Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Datorproblem!

Skapad av Cube, 2011-02-11 16:02 i Datorer & IT

3 310
7 inlägg
0 poäng
Cube
Visningsbild
P 32 Gnesta Hjälte 550 inlägg
0
Tjenare!

Min dator har fått något mystiskt frispel och vill absolut inte fungera som den ska.

Det hela började igår när jag helt enkelt skulle starta om den för att strömmen i huset skulle brytas för en liten stund.
Sen när jag startade den igen så vill den inte bete sig som vanligt alls.

Själva Windows och allting laddar som det ska, skrivbordet, alla ikoner och de program som ska startas vid uppstart går igång. Men så fort jag trycker på t.ex inloggningsknappen på MSN eller på Firefox ikonen eller vad som helst så står det att datorn börjar ladda och sen så står det bara still, den stannar.

Enhetshanteraren åker upp och jag föraöker stänga ner olika processer som inte verkar svara, det händer ingenting. Enhetshanteraren går inte heller att stänga ner och när jag försöker att flytta på den så kopierar den bara sig själv.

Jag har försökt att starta upp i felsäkert läge och skanna datorn eller göra en systemåterställning. Men utan förvarning så blir skärmen svart och texten ''Power saving mode'' kan synas, precis som om datorn går in i viloläge, och den kan inte gå igång ordentligt igen.

Jag har även tidigare försökt att installera om mitt Windows, både med Windows XP och Windows 7 men även där efter ett tag när själva installationen precis har påbörjats så går datorn in i viloläge (tror jag att det är i alla fall). Eller så startar datorn om sig själv utan anledning.

Någon som har någon idé om vad felet kan vara och vad jag kan göra för att ordna upp det?

Vill även påpeka att min DVD-brännare/läsare är lite speciell också, när jag stoppar in skivor i datorn så kommer det inte någon automatisk uppspelning eller nåt utan jag måste öppna ''den här datorn'' och sen utforska skiven och sen klicka på t.ex setup.exe om det nu är ett spel jag ska spela.

Kan någon hjälpa mig? Blir tokig utan min dator :(

Tack på förhand!
/C

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Henke103
Visningsbild
P Hjälte 18 inlägg
0

Svar till Cube [Gå till post]:
Lämna in datorn på lagning, ser ingen annan utväg. Du kan ju kolla med dina polare om dom har några datordelar du kan låna och se vilken komponent som inte värkar vara som den ska?

Ingen status

D-licious
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 337 inlägg
0
Kan du använda datorn i felsäkert läge, eller kommer texten om strömsparläge även om du inte försöker göra en återställning?

Om du kan använda felsäkert läge, så starta msconfig (skriv det i kör-fältet på startmenyn/sökfältet om du har windows 7) och gå till autostarts. Bocka ur allt som inte ser viktigt ut (msn, adobe, sidebars och sånt) och starta om, med lite tur kan det gå bra.

Annars låter det som du har problem med strömförsörjningen eller möjligtvis ramminnet.

Jag hette tidigare D-licious

Cube
Visningsbild
P 32 Gnesta Hjälte 550 inlägg
Trådskapare
0

Svar till D-licious [Gå till post]:Har inte provat att använda datorn i felsäkert läge till annat än skanning eller systemåterställning. Jag kan prova göra något annat i felsäkert läge och återkomma senare.

Eftersom dom var och pillade på elen här hemma igår, kan det vara en säkring eller något som har gått/ blivit något fel på och jag skulle behöva flytta på datorn till en annan del av huset?
Cube
Visningsbild
P 32 Gnesta Hjälte 550 inlägg
Trådskapare
0
Jag har nu provat med att ta bort allting onödigt från Autostart, alltså sådant som inte krävs för att Windows ska fungera, men problemen kvarstår fortfarande.

Själva problemet med strömsparläget visar sig även i felsäkert läge, jag var tvungen att gå in och ändra i msconfig så snabbt som jag kunde andra gången jag försökte, då datorn han gå i strömspararläge innan jag han spara mina ändringar till autostart.

Windows startar, men jag kan inte göra nånting, musen rör sig som vanligt men så fort jag försöker öppna en mapp eller något så står det bara och laddar och sedan händer ingenting. Som mest har jag lyckats öppna min mapp med genvägarna till mina spel, men inte lyckats göra någonting mer.

Jag har även kollat efter brända kretsar i hela datorn, bytt plats i hemmet så det bör vara en annan säkring (eller vad det nu heter) som jag är kopplad till & jag har bytt elsladd till datorn.

Ska jag prova med att ta ut ett RAM-minne i taget (har 3st) och sen prova att starta upp och se om det kan vara något av dom som har gått och lagt av?
Cube
Visningsbild
P 32 Gnesta Hjälte 550 inlägg
Trådskapare
0
Nu har jag provat med att ta ut ett RAM-minne i taget och starta upp datorn med både 2 och 1 i taget, det hjälpte inte, så vi kan nog utesluta att det är RAM-minnena som det är fel på.

Kan det vara så att min C-hårddisk har gått och fått en stroke eller nåt? eftersom jag kan starta datorn, och det tar ju mer kraft att starta datorn än att öppna en sak som inte kräver nätverk (t.ex en mapp) som min dator inte klarar.

Kan det vara så då att mitt OS eller hårddisken har fått något fel?
Fludder
Visningsbild
P Hjälte 234 inlägg
0

Svar till Cube [Gå till post]:

Låter som HW-strul, om det inte är minnet så lär det vara MOBO, nätagg eller CPU. Byt ut dem en i taget och se om det blir någon skillnad.

Ingen status


Forum » Datorer & IT » Datorproblem!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons