Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tankar om att göra en 2d animerad kortfilm/långfil

Skapad av retrodatorn, 2019-07-25 11:10 i Foto, bild & grafik

9 804
2 inlägg
0 poäng
retrodatorn
Visningsbild
P 21 Legend 122 inlägg
0
Jag har haft många funderingar om att vilja göra en 2d animerad kortfilm/långfilm för hand därför att jag känner mig inspirerad av äldre animerade filmer av bland annat Don bluth och hans filmer t.ex Resan till Amerika,eller landet för länge sedan.

Jag vill gärna utforska mörka ämnen som att bli mobbad och utstött ur sin familj på grund av utseende och hur korruption kan förstöra hela familjer och samhällen t.ex genom svält och fattigdom orsakat av detta.

Många animerade filmer idag speciellt dom avsedda för yngre tittare försöker sällan att utsätta sina tittare för svårare ämnen och försöker ofta att vara komedi bara för att andra filmer gör det vilket sällan fungerar.

Många äldre filmer var inte alltid sådär och vågade oftare att utsätta sina tittare för svårare ämnen t.ex att bli separerad från sin familj och att försöka hitta tillbaka.

Jag anser också att animerade filmer idag borde försöka skrämma sina tittare oftare och verkligen få dom att väta ner sig vilket sällan sker för att många filmskapare vill inte att föräldrar ska bli arga och att dom ska förlora pengar.

Det finns otaliga exempel på detta i äldre material inte bara i animerade filmer utan även i vanlig film. Emil i Lönneberga när Emils pappa skriker
eller den där scenen i Willy Wonka och chokladfabriken med den där båtscenen när Gene Wilder börjar bli otäck.

Ett klassikt exempel på skrämmande scener i animerad film är den animerade disneyfilmen Pinnochio från 1940.

Den scen som skrämde mig mest i den filmen var utan tvekan den där scenen med valen Monstro.
Kombinationen av mästerligt gjord animering som håller än idag ungefär 80 år senare och kraftfull orkestermusik samt otäcka monsterljud bidrar till.
vad som bara kan beskrivas som mardrömsbränsle.

https://m.youtube.com/watch?v=uh1sCdcSDi0


Det största problemet är att jag varken har pengar för att kunna finansiera mitt projekt och sen har jag få kunskaper om att teckna och jag går på samhällslinjen på gymnasiet så jag vet inte vad jag ska göra.

Min skola erbjuder inte heller några kurser inom animering men dom har bild men dom verkar inte ha vad jag letar efter.

Jag har en bok om animering som heter animators survival kit som berättar om grunderna i animering men jag behöver ändå kunna teckna ordentligt.

Vad anser ni att jag borde göra samt vilket material jag borde köpa in och vad har ni för tankar om hur 2d animerade filmer borde göras idag?.

Jag är väl medveten om varför 2d animerade filmer är ovanliga idag från större studior och att göra det för hand är i princip utdött.

Idag dominerar dom 3d animerade filmerna på biograferna från jättar som Pixar,Sony,och Illumination vilket har utkonkurerat 2d animerade filmer sedan många år tillbaka sedan Shrek kom ut 2001 och förändrade allting med både bra och dåliga sideffekter .

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!


Forum » Fritid » Foto, bild & grafik » Tankar om att göra en 2d animerad kortfilm/långfil

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons