Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Köpa telefonen eller inte?

Skapad av pangbrudish, 2013-11-19 20:39 i Elektronik & teknik

3 158
13 inlägg
10 poäng
pangbrudish
Visningsbild
28 Hjälte 10 inlägg
0
Hej! Jag håller på och letar efter en billig telefon som jag vill köpa till mamma i julklapp eftersom att hon inte har någon riktigt oså. Hittade en iPhone 3 då men har för mig att dom inte funkar riktigt att använda nu? Typ att det inte finns uppdateringar för de längre eller så?

Så om ni kan väga lite för och nackdelar med att köpa 3an nu så vore jag väldigt tacksam, vill ju inte köpa något som inte riktigt går att använda :P

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Isaxon
Visningsbild
F Örnsköldsvik Hjälte 463 inlägg
0
En 3a kan funka halvknackigt pga många uppdateringar som den telefonen inte stödjer. T.ex IOS 7 går inte att använda, många appar som kan få problem osv. En 4a kan vara ett bättre köp om du hittar någon som säljer den (de säljs inte i butiker längre) och om du har råd.

Ingen dör oskuld. Livet knullar oss alla.

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
-1

Svar till pangbrudish [Gå till post]:
Hur billig är "billig"?

"Säg förlåt?" - zombiefied

pangbrudish
Visningsbild
28 Hjälte 10 inlägg
Trådskapare
-2

Svar till Kleff [Gå till post]:
800 kr, men tänker inte betala så mycket för den, kan ge typ 200-300 kanske? Eller är det för billigt?

PotatismosarN
Visningsbild
P 27 Smålandsstenar Hjälte 1 761 inlägg
11

Svar till pangbrudish [Gå till post]:
Du har ju inte riktigt bra koll på vad en telefon kostar, vad anser du är en riktig mobil för 200-300kr?

"I want our kids in Mercedes' and BMWs, not those little commie mobiles." ~Peter Schiff om Trabant

csols
Visningsbild
P 28 Hjälte 2 524 inlägg
0
Svar till pangbrudish [Gå till post]:
Jag sitter på en 3GS just nu (okej, jag har den i handen), dock kör den bara ios 5 pga att ios 6 inte fick plats och ios 7 är inte kompatibelt. Jag skulle nog dock säga att 95% av alla appar jag försöker installera ändå fungerar, och oftast är alla de man 'behöver' bakåtkompatibla. Den enda appen som jag kan säga på rak arm inte fungerar är ICA Play, vilket är väldigt skumt. Lata utvecklare, antar jag.

Men, för att gå vidare; en 3GS fungerar alldeles utmärkt för gemene man. Visst, det finns piggare varianter, men man får vad man betalar för. Se bara till att köpa den på plats så att du kan inspektera skicket på telefonen. Lite halvroligt att få en telefon med sprucken skärm och dålig touch.

Antar att det är 3GS:en du menar, då jag inte har sett någon iPhone 3G säljas begagnad på ett bra tag.

Herp

MrTorture
Visningsbild
P Kode Hjälte 1 106 inlägg
0
Måste det vara en iphone då? För kollar du på samsung så kan du ju få något helt okej för 200-300kr. dock får de ju bli begagnat och ca 2-3år gammal model utav de mindre avancerade serierna.

Racing <3

stachurski
Visningsbild
P 32 Hjälte 444 inlägg
3

Svar till pangbrudish [Gå till post]:
Hitta en perfekt mobil för dig med en budget på 200-300 kronor:

Forum image


Ingen status

pangbrudish
Visningsbild
28 Hjälte 10 inlägg
Trådskapare
0

Svar till PotatismosarN [Gå till post]:
Jo nog vet jag vad en telefon kostar nu för tiden, men att betala ca 1000 kr för en telefon som kom ut för x antal år sedan som förmodligen har dålig touch, som inte ens stödjer iOS 6 och 7, som därför inte kan uppdatera apparna till det senaste, det låter inte rimligt. En iPhone 3 nu för tiden kan ju alltså nästan bara användas till att ringa och smsa

pangbrudish
Visningsbild
28 Hjälte 10 inlägg
Trådskapare
0

Svar till csols [Gå till post]:
Bra svar! Men hur blir apparna, blir de dåliga eller slutar de typ fungera?? Med tanke på att de uppdateras nästan hela tiden hur blir det då när man har den gamla uppdateringen när den egentligen ska vara uppdaterad? :p

pangbrudish
Visningsbild
28 Hjälte 10 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till stachurski [Gå till post]:
Bara onödigt av dig

csols
Visningsbild
P 28 Hjälte 2 524 inlägg
0
Svar till pangbrudish [Gå till post]:
Som sagt, de allra flesta appar är bakåtkompatibla och går att uppdatera precis som vanligt. Skulle det inte gå så får du ett meddelande i stil med "Den här appen kräver IOS 6 eller högre", men om du redan har en äldre version installerad så kommer den självklart att fortsätta att fungera!

(Okej, i vissa fall så fortsätter inte apparna att fungera, men i 99% av alla fall så gör den det. Det är typ mcDonken som kräver att man uppdaterar hela tiden)

Herp

stachurski
Visningsbild
P 32 Hjälte 444 inlägg
0
Svar till pangbrudish [Gå till post]:
haha jag skojar ju bara med dig :P du lär ju få betala runt tusenlappen för en begagnad iphone 3 :P tror ingen kommer gå ner till 200 kr :P alternativt finns det ju en del "nya" smartphones för 1000 kr men sen så får man ju vad man betalar för :P Sen skrev någon att IOS 7 inte kommer fungera men enligt mig är det bara en vinst för det är fan helt värdelöst.

Ingen status


Forum » Fritid » Elektronik & teknik » Köpa telefonen eller inte?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons