Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Min hund konstant gnäller

Skapad av Matroy, 2014-10-24 19:48 i Fritid

9 619
8 inlägg
1 poäng
Matroy
Visningsbild
P 24 Kändis 165 inlägg
0
Vi har två hundar och när min fader sitter och äter så sitter dem två hundarna bredvid och tigger extremt efter mat, min far ger dem mat VARENDA gång, jag stör mig på det men försöker ignorera.
Men ial, vår äldsta hund (mellanpudel, 9 år) sitter konstant, Varenda Jävla Kväll bredvid farsan och gnäller, han bara sitter där o gnäller, vi ger han godis, ben osv, men det hjälper bara för stunden, sen sitter han där med sitt konstanta gnällande.

Farsan blev så trött på honom att han slängde in han i mitt rum, han satt med extrema hundblicken och gnällde men såfort han insåg att jag inte brydde mig så slutade han.

Måste pappa bara sluta bry sig om att han finns där? (vilket är omöjligt) eller finns det någon anledning till varför han gnäller? jag menar, han måste ju vilja något?

rest in rip

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Maggilini
Visningsbild
F Stockholm Kändis 52 inlägg
0
Finns en miljon anledningar tror jag, med tanke på att hunden är 9 år så undrar jag vad den har lärt sig, för tiggandet brukar man lära bort från hundarna. Men annars kan det väl va så att han är lite "avundsjuk" att hunden också vill ha det ni har osv.

Jag tycker du ska vända dig till google också!

Ingen status

hae
Visningsbild
F 22 Legend 2 inlägg
0
De är en ful ovana hunden har kommit i att man får mat när man gnäller.
Lägg hundarna i en bur (med öppen dörr) eller på dyna en bit ifrån bordet! Där ska dom ligga tills ni säger varsågoda!
De måste ni va konsekventa med, då kommer de bli lugnare och hundarna kommer uppskatta belöning på rätt sätt!
Man får inte bli arg, man ska va bestämd.

Ingen status

litenblondin92
Visningsbild
F 27 Kungälv Kändis 154 inlägg
0

Svar till Matroy [Gå till post]:
Troligen för att han lärt sig att det beteende har gett resultat i form av mat.
Ignorera eller säg till honom att gå och lägga sig. Dock så räcker det med att en ger mat en gång så kommer beteendet förstärkas och ni kommer vara tillbaka på ruta ett.

Om ni märkte att han slutade så fort av att ni stängde in honom på ditt rum så slutade han ju för att det inte gav något resultat.

Det gäller att stå ut bara, vissa dagar kommer vara värre och han kommer troligen att testa någon gång ibland resten av livet. Så länge alla som har med hunden att göra är konsekventa kommer det försvinna! :)

"Även en stark kedja har sin svaga länk"

Aston
Visningsbild
P 29 Örebro Hjälte 2 284 inlägg
1

Svar till Matroy [Gå till post]:
En regel när man har hund är att i princip aldrig mata hunden när man sitter vid bordet själv och äter. En hund ska aldrig få mat från matbordet över huvud taget.

Mat som människor äter bör hunden inte få och det gäller all sorts mat.

Anledningen till att era hundar låter och tigger är för att ni själva har lärt dom det. Det är HELT FEL och det är bara ni som har er själva att skylla.

Din farsa förstår uppenbart inte hur hundar tänker och agerar.

Mitt tips är att ni/du tar kontakt med en hundskola och förklarar erat problem, ni kanske behöver gå någon lektion eller så räcker det med några få instruktioner över telefonen, beror helt på eran situation.

Du är 19 år, det här löser du på egen del om farsan inte orkar men han måste också engagera sig i slutändan om du säger åt honom och påminner honom när han gör fel.

Matroy
Visningsbild
P 24 Kändis 165 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Aston [Gå till post]:
Det är ju precis det jag säger!
Men har två familjemedlemmar som är minst lika korkade som hundarna, så även om jag påbörjar en träning med dem och säger till att ni måste göra såhär o ni får inte göra såhär med hundarna, så struntar dem i det.. Även om dem skulle acceptera det och säga ''visst, jag ska ej ge hundarna någon mat vid bordet'' så gör dem det ändå i smyg när ingen ser. Jag har gett upp hoppet fullständigt, vill dem ha korkade hundar, visst ... inte så mycket mina hundar ändå .. :P

P.S: Min farsa eller syster kommer inte engagera sig ett skit, jag och mamma har redan gått på träning med våran nuvarande 9åriga hund jättemycket när den var liten, men allting förstördes ju för att vi har två familjemedlemmar som inte engagerar sig ett skit och hjälper till att hålla uppe träningen, visst kan jag lösa det, träna en hund är inte jättesvårt, det kan ta sin tid, speciellt när den är äldre, men jag tänker fan inte börja träna den om inte alla i familjen engagerar sig, bara tråkigt att jag måste stå ut med gnällandet, ingen gör ju något för o få stopp på det, utan jag som plockar upp hunden o har den vid mig.

rest in rip

Seroster
Visningsbild
27 Kristianstad Hjälte 6 655 inlägg
0
Simpel hundlogik.

Gnäll -> Uppmärksamhet + gott.
Aint fucking rocket science.

Seroster ser dig.

Matroy
Visningsbild
P 24 Kändis 165 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Seroster [Gå till post]:
Haha, jaja, får väl stå ut, farsan lär inte kunna bättre på sig ^^

rest in rip


Forum » Fritid » Min hund konstant gnäller

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons