Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ps5 vs pc vs xbox series x

Skapad av vintologi, 2020-11-29 21:42 i Elektronik & teknik

3 418
5 inlägg
1 poäng
vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
0
Har för nöjes skull följt dessa konsoler, har dock ingen plan på att köpa någon konsol för egen del (blir att uppgradera min PC istället).

Playstation 5
Sony har fokuserat mycket på saker som kontroll, korta ladd-tider (genom snabb SSD) och att se till att många åtråvärda spel bara kan spelas på PS5.

dualsense kontrollen har tre funktioner som xbox saknar
0. gyro aiming
1. haptic feedback
2. adaptive triggers

Det mest användbara är faktiskt 0 men detta kommer troligtvis inte stödjas speciellt mycket i spel.Jag är själv lite sugen på att köpa PS5 kontrollen för att använda till PC, verkar riktigt bra.

xbox series x
microsoft valde istället att fokusera på prestanda i sin marknadsföring där de hävdade att spel skulle se bäst ut och flyta på bäst på xbox series X. De lade mycket fokus på att XSX har 12 TFLOPs medan PS5 bara har 10.28

Microsoft vägrade dock visa upp den utlovade bättre prestandan innan lanseringen och när väl jämförelser började göras så visade det sig vara rena katastrofen för microsoftDet är fortfarande oklart varför XSX presterar så dåligt, en faktor är nog att de inte klockade grafikprocessorn tillräckligt högt men det kan vara andra problem med microsofts hårdvara som också bidrar med dålig prestanda.

https://vintologi.com/threads/ps5-vs-pc-vs-xbox-sx.704/page-2#post-4800

Nu vet jag inte vilken betydelse det har att PS5 presterar marginellt bättre i spel, ofta kommer det vara väldigt svårt att se någon skillnad, det är mest pinsamt för att microsoft lade så mycket fokus på det.

Bakåtkompatibilitet
PS5 kan spela alla PS5 spel utom 10

XSX kan spela alla xbox one spel förutom de som kräver kinect (kinect kan bara kopplas in till orginal xbox one).

XSX kan också spela många xbox 360 spel och spel för den första xboxen.

Som en bonus har det visat sig att XSX har ett utvecklar-läge som man kan låsa upp för 20$, detta kan tydligen använder för att emulera många äldre konsoler ex playstation 2.

PC
Xbox series X erbjuder egentligen ingenting som inte PC erbjuder, det är dock svårt/omöjligt att bygga en lika bra PC till samma pris.

Det är fortfarande PC som erbjuder bäst spel-prestanda om man får tag i tillräckligt bra hårdvara (vilket inte är helt lätt nu).

PC har också bäst stöd för olika kontroller.

PC kan idag emulera många ps3 spel bättre än hur de spelas på orginalkonsolen, samma med wii, gamecube, etc.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Fisk-pastej
Visningsbild
P 20 Legend 152 inlägg
1
precis, pc är bäst

Tootergang

imnotree
Visningsbild
Veteran 7 inlägg
0
En grej som är lätt att glömma när man snackar om alla 3 sätt att spela är hur mycket plats vardera plattform tar i ens hem.

De flesta har redan en TV med tillhörande bänk hemma, så att lägga till en XSX eller PS5 är något som inte kräver nya möbler och/eller att man flyttar på befintliga möbler för att få plats med de nya möblerna. En PC som har jämförbar eller bättre hårdvara för att spela spel kommer antingen ta en massa plats (stationär) eller kosta en hel del pengar (bärbar).

Kommer inte köpa någon av konsolerna, blir förmodligen en stationär PC någon gång i framtiden när man köpt sig en större lägenhet och kan ha ett rum som "kontor".

Ingen status

vintologi
Visningsbild
Legend 81 inlägg
Trådskapare
0

Svar till rosa_superman [Gå till post]:
Finns kompakta datorer för de som inte vill ha något stort.


Tror det största problemet med att använda en dator istället för konsol för TVn är att windows 10 inte är speciellt bra anpassat för det, blir att man behöver ha trådlöst tangentbord.

DS4 och dualsense kontrollen har en trackpad men vet inte hur väl den kan ersätta mus/tangentbord.

Finns diverse projekt för att ta fram operativsystem bättre anpassade för att spela spel från soffan, vet inte hur väl detta funkar i praktikenPS4 och PS5 kontrollen har gyro aiming vilket kan användas för att få bättre precision i FPS spel ifall man inte vill/kan använda en mus


Forum » Fritid » Elektronik & teknik » Ps5 vs pc vs xbox series x

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons