Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vill bli 2d animerare vad behöver jag och var ska

Skapad av retrodatorn, 2017-10-08 12:12 i Foto, bild & grafik

1 738
3 inlägg
0 poäng
retrodatorn
Visningsbild
P 16 Stammis 107 inlägg
0
är en ung kille på 16 år som började första året i gymnasiet för bara ett par månader sedan.
Har varit mycket intresserad av 2d animerad film ett tag nu t.ex don bluth och disney.

införskaffade en bok för ett tag sedan som heter The animators survival kit av richard williams
boken är på och engelska och täcker grunderna till animering och jag förstår en del grejer.

Men problemet är att jag inte vet hur jag blir bättre på att teckna vilket är nödvänligt att lära sig för denna typen av animering jag har till och med svårt att rita vissa enkla geometriska former.

Jag tecknar mycket sällan dels är det för att jag är i skolan nästan hela veckan förutom på helgerna då jag åker hem. Mina kunskaper inom tecknande är också väldigt bristfälliga jag säger inte att jag inte kan rita för det kan jag men jag behöver lära mig mer om tecknande och för att det jag gör ska se lite bättre ut.

jag letar inte efter att åstadkomma något fantastiskt på en kort tid vilket bara inte är möjligt jag letar enbart efter dom rätta kunskaper inom teckning som krävs för att det jag gör åtminstone ska se ok ut. Jag vet att det är en väldigt tidskrävande process vilket betyder att jag måste ha tid över för att hålla på med mina projekt
har inte heller några riktiga vänner så det innebär att jag måste göra allting själv.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

LIDLJERRY
Visningsbild
P 20 Kändis 1 375 inlägg
0

Svar till retrodatorn [Gå till post]:
Teckna mer. Har du problem med geometriska former så tecknar du geometriska former. Mäsnklig anatomi är någonting du också kommer behöver behöva och ifall du vill teckna djur så är ju djurs anatomi också viktigt.

Du säger att du tecknar mycket sällan och det är därför du inte vet hur du ska bli bättre. Ju mer du tecknar desto mer saker hittar du som du behöver bli bättre på, och ju mer du tecknar desto bättre blir du överlag.

Det finns bara 1 grundregel som man kan tillämpa till allt och det är ifall du vill bli bra så gäller det att repetera, repetera och återigen repetera. Varje sig det är en cirkel eller ett mänskligt huvud.

Ingen status

RippaRoo
Visningsbild
P 24 Stammis 3 inlägg
0
Svar till retrodatorn [Gå till post]:
At lära sig teckna är en kunskap som vilken annan som helst, som att lära sig tex fotboll eller skateboard. Det krävs sjuk engagemang och vilja. Att teckna är en av de svåraste färdigheterna en person kan lära sig därför krävs det extrem repetering. Att teckna är ett muskelminne du behöver göra det varje dag. Animering är en konst och kräver att du har mycket god kunskap inom anatomi, ljus och timing-uppfattning. Detta ska du verkligen inte börja med, jag rekommenderar att du tar kroki kurser antingen fysiska skolor eller online. Det finns mycket på internet där du kan lära dig. Du MÅSTE lära dig ljus, 3d uppfattning och anatomi, det är prio 1 utan det så kommer du aldrig kunna bli traditionell 2D animerare. Nedan är en lista på vad du bör göra för att komma igång.

1. Gör upp ett mål, på vad du ska lära dig inom bas teckning, till exempel huvudform, huvud vinkar, händer eller ansiktsuttryck osv.
Sedan letar du upp massvis med referenser online på människor och poser där du kan lära dig hur kroppen fungerar rent anatomiskt. Detta steget är obligatoriskt ifall du ska bli tecknare och animerare, finns ingen genväg. Bestämmer du dig för att lära dig att rita huvud, så ritar du endast huvud. Fyll flera A4 blad om dagen med endast huvud och olika vinklar på ett huvud, gör detta varje dag tills du lärt dig det hyfsat. Det kommer ta tid, var medveten om det. senare lär du dig en ny kroppsdel eller anatomisk del och ritar varje dag, samma sak om och om igen, och fortsätter så. Du kommer att bli bättre på att rita ju mer du övar, det är ett löfte från mig.


2. När du har grepp om anatomi och gester/poser/kroki, är nästa mål ljus och 3d visualisering. Lär dig hur ljus fungerar. Lär dig hur ljus interakterar med olika material och hur ljus sprider sig på ett föremål med olika former. Vilket leder dig in i form studering som är en annan vesäntlig del i animering och teckning. Ljus är ett måste. Du måste lära dig hur ljus beter sig och vad ljus är, först då kan du börja teckna realistiskt. Detta är ett måste i varje teckningsskola du någonsin kommer gå på.

3. Steg 3 skulle jag rekommendera att du införskaffar dig en billig ritplatta som du kopplar in i din dator, som gör att du kan rita och måla digitalt. Med denna plattan kan du amtidigt börja lära dig grunderna i digital animering i program så som flash eller toon boom studio, etc. Som jag förstår det vill du bli traditionell pappers-animerare, men du måste börja introducera dig själv i allmän animering först. I Flash lär du dig tidslinje och att arbeta med "frames" det vill säga bildrutor, och du lär dig timing och tekniker för att få saker att se levande ut. Plugga detta så länge du kan och sluta aldrig lära dig mer.

4. Börja en utbildning inom bild och animering, på så sätt kommer du in redan förberedd på utbildningen pga dina redan inlärda kunskaper ovan.

5. Ge inte upp!
Att teckna är en MYCKET svår konst, och kräver lång, lång tid att mästra. att teckna slutar du aldrig att lära dig. Professionella tecknare och animerare lär sig fortfarande något nytt varje dag. och studerar det varje dag för att fortsätta avancera inom det.
Detta kommer vara en lång process och kommer ta många år innan du är klar. men är du mycket intresserad av att lära dig det så måste du börja någonstans.

Tips: Du kommer att hata din egen konst i början och du kommer sudda och slänga osv. det är en del av tecknandet. Du kommer alödrig att vara 100% nöjd med dina arbeten, inte ens när du är mästare inom det.
och det viktigaste tipset jag kan ge dig inom själva ritandet, är att tänk inte på detaljer! Lär dig förmer, tänk inte i linjer utan tänk i värden.

6. Kommit så här långt? tack för att du läser i så fall.
Detta är knappt en bråkdel inom konst, vill jag meddela.
Animering är ett av det mest avancerade inom konst och det kommer ta mycket lång tid för dig att lära, men är du viljestark nog så kommer du lyckas. tack för mig.

/Joakim, 23, Tecknare/ hobby-animerare.

Chocolate is love, Chocolate is life


Forum » Fritid » Foto, bild & grafik » Vill bli 2d animerare vad behöver jag och var ska 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons