Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Arbetsförmedlingen vill utreda min hjärna och arbe

Skapad av Kanelkatten, 2021-03-13 18:18 i Livet

1 711
6 inlägg
1 poäng
Kanelkatten
Visningsbild
Veteran 4 inlägg
0
Jag mår så dåligt.
Dom på socialen och arbetsförmedlingen tvingar mig att delta i någonting som heter kartläggning. Dom vill att jag ska praktisera under 3 månader på ett ställe och sedan ska dom göra en bedömning ifall jag kan arbeta.

Det här är kränkande och jag mår så dåligt.

Dom ville även att jag skulle gå till en arbetspsykolog på arbetsförmedlingen och göra en utredning på min hjärna.
Jag tror dom vill ta reda på om jag har en diagnos som exempelvis asperger.

Dom säger att dom vill ta reda på varför jag inte får någon jobb, jag har varit arbetslös under flera år. Det är inte mitt fel att ingen vill anställa mig, jag söker jobb aktivt.

Jag har slutbetyg på gymnasienivå, men får ändå inga jobb och jag har sökt tusentals jobb och varit på väldigt många arbetsintervjuer.

Jag vill inte delta i kartläggning.
När jag ringde till arbetsförmedlingen så sa dom att det är frivilligt, men dom ljuger, för dom på socialen säger att jag måste delta i "kartläggning" för annars får jag inte socialbidrag, på min papper som jag fick hemskickat från socialen så står det att arbetsförmedlingen har under ett möte sagt till socialen att jag har deltagit i många insatser tidigare utan att ha fått något jobb så i nuläget finns inga aktiviteter att delta i förutom kartläggning. Så då blir det ju så att dom tvingar mig att delta i denna kartläggning även fast jag inte vill. Socialen har sagt att jag inte kommer få socialbidrag om jag inte praktiserar under dessa 3 månader. Dom vill göra en kartläggning på min arbetsförmåga.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jackk
Visningsbild
P 30 Stockholm Veteran 4 inlägg
0
Hej!

Hur gammal är du?

Låter jobbigt, men dom kan inte tvinga dig till något, dom har endast krav du bör uppfylla för få deras bistånd/bidrag, vilket är fair eftersom det har varit otroligt många som försökt lura till sig pengar via socialen tidigare så deras krav har blivit mycket hårdare. (iaf i Stockholm).

Hade ekonomiskt bistånd(socialbidrag) en kort period innan jag börja jobba igen för inte förlora min lägenhet på den tiden, då det var svårt att hitta jobb i den sektorn jag jobbade i då.

Var då ett krav jag var inskriven på arbetsförmedlingen och aktivitetsrapporterade varje månad, samt skickade in massa papper på min inkomst, skatt, tidigare jobb m.m för få det beviljat.

Du kan också om du inte känner dig arbetsduglig ansöka om Sjukpenning, Om du inte kan ta ett arbete eller arbeta för att du är sjuk kan du får sjukpenning via försäkringskassan.

Vet inte hur gammal du är eller hur du bor just nu men det finns flera lösningar på dina problem, går du till en psykolog just nu så du kan prata av dig eller är det endast jobb relaterad psykolog? "arbetspsykolog"

Viktigt att må bra mentalt innan du söker jobb annars kan de påverka dina jobbresultat också, därav psykolog/terapeut är en bra lösning för vissa.

Söker du alla olika sorts jobb eller liknande jobb?

Min Arbetscoach på den tiden sa jag borde fokusera på det jag är bra på och gillar, lättare då få jobb där, en att söka jobb jag inte alls är intresserad av, för det kommer kännas av i rummet när du går på intervjun, dom tar ju helst nån som vill ha jobbet.

Haft tufft få jobb också tidigare, ett jobb jag sökte hade 600 ansökningar, yeah good luck with that, förstår din frustration, jag tror det kommer lösa sig, ändra strategi, skriv om ditt CV, ny bild, lägg till fler färdigheter om du kan.

Därför utbildning, färdigheter och arrbetslivserfarenheter är så viktigt 2021.

Yrkesutbildning är också något du kan kika på, brukar vara ett bra sätt att komma igång och få jobb med högre lön/utbildning.

Finns massa saker på youtube du kan lära dig, tex Excel, Javascript och mera gratis kurser, du sen kan skriva på ditt cv du kan bemästra i en viss grad och som dom söker efter i arbetsektorn just nu.

Vet ej hur gammal du är och om du har någon förälder som kan hjälpa/stötta dig.

Hoppas allt löser sig dock..

Allt gott
/Jack
Kul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
0


Det är inte mitt fel att ingen vill anställa mig, jag söker jobb aktivt.
Vems fel är det om inte dig själv?
Är det arbetsgivarnas fel att de väljer någon annan som de tycker är lämpligare än dig själv?

Det är uppenbart att du har svårt att acceptera att din rådande livssituation beror på val du själv har tagit.

Du måste lära dig att ta ansvar för vem du är och hur din situation ser ut.
Lär dig att äga dina misstag och ta ansvar för dom istället för att försöka skyffla över ansvaret på någon annan än dig själv.

Sen ja det finns alltid omständigheter som bidragit till att du är i sitsen du är i nu.
Men det är alltid dom som har mycket svårare omständigheter än vad du själv är i men som gjort ett val där de tagit ett steg där de tar ansvar för sina handlingar och insett att den enda som faktiskt kan göra något åt sin situation är en själv i slutändan även om man gärna vill lägga över ansvaret eller skulden på någon annan.


Se det som en möjlighet att få veta vad som gör att du är i situationen du är i om du själv inte har självinsikten.

Vidare om du har slutbetyg från gymnasiet så sök någon högskolutbildning för höstterminen.
Kolla utbildningar där det råder brist där man lätt får jobb samtidigt som det verkar okej eller intressant att jobba med.
Om du inte gillar människor eller har svårt med sociala relationer så finns det ju jobb där man jobbar enskilt och sköter sitt.
Senpai
Visningsbild
P Veteran 30 inlägg
0

Svar till Kul1 [Gå till post]:
"Vems fel är det om inte dig själv?"

Svensk anställningslagstiftning som gör att vi har en väldigt stel arbetsmarknad där vägen till arbete för de som står utanför arbetsmarknaden är relativt hög jämfört med våra grannländers? Visst, man kan inte lägga allt ansvar på andra men man kan inte heller lägga det helt på en själv. Exempelvis utgör credentialism ett snabbt växande problem som stänger ute en hel del människor från arbeten de mycket väl skulle kunna klara om de fick chansen.

Ingen status

Kul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
1

Svar till Senpai [Gå till post]:


Självklart men många gånger beror det på individen som inte klarar av arbetsintervjuer eller har ett dåligt CV.
Som arbetsgivare så väljer man ju den som verkar vettigast eller har bäst erfarenheter.

Kommer alltid va en drös människor som slås om ''enkla jobb''.
Problemet är att en del trotts att de studerar har sommarjobbat sen de kanske var 16 och har ett väldigt brett CV som de konkurrerar ut arbetslösa med som kanske har ett dåligt CV för att de inte klarat av jobb.

Den hårda sanningen om man vill komma någon vart är att ta sig samman och förbättra ens konkurrensförmåga genom studier kurser etc.
Kanske välja ett område där man skriker efter arbetskraft med kort utbildning för att komma in på arbetsmarknaden.

Eller kanske prata med en arbetsgivare om vad man skulle kunna förbättra för att kunna få jobb någon annanstans.
Som att följa upp etc.
Senpai
Visningsbild
P Veteran 30 inlägg
0

Svar till Kul1 [Gå till post]:
Den hårda sanningen om man vill komma någon vart är att ta sig samman och förbättra ens konkurrensförmåga genom studier kurser etc.
Kanske välja ett område där man skriker efter arbetskraft med kort utbildning för att komma in på arbetsmarknaden.

Eller kanske prata med en arbetsgivare om vad man skulle kunna förbättra för att kunna få jobb någon annanstans.
Som att följa upp etc.

Absolut. Tar man inte de möjligheter som erbjuds en, då får man faktiskt krasst skylla sig själv, det håller jag med om!

Jag tycker trådskaparen bör delta i kartläggningen och pröva på praktiken. Funkar det inte så funkar det inte och då får man leta en annan praktik. Arbetspsykologen kan förövrigt inte ställa någon diagnos så vitt jag vet utan det måste ske av en psykiatriker, men det är inget fel med diagnoser. Diagnoser berättigar en till extra stödinsatser från Arbetsförmedlingen på arbetsplatser vilket kan göra det betydligt lättare att faktiskt få och behålla ett arbete.

Ingen status


Forum » Livet » Arbetsförmedlingen vill utreda min hjärna och arbe

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons