Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Problem med seg uppkoppling!

Skapad av alkx, 2015-03-07 19:11 i Hårdvara & Nätverk

3 360
4 inlägg
1 poäng
alkx
Visningsbild
Hjälte 54 inlägg
0
Hej! Jag vill börja med att säga att jag är totalt värdelös på allt som har med nätverk att göra.

Under en ganska lång tid har jag haft problem med mitt nätverk från och till. Oftast funkar det helt ok men sen kommer perioder (ibland varje dag) då det knappt funkar alls. Det är så segt att jag inte ens kan mäta hastigheten på bredbandskollen. Jag har fiber via stadsnät 100/10 med Ownit som leverantör, men jag är tveksam på att problemet ligger där. Därför frågar jag er kunniga om det kan bero på min router. Det är en relativt billig historia som köptes på Ullared förra sommaren, ser ut såhär: http://www.dlink.com/se/sv/support/product/dwr-116-wireless-n300-multi-wan-router

Kan det vara detta som ligger bakom mitt problem? Det är som sagt inte segt hela tiden utan kan när som bara lägga av näst intill, och sen kan det vara så resten av kvällen eller bara 1h. Om ni tror att detta är problemet får ni gärna föreslå annan router som ni skulle rekommendera!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Klas-Kenny
Visningsbild
P 30 Växjö Hjälte 12 128 inlägg
0
När det går segt, har du provat att koppla in datorn via kabel istället?

För jag antar att du kör trådlöst?

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.

alkx
Visningsbild
Hjälte 54 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Klas-Kenny [Gå till post]:
Nej det har jag faktiskt inte, men det är heller inte mycket till alternativ eftersom vi endast kör med bärbar dator och routern står så dumt till så att kabel blir väldigt krångligt. Jag ska också nämna att det inte är speciellt krävande saker vi gör, vi båda läser på högskola så det är mest skolarbete internet används till, det mest krävande är i så fall Netflix.

alkx
Visningsbild
Hjälte 54 inlägg
Trådskapare
1

Svar till Klas-Kenny [Gå till post]:
Jag testade faktiskt nu, wifi är näst intill helt dött, men när jag kopplar direkt via kabel funkar det helt utan problem. Så jag åker och köper ny router idag, för nu är jag för trött på skiten haha...


Forum » Datorer & IT » Hårdvara & Nätverk » Problem med seg uppkoppling!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons