Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Spåra konto?

Skapad av lalakal, 2014-12-16 17:08 i Dator- & TVspel

2 660
11 inlägg
1 poäng
lalakal
Visningsbild
Hjälte 24 inlägg
0
Tjenna!

Någon har tydligen något imot mig för någon har skapat en fejkad instagram profil med mitt namn, jag och några andra har anmält den. Men finns det något sätt att få fram tex vilken ip som skapade den eller som är inloggad/senast inloggad?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

-------
Visningsbild
P 29 Linköping Hjälte 4 577 inlägg
1

Svar till lalakal [Gå till post]:
Det går det säkert, men även om du har en ip-adress så ger det ingenting i information

Jag hette tidigare Ziron

lalakal
Visningsbild
Hjälte 24 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Ziron [Gå till post]:
En ip går ju att spåra? Iallafall om den som gjorde det använde wifi?

spiderpig97
Visningsbild
P 26 Hjälte 817 inlägg
0
Svar till lalakal [Gå till post]:
Okej nu får det räcka. Du är den 20123123124:e personen som antar sig tro att bara för att man har en ip:adress så kan man göra vad som helst med personens dator. Där har du fel. En IP adress visar egentligen ingenting, det visar bara datorns adress på internet. Du måste vara en riktigt bra hackare för att lyckas göra något med det.

Dessutom så lämnar inte instagram ut någon form av teknisk data angående personers profil osv. Du har rätt, en IP adress GÅR att spåra. Men näst intill omöjligt med en mobil app. Får jag fråga varför personen gjorde en fake profil?Tillägg av spiderpig97 2014-12-17 18:33

Dessutom om det är väldigt kränkande innehåll personen lägger upp så är det bara att polisanmäla.

Sram te bilo

Sagan
Visningsbild
P 33 Hjälte 448 inlägg
0

Svar till lalakal [Gå till post]:
Precis som spiderpig säger är det inte mycket du kan göra. Du kan försöka göra en polisanmälan, men den lär rinna ut i sanden eller inte ens tas emot. Ditt bästa alternativ är nog att fortsätta anmäla fejkprofilen och försöka kontakta instagram så att kontot tas bort. Vem som har gjort profilen lär du tyvärr aldrig få reda på.

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till spiderpig97 [Gå till post]:
Det går ju för fan att D-dossa honom.

Sen att det räcker att stänga av routern i 10 sek eller gå in i inställningar är en sak man inte behöver berätta ;-p

The leetest herperderper

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0
För att svara på frågan om hur man kan få tag på ip-adressen är det ganska lätt egentligen. Det du behöver få är personen att klicka på en länk och gissar på att man kan skicka någon form av privat meddelande på instagram. Så här skulle sidan kunna se ut om du gör den med hjälp av PHP, alla ip-adresser + datum och tid hamnar i logs.txt.

Ett stycke php-kod:
<?php
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$f = fopen('logs.txt', 'a+');
fwrite($f, $ip . ' - ' . date('Y-m-d H:i') . PHP_EOL);
fclose($f);
?>


Sen ska jag vara lite mer positiv än de andra i tråden. Det är trots allt inte helt och hållet omöjligt att upptäcka vem personen bakom ip-adressen är. Många människor har faktiskt en del tjänster öppna mot internet, oavsett om det är medvetet eller ej. Det kan exempelvis ligga en webbsida på ip-adressen, ip-telefoni, router och så vidare. Titta även port 8080 i det här fallet. Tänk bara på att du begår brott om du börjar ta dig förbi lösenordsskyddade sidor.

Jag är ond!

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till lalakal [Gå till post]:
Du kommer med stor sannolikhet inte få ut någonting alls av det, tyvärr. Instagram har sitt säte i USA och USA är inte särskilt glada av sig när det kommer till att dela med sig av saker, ens i utredningssyfte.Svar till Sagan [Gå till post]:
Alla polisanmälningar tas emot, de har nämligen inget annat val. Polisen får inte neka till att ta upp anmälningar, även om det inte ens är brott som begåtts.

http://vet.hut.nu/?id=8

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0
Svar till rawwr [Gå till post]:
Dock är förtal ett brott, och liknande situationer har lett till utdömda straff (så prejudikat finns).


Finns det inte möjlighet att rapportera till Instagram?

Tillägg av Snopp 2014-12-18 00:03

Efterbliven man är...

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till Snopp [Gå till post]:
Ja, givetvis. Det är för att det faller under allmänt åtal - vilket alla förtal inte gör dock. Förtal är ju ett angivelsebrott..

Min poäng, som jag insåg nu när jag läste mitt tidigare inlägg var dock en aning vag. USA har ju inte samma lagar som vi i Sverige har. Detta kan leda till att USA inte vill lämna ut uppgifter, eftersom att det enligt den amerikanska brottsbalken inte begåtts ett brott.

Man ska ju alltid anmäla, chansen finns ju fortfarande att de lämnar ut uppgifter och att det i sådana fall går att fortsätta utreda. :)

http://vet.hut.nu/?id=8

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till rawwr [Gå till post]:
Men Instagram behöver nog inte lämna ut någonting, vi har ju det underbara datalagringsdirektivet, och annars har amerikanska domstolar ett flertal gånger krävt, och fått tillgång till, information från europeiska servrar. Sedan har Instagram med allra största sannolikhet servrar i Europa som lagrar europeiska kunders data.

Fast detta är 100% spekulation, och jag är benägen att tro på dig här.


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Spåra konto?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons