Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Arg i onödan?

Skapad av Summer0, 2020-07-02 01:30 i Kärlek & Relationer

6 681
3 inlägg
1 poäng
Summer0
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
1
Har aldrig haft ett konto här men måste bara skriva av mig.

En av mina närmaste kompisar börjar gå mig på nerverna rejält. Hon är snäll mot mig och är jätterolig att vara med. Men jag är trött på vissa saker hon kan göra.

T.ex så har det flera gånger hänt att jag har frågat henne om vi ska hitta på något,men hon har svarat att hon inte vill/kan. Sedan har jag sett henne vara med andra personer. Jag förstår om man inte kan/vill och hon får såklart vara med andra personer utan mig. Men det som stör mig är att hon ljuger. Det här har hänt många gångerna också och jag har sagt ifrån varje gång. Då har jag även sagt att jag skulle uppskatta om hon sa som det var. Typ ”nej jag kan inte ska träffa andra”. Hade inte haft några problem med det såklart.

Sen har jag märkt att hon gör smågrejer som t.ex att jag har aldrig fått vara med på hennes sociala medier. Jag är en av hennes närmaste vänner och flera av mina andra vänner är med på hennes stories och hon på mina.

Ibland kan hon också om man är typ med henne och någon mer, ignorera en helt för att bara sitta och prata med den andra personen om oftast någon kille hon har på Snapchat.

Så här om dagen hade hon velat göra något hela dagen med alla i gänget men när tillslut ingen kunde förutom jag så skulle hon ”packa”. Jag är inte helt dum, fattar att hon inte skulle packa hela dagen så jag undrade bara varför hon plötsligt inte ville. Men det som gjorde så att jag verkligen tappade respekten för henne var att hon senare skrev: ”hade du velat göra något så hade du kunnat skriva med mig och fråga om jag var klar”. Det är ALLTID jag som tar initiativet. Så då sa jag ifrån rejält. Men istället för att hon faktiskt försökte göra något åt det eller försöka sätt sig in i situationen så skriver hon bara om hur synd det är om henne. Typ ”jag har det redan svårt, gråter varje dag” och ”behöver inte mer sånt här i mitt liv”. Om hon mår dåligt hade jag absolut velat stötta henne som kompis och det har vi gjort för varandra också många gånger. Men att hon skriver det så att jag ska tycka syn om henne och inte vara arg tycker jag bara är riktigt fult. Hon verkar verkligen inte fatta att jag inte tycker så hon beter sig ibland. En av mina andra kompisar har nyligen skrivit samma sak till henne. Och de har tappat kontakten helt. Mina andra kompisar kan känna likadant också. Jag fattar inte vad det är hon inte förstår efter att hon har förlorat nästan 2 relationer med det här. Är jag bara självisk eller ska jag klippa kontakten med henne?

Tacksam för svar

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

skenya
Visningsbild
P 35 Östersund Hjälte 30 inlägg
0
Det låter lite på din historia som om din kompis är lite utav en översittare.
Tänk efter på hur mycket du gör för din "vän" och hur mycket du får tillbaka. Som vänner bör denna fördelning vara ungefär lika. Det kanske inte är öga för öga och tand för tand.
Det jag menar nu är att du kanske bjuder på fika och inte blir bjuden på fika av henne, men du kanske blir bjuden på lunch eller middag.
Det behöver nu inte vara just mat det handlar om det kan handla om allt möjligt.
Jag har till exempel en kompis som låter mig jaga på hans mark. som tack så hjälper jag honom med hans årsbehov av ved varje år.
En annan kompis som jag har hjälper jag med allt möjligt. Det kan vara allt från att laga hans bil till att hjälpa till vid renoveringsprojekt som han har eller bara vara där som kompis när han har det svårt. Som tack så jagar vi tillsammans (gemensamt intresse som vi har) och jag får gratis mat och bostad när vi väl åker och jagar.
Att vara vänner skall vara ett ömsesidigt givande och tagande av olika slag. Är det väldigt ensidigt så anser jag att man blir utnyttjad. Att vara utnyttjad är inte någonting jag skulle sträva efter.
Dock så kan det vara så att under en tid kan man acceptera att det blir väldigt ensidigt till ens fördel/nackdel om man vet att det blir omvända roller i framtiden. Till exempel som när jag hjälper till med veden där jag då hjälper till under en tidsperiod av 3 till 4 månader under senvintern / våren. Sedan får jag då jaga 3 till 4 månader under hösten / vintern.
Allt jag vill komma till är att man ska välja sina vänner med omsorg och noggrannhet. Det är enligt mig bättre att ha få vänner som alltid kommer att finnas där än många som bara springer sin väg så fort det händer någonting.

Det är inte lätt att vara liten, men värre att bli stor.


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Arg i onödan?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons