Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ingen display, två beep.

Skapad av Ajje, 2014-06-28 16:22 i Elektronik & teknik

1 173
3 inlägg
0 poäng
Ajje
Visningsbild
P 24 Kändis 558 inlägg
0
Har varit i usa i 10 månader så datorn har bara stått. Men kom hem och försökte dra igång den, den startar men ingen display. Snabb sökning på google så ska jag lyssna på beep koden, vilket är två beeps vid uppstart. Testade att ta ut först ena RAM minnet och sedan den andra. Antog då att båda var kassa så jag köpte nya. Killen i butiken frågade om jag fått bild utan minne alls vilket jag inte provat, så det testade jag, ingen bild, bara röd lampa på moderkortet (ASUS P8Z68-v). Satte in dem nya ram minnena, samma som innan. Lite mer research och det sades att CMOS också kan vara ett problem och att jag skulle ha på datorn i 24 timmar för att ladda batteriet igen.

Så då har jag två frågor.

Är jag på rätt riktning eller slösar jag tid/pengar och i så fall vad kan problemet vara? Är nytt moderkort kanske lösningen (suck).

Om mina gammla RAM fungerar skall jag använda alla 4? De gammla var två XMS3 8gb DDR3 1600Mhz (Corsair) och dem nya är AMD Radeon 8gb DDR3 2133Mhz. Kan verka som överflöd med 32gb RAM men jag kör många tunga program samtidigt.

Tack för din tid och hjälp.

Bilden är två år gammal.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

csols
Visningsbild
P 24 Hjälte 2 524 inlägg
0
Svar till Ajje [Gå till post]:
Har ett likadant moderkort, och när jag testade lite grafikkort i vintras så hade jag liknande symptom för ett trasigt grafikkort. Testa att ta ut grafikkortet helt och boota utan (förutsatt att du har en integrerad grafikkrets då, annars får du testa med ett annat grafikkort som fungerar).

Annars skulle jag väl testa med MemOK!-knappen om du inte redan har gjort det.

Skulle inget av det fungera så är det inte omöjligt att moderkortet är kaputt, men jag skulle nog dubbelkolla alla kablar och om möjligt testa komponenterna med ett annat moderkort innan jag köpte ett nytt.

Herp

Ajje
Visningsbild
P 24 Kändis 558 inlägg
Trådskapare
0

Svar till csols [Gå till post]:
Okej, tack så mycket för svaret!

Bilden är två år gammal.


Forum » Fritid » Elektronik & teknik » Ingen display, två beep. 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons