Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Resa ensam

Skapad av ResaEnsam, 2014-11-21 12:04 i Fritid

10 192
9 inlägg
0 poäng
ResaEnsam
Visningsbild
P 29 Kändis 2 inlägg
0
Är 19 år gammal, tog studenten iår och jobbar för tillfälligt heltid.

Har tänkt på att resa väldigt länge, och vill resa ensam. Jag finner ingen ro att vara i Sverige längre, så vill fly landet så snabbt som möjligt.

Min plan är att jag ska vara borta 2 månader och leva jävligt billigt. Utöver flygbiljetter så lägger jag troligtvist inte mer än 10 000 på den här resan.

Men vet inte riktigt vart jag ska resa. Hört mycket bra om Sydamerika, men även om Asien. Så det står mellan dem.
Har någon gjort detta tidigare? Tips?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

finken91
Visningsbild
P 33 Värnamo Kändis 91 inlägg
0
Asien tror jag stenhårt på! Har du mc-kort? Så vis kan man komma undan väldigt billigt.

Rent spontant tycker jag att sydamerika känns obehagligt. :S

Någon som vill köpa skosnören?

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till ResaEnsam [Gå till post]:
Båda är bra val, även Sydamerika (med lite efterforskning). Skulle dock rekommendera Asien. Dock tror jag inte att 10 000 är någon summa du kommer att kunna leva på särskilt länge, särskilt ensam. Är ni fyra blir ett hotellrum en fjärdedel så dyrt, samma historia med mat och transport (dock inte lika mycket så). Kolla runt bekantskapskretsen och olika forum, det brukar inte vara svårt att hitta likasinnade. En tumregel är att om en person spenderar hundra kronor om dagen spenderar två personer 150 tillsammans på samma plats. På billiga platser skulle jag räkna med en hundring om dagen, i dyrare och framför allt städer, runt femhundra.

Du skulle kunna arbeta på plats för att dryga ut budgeten, men ska jag vara ärlig så tjänar du mer på att jobba och spara pengar här i Sverige. Sydostasien är nog det billigaste, men det skiljer också från land till land. Googla runt lite om backpacking.

gaminggirl
Visningsbild
F 38 Lund Hjälte 8 084 inlägg
0

Svar till ResaEnsam [Gå till post]:
Om du ska hålla dig till dina 10000 måste du åka någonstans där du kan få mat och boende för max 166 kr om dagen, det är inte många platser du kan komma i närheten av de priserna ens...

Ingen status

PsykelTjuv
Visningsbild
P 32 Hjälte 3 487 inlägg
0

Svar till ResaEnsam [Gå till post]:
Beror på vad du är ute efter på din resa.

Om du t ex skulle vilja köra en partyresa i t ex Phuket, gav en enkel sökning på hostelworld följande:
http://www.swedish.hostelworld.com/hosteldetails.php/Phuket-Backpacker/Phuket/14498?dateFrom=2014-11-28&dateTo=2014-11-29&sc_sau=avdc&sc_pos=8
(finns säkert ännu billigare lösningar)

Hostels är annars ett kanonbra sätt att möta massa roliga människor och dessutom komma billigt undan. I Thailand är dessutom allt väldigt billigt, senast jag var där. Åt mig mätt och söp mig full för småslantar x)

60 dagar med runt 10 000 att lägga ger dig som tidigare påpekat en dagsbudget på runt 165. Det är klart möjligt men det får bli en del snålande. Kan ju inte riktigt leva ut semestern kanske.

Ingen status

Futurum
Visningsbild
P 34 Kändis 10 inlägg
0

Svar till ResaEnsam [Gå till post]:
Det är tufft av dig att våga ge dig ut ensam och du kommer verkligen att utvecklas oerhört mycket av det! Sydamerika skulle jag inte rekommendera om du inte rest speciellt mycket innan / inte talar spanska. Sydamerika är något jag rekommenderar att du tar i sällskap med andra både för upplevelsen och för din egen säkerhetsskull.

Sydostasien däremot är mer anpassat för ensamresande och du klarar dig bättre med bara engelska. Chansen att stöta på andra ensamresande eller grupper av "backpackers" är dessutom större. Jag rekommenderar att du ser till att ha mer pengar, minimum 15.000 räkna alltid med oförutsedda utgifter.

"home is where my rump rests"

acanoftuna
Visningsbild
P Kändis 35 inlägg
0

Svar till ResaEnsam [Gå till post]:
Rekommenderar tex thailand. Känd reseort (vilket är bra på första resan med research, tips innan och ev stöd på plats) där du kan komma undan otroligt billigt med mat, boende och transport.

Du kan hitta bungalows/hotell för 50-80kr/dygnet. Maten är svinbillig om du käkar lokal mat istället för Mc.d (godare också).
Helt enkelt att leva kan du göra lätt på din budget. Sen beror allt på vad du vill få ut och göra. Kan ju bli betydligt dyrare om du vill resa och göra massa saker.

trasan
Visningsbild
F 27 Kändis 20 inlägg
0
Couch surfing. Googla det.

Kul att bli våldtagen och vakna upp Afrikan dagen efter.

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till ResaEnsam [Gå till post]:
Hört mycket bra om USA

But thats just me och min vilja att kunna förstå språket. Kanske Australien annars?

The leetest herperderper


Forum » Fritid » Resa ensam

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons