Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Systemkameror - tips?

Skapad av Heisenberg, 2015-09-21 23:10 i Elektronik & teknik

2 428
6 inlägg
2 poäng
Heisenberg
Visningsbild
F 22 Veteran 6 inlägg
-1
Hej!

Funderar på att skaffa mig en ny och bra systemkamera, har kollat runt lite på Canons och Nikons kameror men vet inte riktigt vilka som tillhör den bättre delen där. Finns det någon erfaren Nikon/Canon ägare där ute som skulle kunna ge mig en liten rekommendation? Priset ska helst inte vara skyhögt heller, tänker mig ett "maxpris" på typ 10k.

Några förslag?

"No kitty, this is my pot pie!"

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Klas-Kenny
Visningsbild
P 26 Växjö Hjälte 12 114 inlägg
1
Vad gäller frågan om Nikon vs. Canon så är det som så att frågar du en Nikon-ägare, så är Nikon överlägset. Frågar du en Canon-ägare, så är Canon överlägset. :)

Det är samma skrot och korn, välj ett märke, det blir lika bra oavsett. Sen är det bara att ge sig in i det ständigt pågående kriget mellan märkena, det är lite religion över det där.

Har dock inga rekommendationer på någon specifik modell, dåligt påläst där nu för tiden.

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.

TornroosV
Visningsbild
P 25 Skärholmen Veteran 46 inlägg
2
Behöver mer info om vad du ska använda kameran till innan jag kan ge någon rekommendation. Sen är det otroligt liten skillnad mellan märkena nu för tiden, allting har en så pass bra standard oavsett prisklass.
Pentagram
Visningsbild
P 27 Veteran 152 inlägg
0
10k för kamerahuset eller 10k för kamerahus + objektiv?

Har du vänner/släkt/familj som håller på med foto? Isåfall så kan det vara en bra idé att välja samma märke som dem kör med så att ni kan låna objektiv och grejer utav varandra.

Ingen status

morotssaft
Visningsbild
F 23 Stockholm Legend 151 inlägg
0
Jag fick i våras min första systemkamera canon eos 1200D, tycker den funkar bra. Den är lätt att använda, man får bra bilder och den var väl inte så värst dyr heller. En bra kamera för nybörjare ^^

va tråkig då

TLTGja
Visningsbild
P 22 Legend 4 081 inlägg
0

Svar till Heisenberg [Gå till post]:
Nikon d3300 eller d5500. D3300 räcker typ. Om du inte blir kär i 5500. Men kom ihåg. Objektiv är viktigast. Men d3300 klarar de mesta bra/ hyffsat.

The leetest herperderper


Forum » Fritid » Elektronik & teknik » Systemkameror - tips?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons