Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Får detta hända?

Skapad av Elsands, 2019-04-04 11:45 i Hamsterpaj

6 884
3 inlägg
1 poäng
Elsands
Visningsbild
P Legend 1 inlägg
0
Hej, Jag går i årskurs 7. Nu är det så här att vi nyss hade en lektion som drog över på tiden med ca 5 minuter. Nu undrar jag vad som händer om man går om lektionen redan har slutat men läraren håller kvar alla för att avsluta eller att eleverna ska städa. Så vad händer om man går efter lektionen har slutat men läraren håller kvar alla? Får man avvek från lektion även fast lektionen har slutat? Det verkar ju väldigt konstigt att en lärare får hålla kvar eleverna när lektionen har slutat, eller? Så mina frågor är: Vad händer om man går när lektionen slutat fast läraren håller kvar eleverna? Får man avvek från lektion? Får läraren hålla kvar eleverna? Kan lärare hålla kvar elever för att städa? Är det lagligt att man får sen ankomst från lektionen som är efter den lektionen som drar över tiden? Jag har också en annan fråga gällande ”skolfiket”. Får den som säljer i skolfiket/skolcafeterian sätta en regel att man bara får köpa till exempel 2 äppeljuice-festisar? Får de sätta gränser på hur mycket man får köpa per dag? Och några andra frågor. Får lärarna samla in mobilerna i typ en låda när lektionen börjar och ge tillbaka dem när lektionen slutar? Om det är typ möte för eleverna och lärarna i aulan och rektorn ska prata om något får då en lärare komma och ”sno” någons plats? Alltså om en elev sitter någon stans så kommer en lärare och sätter sig där och säger att hen också måste sitta någon stans så eleven får gå och ställa sig vid väggen istället för att sitta ner. Allt detta har då hänt mig och några händer fortfarande.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg
1

Svar till Elsands [Gå till post]:
Rent tekniskt sett kan en lärare hålla kvar elever efter lektionen även om den schemalagda tiden har tagit slut. Om det är för att städa upp och liknande så kan det ingå i ordningsregler och liknande.
Orsakar eleverna stöket så är det deras uppgift att ta hand om det också.
Du kan inte få direkt ogiltig frånvaro för att du går efter utsatt tid, men du kan få en anmärkning på att du gick ifrån även fast läraren hade kvar er.

Då lärarna har kontakt med varandra känns det konstigt att du skulle få sen ankomst för att läraren under föregående lektionen höll kvar er. Då är det något som får tas upp med lärarna i fråga. Berätta för läraren vid nästa lektion varför ni var sena och be dem prata med den föregående läraren.

Den som säljer kan sätta precis vilka regler de vill på det de säljer. Om de sätter regler om att ni bara får köpa två stycken drycker om dagen så är det så det är.

Ja, lärare har rätt att ta era telefoner om det ingår i skolan ordningsregler.
Enligt skollagen så har lärare rätt att ta ifrån eleverna störande föremål, och en tyst telefon tordes inte anses störande. Men om skolan har egna regler för mobilförbud så har de rätt att ta den.

Jag förstår inte riktigt frågan om stolar och lärare. Har du suttit ner, sen rest dig upp och gått iväg och då har en lärare tagit din plats?
Det beror helt på situationen. Kanske läraren inte var medveten om att du hade suttit där och tog den. Eller så var läraren bara otrevlig. Det vet vi inte. Men ja, de får "sno" "din" plats.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
0

Svar till Elsands [Gå till post]:
Allt det du beskriver tyder på svåra missförhållanden. Du borde anmäla till SECO, Skolinspektionen, Skolverket och DO.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag


Forum » Mellan Himmel och Jord » Hamsterpaj » Får detta hända?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons