes själva.

Visst är bacon helt underbart? Men ibland misslyckas man att få det perfekt stekt, eller hur? Men med detta enkla knep som visas i klippet så kommer vi aldrig mer att misslyckas!

Är du intresserad av att se vem av dina vänner som du sett mest av under en vecka på Facebook? Eller ska man säga, vem av dina vänner som missbrukar Facebook mest? Nu finns det en en sådan funktion som tar reda på vem av dina vänner du sett mest av under veckan och man kan även se samma för grupper och sidor.

Det är inte en sån vanlig syn att man ser det svenska försvaret släppa skarpa bomber från luften. Men i detta klipp visar Försvarsmakten upp de svenska JAS 39 Gripens kapacitet och hur det går till och ser ut när man släpper bomber från luften. Är klippet till för att skrämma bort ryssen tro? ;)

Har du alltid gått runt med tanken i huvudet hur en hund dricker vatten? Nu kan du släppa denna tanke! Forskare har undersökt hur hundar dricker vatten och kommit fram till att deras tunga skopar in vatten i en enorm hastighet.

När man tänker på julbelysningar så tänker man alltid på hur bra amerikanerna är med att dekorera sina hus. Här är ett kvarter som har tagit steget längre och samarbetat med belysningen så det blinkar synkroniserat från hus till hus. Se klippet!

Pizza Hut tar nu ett stort steg in i framtiden, nästan taget från någon filmscen från 70/80-talet. Nu ska man kunna beställa pizza enbart med hjälp av sina ögon. Man kallar det för "Subconscious Menu". Det hela går ut på att man kollar på olika ingredienser på menyn (surplattan) så följer kameran ögats rörelser vad personen fäster blicken vid och skapar sedan en pizza med dessa ingredienser. Kolla in klippet här nedan!

Microsofts huvudkontor i Sverige har vunnit vid flera tillfällen utmärkelsen "Sveriges bästa arbetsplats" och förra året vann dom "Sveriges snyggaste kontor". Microsoft tar emot flera studiebesök årligen men för att fler ska få se kontoret beslöt dom att bygga kontoret i Minecraft. Kolla in klippet här nedan!

"Gaaah! Vad f*n ska jag köpa till henne?" Känner du igen dig? Du är inte ensam. Passande nog till jul har en tjänst kommit till - Paketgeneratorn med över 738 (!) tips på paket!

Alltid undrat hur många mail, googlesökningar, hur många likes det görs under en minut? Hemsidan whathappensontheinternetin60seconds.com tar reda på detta åt dig!

Varför är Ebola-viruset så farligt och vad gör viruset i kroppen när man väl blivit smittad? I detta videoklipp får du reda på allt om Ebola, vad som händer i kroppen och mycket mer.

Drönare är verkligen 2014. Överallt kan man läsa om olika uppfinningar, så som att leverera paket till folk som bor på udda ställen. Men här har vi en drönare som ska rädda liv. Alex Monton har uppfunnit något som kallas för en ambulansdrönare. Drönaren ska hjälpa den vanliga ambulansen om den blir försenad eller om det är en mindre olycka så kan drönaren leverera ett första hjälpen-kit.

Glöm Windows XP, Vista, 7, 8 och alla andra versioner. Det nya Windows 93 är här som aldrig ens har existerat, men har skapats för oss som älskar att vrida tillbaka tiden ett par år.

Har du alltid undrat vad som har hänt i världen och lite annan fakta om dig själv sedan du kom till världen? Nu har brittiska BBC släppt en minisajt där man just kan ta reda på detta. Det enda man behöver göra är att skriva in när man är född och sin längd så tar den reda på intressant fakta, som t.ex. hur många gånger ditt hjärta har slagit, hur mycket världens folkmängd har ökat under denna tid och mycket mer. Kolla in denna sajt!

Attans, glömt tändaren nu igen? Vara bara lugn! I denna video får vi en genomgång hur man gör upp en eld med hjälp av bara produkter från IKEA. Vem har sagt att det måste vara enkelt? ;)

Google är ju kända att byta ut sin logga till så kallade doodles då och då. Men hur har dem sett ut genom åren? I detta klipp får vi se 1500 st doodles från 1998 till 2012. Vilken är din favorit?

Gaaah! Jag vill inte se en kvinna dansa till någon låt, igen. Och den där Mark Zuckerberg tar all min surfmängd. Var lugn, vi har lösningen hur du slipper autoplay av videos på Facebook!

Sådana här klipp får mig att tappa hakan totalt. Tre svenska elever från Thoréns Innovation School i Stockholm har byggt en robot som löser Rubiks kub på endast 90 sekunder (grymt, för jag har aldrig ens löst kuben). Klippet har spridits på Facebook och har fått över 300 000 visningar. Kolla in klippet och se deras grymma uppfinning!

Det kanske är det roligaste ämnet att ta upp här på Hamsterpaj. Men det är väldigt fascinerande hur man tar hand om sopor från 8 miljoner människor. I detta klipp får vi följa med bakom hela proceduren. Så har du några minuter över och gillar dokumentärer så ska du kolla in detta!

Har du alltid velat ha en robot som gör kakor till dig? Nu behöver du inte längta längre för nu är den här. Oreo har tagit fram en robot som gör kakor direkt på beställning.

Vi på Hamsterpaj har älskat GIF sedan starten 2003 och älskar du GIF-bilder lika mycket som oss ska du installera detta plugin!

"Red Bull ger dig vingar" brukar reklambudskapet vara för Red Bull. Men vad innehåller egentligen en burk Red Bull? Wired tar med oss på en resa och förklarar vad som egentligen finns i denna dryck.

Sommaren är här och det betyder att det blir en hel del konserter. Och oftast vill man ju efteråt lyssna på låtarna som spelades. Denna nya tjänst fixar det åt dig med att skapa spellistan!

Gillar du coola webbtjänster? Då ska du ta en titt på denna tjänst som nästan live rapporterar vart det blixtrar just nu.

Jag älskar statistik och jag älskar ännu mer statistik som ökar ju mer man tittar på det. Gör du det samma? Då ska du kolla in denna tjänst "The Internet in Real-time".

Hur skulle världen se ut om städerna låg under vatten? Nu har du chansen att se efter!

Sommaren börjar närma sig. Beach 2014 kommer allt närmare. Vart cyklar och springer vi svenskar mest?

Just nu ligger planeten Mars som närmast vår egen planet och ska vara synlig för det det nakna ögat i ett par nätter till.

Minns du hur Photoshop såg ut förr? Eller vill se hur detta fantastiska program såg ut i version 1.7? Svarade du ja på minst en av dessa frågor så spana in denna videotutorial för Photoshop 1.7.

Google gillar ju lansera roliga saker och kommer alltid med nytänkande. Nu har dom släppt en lillasyster till Google Street View som dom kallar Google Night Walk.

NASA låter oss som lever på internet bestämma över hur deras nästa rymddräkt ska se ut. Hamsterpaj har bilderna!

Tänk dig en robot som visar dig till bordet, tar emot din beställning och sedan serverar dig maten. Visst låter det som en scen ur en sci-fiction film från 80-talet? Men till sommaren blir det på riktigt!

AsapSCIENCE kommer ibland med intressanta klipp och den här gången förklarar de vad som skulle hända om man slutar dricka vatten. Läskigt!

Är du lika nördig som jag? Bra! För nu kan vi se hur mycket jätteföretagen tjänar i sekunden.

Den 14 mars var det 135 år sedan världens mest kända fysiker Einstein föddes. Men vad vad så speciellt med honom och varför blev han så känd? Följ med i en resa genom fysikens fantastiska värld, där vi går igenom några av Einsteins mest kända upptäckter! (Del 1 av 3)

Har du alltid undrat hur mycket du surfar, egentligen? Nu kan du äntligen ta reda på hur mycket du surfar, vilka sidor du besökte mest under de senaste 7 dagarna.

Nu när sommarlovet är slut och du har sommarjobbat ihop en massa pengar så passar det ju utmärkt att lägga några tusenlappar på att köpa en ny dator så att du kan spela alla nya spel som kommer i höst och vinter! Men man vill ju inte slösa pengar i onödan så nu ska vi berätta hur du enkelt monterar ihop en dator själv!

Annons
Annons
Annons
Annons